Lunchen met Lonneke

 

Lunchen, iets wat ik vroeger best lastig vond. Ik vond het maar onnodig, tijdrovend. Ik kreeg alleen al de kriebels bij het woord lunch. In de loop der jaren heb ik geleerd dat het juist heel belangrijk is om jezelf die energie te geven. Het helpt me door mijn ochtend-dipje heen en zorgt ervoor dat ik de middag er weer tegenaan kan. Vandaag laat ik je zien hoe mijn middageten er de afgelopen week uit heeft gezien.

Twijfel je over hoeveelheden en/of over de gezondheid van mijn avondmaaltijden? Lees dan deze blog over normaal eten. Dit is slechts één week uit mijn leven waarin ik alleen inga op het middageten.

♥ Maandag

Vandaag werk ik een dagje thuis. Ik zit dan minder vast aan bepaalde lunchtijden en dat vind ik eigenlijk wel fijn. Tijd voor een wat uitgebreidere lunch! Ik koos ervoor om pannenkoeken te maken! Ik had nog genoeg ingrediënten thuis, dus ik hoefde er niet eens de deur voor uit. Ook wel fijn. Ze lukten allemaal, wat best een unicum is voor mij. Meestal eet ik pannenkoeken het liefst met caramelstroop en banaan. Bij gebrek aan banaan werkt alleen caramelstroop natuurlijk ook!

♥ Dinsdag

Vandaag werk ik een dagje in Leiden. Ik had nog wat pannenkoeken over van gister, dus ik heb er twee meegenomen met stroop. Ook eet ik drie crackers met guacamole en vegetarische worst. Deze combi heb ik recent ontdekt en daar val ik nu vaak op terug als ik even niet zo goed weet wat ik op mijn brood of crackers moet doen.

♥ Woensdag

Voor de verandering was ik vrij vandaag! Ik koos voor drie boterhammen, wat wortels en een banaan. Twee boterhammen had ik belegd met roomboter en kaas en één boterham was besmeerd met crunchy speculoos. Zo lekker!

♥ Donderdag

Vandaag werk ik ook weer een dagje thuis. Zeker nu de winter er weer aankomt, heb ik toch wat meer behoefte aan warm eten tussen de middag. Ik heb dan ook een aantal pakken en potten soep in de kast staan, mocht ik hier zin in hebben. Vandaag is zo'n dag! Ik koos voor erwtensoep met flink wat stukken aardappel erin. Precies waar ik zin in had!

♥ Vrijdag

Weer warm tussen de middag! Ik vind het tegenwoordig weer heel lekker om in de middag de restjes op te eten van de avond ervoor. Vaak is het net te weinig om te bewaren voor 's avonds (zeker als mijn vriend mee-eet), maar voor tussen de middag is het echt ideaal (budget-tip!).

♥ Zaterdag

Mijn vriend had gisteren een grote schaal groente-lasagne gemaakt. Heel lekker, maar wel een beetje veel. Van alles wat over is gebleven, maakte ik wel een hele lekkere lunch! Tijdens mijn eetstoornis was het uit den boze om 's middags (én 's avonds) warm te eten. In de kliniek heb ik geleerd dat het echt geen kwaad kan om dit om te draaien en te spelen met deze momenten. Het komt nu wel eens voor dat ik drie keer op een dag een warme maaltijd eet, puur omdat ik daar behoefte aan heb. Hier kan ik nu gelukkig ook weer echt van genieten!

♥ Zondag

Vandaag kies ik voor speculoospasta, dit keer verspreid over twee boterhammen. Daarnaast eet ik twee boterhammen met pikante hummus en kaas. Ook vond ik nog een bakje gesneden fruit in de koelkast en ik drink er een glaasje melk bij. 

Ik hoop dat je het leuk en helpend vond om mijn lunch over de week te zien. Hopelijk haal je er wat inspiratie uit!

Liefs,
Lonneke

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

stayy - Donderdag 7 november 2019 13:15
dit is echt heel helpend om te zien dat wat 'grotere' maaltijden ook gewoon kunnen en dat de es gewoon helemaal gestoord is met de regeltjes :)
M - Donderdag 7 november 2019 13:29
Super lekker en gevarieerd! Krijg er spontaan honger van haha! Ik eet ook het liefst warm in de middag. Ik krijg namelijk geen after-dinner dip, maar after-lunch dip. Dankjee wel voor je inspirerende blog!
w - Donderdag 7 november 2019 13:41
Leuk om te lezen en als je behoefte hebt aan warmte ook iets warms eten op wat voor moment op de dag ook en dat het ook niet uitmaakt dan wat je eet.
Inger - Donderdag 7 november 2019 14:01
Ben juist dol op mijn warme maaltijd s'middags! Zeker nu de wintermaanden aanbreken. Dan warm ik lekker op en heb ik wat vullends in mijn maag waar ik de rest van de dag (eet natuurlijk avonds ook nog wel wat) op kan teren.
dianne - Donderdag 7 november 2019 15:31
heel helpend. lekker de soep in de middag, ga ik ook eens proberen te doen als uitdaging.
Kim - Donderdag 7 november 2019 22:14
Leuke blog zeg!
Vind het altijd fijn om te zien hoe herstelde mensen dit doen. Zo helpend om te zien omdat het vaak uitgebreid is en het lijkt echt dat je er zin in hebt zeg maar. Dat vind ik mooi. Iets wat ik persoonlijk heel lastig vind is om te luisteren naar wat ik nodig heb en wat goed is voor mijn lichaam. Ben zo bang dat het raar gaat doen of het niet kan handelen. De angst speelt dan zo hoog op waardoor het zo lastig blijft en de patronen die te doorbreken zijn.
Dat het zo fijn gevarieerd is vind ik ook heel leuk om te zien.
Die crackers zien er trouwens ook echt lekker uit haha! Wat voor soort zijn het als ik vragen mag?
G. - Vrijdag 8 november 2019 14:41
Fijne blog! Ik vind het ook heerlijk om bij koud weer iets warms te eten :) Thanks & keep on the good vibes I would say!
sunny - Zaterdag 9 november 2019 12:03
ja lekker warm eten
Nino - Zondag 10 november 2019 21:02
Ik doe altijd luch 2 boterhamen pindakaas.
Is lekker makkelijk voor school / stagse..
Ik vind koude pannenkoek niet echt lekker.
Ik weet anders niet wat voor simpel luch kan doen .
Anne - Dinsdag 12 november 2019 11:46
Ja, nu het kouder is heb ik okk zin in hele andere dingen šŸ™‚.
En dat is heel natuurlijk! Restjes van de vorige dag vind ik vaak lekkerder dan wanneer het net gekookt is.
En speculoos vind ik echt zo lekker.