Kruidnoten: eetbui triggers en hoeveel is normaal?

 

We hebben al menig proefvideo gemaakt waarin we verschillende soorten kruidnoten proeven, maar één smaak miste ik nog: salted caramel. Huh, maar die smaak bestaat toch al lang? Ja, maar nog niet zo als ik het voor ogen had. Deze smaak heeft echt meer potentie. Dus op hoop van zegen doe ik wat ik denk dat goed is - dat gaat uiteraard eerst mis - en praat ik intussen over eetbui-triggers, hoe dat nu voor mij is en hoeveel kruidnoten nu eigenlijk normaal zijn. 

Meer video's van Proud2Bme vind je op ons YouTube-kanaal. Hier kan je bijvoorbeeld dagjes mee van de redactieleden bekijken, verschillende Q&A's en meer.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Frida - Dinsdag 21 november 2023 14:51
thanks Irene weer voor je mooie video en vraag:

ik ga dit weekend voor het eerst alleen naar Utrecht, tattoo zetten en daarna alleen in een hotel overnachten. Retespannend, vooral de reis en of ik alles wel kan vinden.

Heb je deze gezien? Over gekke smaken gesproken: https://www.youtube.com/watch?v=cGRaS0MSEK8.

Ik had het laatst met mijn coach ook over dat krampachtig onder water willen houden van een bal tot het niet meer lukt en dat ie dan idd naar het plafond schiet, maar we kwamen eropuit dat als je h'm gewoon met rust laat, dat ie lekker chill blijft drijven en er niks gebeurt!

Dat van eten op gevoel vind ik echt megalastig. Ik zou het tof vinden als daar in een q and a een keer aandacht voor is of in een video. Hoe je dat kan ontwikkelen, hoe je je hongergevoel herkent en wanneer je genoeg hebt.
Frida - Dinsdag 21 november 2023 15:11
ik had een reactie getypt, is ie wel doorgekomen?
Patro - Dinsdag 21 november 2023 16:03
Oeps, nu staat ie er twee keer
Frida - Dinsdag 21 november 2023 15:16
thanks voor de toffe video! Precies wat ik dacht over het bakken: kruidnoten even laten afkoelen en dan worden ze harder.

Over die bal krampachtig onder water proberen te houden, had ik het laatst met mijn coach over. Toen kwamen we er op uit, dat als je die bal met rust laat dat is dan gewoon blijft drijven en rustig is.

Heb je deze video gezien toevallig? Over hoeveel gekke smaken kruidnoten er zijn: https://www.youtube.com/watch?v=cGRaS0MSEK8.

liefs!

o ja, over eten op gevoel, een mooi onderwerp voor een video op een q and a, hoe je gaat voelen dat je genoeg hebt, en hoe je anticipeert op hongergevoel.
Anoniem - Dinsdag 21 november 2023 15:23
Dankjewel voor deze normaliserende (Is dat een woord? Je snapt het vast.) video. Door mijn es weet ik echt niet meer wat normaal is.
Je bent een lief mens.
Patro - Dinsdag 21 november 2023 16:02
Zooo met je eens
Pleistermeisje - Dinsdag 21 november 2023 21:26
Pepernoten vooral met chocolade is zo een enorme trigger voor mij. Bedankt voor de video. Ik hoop ik het ooit kan eten met mate.
B. - Woensdag 22 november 2023 22:13
Ja er zijn betere pepernoten! Namelijk echt zelf from scratch deeg maken met speculaaskruiden en dan met jouw karamel zeezout. Ik kan er nu al van kwijlen bij het idee.
Irene - Team Proud2Bme - Donderdag 23 november 2023 10:39
daar kan ik niet omheen!
Lisanne - Donderdag 23 november 2023 13:18
Leuk dat je zelf kruidnoten gebakken hebt. En er ook nog echt je eigen extra creatieve creatie van gemaakt hebt. šŸ™‚ Jammer dat ze eerst wat te bruin gebakken waren, maar zoals je ziet: oefening baart kunst! (Of nou ja, in dit geval: baart het heerlijke kruidnoten. šŸ˜‰) Smakelijk!
Anoniem - Zaterdag 25 november 2023 05:34
Bakken is leuk en van scratch altijd lekkerder. Maar soms is een pak ook wel erg handig zeker als je geen voorraden van alles in huis hebt.

Trouwens. Ik begrijp die fascinatie steeds voor juist en alleen de kruidnoten helemaal niet. ??? In de winkels ook zooo veel kruidnoten ! Ik vind er eerlijk gezegd helemaal niks aan. Ik kan mij wel lekkerder dingen voorstellen dan die eeiwige kruidnoten...
Is het dan alleen kindernostalgie ? Mijn kinderjaren lagen in een ander land dus ik dit niet.
Het is wel interessant hoe veel wij ook met ons gevoel en geheugen dingen lekker vinden.

A. - Zaterdag 25 november 2023 07:08
Snoepen volgens een lijst of volgens regeltjes dat gaat niet samen ! Dat weet iedereen


Granny Pat, zei het, en ze heeft natuurlijk helemaal gelijk : )
Snoepen is juist iets wat je doet wat niet volgens de regels is, iets wat gewoon voor je plezier is!
Net zoiets als spelen, dromen, dansen, lachen gewoon iets wat niet met regeltjes te maken wilt hebben.