Liga Day Break Review

 

Een paar daagjes geleden ontvingen we op de redactie van Proud2Bme een mailtje met het verzoek om de nieuwe koeken van Liga te reviewen. Deze nieuwe koeken heten Day Break en zijn er in twee varianten: Een naturel volkoren variant en een rode vruchten variant. Omdat ik de koeken best duur vond (2,99 euro) heb ik maar 1 variant gekocht, namelijk de rode vruchten. Volgens de verpakking zijn de koekjes luchtig en rijk aan vezels.

liga day break

In iedere verpakking zitten 6 pakjes met ieder 6 biscuits. Dat begrijp ik niet helemaal goed. Betekent dit dat ik per keer 6 koekjes kan eten? na het goed lezen van de verpakking blijkt dit inderdaad een optie. Op zich is het wel gezellig om zoveel koekjes te hebben als tussendoortje, dan is het ook minder snel op.

liga day break

Op alle koekjes staat een V afgebeeld. Ik heb eigenlijk geen idee waarom. Of denk ik nu gewoon niet zo snugger na en is het een heel voor de hand liggend iets? Let me know! In de koekjes zit gepofte rijst om het wat luchtiger te maken. Oké, tijd om te proeven!

liga day break

De koekjes zijn lekker knapperig. Ik vind de smaak niet heel spannend. Het biscuit is wat saai. De stukjes rode vruchten erin zijn dus erg welkom. Het is inderdaad wel echt luchtig. Maar om hier nou 6 biscuits van te eten, nee, dat zou voor mij niet zo hoeven. Dan neem ik liever 3 koekjes en er nog iets anders bij. De koekjes zijn niet te zoet, ergens een heel klein beetje vergelijkbaar met sultana, maar wel echt een stuk luchtiger.

Heb jij de Liga Day Break al geprobeerd?
Lijkt het je wat?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

. - Donderdag 29 mei 2014 10:10
is v niet van vezels?
ano - Donderdag 29 mei 2014 10:21
In iedere verpakking zitten 6 pakjes met ieder 6 biscuits. Dat begrijp ik niet helemaal goed. Betekent dit dat ik per keer 6 koekjes kan eten?

als je kijkt hoe klein ze zijn, stel je voor dat 2 koekjes samengesmolten worden, dan zijn de grote van een sultana koekje en daar zitten er toch ook 3 van in een pakje? vind het een beetje eetgestoord overkomen om heel eerlijk te zijn, niet aanvallend bedoeld hoor, komt bij ij gewoon zo over.
x - Donderdag 29 mei 2014 10:26
6 koekjes vind ik ook wel veel hoor
dan is het toch niet lekker meer?
anoniem - Donderdag 29 mei 2014 10:27
begrijp wat ano bedoelt, mij triggert het ook een beetje. maar denk niet dat eetgestoord bedoelt is. Begrijp eig ook niet echt te meerwaarde van de opmerking dat je 6 koekjes te veel vind, misschien omdat je ze te saai vind en er graag iets anders bij hebt... Doet er niet zo heel veel toe allemaal. :-)
N - Donderdag 29 mei 2014 10:52
Ik denk dat het V'tje zo'n vinkje is (om dingen mee af te vinken)
Ten minste, daar lijkt het op :p
nina - Donderdag 29 mei 2014 10:59
6 is toch niet teveel als je kijkt hoe dun ze zijn?
Vlinder... - Donderdag 29 mei 2014 11:02
Ik heb ze ook geprobeerd maar ik vind ze echt niet lekker
Sara - Donderdag 29 mei 2014 11:09
Wat wordt er in de reacties nu weer een probleem gemaakt van zo'n zinnetje. Er staat duidelijk dat ze zich het afvraagt. Ik zou ook denken, 'huh. 6 koekjes in 1 pakje, is dat voor 1 keer?" Bovendien staat er daarna ook dat het prima in 1 keer kan, maar dat het wel wat saai is en je het beter kam combineren met iets anders. Maak niet overal iets negatiefs van, het is gewoon een leuke review over een koekje mensen.

Bedankt hiervoor, ik ga het eens proberen!
Me - Donderdag 29 mei 2014 11:10
Uhm, al zaten er 8 of 13 in... Of 20.

Iemand neemt hoeveel hij/zij wilt, toch? Al naar gelang trek en zin, toch? Op gevoel, toch? Op mij komt de zin ook raar over. Helemaal omdat jij ook op gevoel eet. Ik kan me voorstellen dat mensen die nog een es hebben, die dit van het voorbeeld dat jij voor ze bent lezen, erdoor in de war raken.

Ik denk dat je het anders bedoelt, geen es meer hebbende lees ik het ook anders, maar iets beter verplaatsen in de lezer en doelgroep kan geen kwaad.
X - Donderdag 29 mei 2014 11:11
op de verpakking staat groot: 'Probeer nu gratis'. Hoezo te duur om er twee te kopen dan haha --> LOL
xEmily - Donderdag 29 mei 2014 11:17
Ik denk ook dat die v een vinkje. Als je druk bezig bent met alles afvinken wat moet doen dat je dan even pauze kunt nemen met die koekjes ofzo?
Blijft een beetje vreemd haha
Haremaje - Donderdag 29 mei 2014 11:29
Er staat op de verpakking rijk aan vezels, dan is het toch logisch dat de V van vezels is?
Nienke - Donderdag 29 mei 2014 11:29
Bij veel tussendoortjes, zeker ook bij Liga, verpakken ze de koekjes per portie. Dat houdt dus in dat één pakje eten heel normaal is, of daar nu 2, 3 of 6 koekjes inzitten. Het blijft gewoon één portie. Kijk maar om je heen, de meeste mensen zonder ES zullen niet eens nadenken hoeveel koekjes ze uit dat pakje zullen eten. Ze eten gewoon één portie, dus één pakje en dat zijn in dit geval dus gewoon 6 koekjes!
Haremaje - Donderdag 29 mei 2014 11:31
En van die 6 koekjes, ik vind dat ook veel. Zelf eet ik nooit een pakje sultana, ik neem dan altijd een halve. En daar is niets eetgestoord aan..
Anoniemo - Donderdag 29 mei 2014 11:34
6 is nogal veel voor een "luchtig tussendoortje". 7,5 zou een hele bueno zijn, omdat ik op deze site niet over cal mag praten.

Ik zou er 4 pakken. Maar ik zou er überhaupt geen pakken. Ze zijn suf en veel te duur.
A - Donderdag 29 mei 2014 11:36
Ja, ik heb ze geproefd, maar nee, ik vind het niets.
Ze zijn luchtig en dat is wel lekker. Verder vind ik ze vooral zoet en duur. Bij mijn supermarkt waren ze overigens 2,59 (en geen 2,99), maar dat vind ik nog steeds duur voor 6 porties.
Maar inderdaad, ze smaken naar Sultana bosvruchten. En vooral de prijs is me echt te hoog.
Lara. - Donderdag 29 mei 2014 11:38
Als iedereen nou eens goed zou lezen wat Scarlet schrijft, staat er alleen dat ze zich afvraagt of het de bedoeling is dat ze per keer 6 koekjes eet en niet dat het teveel is. Aangezien de meeste tussendoortjes per twee of 3 verpakt zijn is 6 best een raar aantal, ik keek er ook van op toen ik ze zag. Als je denkt dat ze gelijk staan aan sultana's of andere liga's is 6 wel veel.

Leuke review! Ze lijken aan de buitenkant een beetje op tucjes haha.M - Donderdag 29 mei 2014 11:44
Ik vond het zelf ook raar dat er 6 in zaten, vooral als je de achterkant leest want daar staat dat je 3 koekjes 'mag' eten met fruit oid erbij. Dan kunnen ze ze ook beter per 3 verpakken. ;) Maargoed, je kan er nu natuurlijk eten hoeveel je wilt. Ik vond ze wel lekker! Lijkt inderdaad een beetje op sultana, maar ik vind ze wel lekker om mee te variëren af en toe! D:
Tirza - Donderdag 29 mei 2014 11:50
Ik heb de naturel versie en vind ze niet zo heel bijzonder. Wel prima, maar niet lekker genoeg om er 6 van te eten.
M40 - Donderdag 29 mei 2014 13:14
Als Scarlet niets had gezegd over die zes biscuits in een pakje, waren er in de reacties vast en zeker vragen over gekomen. De meeste bezoekers van deze site hebben nu eenmaal (nog steeds) een gevoelige verhouding met eten. En natuurlijk, het zou ideaal zijn als je zo'n pakje open zou trekken, en zonder erbij na te denken zou eten naar behoefte. Dat je vanzelf zou merken dat je na drie, vijf of misschien acht koekjes genoeg zou hebben, en weer over zou gaan tot de orde van de dag.

Maar ja. Zo werkt het meestal niet, bij mensen die een eetstoornis hebben (gehad).

Naar mijn mening kaart Scarlet het op de juiste manier aan. Gewoon even kort en luchtig. Net als de koekjes ;-)
S. - Donderdag 29 mei 2014 14:16
Dat van die 'aantal koekjes per verpakking = 1 portie' vind ik altijd een beetje twijfelachtig. Vroegahh (20 jaar geleden of zo) had je 2 minisultana's (ter grootte van ca. 1 koekje van nu?) in één pakje, dat was toen normaal, nu is ineens 3 koekjes normaal?

Doe gewoon wat je zelf wilt...

Verder snap ik niet dat er zó vaak nieuwe koekjes moeten komen. De halve winkel ligt er al vol mee en ik vind dat een hoop toch maar op elkaar lijkt.
nina - Donderdag 29 mei 2014 14:52
In iedere verpakking zitten 6 pakjes met ieder 6 biscuits. Dat begrijp ik niet helemaal goed. Betekent dit dat ik per keer 6 koekjes kan eten? na het goed lezen van de verpakking blijkt dit inderdaad een optie.

Dit is NIET TEVEEL! man gedoe gedoe...

steeds maar verpakking lezen bladdie blabla...dat is pas eetgestoord
ik begrijp niet dat 3 overbodig kunnen zijn..moet je kijken hoe dun die koekjes zijn..en luchtig word er gezegt.
dit is wat er staat en wat ik er uit haal dat Scarlet de kcalorieen heeft geteld zodat ze weet hoeveel ze mag/kan eten van haar zelf. dus ook wij. of heb ik het vekeerd?

nina - Donderdag 29 mei 2014 14:54
dan kan 6 opeens wel..niet omdat je er behoefte of lekkere trek hebt..nee om de kcal
Laartje - Donderdag 29 mei 2014 15:00
Leuke blog!

En wat een gezeur van sommige mensen, zulke eetgestoorde en negatief insinuerende reacties. Reageer dan gewoon niet.
jens - Donderdag 29 mei 2014 15:04
Haha klinkt wel leuk dat er twee kopen wat duur zou zijn, terwijl je waarschijnlijk 1 pak gratis kan krijgen als je de kassabon op stuur.

Verder lijken ze me niet echt lekker om x te proberen.
Maanmeisje - Donderdag 29 mei 2014 15:47
Nee, nog niet geprobeerd. Ik weet ook niet of ik dat ga doen.
Lottte - Donderdag 29 mei 2014 17:31
als het samen in een pakje zit, dan is het bedoeld om in een keer op te eten lijkt mij
Ann - Donderdag 29 mei 2014 20:33
Volgens mij is dat zo'n bewuste keuze vinkje. Niet exact hetzelfde, maar een onopvallend positief iets wat je onbewust doet denken dat dit heel gezond is (en vezels enzo).
Die volkoren variant vind ik trouwens een lekkere!
Star* - Donderdag 29 mei 2014 23:32
idd.. wat een gezeik altijd. Dan kun je je om elk woordje of zinnetje wel druk gaan maken.. jammer dat al die leuke positieve blogs die voor anderen helpend zijn telkens zo naar beneden gehaald worden of worden er triggerende/niet motiverende reacties op gegeven. Beetje zielig.
En sorry voor mijn misschien harde reactie, vind het jammer dat anderen het voor elkaar moeten verpesten. En ook jammer omdat het team zoveel voor iedereen doet en dat ze daar dan niet eens waardering voor krijgen, ben blij dat ze zich zo ontzettend inzetten en iedereen "hulp" bieden.
bambie - Vrijdag 30 mei 2014 08:50
de V staat den ik voor "oke" , omdat het een gezondere keuze is
Ik heb de koekjes ook geprobeerd. Precies zoals jullie in de review omschreven hebben!
nina - Vrijdag 30 mei 2014 13:33
@ star


beter goeie helpende/motiverende artikel dan een slechte demotiverende artikel.
Feedback mag er gewoon gegeven worden toch?
Aardbei - Vrijdag 30 mei 2014 15:00
Ja, iedereen mag reageren of het nou positief of negatief is jongens. We zijn intelligente mensen we kunnen heus wel een degelijke discussie voeren

Ik vind dit artikel ook een beetje raar. Scarlet, ik zou mn artikelen even dubbelchecken op zinnen die eetgestoord zouden kunnen overkomen voordat ik ze plaats.
sanne - Vrijdag 30 mei 2014 15:28
@aardbei
Een discussie over 1 zin uit een blog over een koekje is geen degelijke discussie, dat is een eetgestoorde discussie.

haha gelukkig plaats jij de blogs niet! ;)
Judith - Vrijdag 30 mei 2014 16:30
Nou, los van alles..

ik vind het best lekker! :)
Aardbei - Zaterdag 31 mei 2014 12:43
@ sanne
Natuurlijk is het eetgestoord. Dat ontken ik net. Dit is immer een website voor mensen die aan het genezen zijn van eetstoornissen. En ik snap je laatste zin niet helemaal. Wat kinderachtig zeg...
@Sanne - Zaterdag 31 mei 2014 13:48
'haha gelukkig plaats jij de blogs niet! ;)'
Ook al maak je er een grapje van, deze opmerking was niet bepaalt nodig. Beetje jammer.
nina - Zaterdag 31 mei 2014 20:41
@Sanne
jou houding kan echt niet!
hihihi lach je maar kapot hoor...kinderachtig you are!
Joepie - Zondag 1 juni 2014 17:44
Wat maakt het uit jongens! Ik heb die koekjes laatst gegeten en ik vond ze wel erg lekker, dus heb lekker twee pakjes (dus: 12 koekjes) gegeten. Boeiend! Als ik ze later nog een keer eet, deel ik er misschien een paar uit omdat andere mensen ook iets willen. Scarlet evalueert gewoon wat er op de verpakking staat, omdat ze waarschijnlijk weet dat een groot deel van de bezoekers van proud dat ook doet.

Het is ook best saai om als tussendoortje 6 dezelfde koekjes te eten, dan is het lekkerder om er nog een chocolaatje, fruit, ijsje, wat dan ook bij te nemen! :)
Aardbei - Zondag 1 juni 2014 21:46
Ik heb de koekjes ook gekocht, en het voelde inderdaar heel normaal om gewoon zes koekjes te eten. Het zijn geen roomboterkoeken ofzo het zijn echt net crackers
Jansje - Dinsdag 3 juni 2014 16:32
Ik heb ze ook gekocht gisteren (de paarse) en moest natuurlijk gelijk proberen...
Ik vond ze best lekker en had een heel pakje zó op :-)
Heerlijk luchtig!
slagertje - Zondag 6 juli 2014 16:11
Vindt ze wel lekker.Gewoon lekker voor te delen met mijn zoontje 4 voor mij en twee voor hem maar wel aan de prijzige kant
Annemoontje - Woensdag 13 januari 2016 15:13
Ik vond ze inderdaad ook best lekker en vanwege de kleine portie zouden twee biscuitjes gelijk staan aan 3 Sultana's dus naar mijn idee wel oke. Al zou je meer het gevoel hebben ik eet 6 koekjes. Maar misschien doet liga dit juist ook wel om je lekker te laten knabbelen. Natuurlijk hebben ze graag dat je hun producten koopt dus, achja.

Als je bijvoorbeeld naar de site van Liga gaat, krijg je hun verschillende variaties te vinden; Evergreen, Day Break, HaverKick, Baby Biscuits, BelVita en Vitalu.
Hierin vind je de V van BelVita en Vitalu. Ik denk dat hierbij die V weer terugkomt in de Liga Day Break! Al weet ik niet direct waar hij voor staat. En misschien dan wel inderdaad de V van Vezels of Volkoren.

Liefs!