Lunchen met Daphne
De lunch is een maaltijd waar ik altijd erg naar uitkijk en welke er bij mij elke dag anders uitziet. Gedurende de week lunch ik soms thuis, een paar dagen op de redactie en meestal ook een keertje buiten de deur. De afgelopen week heb ik weer een fotoverslag gemaakt van wat ik zoal eet tussen de middag en er zaten voor mij verrassende dingen bij. Combinaties en producten die ik eigenlijk niet veel eet, maar waar ik zo af en toe echt van kan genieten. Veel kijk- en leesplezier!
Waar ik tijdens mijn eetstoornis al mijn maaltijden tot in detail plande, kan ik dat nu volledig loslaten. Vaak weet ik op de dag zelf nog niet wat ik die middag ga lunchen en zie ik wel wat er gebeurt. Ik hou van hele simpele lunches zoals een boterham met kaas, maar ik vind het net zo leuk om er iets heel speciaals van te maken en de hele middag bij een fijne lunchroom te zitten. Er is eigenlijk geen peil op te trekken en dat vind ik prima. Zo blijft er altijd veel ruimte voor spontane ideeën en kan ik op het moment zelf beslissen waar ik trek in heb.
♥ Maandag
Vandaag ben ik na werk weer naar één van mijn lievelings tentjes gefietst, om mijzelf en mijn vriend te trakteren op een heerlijke lunch. Een goed belegd wentelteefje met pindakaas, granola en fruit. De ijskoffie was natuurlijk al bijna op voordat ik de foto kon nemen. Heerlijk! Meestal bestellen we extra veel, omdat het met z'n tweetjes toch wel op gaat.
♥ Dinsdag
In alle eerlijkheid komt het best vaak voor dat ik mijn lunch vergeet als ik op de redactie in Leiden werk. Dan haal ik meestal snel een broodje of salade op het station, maar tegenwoordig lukt het mij steeds beter om eraan te denken en neem ik van alles mee van huis. Deze keer had ik roggebrood met geitenkaas en wat crackers met hummus meegenomen. Wat ik wel nog van het station had meegepikt was een lekkere noten-chocolade-reep, voor tussendoor.
♥ Woensdag
Vaak als ik ergens buiten de deur ga lunchen kies ik voor iets met gegrilde groenten, omdat ik dat altijd zo lekker vind. Vandaag besloot ik dat zelf eens te maken. Boterhammen met hummus en gegrilde groenten dus. Met wat overgebleven groenteballetjes van de dag ervoor.
♥ Donderdag
Eigenlijk heb ik nooit eieren in huis, deze lunch is dus best wel bijzonder. Heel soms neemt mijn vriend eieren mee omdat hij er trek in heeft en heel af en toe gebruik ik het als ik iets wil bakken. Nu had ik het dus toevallig in huis en vind ik het altijd zonde als iets ineens over de datum is. Daarom vandaag een gebakken eitje en met daarnaast de vertrouwde hummus-avocado-combinatie. Als extraatje eet ik er graag iets zoets bij, zoals een cracker met mijn favoriete aardbeienjam.
♥ Vrijdag
Ik kon mij niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst een krentenbol had gegeten, dus toen iemand mij er eentje aanbood riep ik volmondig JA! Die ging vandaag zeker mee naar kantoor. Daarnaast at ik wat crackers met kaas. Simpel maar eigenlijk altijd lekker.
♥ Zaterdag
Voor de tweede keer deze week zit ik bij dezelfde lunchroom. Dat komt niet heel vaak voor, maar we zijn gewoon ontzettend dol op deze menukaart. Ik ging dit keer voor een boterham met yoghurt en fruit. Ik vond het ook een beetje een vreemde combinatie, maar ik moest het gewoon een keer proberen. Het was onwijs lekker!
♥ Zondag
Na een avondje stappen zijn we bij vrienden in Amsterdam blijven slapen. Daar werd er een behoorlijk luxe kater lunch voor ons klaargemaakt. Iets wat ik zelf niet zo snel zou maken thuis, maar wat op zo'n brakke dag als vandaag meer dan welkom was. Een pistolet met ei en brie en een appelflap. De heftigste en fijnste combinatie van voeding die ik in tijden heb gegeten.
Liefs,
Daphne
Gerelateerde blogposts
Reacties
En dat meen ik ook echt !
Als je spijsvertering goed functioneert ben je echt gelukkig !
En zoals die appelflap, krentenbol en pistoletje, daar zit toch allemaal gluten in?
IK ben benieuwd hoe je hier mee om gaat want ik zit er zelf nogal mee....
groetjes
Het is anders als je een glutengevoeligheid hebt (niet hetzelfde als een intolerantie!). Bij een glutengevoeligheid krijg je vervelende darmklachten, maar geen darmschade zoals bij coeliakie en daarom kan je het je af en toe veroorloven wat gluten te eten. Hoeveel je kan verdragen is per persoon verschillend. Als jij er echt veel last van hebt dan kan je het beter vermijden en anders doseren. Gelukkig zijn er steeds meer glutenvrije mogelijkheden. Het is zoeken maar daarin vind je vast snel je weg :-)
Wat vervelend dat je hier ook last van hebt, is soms best lastig om hier rekening mee te houden inderdaad. Dit is voor mij toevallig een week geweest waarbij ik meer gluten eet dan normaal. Ik heb het geluk dat ik er best makkelijk mee om kan gaan en dat het inderdaad om een overgevoeligheid gaat. Ik merk het wel direct aan mijn lichaam en aan mijn darmen, maar ik kies er soms voor om op de blaren te zitten als ik graag andere dingen wil eten of als ik bij anderen ben en het mij makkelijker uitkomt. Het helpt mij al als alle andere maaltijden glutenvrij zijn en als ik mijn lunches thuis wel met glutenvrije producten maak. Dat zorgt voor een fijne balans en dat is iets dat je zelf het beste aan kunt voelen.
Het is soms eventjes zoeken naar een fijne manier om ermee om te gaan en het vinden van producten die jij prettig vindt. Veel succes daarmee en gun jezelf de tijd om daar aan te wennen.
Liefs,
Daphne