Lekker lunchen met Scarlet

 

De afgelopen tijd heb ik gemerkt dat ik het steeds leuker begin te vinden om lekkere dingen voor mijzelf en mijn vriendin klaar te maken. Eerder was ik nog heel erg van het makkelijk en zo snel mogelijk. Nu ben ik nog steeds niet heel goed in hele ingewikkelde maaltijden, maar ik ben wel uitgebreider en een stuk lekkerdere maaltijden gaan maken. Dit maakt me blij en zorgt ervoor dat ik soms ook positiever ten opzichte van mijzelf en mijn lijf in het leven sta. Een fijne ontwikkeling die ik jou ook gun. Het leek me daarom wel leuk om wat vaker mijn lunches en andere maaltijden met je te delen. Hopelijk kan ik je hierdoor inspireren ook wat beter voor jezelf te gaan zorgen.

In deze blog deel ik drie wat luxere lunches die ik een paar weekjes geleden heb gemaakt. Ze zijn simpel te maken, maar je moet er wel een beetje tijd voor vrij maken. Ja, het kost dus TIJD, maar levert ook veel positiviTEIT op. Het zijn stuk voor stuk heerlijke broodjes geworden die je prima zo nu en dan kan eten als lunch, als variatie op een basislijst. 

lunch gezond avocado huttenkase hummus vegetarisch tomaat liefde en passie brood

♥ Broodje vega burger met zoete aardappelfriet
Vandaag maak ik met het falafeldeeg van de Appie (helaas nóg niet verkrijgbaar bij iedere AH) een overheerlijke vegetarische burger op twee Liefde & Passie boterhammen van AH. Dit brood is echt een aanrader. Het smaakt zoveel beter dan gewoon supermarktbrood. Je kun het zelf snijden en hierdoor nét iets dikker snijden dan gewone boterhammen. 

Dit heb ik gebruikt:
- Falafeldeeg
- Liefde & Passie brood
- Avocado
- Sla
- Ketchup 
- Kruiden (provencaals & paprika)
- Tomaatjes
- Lente ui
- Champignons
- Zoete aardappel 
- Mayonaise of fritessaus 

Broodje kikkererwtenburger albert heijn

Ik besmeer de twee boterhammetjes met wat boter en ga dan beginnen met het bakken van de hamburger en snijden van de groentes die ik erbij en erop wil eten.

Broodje kikkererwtenburger albert heijn

Ik ga nu voor onder de burger een lekker prakje maken met avocado. Hiervoor prak ik een deel van de avocado met ketchup. Een beetje peper en zout erdoor en klaar. 

Broodje kikkererwtenburger albert heijn Broodje kikkererwtenburger albert heijn

Op de boterham leg ik wat sla en daarbovenop de avocado prak. Nu wat tomaatjes en uitjes erop en de burger kan komen...

 

Broodje kikkererwtenburger albert heijn

Tussendoor bak ik wat champignons in een pan. Als de burger goudbruin is kan hij op het broodje. Daarbovenop kunnen de champignons.

Broodje kikkererwtenburger albert heijn

...ondertussen heb ik trouwens de zoete aardappel in lange partjes gesneden en de oven voorverwarmd op 200 graden. 

Broodje kikkererwtenburger albert heijn

De zoete aardappel kan nu met wat paprika kruiden in de oven gedurende ongeveer 20 minuutjes. De friet wordt niet mega krokant trouwens, mocht je dat verwachten.

Broodje kikkererwtenburger albert heijn

Als de zoete aardappelfriet klaar is wordt het tijd om het broodje lekker op te gaan eten. Het is echt een feestje om zoiets voor jezelf te maken als lunch. Het was een heerlijk broodje en perfect in combi met de zoete aardappel. Echt een aanrader en ik hoop dus ook dat jij dit ook een keer voor jezelf gaat maken! ♥

Broodje kikkererwtenburger albert heijn

 

♥ Spinazie Omelet met noten
Ik ben dol op eitjes en eet ze graag zacht gekookt, als spiegelei of als omelet! Vandaag maakte ik een wat luxere omelet. Heel eenvoudig eigenlijk, maar erg lekker om je lunch eens nét even anders mee te maken.

Ik gebruikte het volgende:
- Champignons
- Spinazie
- 4 Eitjes
- Sla
- Tomaat
- Walnoten
- Lente ui
- Liefde & Passie brood 

spinazie omelet lunch noten

Eerst sneed ik uiteraard de champignons en het lente uitje in kleine stukjes. Dit bakje ik samen met de spinazie totdat het een beetje zacht was allemaal. Hierna klutste ik de vier eitjes door elkaar en voegde ik alle gebakken groentes toe.

spinazie omelet lunch noten spinazie omelet lunch noten

TJOP in de pan en bakken maar! Deze omelet biedt trouwens voldoende beleg voor een stuk of 6 boterhammen. Dat had ik vooraf ook niet helemaal voorzien. Ik bak de omelet aan beide kanten mooi goudbruin en snijd hem dan in een soort pizzapunten.

spinazie omelet lunch noten

Boter of mayonaise op brood en de omelet pizzapunten kunnen erbovenop. Ik eet dit samen met wat sla, tomaatjes en een paar walnoten. Een goede combi die ik je zeker kan aanraden! Het was erg lekker!

spinazie omelet lunch noten

Zelfs mijn hond Sjors keek jaloers naar mijn bammetjes...

spinazie omelet lunch noten

 

♥ Hummus, verse pesto en meer
Tenslotte een luxere lunch die ik de laatste tijd regelmatig maak, zeker eens per week (vandaar ook een bereiding foto van een andere dag dan de resultaat foto). Hij is eenvoudig te maken, er hoeft niets gebakken te worden. Je moet er alleen wat basisproducten voor in huis halen, maar als je die eenmaal hebt kun je dit makkelijk vaker maken. 

Wat heb ik gebruikt:
- Hummus
- Verse Pesto
- Lente ui
- Liefde & Passie brood
- Sla
- Tomaatjes
- Amandelen en walnoten
- Olijven
- Avocado
- Jamaicaanse kruiden 

lunch boterham yoghurt muesli eat natural thee bosbessen pindakaas banaan recovery eetstoornis walnoten hummus sla jamaicaanse kruiden avocado

Voor deze lunch besmeerde ik één boterham met verse pesto en eentje met hummus. Ik belegde die met hummus met stukjes avocado en deed hier wat kleine stukjes walnoot overheen en tenslotte wat Jamaicaanse kruiden. Op de andere boterham sneed ik stukjes tomaat en dit combineerde ik met kleine stukjes amandel en lente uit. Tenslotte kan je er nog wat olijfjes bij doen om het geheel extra lekker te maken. Dit is echt één van mijn favoriete lunches op het moment.  

lunch seem salad kipstukjes vegetarisch anersfoort

Dit waren drie wat luxere lunches die ik de afgelopen tijd heb gemaakt. Ik hoop dat het je inspireert ook wat meer je best voor jezelf te doen. Dat is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook goed voor je stemming én je zelfbeeld. Het zorgt voor positiviteit. Misschien niet direct omdat het door je eetstoornis ook slecht en spannend voelt, maar op termijn zal het je helpen. 

Laat me gerust weten of je vaker dit soort blogs wilt zien of op een andere manier mijn kook creaties wilt bekijken. Ik doe het graag en vind het leuk (én lekker!). 

Liefs, Scarlet ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Joni Vl - Maandag 30 januari 2017 13:17
Ik vind dit soort blogs heel motiverend en leuk. Het helpt om wat meer variatie te creeeren
Ronja - Maandag 30 januari 2017 13:22
Ja, leuk Scarlet.
Ik maak zulk soort dingen nog niet voor mezelf maar ik ben er zo wel al mee bezig in mijn hoofd. Is weer een stapje dichterbij om het ook te gaan doen.
Ik wil alles aangrijpen om meer van mezelf te gaan houden. Jullie zijn mijn voorbeeld!
Liefs Ronja
Odette - Maandag 30 januari 2017 13:22
Superleuk! Ziet er heerlijk uit allemaal.
Brechtje - Maandag 30 januari 2017 13:25
Erg leuk om te lezen! Geeft ook weer wat ideetjes voor eens lekker anders lunchen. Erg leuk!
Black Tiger - Maandag 30 januari 2017 13:39
heel lekker en leuk!
Anoniempje - Maandag 30 januari 2017 14:17
bedankt om je lekkere inspiratie met ons te delen
brengt me weer nieuwe ideetjes
Irene - Maandag 30 januari 2017 14:37
Lijkt me zeker leuk om vaker dergelijke blogs te lezen. Ik probeer om wat liever voor mezelf te zijn en daar hoort goed eten zéker bij. Ik vind het ook leuk om nieuwe receptjes uit te proberen dus dank je voor de inspiratie!
Wat ik me wel afvraag bij je eerste lunch, die is het meest uitgebreid, omdat je ook nog de zoete aardappelkroketten erbij eet, eet je dan 's avonds ook gewoon nog een volledige maaltijd met daarbij iets van rijst of aardappels?

Liefs!
Ingrid - Maandag 30 januari 2017 16:42
Wat een leuke presentatie die zoete aardappels met een touwtje eromheen, de omelet lijkt me ook erg lekker met spinazie. Ik snap dat Sjors een beetje jaloers was hoor. Leuk inderdaad dit soort blogs, ik word er blij van en ze inspireren ook zeker! xxx
Karlijn - Maandag 30 januari 2017 16:44
@ Irene: hoewel de naam anders doet vermoeden, is zoete aardappel een groente en niet een aardappel. Het is meer verwant aan bijv pompoen dan aan aardappel. Zoete aardappelfrietjes zijn dus niet meer dan een extra portie groenten :)
m - Maandag 30 januari 2017 17:37
volgens mij is de aardappel op het plaatje geen zoete aardappel maar roseval aardappel (wat een normale aardappelsoort is met rode schil). zoete aardappel is oranje van binnen en smaakt wel echt anders dan gewone aardappel.
Kimberley Janssen - Maandag 30 januari 2017 18:58
Leuk om zo eens inspiratie op te doen.
Nikki - Maandag 30 januari 2017 19:01
Ja erg leuk!
Echt een voorbeeld voor me om ook op deze manier lief voor mezelf te zijn. En het mezelf te gunnen.
En leuke nieuwe receptideeën
En fijne motivatie om uberhaupt goede lunch te maken.
Hele mooie foto's ook; dat maakt het extra aantekkelijk en uitnodigend zo!
Carolien - Maandag 30 januari 2017 19:28
Dit zijn inderdaad leuke en helpende blogs ;)
Deze mogen zeker vaker geplaatst worden.
Maar die falafel van de ah heb ik welleens geprobeerd, toch niet echt mijn ding, Ik vond het nogal zout smaken
vanAnaarB - Maandag 30 januari 2017 19:48
Wat een heerlijke lunches!
C. Tip - Dinsdag 31 januari 2017 21:39
@M'

er zijn verschillende soorten zoete aardappel de oranje variant is een zoete bataat, die op de foto van scrlet is een japanse zoete aardappel die is wit van binnen daarnaast heb je ook nog paarse zoete aardappel die is knal paars van binnen.
*** - Woensdag 1 februari 2017 17:47
Wat een leuke ideeën! En zo mooi gepresenteerd ook allemaal. Zeker dat meer van deze blogs welkom zijn! :)
Erna - Donderdag 2 februari 2017 08:56
Ja, leuk!
Ook fijn om te lezen dat het zo goed met jou gaat, Scarlett!
Zelf vind ik het erg moeilijk om iets echt lekkers voor mijzelf te maken, vooral als ik alleen moet eten.
De omelet lijkt mij heerlijk,misschien probeer ik die toch wel te maken!