Nieuw: Bijzondere smaken AH chocolade

 

Delicata en Albert Heijn komen met een reeks aan bijzondere smaken chocolade. Toen ik afgelopen donderdag even snel boodschappen ging doen voor het avondeten werd ik verrast met een uitgebreid nieuw assortiment. De afgelopen jaren zijn we gewend geraakt aan de bijzondere smaken limited edition repen van Tony Chocolonely, maar vanaf deze week krijgt Tony absoluut concurrentie. De smaken van Delicata & Albert Heijn zijn heel bijzonder. De verpakkingen zien er aantrekkelijk en positief uit en de prijzen van de repen zijn een stukje lager dan die van Tony. Het gaat om drie collecties "Happiness" chocolade met in totaal zo'n 30 verschillende smaken.

De repen zijn allen door Delicata speciaal gemaakt voor Albert Heijn: Hoewel Delicata een echt Nederlands merk is, wordt de chocolade gemaakt in België. De Sparkling Happiness collectie bestaat uit 8 varianten. De Discover Happiness collectie bevat 7 varianten. Deze lijkt qua formaat het meest op de repen van Tony. De prijs van een reep is 2,29 euro. Tenslotte is er dan nog de Every Day Happiness collectie die bestaat uit 11 varianten en een Original Happiness collectie met verschillende percentages cacao. Deze kosten 0,99 euro per reep.

Nieuw: Bijzondere smaken AH chocolade

In deze blog laat ik je kennismaken met deze nieuwe smaken chocolade. We hebben ze op de redactie nog niet getest, maar dat willen we zeker binnenkort gaan doen. Mocht je hier een video of blog over willen lezen, laat dit ons dan even weten. We zijn daarnaast natuurlijk ook benieuwd naar jouw mening over deze nieuwe chocolade. Heb jij ze al gespot en geproefd? Let us know!

♥ Discover Happiness
Jalapeñopeper, viooltjes of zeewier, een flinke reeks aan enorm verrassende ingrediënten. In totaal bevat de Discover Happiness collectie 8 smaken chocolade: Yuzu x Zeewier, Wasabi x Sojaboon, Bosbes x Viooltjes, Rode kerry x Kokos, Geroosterde Maïs x Jalapeno peper, Szechuan peper x Rijstcrips, Gember x Limoen, Aardbei x Balsamico.

Nieuw: Bijzondere smaken AH chocolade

Nieuw: Bijzondere smaken AH chocolade

Nieuw: Bijzondere smaken AH chocolade

Nieuw: Bijzondere smaken AH chocolade

♥ Sparkling Happiness
Deze variant lijkt qua formaat het meest op de chocolade van Tony. De verpakking oogt simpel, maar blij. De smaken zijn wat 'gewoner' dan de Discover Happiness smaken, maar minstens zo aantrekkelijk! Deze collectie bevat maar liefst 8 smaken: Wit met Yoghurt x Aardbei, Macademia x Cashew x Rozijn, Stroopwafel, Fleur de sel, Pistache x Hazelnoot x Cranberry, Wit met Framboos x Cheesecake, Karamel zoete popcorn, Karamel Zeezout.

Nieuw: Bijzondere smaken AH chocolade

Nieuw: Bijzondere smaken AH chocolade

Nieuw: Bijzondere smaken AH chocolade

♥ Everyday Happiness
Puur, melk en wit: in allerlei lekkere smaken, waaronder: extra puur, crispy wit, butter scotch en Hazelnoot. Wil je zien hoe deze repen eruit zien, check ze dan even op de website van de Appie.

♥ Original Happiness
Deze laatste variant bestaat uit meerdere repen met verschillende percentages cacao: van 37% tot 80%. De chocolade oogt wat luxer en degelijker dan de andere varianten.

Welke reep lijkt jou het meest lekker?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Amanda - Zaterdag 2 september 2017 10:23
Ik kwam ze toevallig ook gisteren tegen. Ik woon in Borne en dan zijn ze altijd vrij laat met nieuwe dingen. Maar de Albert Heijn in een andere plaatst had ze allemaal. Ik heb puur amandel kokos en melk stroopwafel. Puur amandel kokos is wel erg lekker hoewel ik de kokos niet zo goed proef. Wit vind ik enger en minder lekker om te eten. En die andere smaakjes met wasabi enzo lijkt me mwa. Had helemaal niet gezien dat ze allemaal een eigen collectie hebben haha.
Iki - Zaterdag 2 september 2017 10:32
Oeh, dat ziet er echt lekker uit! Die ga ik zeker proberen!
Honeychild - Zaterdag 2 september 2017 11:01
Ik ben wel benieuwd naar melk stroopwafel, maar eigenlijk ben ik niet zo'n chocolade-eter, alleen in de vorm van hagelslag, haha!
Odette - Zaterdag 2 september 2017 11:14
Oeh ben erg benieuwd naar de reviews!
LeRose - Zaterdag 2 september 2017 11:39
Er zitten wel een paar lekkere tussen denk ik, ik ben vooral benieuwd naar de wit meloen matcha.
Denise - Zaterdag 2 september 2017 11:59
Omg chocolaaaaaade!!! *rent naar AH
Moi - Zaterdag 2 september 2017 12:28
Ik denk dat het prijsverschil vooral komt doordat Tony Fairtrade is.
D. - Zaterdag 2 september 2017 14:21
Tony is duurder, maar slaafvrij. Zijn deze dat ook? Waarom wordt anders de vergelijking gemaakt?
sanne - Zaterdag 2 september 2017 14:32
@D, dat vroeg ik me ook af
natuurkind - Zaterdag 2 september 2017 17:07
@D @sanne misschien door de vele keuze uit speciale smaken? Opvallende verpakking?
*** - Zaterdag 2 september 2017 17:12
Zitten wel heel bijzondere smaken tussen! Ik hou van witte chocolade dus ben heel benieuwd naar die met framboos-cheesecake. Die puur met walnoot en vijg lijkt me ook heerlijk.
Denise - Zaterdag 2 september 2017 19:12
Ik kan jullie mededelen dat die wit framboos-cheesecake AWESOME is.

Ik offer me dan ook vrijwillig op om morgen stroopwafel te testen voor jullie :P ;)
Petra - Zaterdag 2 september 2017 20:08
Vooral de smaken met witte chocola lijken me het lekkerst, omdat ik gek ben op witte chocola met toevoegingen. Maar eigenlijk lijken ze me allemaal wel lekker.
manoe - Zaterdag 2 september 2017 20:45
Leuk, al die smaken, maar om toch wat toe te voegen aan wat hierboven al werd gesteld: Tony's is natuurlijk duurder omdat dit (bijna) slaafvrije chocolade is. De delicata gebruikt, zover het op te zoeken is, "normale" cacao van onbenoembare herkomst. Het oordeel in kopje mensenrechten is van dit merk een 4, waar de Tony's een 7 heeft. Ook scoort Tony's hoger op kopje milieu en diervriendelijkheid (zie website thequestionmark). Dus in dat opzicht is de Tony's, als koploper in de eerlijke chocolade, zo duur nog niet!
Ik bedoel het niet om dit artikel te bashen ofzo, maar aangezien er al wat over werd gevraagd, en er in het artikel toch naar de Tony's word verwezen leek het me gepast om er wel wat over te zeggen.
Ik vind het wel leuk om al die smaken zo te zien! Misschien ga ik zelfs wel een reepje of twee uitproberen, maar voor de standaard chocorepen blijf ik toch echt bij de Tony's! ;)
Scarlet - Zondag 3 september 2017 14:34
Hi Manoe, wat fijn dat je dit even hebt opgezocht. Waardevol om deze feiten erachter te kennen, thanx!
marleen - Zaterdag 2 september 2017 20:48
ik ben heel nieuwsgierig naar zowat alle smaken van die Sparkling Happiness!
Fighter. - Zaterdag 2 september 2017 22:17
Klinkt lekker, vooral de soorten van Sparkling Happiness!
Anouska - Zaterdag 2 september 2017 22:39
Ik ben enorm benieuwd naar de review
Anoniem - Zondag 3 september 2017 09:32
Wow,ik vind dit heel spannend! denk ik eerst.
Toch was ik blijer geweest als ze niet allemaal tegelijk waren verschenen.
En ergens vind ik het nogal overdreven om luxe producten steeds op te moeten leuken omdat mensen ze anders misschien beu worden.Kortom: we zijn best heel verwend.
MissPineapple - Zondag 3 september 2017 13:23
Jammer, ik was gisteren nog bij de appie om chocolade te halen maar heb ze niet gezien... Ben erg benieuwd naar die met cheesecake smaak!
anoniem - Zondag 3 september 2017 22:09
stroopwafel lijkt me lekker. Wit met cheesecake ook, alhoewel ik nog een stap moet maken om witte choco te durven eten :/ komt wel
Shar - Zaterdag 9 september 2017 22:28
De gekozen smaken en verpakking zijn echt fantastisch. Echter vind ik de kwaliteit niet goed genoeg. De verpakking en reep geven een knipoog naar Tony's, maar halen de smaak en samenstelling bij lange na niet. Repen smaken te veel naar boter en suiker (vooral melk). Daarnaast heb je voldoende na 1 stukje. Geen door eet repen voor mij. Je gaat toch vergelijken met Tony's en dan wordt je wel een beetje teleurgesteld. Jammer..
kaatje - Dinsdag 12 september 2017 12:34
Ik vond de 'puur, gember, limoen' reep erg lekker.

De 'puur wasabi sojaboon' is mij te scherp.

Best wel lastig dat de omschrijving van de smaak binnenin staat. Als je niet weet dat wasabi scherp is (en je houdt daar niet van), dan wordt je een beetje overvallen.
Siem - Donderdag 14 september 2017 20:52
Melk yuzu zeewier is niet te pruimen!
Heel overheersende smaak van zeewier en geen goede conbi met de chocolade.

Melk geroosterde mais jalapenopeper is heerlijk! Je proeft eerst de lekkere zoute mais en na een minuutje wordt het lekker pittig. Mmm.
Vinceng - Vrijdag 15 september 2017 21:49
Die zeewier is by far een van de meest vieze dingen die ik ooit heb gegeten.
Op het pakje staat ook "appelmoes concentraat" dat is de smaak die overheerst. Appelmoes met chocola en citroen. Bah
Mina - Zondag 22 oktober 2017 15:56
Inderdaad, om uit te kotsen zo vies die smaak. Eens maar nooit weer.
Iris - Zondag 17 september 2017 23:03
De AH in België loopt helaas weer achter.
Wat ziet dat er allemaal lekker uit!
Anoniem - Maandag 25 september 2017 15:57
Gaan jullie die ook een keer proeven in een vlog??? ZOU LEUK ZIJN!
Johan - Maandag 8 oktober 2018 06:54
Ik heb laats de puur walnoot vijg gekocht omdat daar geen lactose in zit. Het ziet er idd mooi uit, totdat je het eet. De smaak is gewoon chocola, ik weet niet waar de vijg is geblevenen er zitten ministukjes walnoot in. Tot nu toe gaat het wel, maar de textuur is verschrikkelijk. het lijkt er op alsaf je een pure margarine in je mond hebt. opgeklopt vet. te vies voor woorden.
Ik denk dat albert hein zn huiswerk zal moeten overdoen willen ze een serieuze concurent van Tonyś willen worden.