KRACHTVOER: betekenis eetstoornis

 

Dankjewel voor de vele reacties op mijn tweede #KRACHTVOER video. Ik vind het tof en waardevol om te lezen dat zoveel mensen er motivatie en herkenning uit halen. Vandaag alweer het derde deel van #KRACHTVOER. In deze video laat ik je weer wat van mijn eten zien, maar wat minder dan de eerste twee video's, want ik deel nu wat meer over de gedachtes en gevoelens eromheen. Ik vertel iets over de mogelijke betekenis van een eetstoornis, over jezelf en je eigen eten vergelijken met mij en anderen en tenslotte laat ik je alvast weten waar het vierde deel van Krachtvoer over zal gaan.

Ik nodig je graag uit om met mij mee te strijden. Ik hoop dat ook jij, net als ik, iedere dag weer kleine stapjes vooruit kunt zetten en tegen die nare gedachtes in durft te gaan. Het is vreselijk moelijk, maar helaas de énige weg naar een fijner leven. Deel jouw angsten, overwinningen, gedachtes en gevoelens ook gerust op social media met de #krachtvoer

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Karen - Dinsdag 13 juni 2017 13:14
Super video Scarlet!!
Ik vind het echt super dat je op deze manier je gedachten en gevoelens met ons toont. Ook vind ik het goed dat je kort maar krachtig enkele maaltijden laat zien. Heel veel zaken zijn zo herkenbaar. Ik kijk ook al super hard uit naar de volgende video.
L. - Dinsdag 13 juni 2017 13:17
Bedankt voor je openheid weer Scarlet, je motiveert mij zo erg! Ik vind je oprecht zo lief en sterk overkomen. Heel knap hoe je dit allemaal in beeld brengt en ik hoop echt dat je dit blijft doen. Ik kijk ook alweer uit naar de volgende video!
Rachel - Dinsdag 13 juni 2017 13:18
Wat een fijne video. Ik heb dit gekeken tijdens de lunch en het heeft me geholpen. Dankjewel
Anti - Dinsdag 13 juni 2017 13:24
Hey Scarlet,

Misschien zou je je genezingsproces en de manier waarop je je filmpjes maakt ook kunnen delen met hulpverleners, ik vind het zelf namelijk zo motiverend dat ik denk dat je in combinatie met het advies van experts misschien zelfs wel een methode kunt ontwikkelen voor het bestrijden van eetstoornissen door middel van filmpjes en vlogs. Ik denk namelijk dat het echt professioneel genoeg is om later, als je je terugval te boven bent, misschien er toch nog iets moois uit te halen.

Groetjes
Odette - Dinsdag 13 juni 2017 13:37
Zo herkenbaar van dat bij anderen eten. En ook het linken van de zorg van anderen aan de eetstoornis.
Top dat je Joyce af en toe laat koken! Ik ben benieuwd naar of er een bepaald keerpunt is geweest in je terugval, waarop je dacht: nu moet ik weer voor herstel gaan, of dat dit iets geleidelijks was? Heeft je omgeving je hier bijvoorbeeld bij geholpen? En merkte Joyce al snel aan je dat je terugviel?
Blijf vechten! xx
Nadine - Dinsdag 13 juni 2017 13:43
Jouw video's laten mij iedere keer zien hoe weinig eetstoornissen eigenlijk van elkaar verschillen. Ik heb/had Boulimia en ik herken alles! Vooral dat eten bij andere mensen^^
kokosnootje - Dinsdag 13 juni 2017 13:44
Beste Scarlet,

Hartelijk dank voor deze inspirerende en motiverende video.
Fijn en heel helpend dat je zo eerlijk en open bent over jouw proces.
Je bent een bron van inspiratie voor mij.
Manu - Dinsdag 13 juni 2017 13:55
Hi Scarlett!

Bedankt weer voor jouw video! Het is helemaal zoooooo herkenbaar. Ik had net mijn lunch binnen en was niet echt blij mee. Jouw woorden over “je eten uitzitten” hebben mij erg geholpen. Ook wat je erover zegt hoe moeilijk het is iemand anders het koken te laten doen is erg herkenbaar. Ik had dat ook lang. We hebben dat dan zo opgelost, dat ik met de hond ga wandelen of tuinieren (of wat dan ook buitenhuis doe), terwijl mijn man kookt. Werkt prima. Oh..maar…..met de hond wandelen is in jou geval misschien niet zo een goed idee….

Ik vond het een tijdje verschrikkelijk boodschappen te doen. Ik blijf letterlijk “hangen” tussen de schappen. Ik kon gewoon niet kiezen en het duuuuuurde maar en duuuuurde maar. Dan hebben we besloten, dat mijn man de boodschappen doet, dat wilde ook niet, want hij werd gek van, dat ik alle aankopen onder de loep nam. Dus hebben we besloten de boodschappen online te doen. Dat was onmiddellijk een succes. Inmiddels ga ik al lang weer zelf boodschappen doen, maar voor “de luiheid” laat ik nog steeds eens per week de meest belangrijke boodschappen thuisbezorgen. Boodschappen is op dit manier weer leuk geworden.
Het oplossen van een eetstoornis heeft ook veel met het bedenken van creatieve oplossingen te maken. Leuk te zien hoe jullie dat doen!

Veel veel liefs!
Manuela
Anne - Dinsdag 13 juni 2017 13:57
Bedankt Scarlet, geeft veel kracht. Je bent sterk!
Jildou - Dinsdag 13 juni 2017 13:58
Elke keer raken jouw krachtvoer filmpjes mij! Ik vind het nogmaals geweldig wat je doet, je bent echt een voorbeeld en nog steeds het boegbeeld van Proud2bme!
Roza - Dinsdag 13 juni 2017 14:06
Super motiverend dit, wat ben je dapper Scarlet!!
Annemoontje - Dinsdag 13 juni 2017 14:31
Ja dat van bij anderen eten is zooo herkenbaar. En ik wil nog even zeggen dat iemand anders laten koken je uiteindelijk heel veel gaat opleveren meid!
s - Dinsdag 13 juni 2017 14:32
Jiho - Dinsdag 13 juni 2017 15:00
dankjewel lieve scarlet ♥
Mir - Dinsdag 13 juni 2017 15:01
Wat ben je toch een lieverd! Dankje wederom voor mij is de video echt krachtvoer!

Love you en een fijne vakantie, xxx
Justme - Dinsdag 13 juni 2017 15:11
Dankjewel hiervoor! Dankjewel voor deze mooie video, dankjewel voor je eerlijkheid, kwetsbaarheid en vooral voor je kracht. Fijne vakantie!
Liz - Dinsdag 13 juni 2017 15:16
Deze filmpjes zijn elke keer weer zo fijn! Ook deze geeft veel herkenning en motiveert en relativeert ook! Dankjewel daarvoor!
Verder wil ik even zeggen dat ik het knap vind hoe je door blijft vechten tegen je eetstoornis, ga zo door!
Heel mooi hoe je uitdagingen aan blijft durven gaan en ik vind het persoonlijk ook erg prettig om te zien dat je een 'normaal' eetpatroon aan probeert te houden (niet alleen maar veilige producten zeg maar).
Kijk nu alweer uit naar de volgende Krachtvoer :)
Marije - Dinsdag 13 juni 2017 15:51
Dat je in de keuken wilt zijn en in de gaten wilt houden hoe iemand anders het eten klaarmaakt, zó herkenbaar.
Nelle - Dinsdag 13 juni 2017 16:14
je filmpjes zijn super, mega, geweldig!! ze helpen me zo hard! en echt waar je bent zo sterk!!
Anoniempje k - Dinsdag 13 juni 2017 16:47
Dank je wel Scarlet

Heel veel herkenning vooral over bij andere mensen eten en de commentaar van andere mensen,
als ik dat op het forum deel krijg ik altijd het gevoel dat het aan mij ligt
En ik voel me nu eens opgelucht dat iemand zegt dat het ook echt wel aan reacties kan liggen dat het nog moeilijker is.
Ronja - Dinsdag 13 juni 2017 16:49
Dank je wel lieve Scarlet. Ik haal kracht en steun uit jouw filmpjes.
B. - Dinsdag 13 juni 2017 17:02
Lieve Scarlet,

Weer een krachtige video met veel duiding, heel mooi en herkenbaar hoe je bepaalde zaken kan duiden.

Ik vraag me echter oprecht af of je eigenlijk ooit echt genezen bent van je eetstoornis.
Al die angsten wat je beschrijft, waren die dan een paar maanden geleden echt helemaal weg om nu plots allemaal ineens terug te komen?
Dit is toch niet mogelijk, volgens mij zijn die angsten nooit weg gegaan, alleen kon je het maskeren.

Bijvoorbeeld, je zegt dat je enkel zelf wilt koken, de reden is trouwens heel herkenbaar.
Op je eigen website zegt je partner inderdaad dat ze in vlogs quasi nog heeft gekookt omdat jij zo goed als altijd kookt.
Maar deze vlogs die je op je website plaatst doe je al vele jaren, dus ook toen je zogezegd genezen was. Dus toen je zogezegd genezen was kookte jij ook altijd zelf om controle te behouden...?Manu - Dinsdag 13 juni 2017 21:22
Geachte B!
Niet doen.
Dat is niet fair een niet eerlijk!
Wat je hier schrijft is niet goed.
Dat is contraproductief voor iedereen hier.
Wat wil je hiermee bereiken ?????????


Mi - Vrijdag 16 juni 2017 12:50
Hallo Manu,

Zelf vind ik het geen contraproductieve vraag van B. Ik vraag me hetzelfde af of ze volledig genezen was in tussentijd. En daarmee wil ik niet zeggen dat volledig herstellen niet mogelijk zou zijn, want ik ben heel zeker dat dat wel kan!
Ik probeer het gewoon allemaal te begrijpen en er zoveel mogelijk uit te leren.
En ik vind het superknap wat Scarlet allemaal doet.

groeten
Anne - Woensdag 14 juni 2017 11:47
Ik kook thuis ook altijd. Heeft niets met een eetstoornis te maken (die heb ik niet meer), maar omdat het bij ons thuis gewoon goed werkt zo. Ik kan beter koken dan mijn vriend, ben eerder thuis, vind koken leuker.

Je kan ook óveral een eetstoornis achter zoeken.
peaches - Dinsdag 13 juni 2017 17:04
Zo helpend en motiverend, dankjewel Scarlet.
Trots op Scarlet - Dinsdag 13 juni 2017 17:25
Wat ben jij een topper zeg! Je kunt zeker 100% genezen en weer zo diep vallen met alles wat er bij komt kijken ( angsten enz. ) jammer dat je haar in twijfel trekt.
Xirislz - Dinsdag 13 juni 2017 17:42
Wauw, opnieuw: krachtige, mooie en ontroerende video. Echt heel erg mooi, werd er alweer even stil van en heeft me ook echt aan het denken gezet...
Wat ik me trouwens afvroeg, hoe reageerden je collega's, Nouska, Sandra, Danique en de anderen op jouw terugval? Dit hoef je natuurlijk niet te beantwoorden, maar was gewoon benieuwd!

Anyway, topvideo met een mooie, duidelijke boodschap. Je bent heel moedig om dit zo eerlijk te delen! ♡
Jeanne - Dinsdag 13 juni 2017 17:50
Dank voor de persoonlijke inkijk.
Wat me - om eerlijk te zijn - verbaast, is dat je met zo'n laag gewicht fulltime blijft werken. Is dat een bewuste keuze?
Sterkte en take care!
Anoniem - Dinsdag 13 juni 2017 18:02
Je bent een topper Scarlet!!
Tess - Dinsdag 13 juni 2017 18:13
Wow Scarlet, ik vind deze video's zo motiverend! Heel erg fijn dat je met ons wil delen hoe je je voelt bij het eten, en heel veel is zo herkenbaar. Dat stukje vergelijken is nog wel een puntje voor mij (voel me echt zo'n dik varken vergeleken bij jou, waarom zou die nog moeten aankomen?), maar goed, daar kan jij niks aan doen, dat is mijn eigen slechte zelfbeeld. Heel erg bedankt voor je openheid en kwetsbaarheid. Ik vind de herkenning zo fijn, en vind het heel inspirerend hoe je bezig bent. Ga zo door! Xxx
britneyangel - Dinsdag 13 juni 2017 18:28
fujne video en fijn dat het beter met je gaat !
Jansje - Dinsdag 13 juni 2017 18:49
Lieverd, zó top dat je dit weer laat zien!
Ik vind het ook zo bijzonder dat jij je kwetsbaarheid en je enorme strijd durft te laten zien. Juist dat geeft ook veel herkenning.
Dank je wel hiervoor.
xxx
Jansje - Dinsdag 13 juni 2017 18:56
Lieverd, zó top dat je dit weer laat zien!
Ik vind het ook zo bijzonder dat jij je kwetsbaarheid en je enorme strijd durft te laten zien. Juist dat geeft ook veel herkenning.
Dank je wel hiervoor.
xxx
Anna - Dinsdag 13 juni 2017 19:05
Zo ontzettend veel respect voor jou, lieve, dappere Scarlet! Bedankt voor je video's, ze helpen enorm.
Anonymous - Dinsdag 13 juni 2017 19:55
Eigenlijk ben ik helemaal niet van het reageren op een artikel of filmpje enzovoort, maar ik merk dat ik na deze video's steeds de neiging heb om te reageren en zelfs in zo'n mate dat ik het gewoon doe ;). En ik wil ook gewoon dat je weet dat je zoveel mensen helpt hiermee en 10.000 keer hoort wat voor een positief effect je om heel veel mensen hebt.

Je inspireert echt zo veel mensen! Dit geeft inderdaad echt krácht. Zelf zit ik nog in een heel veel gebrek aan motivatie stadium. De reden dat ik dat erbij zeg is dat ik wilde laten weten dat deze video's zelfs iemand die nog sterk vastzit in een niet willen veranderen, echt raken. Je eerlijkheid en echtheid zorgen ervoor dat dit binnenkomt bij me. En ze spreken tot m'n stukje gezonde ik. Sterker nog, vaak zie ik dat gezonde stukje helemaal niet, maar na deze video kan ik er op het moment niet omheen dat er ergens diep van binnen ook een deel van me is dat wel wil. En dat is een effect dat maar heel weinig dingen op me hebben. En zelfs al zou het nog een hele poos duren voor ik me volledig in ga zetten (wat natuurlijk niet zo wenselijk zou zijn) dan zal dat alsnog ook komen door deze video's die ik nu zie.

Ik vind het echt heel gaaf wat je doet! En ongelooflijk knap. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die zich zo kwetsbaar op durven te stellen voor een groot publiek en die ondanks hun eigen loeiharde gevecht in staat zijn om zo veel mensen te helpen en kracht te geven.

*end of my rambling*
bikkeltje - Dinsdag 13 juni 2017 20:21
Super scarlet; echt heel goede video ! Respect en je bent goed bezig! Alle lof voor je. Ga zo door.
Aloe - Dinsdag 13 juni 2017 20:24
dankjewel voor deze wederom intense vlog. Je zet stappen zeg, heel goed om te zien, heel kwetsbaar en ik bewonder jou, dat wat ik zie in je vlogs, enorm!
Lies - Dinsdag 13 juni 2017 20:26
Ik ben hersteld van mij eetstoornis, maar het stuk over wat je vertelde over dat je belangrijk wilt voelen voor een persoon enz, dat herken ik echt nog altijd.
Ik heb nooit de oorzaak van mijn eetstoornis geweten, maar ik denk dat dit wel een grote rol speelt.
Ik vind het echt super van je dat je je gedachten en gevoelens deelt. Zo ontzettend herkenbaar! Blijf geloven in jezelf. Je kan dit overwinnen!
xx
. - Dinsdag 13 juni 2017 20:41
Wederom een goede video. Ik vind de afwisseling tussen luchtige en serieuze zaken heel fijn.
bikkeltje - Dinsdag 13 juni 2017 20:42
Super scarlet; echt heel goede video ! Respect en je bent goed bezig! Alle lof voor je. Ga zo door.
K - Dinsdag 13 juni 2017 20:44
Echt super weer ! Ik herken het stuk van controle en je belangrijk willen voelen / dat er voor je gezorgd wordt . Mijn moeder heeft namelijk verslaafd aan alcohol en mijn eetstoornis heeft zicht ontwikkeld in de hoop dat mama voor mij zou zorgen en niet zou drinken . Ik ga ook elke maand naar een psycholoog . Gelukkig heeft de steun van mijn partner en de liefde voor mijn zoontje (2,5 jaar) ervoor gezorgd dat ik al veel sterker sta en de eetstoornis alleen maar zwakker wordt !
Nog veel liefde en steun voor jou ! Geef het niet op ! Je bent en blijft altijd een topwijf ! Xxx
Romy - Dinsdag 13 juni 2017 21:15
Zo veel respect voor je Scarlet! Je filmpjes raken me echt en ik herken zo veel van wat je vertelt. Wat je deelt is waardevol, een steun (ook voor mij) en je laat jezelf zo mooi zien. Veel succes, maar geniet ook op vakantie, want dat verdien je! Ik en nog vele anderen strijden mee xxx
muus83 - Dinsdag 13 juni 2017 21:20
He Scarlet, enirm bedankt weer voor deze video. Het helptme echt zó enorm! Ik zelf ben/ woon alleen, dus heb eigenlijk altijdde controle in handen. Ga zo heel af en toe wel bij familie eten, maar soms neem ik zelfsdan nog mijn eigen eten mee. Begin Juli ga ik een weekje naar Frankrijk met mijn ouders, iets waar ik echt enormnaar uitkijk het is zo lang geleden dat ik op vakantie ging! Maar het is ook eng, want ik heb afgesproken dat ik drie van de zeven dagen met pap en mam mee eet. En dat mama dan dus ook kookt. Heel spannend! Ik vond het eigenlijk heel suf van mezelf dat ik dit niet "gewoon" de de hele week doe, maar door blog en door alle reacties ben ik hierin wat milder naar mezelf toe. Eigenlijk is het al super knap dat ik niet de hele week voor mezelf ga koken ☺️.
Nogmaals je helpt me enorm, ik zie je echt als een voorbeeld, de manier waarop jij keihard blijft knokken en uitdagingen aangaat... RESPECT! ❤️❤️
L - Dinsdag 13 juni 2017 21:22
Hele goede video!
ik - Dinsdag 13 juni 2017 21:30
Heel krachtig Scarlet.. ik ben er stil van.. kwetsbaar, dapper en puur.. ga door meid, je bent zoveel sterker dan je eetstoornis! Even zakken is niet erg, maar toren je er weer bovenuit!
Kimberley - Dinsdag 13 juni 2017 21:44
Motiverend weer dit! Super bedankt!!
Jelle - Dinsdag 13 juni 2017 22:17
Mooie vlog, maar er blijven nog wat vragen openstaan voor mij.Ik vind je lunch ook minimaal voor iemand met zo'n laag gewicht, die aan moet komen. Verder merk ik dat het mij triggert, puur hoe je eruit ziet. Zo van; dat wil ik ook bereiken. Ondanks alle goede bedoelingen daarachter. ik ben benieuwd of dat voor meer mensen geldt. Verder ben ik ook wel benieuwd of je aankomt en wat dat met je doet. Ik vind je er erg slecht uitzien en vraag me af hoe je het zo ver kunt laten komen. Maar ja, dat weet je misschien zelf ook niet.
Pint - Dinsdag 13 juni 2017 22:43
Volgens mij legt ze juist in de video uit toch dat vergelijken met de eetlijst niet kan / geen zin heeft?
Dat het jou triggert.. ligt dat aan jou of aan Scarlet? Misschien moet jij daar aan werken ipv de 'schuld' bij haar te leggen?

Je laatste zin 'hoe je het zo ver kunt laten komen'..? dat geldt toch voor alle eetstoornis patienten? Het is een ziekte, geen keuze.
Muis - Woensdag 14 juni 2017 00:02
Ga je dit elke keer aankaarten? Misschien kan je er beter over hebben met je hulp of een andere professional want het feit dat je er graag heel slecht uitziet (je schrijft zelf ook zo eruit te willen zien en je schrijft ook dat je Scarlet er slecht uit vind zien) lijkt me niet heel gewoon,

Je kan het elke keer schrijven maar kijk dan niet meer naar haar video's en foto's. Het helpt niemand om steeds te lezen hoe het jou triggert. Het is jouw probleem; deal daarmee en vraag ergens hulp..
sanne - Woensdag 14 juni 2017 07:07
Hoi jelle,
Volgens mij zou je er goed aan doen om je reacties die je schrijft, op welke blog dan ook, terug te lezen.
Ik vraag me nl steeds af wat maakt dat je steeds weer zo negatief en kritisch reageert en wat je hiermee zou willen bereiken.
Persoonlijk vind ik het lastig en soms zelfs irriterend om je reacties te lezen. Het zegt ook iets over mij, ik lees ze namelijk wel... maar ik wil het naar jou ook noemen want op die manier krijg je ook weer negatieve reacties terug.
Gr sanne
Anne - Woensdag 14 juni 2017 11:52
Het zijn drie boterhammen. Dat is niet superveel nee, maar ook niet bizar weinig (ik denk dat de meeste gezonde vrouwen ongeveer drie boterhammen eten) en je weet niet wat ze de rest van de dag eet. En ze zegt ook zelf dat er bij de lunch ruimte is voor verbetering tijdens de video. Wat is dan de meerwaarde om daar alsnog een comment over te maken?
Laura V. - Dinsdag 13 juni 2017 22:27
Dank je voor deze prachtige video Scarlet! Ik vroeg me af hoe jij omgaat en je voelt bij het aspect:

"Elke passende dag kleding vinden en aantrekken"?

Het is iets heel banaal maar het is steeds een innerlijke strijd om te voelen wat past, waar ik me mooi & goed in voel VERSUS de angst dat mensen de magerheid/ziekte zien, of reageren. Ik hoop dat je deze vraag te zien krijgt.
framboosx - Dinsdag 13 juni 2017 22:27
Dankjewel Scarlet, super eerlijk en oprecht. Als ik deze filmpjes zie merk ik dat het mij weer even stil zet bij waar ik momenteel sta. Het geeft me kracht om door te gaan.
Dat is wat #KRACHTVOER doet!

Liefs
Esmee92 - Dinsdag 13 juni 2017 22:37
Dankjewel hiervoor Scarlet ❤️ Het lukt mij nu nog niet maar er gaat heel snel hulp komen en dan ga ik deze video's er ook weer bij pakken. En over dat bestaansrecht enzo, dat raakte me heel erg..
Snoezel - Woensdag 14 juni 2017 01:05
Hele mooie video. De mooiste tot nu toe ook al zijn veel dingen zoals moeite met anderen eten voor mij niet echt herkenbaar.

En wat is Joyce een ontzettende lieverd!
Snoezel - Woensdag 14 juni 2017 01:35
Wat zijn die bolletjes trouwens op je brood?
Butterfly - Woensdag 14 juni 2017 07:10
Bedankt lieve scarlet voor het delen van je strijd. Wauw, echt! Je bent zo'n sterk persoon en door dit allemaal te delen met de lezers van proud vind ik echt heel dapper van je en heel waardevol! Je bent echt zo motiverend en ik haal zoveel kracht uit je filmpjes. Bedankt daarvoor. Ik kijk uit naar je volgende film(pjes)!
Heel veel sterkte en succes Scarlet, jij kunt dit! En nogmaals.. je doet dit niet alleen want kijk wie je allemaal achter je hebt staan. #krachtvoer ❤ Together we can!!
VanAnaarB - Woensdag 14 juni 2017 08:37
Wat een goede video! Heel mooi (en dapper!) hoe je je strijd deelt. En ook hoe je je eten in beeld hebt gebracht. Dit vind ik fijner dan dagmenu's.
Wat een verschil al in uitstraling tussen je eerste video en deze. Je ziet dat meer eten je goed doet. Topper!
Lianne - Woensdag 14 juni 2017 10:56
Bedankt weer! Ik had niet verwacht dat ik zo zou uitzien naar je filmpjes. Je kan veel lezen op forums en met lotgenoten kletsen maar om op film te zien welke struggels jij hebt die zooo herkenbaar zijn em onoverkomelijk kijken is echt fijn en zorgt ervoor dat ik ook wil herstellen!
Sim - Woensdag 14 juni 2017 10:58
Wat een mooie video Scarlet, en heel fijn dat je ons meeneemt in jouw weg naar herstel! Je noemt ontzettend herkenbare gevoelens en gedachten en beschrijft zo goed wat de eetstoornis met je doet. Vind dit echt een hele grote toevoeging, dankjewel!
Lietje - Woensdag 14 juni 2017 12:08
Dankjewel voor deze video Scarlet! Ik haal hier veel motivatie uit. Wat je zegt over het moeten uitzitten na de maaltijd is zooo herkenbaar en zoooo moeilijk. Maar dat jij het gewoon uitspreekt helpt me wel want dan voel ik dat ik daar niet alleen in ben ofzo (klinkt dat heel gek?)

Ps en mooi helder gesproken tav het vergelijken door anderen!

Ps ik kan me vergissen maar (in mijn ogen) oog je wat blijer in deze video en stralen je ogen weer wat meer. Vind ik heel leuk om te zien. Je bent echt supergoed bezig.
#krachtvoer? Ja maar ook: #krachtvrouw
bellefleur - Donderdag 15 juni 2017 14:57
Het viel mij ook op dat je er beter uitziet, Scarlet. Bedankt voor je openheid.

Ach, weet je Jelle. In de tijd dat ik met moeite één stukje kaas op brood at was ik ontzettend blij als iemand zag hoe veel moeite dat had gekost. Nee het is bij lange na niet genoeg (om aan te komen) maar het was een overwinning. En die mag je vieren. Als je je best doet en iemand zegt dan ' een stukje kaas daar kom je er niet mee' dat kan veel moeite ondermijnen.

Dus Scarlet en iedereen die probeert te genezen elke hap is meegenomen en wanneer je ook gevoed bent met krachtvoer, is een kritische kanttekening op basis van vertrouwen juist een plusje. Het is goed wat je nu probeert en vanuit daar kan het nog beter worden!
Jelle - Woensdag 14 juni 2017 12:48
@Sanne;
Je kunt het ook omdraaien. Waarom reageren jullie zo kritiekloos en zo positief?
Ik ben deels positief, maar plaats ook een kanttekening ja.

kokosnootje - Woensdag 14 juni 2017 18:29
Beste Jelle,

Ik ben erg nieuwsgierig naar jouw drijfveren achter het geven van jouw commentaar op de site.
Kun je die aangeven?
Wat zou jij graag willen zien op de site?
Hoe zou het wel goed en niet triggerend zijn?
Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie.
kokosnootje - Woensdag 14 juni 2017 18:29
Beste Jelle,

Ik ben erg nieuwsgierig naar jouw drijfveren achter het geven van jouw commentaar op de site.
Kun je die aangeven?
Wat zou jij graag willen zien op de site?
Hoe zou het wel goed en niet triggerend zijn?
Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie.
bellefleur - Donderdag 15 juni 2017 14:59
Er is een verschil tussen 'goed' en 'genoeg'.
xxxm - Woensdag 14 juni 2017 12:56
Ik heb zo´n bewondering voor jou! En ook voor Joyce! Echt heel erg fijn en eerlijk dat jullie zo open zijn. Super bedankt voor deze video.
Lotus - Woensdag 14 juni 2017 15:10
Ook na mijn herstel van mijn eetstoornis blijf ik proud2beme volgen. Normaal reageer ik nooit, maar ik wou dit keer toch graag tegen je zeggen dat ik het zo ontzettend dapper en knap vind dat je je zo kwetsbaar kan opstellen. En iedereen is kwetsbaar en heeft moeilijke momenten, maar dit zien we niet altijd van elkaar. Jij laat zo duidelijk en helder zien wat er momenteel speelt en wat voor gedachten er allemaal in je hoofd omgaan. Ik denk dat dit zo waardevol kan zijn voor meiden die nog midden in hun herstelperiode zitten. Je bent en blijft een voorbeeld voor velen. Een voorbeeld omdat je laat zien dat je ook je kwetsbare kant mag tonen en dat je mag praten over kwetsbare onderwerpen. Geloof in je zelf, want ook deze periode kom je door!
Ik - Woensdag 14 juni 2017 18:29
Wauw, wat jij beschrijft over het gevoel ma het eten! Alsof je mijn gevoelens beschijft (hoe het vroeger was gelukkig, nu al veel minder en alleen bij "enge" dingen). Superknap om de controle weg te geven!
Carmen - Woensdag 14 juni 2017 21:27
jeeeeej.. wat een herkenning dit...
dit is ook zo wat het is en voelt..
D W - Woensdag 14 juni 2017 22:12
Lieve Scarlet
Ik heb echt zoveel bewondering voor jou voor hoe jij jouw strijd durft te delen. Zo knap en ook zo onwijs herkenbaar. Dat stukje waar je het hebt over je bestaansrecht en dat je graag belangrijk wil zijn voor iemand, vind ik mn heel herkenbaar. En de angst om in de steek gelaten te worden als blijkt dat je minder zorg nodig hebt herken ik ook heel erg. Ik ben op dit moment ook in therapie hiermee bezig en waar ik achter kom is dat ik me eigenlijk op zoveel momenten zo in de steek gelaten voel door mezelf. En ik denk dat als je leert om jezelf niet meer te laten vallen, dat je dat dan ook gaat uitstralen en dat dat juist mensen en liefde aantrekt ipv afstoot.
Dank je wel voor je openheid en vecht door hè!
arwen - Donderdag 15 juni 2017 09:54
Super video!
A. - Donderdag 15 juni 2017 11:26
Mooie video weer, bedankt! Samen strijden we verder!
boulimia meisje - Donderdag 15 juni 2017 11:55
Fijn dat het al iets beter met je gaat
Ik vind het heel knap van je dat je zo aan het strijden bent tegen je eet stoornis.
je bent een hele sterke vrouw.
Mootje - Donderdag 15 juni 2017 16:02
Lieve Scarlet!
Wat een goeie video is dit, echt waar! Ik heb echt respect voor je, ik zou dat echt niet op die manier kunnen doen toen ik nog in mijn herstelproces zat!
Ik herken overigens echt zooo veel in wat je zegt en denkt toen ik nog een es had, het lijkt net mijn proces wat ik terug aan het kijken ben, ik moest wel ff weer slikken.
Waar ik nog wel erg benieuwd naar ben, is hoe je in deze terugval terecht bent gekomen, en hoe het komt dat je niet eerder in zag dat het niet goed met je ging.
Het kan misschien mensen helpen die bv nu in of tegen een terugval aanzitten, en er herkenning in zien, en daardoor misschien eerder aan de bel gaan trekken!
Verder wens ik je vooral heel veel plezier op vakantie samen met Joyce! Probeer er lekker van te genieten samen, dat verdienen jullie!
Jullie zijn echt een leuk stel,
Hartje - Zaterdag 17 juni 2017 18:33
Heel herkenbaar en mooie video! Ook het stukje over "bij anderen eten". Fijn om te merken hoe je gedachtes steeds gezonder worden. Soms ook lastig, want ik merkte zelf dat er meer emoties bij kwamen kijken maar dat is ook heel fijn en uiteindelijk het doel.
Loes - Vrijdag 14 juli 2017 12:02
Ik heb deze video gekeken tijdens het eten en het hielp echt. Dankjewel Scarlet dat je dit met ons deelt, want dat kan niet gemakkelijk zijn in jouw positie van het gezicht van Proud. Zoveel respect voor je openheid! You go girl!