McDonald's Veggie Burgers proeven!

 

McDonald's heeft sinds afgelopen dinsdag twee nieuwe burgers op het menu staan: De Veggie McChicken en de Veggie Homestyle Crispy Chicken. Goed nieuws, beide zijn vegetarisch! Er zit dus geen vlees in, maar een vegetarische burger van Valess. De burgers komen permanent op het menu, dus reden te over om ze eens te proeven voor een review, vonden wij op de redactie. Ik ben op pad gegaan om de burgers eens flink onder te loep te nemen en ik kan alvast verklappen dat ik absoluut niet was teleurgesteld.

Ik kocht de Veggie McChicken en de Veggie Homestyle Crispy Chicken bij een McDonald’s restaurant in Eindhoven voor respectievelijk: € 3,90 en € 5,15.

Veggie McChicken

De Veggie McChicken is eigenlijk hetzelfde als de klassieke McChicken, maar dan is de kipfilet vervangen door een vegetarische burger van Valess, een vleesvervanger gemaakt van zuivel. De burger zit op het gebruikelijke sesambroodje dat we allemaal kennen en is belegd met sla en afgemaakt ‘frisse sandwichsaus’, aldus de website van McDonald's.

Zoals te verwachten zag de burger er in werkelijkheid wel wat anders uit dan op het plaatje, maar persoonlijk heb ik daar niet zo’n moeite mee. Ik kon alle ingrediënten terugvinden (oké, het waren er ook maar drie naast het broodje), dus ik was gewoon tevreden. Het sausje heb ik goed geproefd, maar toch zou ik niet kunnen zeggen waaruit het precies is samengesteld of waar het nou eigenlijk naar smaakt. Ik denk dat er iets van yoghurt in verwerkt zit. Wel lekker in ieder geval.

Maar dan de burger zelf... Die viel absoluut niet tegen. In het verleden heb ik al verschillende producten van Valess geprobeerd en eigenlijk ben nooit ontevreden geweest over de kwaliteit. Nu dus ook niet. Ik vond de burger een prettige, stevige bite hebben en het paneerlaagje was lekker krokant. De burger doet hiermee echt niet onder voor de McChicken met kipfilet.

Veggie Homestyle Crispy Chicken

De Veggie Homestyle Crispy Chicken is de vegetarische variant van de oorspronkelijke Homestyle Crispy Chicken met krokante kipfilet en bacon. Ook hier zit een vleesvervanger op van Valess, dezelfde als op de Veggie McChicken. Het is dus eigenlijk een wat luxere versie van de basis chicken burger met meer ingrediënten en een ander sausje.

De vegetarische burger zit op een luxe sesambroodje en is belegd met cheddar kaas, batavia sla, rode ui en gekarameliseerde uiencompote. Het geheel is afgemaakt met een spicy pimento saus.

Ik vond deze burger echt heel lekker. Er zat veel meer smaak aan dan aan de simpele Veggie McChicken en het sausje in combinatie met de uiencompote deed lekker barbeque-achtig aan. Wel was het voor mij iets aan de pittige kant, maar ik moet zeggen dat ik op dat gebied weinig kan hebben. De kaas proefde ik echter nauwelijks, die smaakte gewoon nergens naar. Gelukkig, want ik ben echt geen kaasliefhebber. Hoe dan ook is deze burger absoluut favoriet bij mij en ik zou hem in het vervolg ook zeker opnieuw bestellen.

Nou ben ik helaas vergeten om te checken hoe de prijzen van de vegetarische burgers zich verhouden tot de McChickens met vlees. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of daar verschil in zit. Maar geen getreur, een goede reden voor een volgende tripje naar McDonald’s. Als jij de prijzen al wel vergeleken hebt, laat dan vooral je bevindingen achter in de comments.

Wel jammer: Met de komst van deze burger verdwijnt de huidige groenteburger uit het assortiment van McDonald’s.


♥ Ga jij de nieuwe Veggie McChickens van McDonald's proberen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Laura - Zondag 2 september 2018 19:31
Fijn dat ze goed smaken!
Ik vind het erg jammer dat de burgers op basis van koemelk zijn.. als ze zouden gaan voor een vegan variant, kunnen veel meer mensen het eten. (en er zijn genoeg vegan hamburger-achtige dingen op de markt die prima smaken)
Birdy - Zondag 2 september 2018 19:39
Ja, de huidige groenteburger was wel vegan begreep ik! Maar sws wel goed dat er in elk geval iets vega is:)
joya - Zondag 2 september 2018 19:51
Denk niet dat ik ze ooit eten ga, ik houd gewoon niet van Mcdonalds, maar wel gek vind ik dat ze die groenteburger er dan uithalen en niet er ook gewoon in laten...maar goed, zal wel met geld te maken hebben ofzo...
In elk geval leuk geschreven lot!
Anonieme a - Zondag 2 september 2018 20:15
Ik kan niet tegen soja dus vind het een goede keuze. Maar ik eet liever iets voedzamers dan een mc menu. Al is de valess burger zelf naar mijn mening wel voedzaam ;)
Anoniem - Zondag 2 september 2018 20:29
De burgers zijn net zo duur als de normale mcchicken en homestyle zijn. De saus op de mcchicken is eggless saus. Deze is vegan en zit dus geen zuivel in. De oude veggie burger was vegan, deze helaas niet.
Miep - Zondag 2 september 2018 22:59
Ga hem denk ik niet proberen, doe mij maar lekker de friet! Leuke blog
Pinklady - Maandag 3 september 2018 19:37
Ik heb wel eens kritiek geuit op met name videoreviews die stopten bij "lekker", maar deze is veel informatiever. Verrassend, en ik vind het vooral fijn om te lezen, Lotte!
René - Dinsdag 4 september 2018 19:16
Ik heb hem net ook gehad, de homestyle crispy chicken, en dacht werkelijk dat het wel echte kip was.
Ik vond hem echt lekker, volgende keer weer.
Nasrien - Zaterdag 8 september 2018 14:52
Ik heb ze beiden geprobeerd en merk geen verschil met de kip. Hoe berken ne of je daadwerkelijk een veggie burger heb en geen kip burger ???
Nasrien - Zaterdag 8 september 2018 14:53
Excuus: er moet staan: hoe herken je of*
Naz - Zondag 9 september 2018 00:07
Ik heb ze ook geprobeerd en ze zijn gewoon perfect! Normaal nam ik altijd alleen de mcfish, omdat andere soorten vlees niet goed zijn en oude veggie broodje te kruidig was. Ik hoop dat beide broodjes zullen blijvenšŸ™šŸ»
Gigi - Dinsdag 9 oktober 2018 18:51
Ze smaken net als de rest bij de Mac....Alsof je karton eet (zoals alle burgers, patat)
Marco - Maandag 3 december 2018 13:25
Net geprobeerd en ik vond het ook helemaal niet slecht. Wel vind ik het onbegrijpelijk dat de vegetarische variant duurder is dan die met echt vlees. Om de vleesconsumptie wat te verminderen zou dat andersom moeten zijn.
Dina - Donderdag 20 februari 2020 18:27
Hoe veel kost een vega mcchicken meal
An - Zaterdag 24 oktober 2020 18:41
Een veggie burger met bacon??