Lunchen met Phoi Cai

 

Het leuke van lunchen vind ik dat je er enorm mee kan variëren. Vooral omdat ik 's avonds vaak werk, vind ik het leuk om in de middag net wat uitgebreider te lunchen en heerlijk te variëren. Wanneer ik thuis lunch, hou ik het soms simpel maar kies ik vooral iets lekkers. Maar het leukste is toch om buiten de deur te lunchen en allerlei dingen te kunnen proberen door te delen. Sharing is caring! ♥ Als je twijfelt aan de hoeveelheden of hierover een reactie wil plaatsen, lees dan eerst eens deze blog.

collage

♥ Maandag
Op maandag werk ik ook in de middag en dan vind ik het fijn om daarvoor nog even goed te lunchen. Vandaag had ik een bruin broodje afgebakken met veel zaden erop en erin. Dat is echt mijn favoriete broodje! En om het dan helemaal af te maken heb ik een helft belegd met mijn favoriet: gerookte zalm en friszoete cherrytomaatjes. 

maandag

♥ Dinsdag
Omdat het toch echt zomers weer wordt, heb ik vandaag heerlijke aardbeien bij de lunch gehad. Ergens onderin ligt ook nog yoghurt maar het gaat natuurlijk om de heerlijke beitjes! 

dinsdag

♥ Woensdag
Gisteravond had ik net teveel pastasalade gemaakt dus had ik nog wat over voor een lekkere lunch. Dit keer had ik het gemaakt met maïs, cherrytomaatjes en gegrilde kipstukjes. Ook een dag erna was het nog smullen! 

woensdag

♥ Donderdag
Ongeveer één keer in de week bak ik wel een lekker eitje voor mezelf. Soms met ham en soms met groentes erin. Dit keer heb ik er kaas overheen laten smelten. En ook vandaag mogen de aardbeitjes met yoghurt niet ontbreken. 

donderdag

♥ Vrijdag
Vandaag hadden mijn man en ik beiden vrij en dus de tijd om een heerlijke lunch te maken.  We hadden samen een salade gemaakt met gerookte zalm en garnaaltjes. Daarbij hadden we kaas-uienbrood afgebakken. 

vrijdag

♥ Zaterdag
Vandaag heb ik heerlijk gegeten bij een lunchroom waar ik regelmatig kom. Ze hebben daar heerlijke kleine broodjes waardoor je er meerdere kan kiezen. Vandaag hadden we een broodjes met gamba's, een salade met rivierkreeftjes, frietjes, kipkluifjes en een tosti gedeeld. Heerlijk!

zaterdag

♥ Zondag
Vandaag ben ik gaan lunchen bij de Foodhallen. Ik was er nog niet eerder geweest en ging er gezellig met meerdere mensen naartoe. Hierdoor konden we diverse dingen proeven zoals de Goi Cuon. Dit is een Vietnamese loempia met allerlei verse producten. We hadden ook plate met pulled pork en pork belly met garnituren. Het was echt smullen! 

zondag

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Nikki - Zaterdag 13 augustus 2016 14:21
Wat een fijne en leuke blogspot. Gkede inspiratie en het geeft me weer even een nieuwe portie motivatie. Ik wil ook uiteindelijk van dit soort gevarieerde en uitgebreide lunches eten. Fijn voorbeeld ook van goede, normale lunches. Die voorbeelden heb ik niet zo in mijn eigen omgeving.
Kim - Zaterdag 13 augustus 2016 15:48
Ziet er allemaal lekker uit! De ene keer simpel, de andere keer wat uitgebreider. Het is niet allemaal zo standaard, als dat ik van huis uit ken en vooral wat prijziger (onder andere de vis en het uit lunchen). Ik weet dat opmerkingen over de hoeveelheid niet gepast zijn, maar ik kan het toch niet laten om net als 'anoniem' te zeggen dat 'een uitgebreide lunch' groter zou zijn.
AnaMan - Zaterdag 13 augustus 2016 17:36
Fijn om een keertje te zien en horen wat iemand van Proud neemt die niet vegetarisch is. ;)
Marijke - Zaterdag 13 augustus 2016 17:49
Leuk om te zien, vooral de zaterdag ziet er lekker uit!

@Anaman Laura is ook niet vegetarisch hoor
Sanne - Zaterdag 13 augustus 2016 19:29
Wat een lekkere lunches :) Ik zou ze allemaal wel willen eten, heerlijk! Krijg zin om ook iets lekkers te maken!
Lost girl - Zaterdag 13 augustus 2016 20:10
Zo grappig dat meningen verschillen in wat je normaal of uitgebreid vindt. Als ik deze lunches zie denk ik eerder aan een avondmaaltijd bij sommige, zo uitgebreid vind ik ze. Maar ik ga dan uit van mijn eigen broodje kaas of een bakje havermout hihi. Ik zou graag zoveel tijd en energie hebben om zulke lunches te maken.
m - Zaterdag 13 augustus 2016 22:53
ik begrijp echt niet waarom dit weinig zou zijn. vind het zelf juist vrij uitgebreid en eet vaak veel minder. lekker gevarieerd wel! :)
Lentekriebels - Zondag 14 augustus 2016 10:32
Uitgebreid kan in dezen ook betekenen dat er meer moeite voor is gedaan, zonder dat het per definitie iets zegt over portiegrootte. Ik vind het leuk om te zien en het geeft mij ook weer inspiratie voor de lunch :-).
vanAnaarB - Zondag 14 augustus 2016 12:31
Lekker gevarieerd!
Kim - Maandag 15 augustus 2016 10:44
@Lentekriebels: Thanks voor je relativerende gedachte ;).
Xiu - Vrijdag 2 september 2016 16:39
Zou ik misschien mogen vragen hoe die lunchroom heet? Het ziet er zo lekker uit!