Kruidenthee voor het slapen gaan

 

Heb je last van slaapproblemen? Dan schijnen sommige kruidentheeën goed van pas te komen. Naast het beter in slaap kunnen komen, hebben ze vaak meerdere positieve werkingen. Zo schijnen veel kruidentheeën te helpen tegen stress en schijn je er geestelijk en lichamelijk een beetje van tot rust te komen. Ik zal 6 verschillende soorten kruidentheeën toelichten.

N.b. Onderstaande is wat beweerd wordt van de werking van kruidenthee. Wij kunnen niet beoordelen of dit daadwerkelijk ook zo is.

Kamille
Deze thee schijnt goed te helpen tegen vermoeidheid en slaapproblemen, het bevordert de diepe slaap en helpt je sneller in slaap te komen. Ook schijnt het goed te werken tegen paniekaanvallen en angsten, het zorgt voor een ontspannen gevoel en kalmte. Kamillethee geeft rust en is fijn om te drinken tijdens stressvolle periodes. Je kan in allerlei winkels kamille thee kopen. Kamille thee van Albert Heijn huismerk kost 0,92 euro. Dit theedoosje van Pickwick kost 1,54 euro.

kamille

Lavendel
Lavendelthee schijnt voor een ontspannen gevoel te zorgen, je kan het dus drinken wanneer je angstig of gestresst bent. Het schijnt ook te helpen tegen hoofdpijn en slapenloosheid. Lavendelthee smaakt een beetje zoet. Je kan ervoor kiezen om ongeveer een (of meer, dat is afhankelijk van wat je lekkerder vindt) theelepel lavendelbloesem enkele minuten in te laten trekken of lavendel olie in kokend water te doen. Bij thealight.nl kun je 50 gram Lavendel kopen voor 1,99 euro.

lavendel

Valeriaan
Valeriaanthee schijnt een een kalmerend effect te hebben waardoor je hele lichaam gaat ontspannen. Het helpt wanneer je angstig of gespannen bent. Het zorgt ervoor dat de lichamelijke klachten, zoals trillen, verminderen. Daarnaast heeft de thee rustgevende werking, wat zorgt dat je zowel beter in slaap kan komen als fitter wakker wordt. Het helpt ongeveer na een half uur en blijft vier uur effect. Echter kan het bij sommige gevallen twee tot vier weken duren voordat het effect heeft.

slaaplekker

Pickwick verkoopt Slaaplekker. Daarin zitten bovenstaande kruidentheeën, Valeriaan, Kamille en Lavendel verwerkt.

Pepermunt
Pepermuntthee schijnt op verschillende gebieden effect te hebben. Het zorgt ervoor dat je je beter kan concentreren, werkt tegen hoofdpijn en stimuleert de spijsvertering. Daarnaast helpt het tegen stress, spanningen en angsten. Het zorgt dat je weer tot rust kan komen en beter in slaap komt. Je kan pepermuntblad kopen en dit in heetwater laten trekken. Pepermuntblad is te koop bij Evans & Watson voor 5,95€ voor 100 gram.

pepermunt

Passiebloem
Passiebloem in thee schijnt goed te werken tegen slapeloosheid, doordat het je tot rust laat komen. Het zorgt ervoor dat je in een diepe slaap kan komen en helpt het goed tegen stress en spanningen. Daarnaast blijkt het ook pijnstillend te werken. Er is geen specifiek passiebloem thee, maar in veel thee soorten die helpen om in slaap te komen zit dit product in verwerkt. Bij gekruid.be kun je 100 gram passiebloem voor 2,99€ bestellen.

passiebloem

Citroenbalsem
Citroenbalsem schijnt te zorgen voor ontspanning en werkt tegen stress. Ook zorgt het ervoor dat je beter in slaap kan komen, doordat het rust bevordert en angsten verminderd. Daarnaast is het ook goed voor je immuunsysteem en spijsvertering.

Welke thee drink jij voor het slapen gaan?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

PeanuttButterfly - Dinsdag 18 juni 2013 18:32
Ik vind die SlaapLekker thee van Pickwick echt heel smerig haha :')
De rest heb ik nog niet geprobeerd.
Maar ik vraag me toch wel af of het werkt.
Puoli - Dinsdag 18 juni 2013 18:39
sleepytime thee
:)
Lieke - Dinsdag 18 juni 2013 18:53
moroc thee of groene thee met honing
vlindertje. - Dinsdag 18 juni 2013 18:57
Kamille thee of goede nachtrust van zonatura, netzoiets als die pickwick slaaplekker thee.
Denisee.. - Dinsdag 18 juni 2013 19:02
Toevallig heb ik gisteravond kruidenthee gedronken,
en ondanks dat ik normaal gesproken best moeite heb met in slaap komen ging dat vanacht zonder enige moeite :)
En ik wist niet eens dat kruidenthee kon helpen daarbij haha :p
xoxo
nail - Dinsdag 18 juni 2013 19:05
Drink niks anders. de hele dag door, zalig. probeer vooral ook venkelthee bij maagpijn of verse muntthee!
l - Dinsdag 18 juni 2013 19:24
De enige thee van de bovenstaande dingen die ik drink is (verse) muntthee. Ik merk er alleen niets van dat het helpt om beter in slaap te komen. Concentratie en wat meer rust merk ik dan weer wel.
emma - Dinsdag 18 juni 2013 19:28
Bij alle thee staat dat het helpt tegen slapeloosheid en dat je er ontspannener van word. Ik zie er dus niet echt verschil tussen :)
en als ik s avonds iets drink, moet ik om 4 u naar de wc dus das ook niet erg handig
beauty_love - Dinsdag 18 juni 2013 19:44
Die valeriaanthee ruikt niet zo lekker
hanne - Dinsdag 18 juni 2013 19:53
zonnatura kruidenthee, soms zoethout als ik zin heb in iets zoeters, appel, warming appel, bosbes, groene thee met citroen ...
:p
ThinkBelieveAchieve - Dinsdag 18 juni 2013 21:18
@ lieke
Echt?? Groene Thee? Op de een of andere manier dacht ik altijd dat groen thee juist energie gaf... Maar dat heb ik dan vast ooit verkeerd begrepen op opgevangen of iets dergelijks.
Ik gebruik wel eens slaapthee (van verschillende merken) maar weet niet of het echt werkt, ben dan ook een extreme nachtbraker die af en toe helemaal niet slaapt.
Toch heb ik altijd wel het gevoel er iets rustiger van te worden of zo.
ThinkBelieveAchieve - Dinsdag 18 juni 2013 21:19
Trouwens niet alle thee werkt tegen slapeloosheid... Er zijn ook genoeg theesoorten waar geloof ik cafeïne in zit. (tenminste dat dacht ik)
Liadan - Dinsdag 18 juni 2013 22:43
Die kamille met honing thee is echt zoooo lekker.
justme00 - Woensdag 19 juni 2013 07:22
jasmijnthee hmm~~
Lifewithoutana - Woensdag 19 juni 2013 07:30
Rooibosthee!
Mij - Woensdag 19 juni 2013 07:34
De lavendelbloesem kan je ook gewoon bij de tuinen kopen. Hij is erg lekker, je huis ruikt dan ook meteen heerlijk.
UnknownAngel - Woensdag 19 juni 2013 08:40
Werkt niet bij mij :(
Kimgaatervoor - Woensdag 19 juni 2013 17:39
Pickwick Chai is ook heerlijk!
angstig meisje. - Donderdag 20 juni 2013 10:55
slaaplekker-thee van Pickwick ruikt naar ZWEETVOETEN !!!
angstig meisje. - Donderdag 20 juni 2013 10:57
@ l,

(verse) munt(thee) schijnt heel goed te zijn tegen opgezetten buik etc.
toni - Woensdag 25 maart 2015 22:24
Ik trink iedere avond kruiden thee meest venkel maar wel heel veel
gewonte heb altijd dorst!
toni - Woensdag 25 maart 2015 22:25
Iedere avond thee drinken voral venkel!
trienetje - Vrijdag 1 september 2017 14:03
Mijn tweeling van 11jaar zijn heel energiek. Niet zo evident dus het slaapritueel. Sinds 2 weken geef ik hen rozenbottelthee (de enige die lusten en een artikel gelezen dat het de slaap opwekt) daar ik hoop dat dit hen wat zou kalmeren mr zonder resultaat. De ene keer beter dan de andere keer... dus kvrees dat thee drinken niet echt werkt om ze makkelijker in slaap te krijgen?
tineke - Donderdag 19 september 2019 15:23
Heb sinds kort de website herbalao.nl gevonden, heb je wel iets meer (meestal een kilo) maar wel erg voordelig!