Lunches van Laura 1

 

Eerder zijn er blogs verschenen over de lunches van de redactie en dit keer gaan we het allemaal apart doen. Zo verzamelen we een hoop inspiratie om lekker te varieren met je lunch en zo krijgen jullie ook een beeld van onze lunches. Dit keer ben ik aan de beurt. In mijn eetdagboeken hebben jullie ook een beeld kunnen krijgen van mijn eetpatroon, maar eigenlijk ziet iedere week er anders uit. Zie het als inspiratie en niet als meetlat, iedereen heeft natuurlijk net weer wat anders nodig en vindt iets anders lekker. Het is een combinatie van lunches op kantoor, van wat ik thuis eet en ook wat ik eet als ik buiten de deur ga lunchen. Dit komt regelmatig voor omdat ik het vaak combineer met afspraken met vrienden.

lunchen met laura

♥ Maandag
Ondanks dat we heel wat regen hebben gehad, was er maandag een klein zonnetje te zien en de temperaturen waren best lekker. Ik had een lunchafspraak met vriendinnen en we konden lekker buiten zitten. Op gegeven moment moesten we helaas wel naar binnen verhuizen omdat het begon te regenen. We waren bij het Stads Koffyhuis in Delft en daar hebben ze heerlijke broodjes (volgens mij is alles wat je daar bestelt goed)... Ik had een broodje met kipfilet, salade, bacon, stoofpeertjes, walnoten, avocado mousse en aioli. Een aparte combinatie maar wel heel lekker. Hierbij dronk ik een glas verse sinaasappelsap. 

broodje

♥ Dinsdag
Dinsdag werkte ik thuis en heb ik een omelet gebakken met wat groenten die ik nog in huis had liggen zoals paprika, peterselie en tomaat. Je kunt met een omelet eindeloos varieren. Ik vind dat wel leuk, dan kun je met de dingen die je in huis hebt toch een lekkere lunch maken die anders is dan anders. Hier heb ik geroosterd brood bij gegeten. Het was even droog dus ik kon naar buiten om een foto te maken.

ei

♥ Woensdag
Dinsdag avond heb ik een maaltijd salade gemaakt met gerookte kip, sla, bacon, champignons, aardappeltjes en een heerlijke dressing. Er was nog wat over en dit heb ik mee naar mijn werk kunnen nemen. Deze foto is van de avond ervoor omdat ik op werk vergat om een foto te maken. 

salade

♥ Donderdag
Donderdag werkte ik thuis en had ik ontzettend veel zin in een broodje hotdog. Gelukkig had ik nog een pot hotdogs staan en had ik ergens nog wel een afbak stokbroodje. Super simpel om zelf te maken! Al vind ik dat andere hotdogs (bijvoorbeeld die van unox of de Hema) wel anders smaken. Hierbij heb je toch een beetje de knakworst smaak. 

hotdog

♥ Vrijdag
Vrijdag op kantoor heb ik brood met krabsalade gegeten en een aantal pruimen. Ik vind deze krabsalade heel lekker en eet het de laatste tijd veel. Het is wel zo iets waar ik op gegeven moment dan ook weer klaar mee ben denk ik.. maar voor nu vind ik het heel lekker. Ook bijvoorbeeld op een cracker.

lunch

♥ Zaterdag
Zaterdag ben ik lekker gaan dimsummen! Dit hebben jullie in eerdere blogs van mij ook kunnen zien. Het zijn eigenlijk vooral gestoomde of gefrituurde aziatische hapjes in een soort rijst vel. Sommige dingen lijken bijvoorbeeld op bapao broodjes maar er zijn ook dingen die niet lijken op iets anders.... bijvoorbeeld het gerecht in de foto links. Het zijn een soort flensjes met een heerlijke vulling en het sausje is nog veel lekkerder! 

dimsum

♥ Zondag
Zondag ben ik bij mijn zus langs geweest en zijn wij gaan lunchen in een leuk cafetje. Ik had een broodje met krabsalade, tomaat en koriander. Een bijzondere combinatie, krabsalade en koriander, maar wel lekker! Ik vind het alleen soms zo lastig eten als een broodje vol ligt met salade en andere lekkere dingen.   

broodje krab

handtekening

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

miri - Maandag 19 oktober 2015 13:18
mmmm lekker hoor! Lekker gevarieerd en een omelet met paprika heb ik toevallig ook laatst gemaakt, en dan ook feta erbij. Heerlijk!

Bedankt laura voor de moeite!
zoe - Maandag 19 oktober 2015 13:59
Ziet er goed uit allemaal! Altijd leuk om zulke blogs te lezen
xChanel - Maandag 19 oktober 2015 18:56
Leuk en lekker Laura!
Ilse - Maandag 19 oktober 2015 19:04
Lekker! En goed gevarieerd, zo mooi om te zien. Dit geeft me echt weer een stukje motivatie, dankjewel!
l - Maandag 19 oktober 2015 19:08
.
anoniempje - Maandag 19 oktober 2015 20:04
leuk! maar voor mij zitten er iets te veel dierlijke producten in...
s - Maandag 19 oktober 2015 20:38
Als je de hotdogs in de oven doet ipv in de pan smaken ze wel als die van de hema
@anoniempje - Maandag 19 oktober 2015 20:46
jij hoeft het ook niet te eten, het is wat zij eet. :)
Lisaaaaax_ - Maandag 19 oktober 2015 22:51
Hmmm Laura, wat ben ik jaloers op jouw lunches !!
*** - Dinsdag 20 oktober 2015 18:38
Mmmm ... Ik maak meestal mijn lunch zelf. Maar als ik dit zie, denk ik dat ik het mezelf toch wat vaker moet gunnen om ergens een (luxe) lunch te bestellen.