KRACHTVOER: Eetstoornis overwinnen

 

Vorige week schreef ik een uitgebreide blog waarin ik met jullie mijn verhaal deelde: Vallen hoort bij het leven. Ik kreeg ontzettend veel warme, lieve en bemoedigende reacties en was daar oprecht van onder de indruk. Het heeft me geraakt en ik vond het heel waardevol. Dankjewel voor al deze reacties ♥ Vandaag wil ik als vervolg op deze blog iets bijzonders met je delen. Zoals ik in mijn blog al schreef, hoop ik samen met jullie te kunnen vechten voor een beter leven. Ik heb lang nagedacht hoe dit vorm te geven en kwam uiteindelijk bij het maken van video's terecht. Opnieuw heel kwetsbaar en persoonlijk, maar tegelijkertijd hopelijk heel écht en van waarde...

Het is een experiment, dus jullie genuanceerde feedback is welkom. Ik nodig je in ieder geval van harte uit om met me mee te doen als het je helpt. Misschien kan deze video nét dat extra steuntje in de rug zijn om er weer, samen met elkaar, voor te gaan...

Liefs, Scarlet ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

joya - Dinsdag 16 mei 2017 13:03
Lieve scarlet, zo ongelooflijk veel respect heb ik voor jou,
Liefs en kracht voor je, mooi lief prachtig mens!
julia - Dinsdag 16 mei 2017 13:10
ik vind het een hele mooie video en ik doe met je mee met krachtvoer beter voor mijzelf zorgen.
ik vind het heel knap en stoer dat je dit durfd.
thanks scarlet je bent top.
IHP2010 - Dinsdag 16 mei 2017 13:17
Super veel respect! Ik vind het echt knap dat je open bent hierover. Heel erg veel succes en ik hoop echt dat je het overwind! Ik doe met je mee👍🏻
Zaza - Dinsdag 16 mei 2017 13:19
Heel veel succes en sterkte bij de moeilijke momenten!! Ik hoop dat je een heleboel anderen kan motiveren zoals je altijd al gedaan hebt!
Lianne - Dinsdag 16 mei 2017 13:22
Wat een mooie en waardevolle video. Ik vecht graag met je mee. Maar je eet al zoveel meer als ik, dat dit voor mij nu 10stappen te ver lijkt.
R. - Dinsdag 16 mei 2017 14:10
Het gaat erom dat je de stappen zet en naar een beter leven toewerkt. Iedereen moet ergens beginnen en de een heeft al meer stappen gezet dan de ander, maar uiteindelijk heeft iedereen hetzelfde doel: herstel!
Jens - Dinsdag 16 mei 2017 13:24
Super mooi dat je je zo kwetsbaaropstelt. Je kan het heel veel succes
Anouk - Dinsdag 16 mei 2017 13:29
wat knap dat je deze vlog hebt gemaakt!
Ik denk dat dit soort vlogs een waardevolle toevoeging kan zijn voor iemand die vecht tegen een es. Ik dacht aan het begin 'het is net een what I eat in a day' video maar aan het eind werd dat nog uitgelegd en ik snap ook wel dat je niet in de eerste vlog meteen hele confronterende dingen deelt.

Ik heb hier in vedergeval heel veel respect voor!!!
Dani - Dinsdag 16 mei 2017 13:34
Wat een prachtige video, en wat ben je een geweldige, mooie, lieve meid!
Knap en moedig van je dat je je zo kwetsbaar opstelt!
Linda - Dinsdag 16 mei 2017 13:35
super bezig meid !!
het is voor mij een echt behulpzame video en ook geruststellend om te zien dat iemand 'normaal' eet en gelijkaardige posities op krijgt als mijn eetschema...
doe zo verder !
Merel van Dam - Dinsdag 16 mei 2017 13:37
Knap bezig Scarlet!!
Ik las gisteren toevallig een quote: "moed betekent angst voelen & toch je hart volgen". En dat doe je! Respect!

Ik was inderdaad benieuwd bij het zien van je vlog naar je gevoel, je gedachten, je angsten, enzo.. Maar zoals je zelf al zei, dat is misschien nog een beetje vroeg voor je. Goed dat je bij jezelf blijft en volg je hartje!

Liefs
natalie - Dinsdag 16 mei 2017 13:38
Lieve Scarlet.wat super knap van jou dat je dit met ons wilt delen en samen ervoor wilt vechten.Ik vind het een fijne vlog van jou.eerlijk en open.Ik hoop dat er nog meerdere komen en dat je vooral lieve en opbouwende reactie's krijgt.en vooral blijf vechten.x
Karin - Dinsdag 16 mei 2017 13:39
Lieve scarlet zo puur zo echt en zo'n strijd maar wat doe je het goed!! Ik wens je ontzettend veel kracht en power om goed voor jezelf te zorgen! Ik vecht met je mee. Ik leer binnen mn therapie dat mn eetstoornis een beschermer kan zijn voor alle emoties en gedachtes die ik niet wil hebben. Maar om daar mee te gaan dealen is de eerste stap een gezonder eetpatroon.... je video geeft me zeker de kracht om net als.jou ook structuur in mn eten te houden. Zet m op mooi mens!!!
Ezra - Dinsdag 16 mei 2017 13:41
Onwijs dapper wat je doet, en heel erg motiverend! Ik doe met je mee, ik probeer ook weer op te staan na een terugval.
E - Dinsdag 16 mei 2017 13:41
Ik vind het motiverend ,en het zou mij wel helpen als je de angsten wel deelt.Ik vind eerlijk gezegd je lunch wat klein.Misschien een stap om echte boterhammen te nemen van een normale grote? Ik zie namelijk altijd die kleine boterhammen en ik wil niet dat je jezelf voor de gek houd.Buiten om dat vind ik je een dappere sterke vrouw.Zo mooi en krachtig hoe jij het negatieve omzet in iets positiefs en het zo deelt met ons♡
Laura - Dinsdag 16 mei 2017 13:42
De maaltijden inspireren me ontzettend om toch dat stapje extra te zetten en iets voor mezelf te koken. Wat ik echter nog een beetje mis zijn de gevoelens voor en na de maaltijden.. Hoe je daar mee omgaat. Dank je alvast dat je dit met ons deelt.
Odette - Dinsdag 16 mei 2017 13:43
Heel knap hoe je dit doet en ook fijn om naar te kijken! Zou je misschien je motivatie willen delen (bij eetmomenten, of apart kan ook) die je helpt om, als je dingen moeilijk vindt, er toch voor te gaan?
Ik ben ook benieuwd naar hoe Joyce hiermee omgaat en op welke manier(en) ze jou kan steunen in je strijd. Als je daarover wilt vertellen natuurlijk.
Veel sterkte en kracht gewenst!
lilie90 - Dinsdag 16 mei 2017 13:44
supermooi en motiverend dit!! dankjewel scarlet! en succes!
ik vecht graag mee, alleen heeft mijn duivel een iets andere vermomming: eetbuien.
In dat kader vroeg ik me wel nog af: jij hebt toch ook een periode boulimia gehad? heb je nu nog steeds eetbuien of eetbuidrang of is dat helemaal weg? en als je dat hebt, hoe ga je daar dan mee om? zou ik interessant vinden om iets over te weten.

stay strong! want dat ben je ;')
sas - Dinsdag 16 mei 2017 13:46
lieve scarlet ik vindt je heel erg dapper dat je dit met ons deelt kon ik maar net zo als jij zijn wens je heel veel sterkte,ik zou heel graag mee willen doen maar ik boulimia en vreetbuien en ik wil je/jullie vragen een keer n, vlog te maken over boulimia want er zijn heel weinig vlogs erover liefst.sas.
Dorien - Dinsdag 16 mei 2017 13:50
Dankjewel Scarlet
Ikea - Dinsdag 16 mei 2017 13:51
Ik vind dit echt ontzettend waardevol. De laatste tijd gaat het eten weer met zoveel moeite maar nu ik deed zo keek, met de kracht die je uitstraalt, voel ik toch ineens iets meer motivatie voor een gezond leven.
Ik doe dus zeker met je mee en ik hoop dat je doorgaat met deze filmpjes in je gevecht. Je bent en blijft een voorbeeld voor mij, juist door je kracht om weer op te krabbelen uit je terugval. Je bent zo'n sterk en mooi mens!

Wat ik wel afvraag is hoe je omgeving ermee om gaat? Met name ook op je werk hier, hoe Nouska en Sandra en Dominique enzo ermee omgaan? Het lijkt me heel raar ook omdat jij natuurlijk deze site hebt opgezet. En Joyce natuurlijk, hoe zij jou kan helpen?
Ik loop zelf vaak tegen het feit aan dat ik absoluut niet weet hoe mijn omgeving me kan helpen en hoe ze me ondersteunen kunnen.

Nogmaals, Scarlet, ik vind je echt een geweldig mens en ik hoop dat je hier weer doorheen raakt waardoor je weer gezond kan zijn en je fijn kan voelen.

Liefs!
Dorien - Dinsdag 16 mei 2017 13:51
Dankjewel Scarlet
Janey - Dinsdag 16 mei 2017 13:52
Super goed dit! Ik kan me voorstellen dat het helpend is om te zien dat je de dingen die je maakt ook daadwerkelijk op eet, zodat mensen kunnen zien dat het ook oké is om dit te laten zien en evt. Schaamte die bij het eten komt kijken wegneemt. Maar dit hangt compleet af van of jij er zelf ook oké mee bent om dit te filmen, ga vooral niet aan je eigen grenzen voorbij! Heel veel liefs
Aloe - Dinsdag 16 mei 2017 13:53
Ik ben er stil van
Het is zo kwetsbaar en ook zo raak! ook wat je al zegt: je loopt nu risico (en dat is eng) op nare reacties, onbegrip, kritiek, enz. En toch.... scarlet doet het toch. Ik vind dat echt, tja daar word ik stil van en het helpt mij. En inderdaad dat rauwe, hoe rauwer en echter hoe beter, wat mij betreft. Ik deel ook bij deze een angst: Ik vind deze video daarom denk ik mega ondersteunend... omdat ik vaak nep doe, lachen terwijl ik van binnen huil, quasi nonchalant terwijl ik depressief ben. Ik probeer zelf ook rauwer te zijn, overal, in de supermarkt, thuis, niet altijd die mooie maar overschreeuwende lach en er perfect uitzien. Ik vind dat doodeng, het is toch een soort masker... Nou ik probeer dat masker af te leggen. en jij doet dat zelfs in een video midden in je strijd. Ik strijd met je mee, geef mij maar krachtvoer! Ik heb geen eetstoornis meer maar ben wel bezig met eten doordat ik veel buikpijn heb, daardoor moet ik alert blijven, het sluipt er zo weer in.. dankje scarlet.
Ronja - Dinsdag 16 mei 2017 13:56
Ik denk wel dat het me kan helpen om te zien dat jij ook volwaardig probeert te eten. Dat motiveert wel. Voor jou misschien ook een goede stok achter de deur.
Maar misschien wordt het een beetje veel van hetzelfde en kan het triggeren als je geen stappen blijft zetten bijvoorbeeld. Maar de eerlijkheid zorgt ook voor veel herkenning en dat vind ik juist weer fijn, echt samen.
Nu lijkt het of je alles zo op eet zonder het gevecht in je hoofd erbij. Misschien zou je dat nog meer zichtbaar kunnen maken. Dat geeft denk ik ook veel herkenning.
Ik vind je heel dapper en ik zou je graag een knuffel willen geven.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Zorg goed voor jezelf. Dat is het lastige misschien ook dat ik me zorgen kan gaan maken om je. Als je dat maar beloofd, dat er mensen zijn die je helpen/steunen.
Ik vind het trouwens ook fijn dat je ons op instagram er meer bij betrekt soort van.
Samen voelt goed.
Je bent een kanjer!

Liz - Dinsdag 16 mei 2017 14:04
Mijn grootste angst is dat ik geen thigh gap meer tussen mijn benen heb.. Ik vind het zo mooi.
Rachelle - Dinsdag 16 mei 2017 14:05
Heel dapper lieve scarlet

Ik zou het motiverend vinden om te weten wat je voelt bii de dingen die je eet en hoe je negatieve gedachtes relativeert. Bijvoorbeeld als je dan die nootjes extra pakt omdat je dan trek hebt zou ik het motiverend vinden als je dan bijvoorbeeld uitspreekt dat je (ik weet niet of dat zo is hoor!) Zegt dat je je wel schuldig voelt omdat je vrijwillig iets extras pakt maar dat het normaal is om nog iets te bijpakken als je trek hebt (:

Xx
AnaMan - Dinsdag 16 mei 2017 14:12
Ohhh, ik had de blog vorige week gemist!

Het is wel een gezonde reminder denk ik, voor degenen die nu genezen zijn. *Iedereen* kan terugvallen, en dat ligt niet aan hen, maar aan de omstandigheden. Zoals je zegt kiest niemand ervoor om ziek te zijn!

Voor mij persoonlijk komt het op een lastig moment, de therapeut wil dat ik niet verder aankom. Als dat wel gebeurt moet ik -na 16 maanden- weer gaan letten op wat ik eet en het niet meer op gevoel doen. Dat vind ik heel erg spannend... angst voor een terugval.

Maar goed, ik wilde je even heel erg veel sterkte en succes wensen!
Ik hoop dat je nu goede hulp hebt gevonden en die ook inschakelt, en dat je snel weer beter bent! Dat verdien jij!!! :)

Liefs,
AnaMan.
Michelle - Dinsdag 16 mei 2017 14:18
Hoi Scarlet,
Vind het echt een super fijn en helpend filmpje!!
En wat onwijs stoer dat je dit zo in beeld durft te brengen! En ik die zeker met je mee! Op naar een gezonder leven!
#krachtvoer!
Onlymy - Dinsdag 16 mei 2017 14:21
Super tof dat je deze strijd zo met ons durft te delen. Super knap en enorm veel respect hiervoor! We vechten samen :)
Gwenno - Dinsdag 16 mei 2017 14:23
Hoi Scarlet,
Wat een mooie en helpende video! Ik vind het heel mooi om te zien hoe je creatief omgaat met de basislijst, fruit combineren met tussendoortje bijvoorbeeld. Dat is iets dat ik erg moeilijk vind zelf.
Ik vind het heel fijn dat je jezelf laat zien qua stemming, dus niet je enthousiaste stem als dat even niet is hoe je je voelt.

Ik vind het rotst aan herstellen dat alle negatieve emoties zo terug komen en het als zo veel voelt soms. Mocht je er aan toe zijn, dan zou ik het waardevol vinden als je zou delen hoe je daar mee omgaat, welke coping je inzet ipv de eetstoornis.

En misschien zou je op een later moment iets kunnen delen over behandeling die je volgt?

Ik vind het 'samen vechten' heel waardevol!!

The secret of change is to focus ALL of your energy not on changing the old, but on building the NEW
Yessy - Dinsdag 16 mei 2017 14:30
Super waardevolle blog scarlet. Ook nu ik kinderen heb blijven er zoveel gedachten in mijn hoofd zitten over eten. Ik denk na over wat ik eet, wanneer ik eet, of ik wel of niet wat wil eten. Zoals ik zie in je video eet ik net zoals jij wat ik 'hoor' te eten. Wat ik graag wil zien/ horen zijn je gedachten/ je gevoelens. Niet zozeer de paniek want dat is inderdaad kwetsbaar om te delen maar wat er zeg maar allemaal aan vooraf gaat qua gedachten, zal ik eten of niet, en wat zal ik eten? Waarom zal ik voor dit kiezen of toch voor dat? Wat denk je nadien? Zit er verschil in samen eten met je partner of met mensen die wat verder van je af staan of als je alleen bent? Zulke dingetjes, maar als je dat niks vind, of te lastig is dat ook oke. Ik kijk in ieder geval uit naar een volgende video, en ga zelf weer wat bewuster stil staan bij mijn gevoel en gedachten. Bedankt scarlet
Honeychild - Dinsdag 16 mei 2017 14:36
Super dapper dat je dit met ons deelt en je zo kwetsbaar durft op te stellen. Ik denk dat dit zeker motiverend kan zijn voor heel veel mensen; together we can beat this illness! En wat mij persoonlijk nog wel een ideetje lijkt, maar ik weet niet hoe jij of anderen hierover denken, is om het dan ook echt met z'n allen te doen, en dat er wellicht ook dit soort filmpjes kunnen komen waarin anderen hun strijd delen? Maar ja, daar moet ook maar net animo voor zijn, haha! Hoe dan ook, bedankt dat je je strijd met ons wil delen, en ik wil je ook nog een compliment geven voor je pannenkoeken, want daar loop ik zelf dus al maaaaanden tegenaan te hikken en ik heb 't nog steeds niet gedaan...
M. - Dinsdag 16 mei 2017 14:51
Dit vind ik ook een heel goed idee. Een vast format waarin het strijdtoneel van iemand met een eetstoornis wordt getoond (het dag uit het gevecht dat mensen van verschillende leeftijden en uiteenlopende leefsituaties met de eetstoornis voeren). Zelf ben ik single en woon ik alleen / appartementje. En dat voelt vaak als een heel eenzame, niet-zichtbare strijd.
jofiel - Dinsdag 16 mei 2017 14:36
Hoi scarlet

Mijn begeleider zegt altijd hart op als er iets anders gaat dan het gaat, of niet perfect gaat. Dan schreeuwt ze "Hoera ik ben mens" en dat helpt mij heel erg goed, omdat het leven niet perfect is en waar terugval ook bij hoort, wat menselijk is.

Ik bewonder je kracht, je puurheid, je menselijkheid en je kwetsbaarheid. Dit motiveert mij enorm om door te vechten.

Wat jij doet is heel erg waardevol, want jij bent ontelbaar procent waardevol.

Lieve en warme groetjes

Jofiel
:) - Dinsdag 16 mei 2017 14:36
Ik vind je stoer, Scarlet! Tof dat je dit deelt!
Ik ben zelf ook wel benieuwd naar hoe Joyce dit ervaart en de andere meiden op de redactie? Take care!
Lot - Dinsdag 16 mei 2017 14:45
He...jeetje, dit doet op een of andere manier heel veel met me. Ik bewonder je kracht, ik vind het echt heel erg waardevol dat je dit doet.
Dat je gewoon, in je eigen keiharde strijd, toch nog zoveel aan anderen denkt.

Dankjewel, lieve scarlet, en denk ook net zoveel (en meer) om jezelf he.

Ik knuffel normaal niet, maar als ik jou eens in het echt zou zien, zou ik je willen knuffelen.

Tnx hiervoor.
Marleen - Dinsdag 16 mei 2017 14:47
Scarlet, ik ben trots op je dat je dit deelt! Heel helpend! Ik vroeg me af of je nu zelf kiest wat je eet of dat je een eetlijst volgt? Volg je therapie of doe je het met ondersteuning van Proud en Joyce?
Heel veel sterkte, je bent echt moedig!
Liefs,
Marleen
Fee - Dinsdag 16 mei 2017 14:49
Lieve Scarlet,

Wat een prachtig en dapper gebaar dit, echt waar. Ik stond op het punt om zelf keihard terug te vallen, begon al terug te grijpen naar slechte oude gewoontes, maar deze video, jouw eerlijkheid, kwetsbaarheid en kracht, deed me beseffen dat ik niet goed bezig was. Dankjewel
*MAAN* - Dinsdag 16 mei 2017 14:54
hoi scarlet

weetje ik vind dit een van de mooiste filmpjes en ook je blog. ik zie een nieuwe scarlet een kwetsbare scarlet maar kwetsbaar zijn is zo mooi omdat je dan echt bent. weetje scarlet juist nu je zo kwetsbaar durft te zijn ben je voor mij meer een voorbeeld. vind ik je nog krachtiger

ik denk dat het helpend zou zijn als ik filmpjes zie van jou met je worsteling. en zeker op de momenten van vechten dat je toch tegen de es in gaat en niet gaat wandelen of tog gaat eten. omdat dat getuigd van kracht. want dat is pas echt vechten.

wat ik je wel als tip wil meegeven. wees bewust van wat je wel en niet deelt. je staat als een voorbeeldfuncite en dat is een gevaarlijke plek. je kan afgeslacht worden. dat gun ik je niet. maar let daarop zeker omdat het dan zo dicht bij komt. en wat ik al vaker als feedback heb gegeven. scheid je werk en prive ook wat meer ter voorkoming van een burnout. maar wat daarin balans is moet je zelf naar kijken.

wat ik verder positief vind. is dat jij van je eten een feetstje maakt. het ziet er zo gezellig uit. ik ben daar helemaal niet mee opgegroeid. maar ik vind het wel een uitdaging om dat zelf ( mits het geld het toelaat) om variatie aan te brengen
M. - Dinsdag 16 mei 2017 14:55
Dank je voor deze openheid. Door kwetsbaar te zijn, verlenen we liefde en steun toegang. En nogmaals: het spijt me dat ik op de site van Joyce en jou die comment heb gegeven. Hopelijk kun je me dat vergeven. Jouw strijd raakt ook dat gevoelige kwetsbare in mij.

Hoop dat je nog veel blogs en vlogs gaat maken! Je hoeft je niet altijd sterk voor te doen, je bént sterk!
Lou - Dinsdag 16 mei 2017 14:55
Hoi Scarlet ik vecht met je mee! Ik zit op dezelfde weg! Wel ben ik ook nieuwsgierig naar hoe en waarom je in Een dip ben gekomen! Sterkte liefs
Lau - Dinsdag 16 mei 2017 14:57
Heel knap dat je dit zo al kunt!
Ik ga het zeker proberen maar weet niet of hij mij nu al allemaal gaat lukken..
Samen met mijn behandeling hoop ik net zon stappen te kunnen en mogen zetten als jou.
Bedankt voor dit filmpje. Liefs
Krissy18 - Dinsdag 16 mei 2017 14:58
Scarlet, wat ben je ontzettend dapper!
Ik doe met je mee; uitdagingen aangaan en variëren.
Ik hoop dat je kracht haalt uit de reacties op deze video en je vorige blog. Samen komen we er allemaal!
Antje - Dinsdag 16 mei 2017 14:58
Wauw, wat super goed van je Scarlet dat je dit met ons wil delen.
Samen zijn we sterker ♥ Zo kunnen we elkaar de steun geven die we nodig hebben.
LeRose - Dinsdag 16 mei 2017 15:03
Tipje: die boterhammen zijn normaal en totaal niet groot.
Ik wil je vooral graag helpen.
Maya - Dinsdag 16 mei 2017 15:13
Hoi Scarlet,

Ik vind het een hele mooie video. Zeker voor herhaling vatbaar!
Ik vroeg me af hoe vaak ik/wij deze video's kunnen verwachten? Is dat sporadisch wanneer het voor jou haalbaar is, 1x per week of elke dag?
En hoe is het jou gelukt om toch weer de weg naar herstel in te slaan? Ja je kunt vandaag beginnen, morgen of overmorgen, maar vandaag beginnen is toch heel eng en moeilijk. Daar ben ik heel benieuwd naar. Dat is voor iedereen heel persoonlijk natuurlijk. Ik hoop zelf ook met je mee te kunnen doen en die angst aan te gaan.

Liefs Maya
Anneke - Dinsdag 16 mei 2017 15:17
Dapper Scarlet
Om dit in beeld te brengen, je zegt het al er komt meer bij kijken.
Evenals je eetstruggles.
Heb je hulp, psychisch en qua gewicht?

Ik vind het dapper omdat je eerlijk bent, je gaat hier misschien niet (genoeg) mee aankomen maar je bent ontzettend goed op weg.

Ik denk dat juist de oprechtheid anderen kan helpen.

Zelf ben ik hersteld maar de gevolgen zijn enorm, pas goed op jezelf, je bent het waard
*** - Dinsdag 16 mei 2017 15:19
Woaw, Scarlet ... Echt fijn dat je dit wil doen! Dit vormt zo'n grote meerwaarde. Verhalen of vlogs van mensen die genezen zijn, zijn erg motiverend. Maar iemand met zoveel ervaring, zowel als ervaringsdeskundige/hulpverlener/patiënt, die ook nog eens dit durft en wil delen is echt top. Ik hoop echt dat mensen jou vraag om respect te hebben voor je kwetsbaarheid respecteren. Want zoals ik al zei: mij helpt dit echt en ik zou het jammer vinden als je hiermee stopt omwille van brutale commentaar.
Ow, en ik vind je een prachtvrouw! Zowel vanbinnen als vanbuiten. Joyce heeft geluk dat ik niet op vrouwen val ;)
Daimy - Dinsdag 16 mei 2017 15:27
Lieve Scarlett,

Wauw respect voor jou! Wat een lef om hier "met je billen bloot te gaan". Waar ik vooral ook benieuwd naar ben is alles wat gelinkt is aan leven met de eetstoornis maar waf niet direct met de maaltijden te maken heeft. Maar dat je dat niet in een eerste video doet snap ik volledig. Ook ben ik benieuwd of je nog last hebt van eetbuien en hoe je daarmee omgaat.

Waar ik mee struggle is van een ikeetniks/bijnaniks eetpatroon na bijna een jaar klinische opname voor boulimia bijna direct de anorexia omgetuimeld maar een lichaam dat in de spaarstand staat. Nu ben ik het eten weer aan het opbouwen. Maar waah dit is eng want angst om (nog meer) aan te komen. In ieder geval vecht ik mee!

Liefs
Dees - Dinsdag 16 mei 2017 16:00
He!

Het werkt motiveerd, Dankje wel!

Dees
Karen - Dinsdag 16 mei 2017 16:06
Wauw, ik heb echt kei-veel respect en bewondering voor jou. Zó kwetsbaar durven zijn, om niet alleen jezelf maar juist ook anderen ermee te willen opbouwen, super. Heel veel moed, kracht en sterkte wens ik je; je bent een super mooie en ultra-waardevolle vrouw. Dikke knuffel xoxox
Nelle - Dinsdag 16 mei 2017 16:10
Super dat je dit doet!! enorm moedig en ook helpend voor ons!! Het is heel waardevol echt waar :)
Ik heb ook iedere dag een gevecht met de maaltijden, bedankt dat je dit deelt met ons

Dikke knuffel en heel veel goede moed!
Floor* - Dinsdag 16 mei 2017 16:17
Wauw. Gewoon wauw. Ik merk dat dit mij echt raakt; met het oprichten van proud (of de stop-pro-ana hyves die het toen nog was) heb je al enorm veel deuren geopend voor zo veel mensen, maar dit is weer van een heel nieuw niveau.
Ontzettend veel respect, en dankjewel dat je dit doet ♡
S. - Dinsdag 16 mei 2017 16:21
Dapper dat je dit doet. Vanuit jouw positie en je dan zo kwetsbaar opstellen.. Erg waardevol en motiverend, dankjewel daarvoor! :-)
M - Dinsdag 16 mei 2017 16:32
Heel goed zoals je dit met ons deelt!
Wat een leuke aparte hond is Sjors, een heerlijk schattig dier en lekker
om te knuffelen.
M - Dinsdag 16 mei 2017 16:36
Ik wens je veel sterkte bij het herstel, en een hele gelukkige toekomst!
leeen - Dinsdag 16 mei 2017 16:38
Ik hoopte, of nou ja hopen is misschien niet het goede woord, maar 'hoopte' al dat je iets zou doen met je huidige terugval (als ik het zo mag noemen?)
En deze manier is echt heel fijn !
Laagdrempelig, eerlijk en helpend !
Ik hoop echt dat dit jou ook gaat helpen, anders moet je er echt mee stoppen hoor !

Sterregoesforit - Dinsdag 16 mei 2017 16:43
Lieve lieve Scarlet,

Onwijs knap en fijn dat je dit deelt. Je doet het super en ik ben heel erg trots op je. Je bent prachtig :-)

Heel veel liefs van mij, ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen uiteindelijk. En ik hoop ook met mij. Ik vecht met je mee!

-xxx-
Ingrid - Dinsdag 16 mei 2017 16:57
Wat mooi, wat kwetsbaar en puur, dit raakt me erg lieve Scarlet........ Dank je wel voor het delen en ik wens je heel veel kracht,moed en liefde toe.Je bent een prachtig mens, inside and out, liefs van Ingrid xxx
Fayee - Dinsdag 16 mei 2017 17:08
Wat dapper om dit allemaal zo te delen.. je doet het zo goed!!
Je noemde het zelf eigenlijk aan het einde van de video dat het delen
van de gevoelens etc nog een stap te ver is, en dat is logisch en neem
ook vooral daar je tijd in!! Ik miste dat stukje wel in de video omdat het
nu zo ''makkelijk'' lijkt te gaan, terwijl iedereen met een ES en sommige
omstanders natuurlijk ook, weet dat het niet zo easy is.
Ik ben wel heel benieuwd hoe je ermee omgaat en wat je motiveert..
en volg je ook nu therapie of hoe ben je nog meer aan het strijden?
En hoe ondersteunt je omgeving je en hoe zien zij het?
Wow. sorry als het wat te nieuwsgierig is.

Nogmaals ik vind je dapper!
Zet m op! en pas goed op jezelf..

Liefs x Fayee
Elin. - Dinsdag 16 mei 2017 17:24
Dit is zo fijn en waardevol om te zien! Het geeft me ook het gevoel dat ik niet alleen ben in deze strijd en dat ook sterke mensen hun gevoeligheid hebben, dus dat mijn gevoeligheid me niet zwak maakt. Dankjewel
anoukieee - Dinsdag 16 mei 2017 17:30
Allerliefste Scarlet!! Deze prachtige video maakte me zo blij en gemotiveerd. Je vecht zo hard en doet zo goed je best. Daar mag je trots op zijn! Ik weet dat je het moeilijk hebt en ik vind het heel erg dapper dat je je zo kwetsbaar opsteld. Dikke knuffel van mij en veel liefs!! 😘
Flower - Dinsdag 16 mei 2017 17:35
Lieve scarlet,
Geen tips of feedback,
jij bent zo puuur!!! dit geeft mij motivatie en het gevoel dat ik niet alleen ben in herstel.
Samen vechten! Dat zeg ik altijd.
heel veel liefs
xx - Dinsdag 16 mei 2017 17:37
Zo krachtig en dapper. Je kwetsbaarheid tonen eist zo veel lef, ik ben erg onder de indruk en neem het zeker als voorbeeld!
De laatste minuut van de video vind ik persoonlijk het meest waardevol, daar had ikzelf het meest aan. Maar ik snap dat dit juist een heel moeilijk deel voor je was en ik respecteer het als je daarvan niet al te veel openbaar wilt maken.
Dank je dat je aan onze zij vecht
Soofie - Dinsdag 16 mei 2017 17:39
Heb de video nog niet bekeken, maar veel bewondering voor hoe je je opstelt.
Tamara - Dinsdag 16 mei 2017 17:41
Super sterk van je scarlet! Ik wil je heel veel kracht en sterkte wensen met dit gevecht, ik hoop dat jij en Joyce samen vechten met elkaar en voor elkaar maar allereerst voor jezelf! Zet hem op gaat jullie zeker lukken, heel veel liefde en steun voor jullie! Dikke knuffel van mij en m'n 2 lieve poezenkindjes
Upsidedown - Dinsdag 16 mei 2017 17:46
Beste Scarlet,

Ikzelf heb ook sinds de feestdagen een terugval gehad, ik ben er nu ook aan het proberen uit kruipen zeg maar, en het is verdomd moeilijk!! Maar ik geloof net als jij dat het wel mogelijk is om eruit te komen!!
Je bent alvast sterk bezig en goed van je dat je ook via deze video ons erbij wilt betrekken en motiveren!! Knap van je !! Blijf ervoor gaan meid!!

Kusjes en knuffels uit België :D

xxxx
Jacobien - Dinsdag 16 mei 2017 18:01
Superstoer en dapper dat je dit aangaat. Ik ben net als sommige anderen ook benieuwd naar je gedachten/angsten/onzekerheden bij het eten. Ik vind zelf bv. snoepen toch slecht voelen. Veel succes en moed gewenst.
Jelle - Dinsdag 16 mei 2017 18:13
Knap dat je dit deelt. Maar ik mis het gevoel een beetje, de strijd rondom het eten. En je lunch zou je echt kunnen uitbreiden..
D - Dinsdag 16 mei 2017 18:15
Lieve scarlet,

Wat knap en fijn dat je deze video hebt gemaakt. Ik herken je strijd. Zeker ook wat je benoemd over verpakkingen en over de veiligere mix. Het is bijzonder om te zien dat er mensen zijn die worstelen met dezelfde gedachten. Het zou fijn zijn als je deze video's blijft maken.
Anoniem - Dinsdag 16 mei 2017 18:43
Ha Scarlet,

Hopelijk ligt je focus hierdoor niet nog meer op eten dan eerder. Dit lijkt mij wel het geval. Als ik zie hoe mooi jouw eten eruit ziet / de hoeveelheid ingrediënten die je gebruikt, denk ik dat je er best wat tijd mee kwijt bent. Ik zou zelf eerder herstellen wanneer ik wat minder bewust met eten
bezig zou zijn en eet moment niet nog meer tijd in beslag zou nemen door het te filmen. Na de intro komen niet jouw struggles naar voren, ik zie alleen eten.

Heel veel succes!
Maartje - Dinsdag 16 mei 2017 18:51
Hoi Scarlet
Al veel gezegd maar toch, wat ben jij dapper zeg! Ik weet zeker dat je hier weer sterker uitkomt dan je al was. En nog even over die cruesli,
Ik eet altijd cruesli als toetje dus het is niet raar hoor, het klinkt
alsof je je wil verontschuldigen dat je veel eet. Hoeft niet (: niet tegenover ons en niet tegenover jezelf. Hoogstens tegenover je lichaam als je het niet zou eten. Misschien zei je het onbewust maar het kwam me net iets te bekend voor. Het is ook zeker geen kritiek. Ik bedoel ermee dat wat jij eet jij eet en dat de iedereen die dat teveel vindt kan oprotten zeg maar (: Heel veel succes xxx go for it
*Johanneke - Dinsdag 16 mei 2017 18:57
Wat een mooie video, waarin je je zo kwetsbaar op stelt. Erg waardevol
Salina - Dinsdag 16 mei 2017 18:58
Scarlet,

Je bent super goed bezig
Anti - Dinsdag 16 mei 2017 18:59
Hey scarlet,

Ik hoop dat je inderdaad weer snel herstelt. Zelf zou ik het ook heel interessant vinden als je ons ook laat zien hoe je dat doet met behandelingen (psychologen etc) .aangezien jij er vast al een hoop mee te maken hebt gehad en het me heel lastig lijkt om nu iets te vinden dat op dit moment werkt voor jou.

Alvast bedankt!
Aine - Dinsdag 16 mei 2017 19:14
Goed bezig Scarlet!!! Zeer waardevolle video en ga zo door. Wat ik van je eten vind is dat het propvol vitamines zit zodat je op een goede manier weer kan aansterken. Neem je tijd en ga niet over je grenzen. Je proces is van jou en daar heeft niemand recht op dat te bekritiseren. Doe wat goed voelt en echt je bent en blijft een kanjer!!!!
Anoniempje - Dinsdag 16 mei 2017 19:37
wauw heel dapper,
heel motiverend
sterk van je
Plukkies - Dinsdag 16 mei 2017 19:49
Ik lees hier al jaren mee, nog nooit gereageerd. Heb al heel veel jaren een eetstoornis, verschillende therapieën gehad en sinds een half jaar helemaal op mijn plek bij human concern. Ik maak grote stappen en het is zo eng, en zo nieuw.
Ik krijg van dit filmpje kippenvel en ik hoop heel hard dat je meer gaat delen. Dit heeft zoveel positief effect op mij. In je kwetsbaarheid zit je kracht, iets wat ik nu ook keer op keer weer leer, en dan weer niet doe en dan toch weer wel, maar steeds op een andere manier waarop ik ( en hopelijk jij ook) steeds meer je gehele kracht kan gaan ownen.
Roos_ - Dinsdag 16 mei 2017 19:58
Goed bezig Scarlet! heel veel sterkte en succes! Xx
Anouska - Dinsdag 16 mei 2017 20:02
Hele mooi video! Ik ben al ver in hey verslaan van mijn eetstoornis, maar vindt het nog steeds vrij eng om 'ongezond' te eten elke dag, al is het elke dag een klein stukje chocolade. Dit is enorm inspirerend!
Liz - Dinsdag 16 mei 2017 20:03
Wat een mooie, kwetsbare video! Het is voor mij een reminder om zelf ook op te blijven letten en de eetstoornis niet teveel ruimte te geven.
Door deze video krijg ik weer een beetje het 'samen staan we sterk' gevoel, wat mij tijdens mijn behandeling ook heeft geholpen.
Ga alsjeblieft zo door, en dan bedoel ik vooral voor jezelf. Je kunt de eetstoornis ook deze keer verslaan, daar heb ik alle vertrouwen in want je bent keihard aan het vechten.
Zet 'm op lieve Scarlett!
Phebe - Dinsdag 16 mei 2017 20:12
Dankjewel Scarlet voor het delen van jouw video! Het geeft mij in ieder geval een positieve boost om "samen te vechten" ik vind het mooi hoe je je hierin kwetsbaar opsteld. Zelf zou ik het wel helpend vinden als je ook je angsten/strijd, gedachten en gevoelens deelt als je een maaltijd klaarmaakt/eet en hoe je jezelf dan helpt.. zoek je dan steun, gebruik je helpende gedachten voor jezelf enz. SUCCES TOPPER!
Y - Dinsdag 16 mei 2017 20:29
Heel fijn dat je dit zo open met ons deelt! zet hem op, je kan dit gevecht winnen
dominique - Dinsdag 16 mei 2017 20:32
Wauw heel dapper, en zeker waardevol!!
SweetDreams - Dinsdag 16 mei 2017 20:34
hay

ik dacht toe ik je blog las "wacht is dat een verhaal, is dit echt ?" ik moest paar keer nadenken. Toen besefde ik me dat het de waarheid is. ik geloofde het eest niet maar toen schrok ik ... ik had het niet verwacht. ik weet niet zo goed hoe ik hier op moet reageren omdat ik het heel erg moeilijk voor jou vind dat je een terugval heb. ik hoop dat je weer goed herstelt. Dat je door kan gaan met proudB2 en dat je dan proudB2 een goedde richting op kan stuuren omdat je zelf een treugval heb gehad en dat het . ik veel reacties gelezen en zijn positief. En ik denk zeg maar dat dit heel erg helpend is voor de mensen die een tereugval of eetstonis hebben. Aangezien ik me nu heel erg begrepen voel. Wou dat iedereen zo begrip vol was als jou. Je bent een kanjer had nooit verwacht dat ik dit naar jou zou schrijven. TAKE CARE

groetjes Sweetdream
SweetDreams - Dinsdag 16 mei 2017 20:34
hay

ik dacht toe ik je blog las "wacht is dat een verhaal, is dit echt ?" ik moest paar keer nadenken. Toen besefde ik me dat het de waarheid is. ik geloofde het eest niet maar toen schrok ik ... ik had het niet verwacht. ik weet niet zo goed hoe ik hier op moet reageren omdat ik het heel erg moeilijk voor jou vind dat je een terugval heb. ik hoop dat je weer goed herstelt. Dat je door kan gaan met proudB2 en dat je dan proudB2 een goedde richting op kan stuuren omdat je zelf een treugval heb gehad en dat het . ik veel reacties gelezen en zijn positief. En ik denk zeg maar dat dit heel erg helpend is voor de mensen die een tereugval of eetstonis hebben. Aangezien ik me nu heel erg begrepen voel. Wou dat iedereen zo begrip vol was als jou. Je bent een kanjer had nooit verwacht dat ik dit naar jou zou schrijven. TAKE CARE

groetjes Sweetdream
Soofie - Dinsdag 16 mei 2017 20:46
Meisje wat ben je mager en lever je een strijd. Ik ben echt geschrokken hoe je eruit ziet. Goed dat je vecht en dit met ons deelt!
Matje - Dinsdag 16 mei 2017 20:52
Zet m op scartlet... je bent een prachtvrouw....
Mar - Dinsdag 16 mei 2017 20:54
Hele mooie video, heel eerlijk en puur. Wat ik me wel afvroeg is waarom je altijd zo laat eet 's avonds. Ik zou dan allang omgevallen zijn ;). En wat vind je bijv heel moeilijk om te eten, en eet je dat uiteindelijk wel?
Prue - Dinsdag 16 mei 2017 21:00
Respect voor je eerlijkheid. Ben wel nieuwsgierig wat jouw gezondheid met je relatie doet, en hoe Joyce ermee omgaat.
Mae - Dinsdag 16 mei 2017 21:06
BedAnkt en iig sterkte!

Ik zou alleen graag willen weten wat jevoelt en denkt bij de eet
momenten. Nu lijkt het zo vanzelf te gaan en natuurlijk is dat niet
zo. Maar hoe pak je toch door want zelf durf ik de stappen dan
niet op die eetmomenten of sla je door omdat het al fout voelt.
Bij mij gaat er zoveel in me om op zon moment.

Alvast bedankt!

L
barbara - Dinsdag 16 mei 2017 21:09
Zoals vorige bezoeker verwoordde' groot respect voor je eerlijkheid'
Mooie waardevolle blog.

Probeer goed voor jezelf te zorgen, jouw belangen staan nu op 1.
xsnoesje - Dinsdag 16 mei 2017 21:11
Lieve scarlet,

Je hebt inmiddels al een hele hoop reacties ontvangen waar ik me alleen maar bij kan aansluiten. Tijdens het lezen van de voorgaande reacties, merkte ik zélf trouwens al dat ik bijna opgelucht was dat er veelal positief gereageerd werd.. Kan me indenken dat deze spanning voor jou ook bestwel heftig moet zijn. Natuurlijk heb je ervaring, maar je bent en blijft een (mooi) gevoelig mens. Het lijkt me behoorlijk pittig om jezelf dan zo bloot te geven, zeker online..

Wat de inhoud van je vlogs betreft; ik denk dat het een grote groep meiden zeker kan helpen. Ik denk alleen wel dat je jezelf ervan bewust moet zijn dat jij hierin wel altijd nog als 'voorbeeld' gezien zal gaan worden, hoevaak je ook zal aangeven dat je het zwaar hebt.. Ik las nu al reacties over grotere boterhammen en het meer delen van gevoelens.
Wat ik daarom toch mee wil geven; blijf je eigen grenzen bewaken. *& dan bedoel ik uiteraard niet de grenzen van je eetstoornis ;-)* Ik bedoel meer dat het jouw leven is en blijft en dat herstel altijd gepaard moet gaan met (grotendeels) interne motivatie om hierna nóóit meer terug te vallen. Eet en post vooral wat helpt voor jóú.

Je vlog draait nu inderdaad vrij veel om eten. Ook ik ben benieuwd wat er daadwerkelijk achter deze terugval zit. Hoe je omgeving (Joyce, collega's, etc.) hiermee omgaan. Of er meer struggles zijn dan het weinig willen eten en veel wilen bewegen. Of je zélf hulp krijgt op dit moment, naast dat je zelfs nu ook weer anderen tot steun probeert te zijn.
Maar(!)
Deel vooral alleen wat voor jóú goed voelt.

Zet jezelf maar even op de eerste plaats. Vecht maar omdat jij het meer dan waard bent. Je bent een prachtige vrouw en ik hoop dat je dit zelf ook voor de volle 100% zal gaan leren geloven.

Veel liefs,
Mirjam / xsnoesje
mamvan3 - Dinsdag 16 mei 2017 21:12
Ik vind het goed om te zien dat er nu ook eens in beeld komt dat het niet altijd allemaal goed gaat. dat dus ook eerlijk in beeld komt dat je liever die andere pannenkoekenmix wilde hebben. Heel herkenbaar. Maar dat je dus op het moment zelf toch een andere keus kunt maken.

wat je al aangaf, misschien is dat iets voor later, maar ik zou ook graag zien wat gaat bijvoorbeeld wel mis (maaltijd toch overgeslagen, toch extra rondje met de hond, toch braken/laxeren (nou ja, dat niet zien natuurlijk maar wat zeggen over) en hoe pak je daarna de draad weer op.

Je vroeg om reacties hieronder en dat er op elkaar gereageerd kan worden. Ik ben vandaag nog niet heel veel op het forum geweest, maar is reageren op het forum in 1 topic niet overzichtelijker? Omdat je daar kunt quoten. Of tips aan mensen geven. Lijkt me hier minder overzichtelijk.

Weet niet of en hoe je nu hulp hebt, maar komt dat ook een keer ter sprake?

Maar nogmaals, dikke complimenten. Ik ben vaak kritisch hier maar ik vind het heel knap dat je dit allemaal zo open deelt. Respect daarvoor.
Robin - Dinsdag 16 mei 2017 21:12
Heel mooi en motiverend!
Nathalie - Dinsdag 16 mei 2017 21:17
Bedankt dat je dit doet.
Het helpt mij dat je dit filmpje hebt gemaakt.
Vind het fijn om te zien hoe jou dag indeling eruit ziet en ook wat jij op een dag eet.Heb ook weer ideetjes opgedaan wat ik ook als tussendoortje kan nemen of avondmaal.
Hoop dat je nog heel veel filmpjes maak!!
Bedankt!!!
Elena - Dinsdag 16 mei 2017 21:20
Heel knap hoe jij om kunt gaan met tijden ScarLet!
Ik ben nu bijnaaaaaa op een bmi van 18.5, maar mijn eetstoornis houdt zich nog héél erg vast aan de tijden dat ik mijn maaltijd eet..

Wat ik Had verwacht Is dst je, naar mate je een gezonder gewicht krijgt, ook meer zou kunnen spelen met tijden. Dat het geen 'fuck' uitmaakt of je je broodjes nu om kwart voor 1 eet zoals het hoort in mijn schema of om 12:15...

Wat ik er eigenlijk mee wil zeggen dat, ook al ga je naar een gezonder gewicht, je er nog evht lang niet bent. Het Is zin verschrikkelijk monster wat diep van binnen zit.

Ik wens je heel veel kracht!
Maar het feit dat je zó iets kwetsbaars van jezelf durft te delen, sta je al zoveel sterker ervoor dan je eetstoornis (ook al voelt dit misschien nog niet zo)

Liefs,

Elena
Ryanne - Dinsdag 16 mei 2017 21:20
Super knap dat je dit deelt!
Een echte powervrouw!

Zet m op!! Veel liefs.
Aloe - Dinsdag 16 mei 2017 21:21
Ik had al gereageerd maar heb nog een vraag. Ik zei al in mijn reactie iets over mijn buikpijn enzo en dat ik daardoor anders ga eten. Ik vroeg mij af, heb jij ook nu meer last van lichamelijke dingen, zoals maagpijn of hoofdpijn of tja.. vroeg ik me gewoon af!
Jansje - Dinsdag 16 mei 2017 21:35
Lieve Scarlet, wat krachtig dat je dit deelt!
Ik ben blij met deze video. Misschien vind je het gek, maar nu is het voor mij ook veel makkelijker om iets tussendoor te pakken zoals chocolade of koekjes. Of een ijsje. En dat het niet perfect hoeft, want dat lukt mij ook nog niet.
Het geeft me in elk geval wel inspiratie en motivatie!
Kimberley - Dinsdag 16 mei 2017 21:39
Echt bedankt Scarlet dat je zo open en eerlijk bent hierin!
Een hele helpende en motiverende video!
Ook heel fijn om de echte werkelijkheid te zien. De kwetsbaarheid die je opstelt, maakt de video heel kostbaar en goed om naar te kijken!
Nogmaals bedankt!!!
Hannah - Dinsdag 16 mei 2017 21:43
Heyy Scarlet,
Dankjewel voor je motiverende video!
Ik vind het super knap dat je zo open durft te zijn en ik zal je met veel plezier volgen en natuurlijk doe ik zelf graag mee!
Heel veel kracht en moed gewenst,
Zet m op!
Dora - Dinsdag 16 mei 2017 21:43
Lieve Scarlet,

Ik vond het een heel goede video en ben blij dat je deze hebt gemaakt. Het helpt me, geeft inspiratie, maakt dat ik me minder alleen voel in het gevecht. Ik vind het net goed dat je toont wat je zoal eet, dan voel ik mezelf ook minder bang/schuldig/slecht om het te doen. Want ik weet soms niet zo goed meer wat nu normaal is. Ik denk dat je gewoon moet doen waar je je zelf goed bij voelt. Als je bv niet wil zeggen hoe je je bij iets voelt, dan is dat ok. Ik wil je heel erg bedanken en ik vind je zo'n sterke madam! En je hebt zo'n mooie lach. Ik wou dat die stomme ziekte je niet zo zou kwetsen, je verdient zoveel beter!
Ik hoop dat er nog zulke video's zullen volgen.
Knuffel, Dora
Wilma - Dinsdag 16 mei 2017 22:08
Lieve Scarlet,

Wat ben jij een topper zeg! Super trots op je. Ik vind het mooi om te zien dat je niet van die standaard tussendoortjes neemt, maar ook nog gewoon eem stukje chocola bij 2 veschuiten ofzo. Ik heb de neiging om precies de tussendoortjes te nemen volgens de tussendoortjes lijst van therapie, vind dit echt heel erg i vewikkelt. De strijd blijft zwaar, dus dit helpt wel. 😘
@recovering.bo - Dinsdag 16 mei 2017 22:09
Wauw scarlet, wat ben je een ontzettend sterke vrouw !
Blijf volhouden...
" Een gezond gewicht zit niet alleen mooier in broeken,
maar is ook veel fijner met denken!"
♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️
muus83 - Dinsdag 16 mei 2017 22:34
Hey Scarlet, superknap dat je dit allemaal op beeld vastlegd! Merk bij mezelf dat ik wel gelijk veel ga vergelijken het alléén over eten hebben kan daardoor wel triggerend werken. Maar ik snap dat delen over angsten, gevoelens en gedachten nog even te lastig is!! Je stelt je zo enorm kwetsbaar op! Ik heb echt diep respect voor de manier waarop je je gevecht aangaat! Dit werkt zéker motiverend! Succes, is vecht met je mee! ❤️
framboosx - Dinsdag 16 mei 2017 22:38
Sterk en dapper dat je dit deelt, deze video helpt mij!

~ Je vecht niet alleen!
Didi - Dinsdag 16 mei 2017 22:44
Wauw, het raakt me Scarlet. Ik weet, net als zovelen hier, hoe moeilijk de strijd is. Zoals je al in je eerdere blog beschreef wil je jezelf dan vaak het liefste verstoppen. Ik vond het altijd al heel knap dat je jezelf kwetsbaar durfde op te stellen door je verleden op een positieve manier in te zetten en hiermee in de openbaarheid te treden. Alleen maar meer lof en respect dat je dat tijdens je huidige strijd ook doet. Echt heel knap! Je flikt het wel maar gewoon in deze video. Ik denk dat heel veel mensen hier zeker iets aan hebben. Ga voor hun zo door, maar bovenal voor jezelf. Ik gun je het zo dat je hier weer uit komt! Je hebt al eerder bewezen dat je het kunt!! Take care😘
Jildou - Dinsdag 16 mei 2017 23:00
Ik vind 't geweldig dat je dit doet. Na een vervelende dag vol met angsten is deze video erg fijn om te zien, als reminder dat ik niet de enige ben die haar best doet voor een beter leven. Thanks Scarlet
Brenda - Dinsdag 16 mei 2017 23:04
Scarlet, wauw. Wat knap dat je dit deelt, dat je deze video's maakt. Ga alsjeblieft door. Voor jezelf, voor anderen, voor wie dan ook. Heel erg tof, heel erg knap. Wauw.
Minke - Dinsdag 16 mei 2017 23:14
Ben ik dan de enige die denkt: maar jeetje, lieve Scarlet, die boterhammen waar je mee luncht en die je 'zo groot' noemt, die zijn eigenlijk hartstikke klein? Het is dat je ze goed belegt, maar als ik zulke broodjes zou lunchen zou ik er echt vijf nodig hebben. Dat zijn gewoon piepkleine sneetjes...

En - even voor de duidelijkheid - het gaat me er niet om hoeveel je eet, dat maakt me niet uit, maar ik schrik ervan dat je deze boterhammen groot noemt, dat is waar het me om gaat. Sterkte!
tinkel - Dinsdag 16 mei 2017 23:39
Ik denk wel dat je de enige bent, want ze zegt juist dat het (niet echte grote) kleine boterhammen zijn... ;) Kijk het maar even terug, dat hoor je wat ze werkelijk zegt.
Nicole - Dinsdag 16 mei 2017 23:17
Super dapper en kwetsbaar, Scarlet. Ik hoop dat je het vooral ook voor jezelf gaat doen. Misschien is dat nu nog moeilijk, maar ik hoop dat het komt.
Ik roep zelf al een poosje dat het heel goed gaat met mezelf en hou mezelf voor dat het allemaal wel meevalt, maar ik merk toch dat ik nog veel herkenning vind in blogs en vlogs en er nog wat eetstoornis gedachten/acties zijn. Ik blijf je dus zeker volgen om zelf ook weer een aantal stappen te gaan zetten. Heel veel succes!
Mandy - Dinsdag 16 mei 2017 23:19
Scarlet, wat een bewondering en respect heb ik dat je dit deelt. Dit is echt taboe doorbrekend en zal veel mensen helpen. Ik hoop dat je ook wat meer je gedachtes rondom het proces durft te delen en misschien ook hoe je omgeving (Joyce) ermee omgaat?
Je helpt hier zoveel mensen mee en vergeet niet dat er ook een hoop mensen zijn die niet reageren maar stilzwijgend zoveel hebben aan jouw eerlijkheid!
Birdy - Woensdag 17 mei 2017 00:44
Ik vind je echt dapper Scarlet. Heel erg moedig en mooi dat je dit deelt.
Ik ben al een paar jaar genezen maar betrapte mezelf oa door jouw open blog van laatst ineens erop dat ik af en toe maaltijden oversloeg en dit goedpraatte naar mezelf ('geen tijd om te eten, geen honger, heb een groot ontbijt op' ...) maar hier niet iets achter zocht omdat ik mezelf als genezen beschouw. Maar toen ik merkte dat ik een beetje zenuwachtig werd bij het idee dat ik geen maaltijden meer kon skippen soms, wist ik dat ik even alert moest zijn zodat mijn ex-eetstoornis niet ongemerkt mijn leven binnen kon sluipen.
Dankjewel dus voor je openheid, je hebt mij weer even alert gemaakt, waardoor ik de draad nu gewoon weer op kan pakken voordat het uit de hand zou lopen eventueel.

Meid ik heb heel veel respect voor je en gun je zo dat je deze terugval snel onder controle krijgt zodat je weer kan genieten van alle mooie en fijne dingen.


Anoniem - Woensdag 17 mei 2017 00:58
`Dank je wel. Klinkt raar, maar ik zou soms willen dat ik letterlijk met je mee kon doen, op een niet concurrerende manier samen zijn. Ik voel vooral veel genegenheid en sympathie voor je in de video's. Ik ben ook wel benieuwd naar de eventuele steun die je van Joyce ervaart, maar dat is misschien veel te persoonlijk. Daarbij heb ik zelf last van het feit dat zodra ik aankom en meer ga eten, ik ook weer last van eetbuien krijg of ongecontroleerd snaaigedrag. Ik vroeg me af of jij nog met eetbuien of eetdrang kampt en zo ja, hoe je hier mee omgaat.

Maar als afsluiter: ik vind de video op zich al heel waardevol. Het zijn meer dingen waar ik benieuwd naar ben, maar op zich zijn deze video's al heel steunend op zich.

Zet hem op, ik heb bewondering voor je!
Snoezel - Woensdag 17 mei 2017 01:28
Ik vond jouw maaltijden en blogs altijd al het meest interessant dus dit is helemaal super. Om te zien hoe het gaat. Ik vind het goed dat je je als het ware onder ons mengt en niet op een voetstuk staat omdat je de oprichter van Proud bent.

Heel fijn dit. Ik hoop oprecht dat het snel beter gaat want je ziet er eerlijk gezegd slecht uit. En op een of andere manier heb ik al maanden geleden gedacht dat dit speelde ...

Take care!
June - Woensdag 17 mei 2017 08:19
Lieve Scarlet,
Ik schrok ervan toen ik gister las dat je een terugval hebt. Ik schrok omdat ik het zo erg voor je vindt, ik schrok omdat het mijn ogen opende. Ik ben inmiddels genezen van anorexia, maar door jouw terugval realiseer ik mij dat ik alrijd alert moet zijn. Ik realiseer mij nu dat een terugval ook na 5 of 8 of 10 jaar nog kan gebeuren. Toen ik ziek was heb ik mij enorm eenzaam gevoeld. Ik sloot mij af voor iedereen en was vrijwel altijd alleen. Jullie vlogs en blogs (en het forum) hielpen mij om een beetje contact te houden met de realiteit, om mij iets minder eenzaam te voelen. Bedankt hiervoor en dank je voor het delen van je verhaal. Zelfs nu je ziek bent heb je mij geholpen. Je hoeft niet perfect te zijn, een terugval is verschrikkelijk maar ook jij bent een mens.

Lieve Scarlet blijf vechten, en blijf overwinnen. Jij bent zo belangrijk voor heel veel mensen. Dank je wel voor alles wat je doet.

Veel liefs, 'june'
Danielle - Woensdag 17 mei 2017 08:25
Heel motiverend en waardevol!! Bedankt voor deze video.
Zoals je al aan het eind zei is het voor in de toekomst misschien een idee om ook je angsten rondom het eten de delen. Het leek nu of het makkelijk was om voor jezelf te zorgen. Maar ik weet dat het veel lastiger is, dat er veel gedachten, twijfels en paniek bij komen kijken.
In ieder geval vind ik het heel mooi dat je je eigen terugval, hoe naar dan ook, in zet voor iets dat jou en ons kan helpen. Het motiveert mij om, ondanks een terugval, goed voor mezelf te zorgen.
Ik heb ontzettend veel respect voor je Scatlet. Je bent een vechter en een ongelooflijk mooi mens.
Liefs
anne - Woensdag 17 mei 2017 09:32
Ik vind het echt motiverend! Ik zit zelf ook in een terugval waarvan ik had gedacht dat ik die nooit meer zou krijgen, dus ik herken mijzelf in jouw verhaal. Ik ben zelf inmiddels gestart bij een coach, dus ik ga meevechten!
B. - Woensdag 17 mei 2017 09:37
Ik vind het heel moedig dat je je zo open opstelt, doe vooral waar jij je zelf goed bij voelt.
Ik heb wel een beetje een dubbel gevoel...Langs de ene kant vind ik het knap van je maar ik weet niet of dit hoer de goede site voor is....
Het doet mij wat teveel denken aan een recovery account op instagram, deze probeer ik net zoveel mogelijk te mijden omdat het triggerend werkt.
Is de kans niet aanwezig dat sommige meiden zich hier slecht bij gaan voelen op de site, omdat ze je eetgedrag gaan kopiëren of denken dat het enkel op deze manier goed,is om beter te worden?
Geen verwijt hoor! Ik vind het idee ok maar ik denk je dat wel steeds aandachtig moet blijven hoe je het aanpakt gezien de kwetsbare doelgroep op deze website.
Marlou - Woensdag 17 mei 2017 09:57
Allereerst echt super knap dat je dit kunt delen! Ik moet er niet aan denken om duizenden mensen mee te laten kijken met mijn eetpatroon; echt heel knap dat jij dat wel durft én doet. En als dit jou helpt, dan kan ik niet meer dan respect voor je hebben en je aanmoedigen hier mee verder te gaan. Ik vind het zo knap dat je zo kwetsbaar durft te zijn tegenover andere. Alleen maar respect Scarlet en ik wens je echt het beste toe!

Toch wil ik ook mijn gevoel delen over dit filmpje. Als ik puur naar mijzelf kijk, is deze video niet helpend. Ik denk dingen als: 'welken noten zijn dat die ze eet? Die moet ik ook hebben!' en 'Ze eet gewoon chocolade 's ochtends! wow! Waarom kan ik dat niet? Als zelfs zij het kan met een échte eetstoornis, waarom ik dan niet?' Ik betrek alles erg op mezelf en zie jou nu als een voorbeeld zoals het zou moeten. Ik weet echt wel dat jij niet de perfectie ben die ik zoek. Verstandelijk weet ik dat wel. Maar alles wat ik gezien heb blijft wel in mijn hoofd spoken. En ik weet het, dit zijn MIJN gedachte die zo op hol slaan hierbij, dit is MIJN probleem en niet dat van jou. Maar ik kan me niet voorstellen dat er niet nog meer mensen zijn die dit ook zo ervaren, wellicht nog niet in besef dat dit zoveel met hen doet.

Lieve Scarlet, doe wat voor jou goed voelt, vaak heb je het dan bij het rechte eind. Maar besef dat er duizenden meisjes met jou meekijken en jou bewust of onbewust als voorbeeld gaan zien. Dikke XX
DragonFly1991 - Woensdag 17 mei 2017 10:20
Wauw, zo mooi, zo dapper.. Zo puur..
Ik kan hier alleen maar bewondering voor hebben. Ik haal vooral inspiratie uit dit filmpje, om eens wat anders te eten dan mijn "standaard" ritme. Vooral van je ontbijt werd ik heel vrolijk, direct na mijn werk naar de winkel gegaan om dit te halen :).

Lieve scarlet, heel veel sterkte. niet alleen voor jou, maar ook voor je lieve vriendin en de mensen om wie je zoveel geeft
Leentje - Woensdag 17 mei 2017 11:25
Fijn idee! Ik ben inmiddels volledig hersteld en ook aan de slag als ervaringswerker, dus ik ga proberen deze video te bekijken vanuit het perspectief van iemand die nog op weg is naar zijn/haar herstel. Misschien zou het dan nog mooier en nuttiger zijn, als je nog meer stilstaat en openheid schept over welke gevoelens je "krachtvoer" bij je oproept. Bijvoorbeeld, na de pannenkoeken, was erg eerlijk, en kan een goede steun zijn voor mensen die hetzelfde doormaken.

Daarnaast vind ik het erg gedurfd van je dat je dit doet. Zorg goed voor jezelf! Als het eventjes niet gaat om dergelijke filmpjes te maken, je hebt een mindere dag, of je wil gewoon even alleen zijn, alleen vechten, is dat evengoed prima.

Heel veel sterkte en vechtlust verder!

Leentje
vanAnaarB - Woensdag 17 mei 2017 12:01
Beste Scarlet,

Ik vind dit een heel mooie, eerlijke video. Ik vroeg me al maanden af of je soms aan het terugvallen was en ik had last van mijn achterdochtigheid, omdat ik jaloers was dat jij als hersteld persoon zoveel dunner was dan ik en dat klopte niet in mijn hoofd. Wat vervelend voor je, maar wat ben je dapper aan het vechten! Hielp het jou de twee dagen dat je filmde wat je at om voldoende te eten of lukt het je elke dag? Ik vind het namelijk heel knap van je.

Succes gewenst met je
mir v. gasteren - Woensdag 17 mei 2017 13:11
Hee lieverd, graag doe ik met je mee, nublijven durven. Love you, dank vd eerlijkheid.
Jiho - Woensdag 17 mei 2017 15:25
heel fijn zulke videos
je bent hoe dan ook een topper, je bent een krachtige, dappere vrouw!
kokosnootje - Woensdag 17 mei 2017 16:03
Beste Scarlet,

Hartelijk dank voor het delen van deze video. Ik heb bewondering voor jouw moed, durf, kracht en eerlijkheid. Voor mij is deze video en jouw verhaal erg motiverend en inspirerend.
Ik hoop dat je ons deelgenoot blijft houden in jouw herstelproces.
Alle goeds toegewenst!

Lieve groet,

Kokosnootje
t... - Woensdag 17 mei 2017 19:55
Wow lieve scarlet, super stoer van je! Ik vecht met je mee, je bent niet alleen. Ik vind je zo zo dapper. Goed bezig meis!
sheilake - Woensdag 17 mei 2017 19:58
Ik kom sinds lange tijd terug op proud en vind het knap van je dat je deelt dat jij ook nog in de strijd zit. Scarlet veel succes met je herstel.
Ik vind persoonlijk de video veel rond eten draaien of hoe moet ik het zeggen. En ik vind dat het herstel daar niet percee om gaat. Het eten is een symptoom. Ik snap dat je hiermee mensen wilt motiveren... Maar ik ben er niet aan verkocht.
We zijn elk maar gewoon mens !
Sim - Woensdag 17 mei 2017 20:37
Lieve Scarlet, ik volg jou al jaren, zowel via Proud als via Ik vrouw van jou. Maar op dit filmpje zag ik voor het allereerst de 'echte' Scarlet, zonder masker. Deze Scarlet vind ik veel leuker, geloofwaardiger en motiverender. Ik hoop dat je zo doorgaat. Super dat je je strijd op deze manier deelt. Zet 'm op!
Romy - Woensdag 17 mei 2017 20:47
Wauw Scarlet, ik heb zo veel bewondering voor je openheid. Dat je deze blogs deelt, is zo sterk van jou! Geloof alsjeblieft in jezelf en blijf deze filmpjes maken als het jou heel erg helpt als steun in de rug. Als bezoeker van jullie fijne site, wil ik je vertellen dat wij er ook voor jullie zijn, want moeilijke momenten kunnen ieder moment van het leven opdoemen. Ik vind je filmpjes heel helpend en leuk om te zien! Jij bent het ook waard! Liefs xxx
Lon - Woensdag 17 mei 2017 22:37
Sucks he...zet m op enne...wat kilo's erbij maakt je zoveel mooier
Sophie - Donderdag 18 mei 2017 00:20
Hoi Scarlet,

Wauw echt diep respect voor jou!
Deze video motiveert en inspireert me echt al zo enorm!
Ik vind het echt zo onwijs knap hoe je de strijd aan gaat!
Nogmaals diep diep respect!! Powervrouw!
Liefs!
Esmee92 - Donderdag 18 mei 2017 11:51
Lieve Scarlet,
Wauw, ik vind dit zo zo dapper van je! ik probeer de juiste woorden te vinden om te omschrijven wat dit met me doet maar wat ik ook typ, het komt er niet goed uit. Het is alsof ik je voor het eerst echt mag zien, met nog al je struggles en met helaas nog een eetstoornis. Dit geeft mij echt even het gevoel dat ik niet alleen ben. Dat ook na een tijd waarin het was alsof ik mijn eetstoornis los had gelaten, het niet erg is of zwak wanneer het weer toeslaat. Het is wel rot, naar en vervelend en ik gun iedereen zoveel beter dan dit maar ik nam het mezelf echt kwalijk dat ik weer met m'n ogen open in deze valkuil ben gestapt. Dit helpt! Je bent echt een topper!
Liefs
Anoniempje - Donderdag 18 mei 2017 17:56
Knap van je Scarlet, dat je dit deelt! De kracht van kwetsbaarheid!💪😘 even een vraagje: volg je nu ook een eetlijst of ben je in behandeling ergens?
Heel veel kracht en moed toegewenst bij je herstel!
😘😘😘😘😘
Sabrina - Donderdag 18 mei 2017 20:28
Dapper dat je dit deelt! Het motiveert mij om met je mee te doen. Zet 'm op, je kunt het!
M. - Donderdag 18 mei 2017 20:50
Hele mooie video! Ik vond het eerst heel eng dat je was terug gevallen. Vooral toen het wel bekend was, maar het zo stil bleef rond dit onderwerp, al snap ik helemaal dat het super moeilijk is er over te praten. Ik vond het eng omdat jij en je collega's al jaren een houvast voor mij zijn als bewijs dat het echt mogelijk is om van je eetstoornis af te komen. Toen ik dit hoorde, maar geen toelichting volgde, begon ik aan alles te twijfelen. Niet dat dit jouw schuld is trouwens of wat dan ook, maar je vroeg om meningen en dit is wat het met mij deed. Ik dacht aan eerdere blogs en twijfelde of die lunches die je deelde dan wel gezond waren of juist te veilig en of ik zelf dan wel zo goed bezig was als ik dacht te zijn. Maar deze video helpt echt heel veel. En hoop dat je het binnenkort aan gaat durven om iets over de struggle within te delen. Dat zou wel vrij uniek zijn, want dat is meestal hetgene dat het moeilijkst onder woorden is te brengen en net het rotste stukje aan die hele eetstoornis is en hetgene wat mensen zonder eetstoornis vaak niet begrijpen. Anyway: ik ben heel blij dat je weer van je laat horen en zo eerlijk bent! Hoe rot het ook voor je moet zijn: wie weet hoe waardevol deze weg naar herstel zal zijn. Voor jou en iedereen die je volgt en tegen je opkijkt. Veel succes! Ik twijfel nu niet meer. Met of zonder eetstoornis : een sterke vrouw ben je zeker!
Pien - Donderdag 18 mei 2017 21:17
Hi Scarlet, eigenlijk is alles al gezegd; maar inderdaad, wát en mooie video en super goed dat je hem deelt. Qua ideeën voor de toekomst (wat nog meer motivatie kan geven) en wat nog wel met het eten zelf te maken heeft, is het uit handen geven van de controle en hoe jij daar nu tijdens je herstel mee omgaat. Ik denk dat dát voor velen van ons het allermoeilijkste is. Prima om dat vertrouwdr bakje yoghurt met cruesli te eten, en die drie boterhammen tussen de middag. Maar o jee als je vriend of vriendin voorstelt om een verrassingsontbijtje op bed te maken of 's avond voorstelt om een keer te koken. (Het valt mij namelijk ook op dat bij jou en joyce, jij ooknaltijd degene bent die kookt/eten klaarmaakt). Andere mensen mijn eten laten opscheppen, vind ik zelf nog steeds (en ik heb al jaren een gezond gewicht) nog steeds heel moeilijk. Ik ben echt heel benieuwd hoe dat bij jou zit. Liefs! (Je bent een sterke vrouw, had ik dat al gezegd?)
Lisa - Donderdag 18 mei 2017 21:33
Lieve lieve lieeeeeve Scarlet,

Als ik eerlijk mag zijn schrok ik wel een beetje toen je in beeld kwam. Maar waar ik echt tranen in de ogen van kreeg, was van jouw vechtlust. Je bent echt een toppertje dat je hier zo eerlijk en open over bent.

Veel succes Scarlet, ik duim voor je xx
Anoniemer - Donderdag 18 mei 2017 22:15
Ben je nog wel gelukkig met je relatie ? Daar kun je ook een terug val van krijgen.
bikkeltje - Vrijdag 19 mei 2017 00:06
Hoi; allereerst heel moedig deze opname.
Wat vreselijk voor je dat je zo gevangen zit in de ziekte. Het lijkt op de video alsof je een "normaal" eetpatroom hebt. Bijna alles wat ik zie is "gezond"; yoghurt met allerlei fruit, ook tussendoor veel fruit, Altijd groente op het beleg erbij. Kortom een focus op gezond. En daar "mag" dan dat stukje choco bij en soms "zelfs" wit. Lieve scarlet...laat het los...hoe.moeilijk ook.... hoe je het nu doet krijg je wel calorieen binnen maar het houdt de eetstoornis in stand.... want zeg eens eerlijk... s ochtends als tussendoortje van die 'saaie' noten; is dat echt lekker. Of vindt de eetstoornis dat fijn omdat het gezond is.
Heel veel sterkte in ieder geval de komende tijd. Knap dat je dit durft te delen. Lfs
bellefleur - Vrijdag 19 mei 2017 12:40
hi Scarlet,
Wauw, ik houd normaal niet van de filmpjes en blogs die over het eten zelf gaan (wat lunch ik, welke boodschappen, is dit nieuwe product lekker) maar ik merkte dat ik deze keer niet teleurgesteld was dat het daarover ging, maar dat ik juist erg geboeid zat te kijken.
Misschien juist wel omdat het nu voor jou ook moeilijk is. Niet dat dat voor mij fijn is om naar te kijken en ik het daarvoor doe, maar meet omdat ik in mijn omgeving al zo veel normale niet eetgestoorde eetpatronen zie en ik niet zo'n behoefte heb aan een filmpje daarover. En ik vind het juist leuk dat jij je brood versiert met groente en van een tussendoortje een heel bordje met gezellige dingetjes maakt. Ik heb namelijk voor mijzelf niet zo'n zin om moeite te doen voor mijn eigen eten als het niet ook voor anderen is.
Ik vind het fijn om zo mee te kunnen kijken. Lekker 'langzaam'. En dan bedoel ik niet dat je (te) langzaam vooruit zou gaan, maar dat het geen afgerond verhaal is. Niet als een film, die overigens prachtig kan zijn, maar als een serie waar je elke week op mag wachten en waar meer tijd is om allerlei facetten te zien.

Dankjewel voor het delen!
MIO? - Vrijdag 19 mei 2017 12:54
Lieve Scarlet,

ik vind het ontzettend knap dat je dit deelt en nogmaals krachtig doorgaat met je strijd tegen de eetstoornis. Ik heb ontzettend veel respect voor je strijdlust en vind het fijn dat je dit met ons deelt. Zelf ben ik al enkele jaren genezen (zit bijna niet meer op proud) en ik schrok van het bericht dat jij teruggevallen was. Niet omdat het niet kan of niet mag of niet perfect is of wat dan ook, maar omdat ik het je zo niet gunde. Ik vind het knap dat je nogmaals strijd, dat je weer je best doet om er beter uit te komen. En ook dat je het deelt met een hele community.

En het gaat je lukken. Je gaat dit overwinnen. Klaar!

Misschien helpt het je (en eventueel de lezers van Proud - maar dat is aan jou) om op te schrijven wat je leven hiervoor zo mooi maakte. Wat jou zo gelukkig maakte toen je geen (last van je) eetstoornis had. Misschien dat dat je strijd nu makkelijker maakt, omdat je dan ziet wat je toen had en nu misschien mist. Misschien maakt dat de strijd die nu zo moeilijk is dragelijker, omdat je weet naar welk geluk je toewerkt. Misschien werkt het om op te schrijven wat er zo stom is aan de eetstoornis, om dezelfde redenen als hierboven genoemd.

Ik heb jaren geleden opgeschreven wat ik allemaal niet meer (goed) kon door de eetstoornis, wat het kapot maakte en hoezeer ik de reden had gelukkig te zijn toen ik daarvoor nog gezond was (ook al was ik niet gelukkig daarvoor). Dit heeft mij destijds geholpen om de strijd door te zetten, niet op te geven. En ook in te zien dat die eetstoornis, die ik qua ernst nogal bagatelliseerde, minder onschuldig was dan ik dacht/wilde geloven. Ik hoop dat zoiets misschien voor jou hetzelfde kan doen.

Liefs en bedankt voor je openheid! :)
B - Vrijdag 19 mei 2017 16:30
Een heel oprechte vlog! Dapper zeg, tof van je dat je dit deelt.
Ik zie wel soms aan je dat je moeilijk vindt om te eten. Maar daar zeg je niet zoveel over. Hoe voelt het eten voor jou?
Julia- - Vrijdag 19 mei 2017 17:53
Ik ben dol op die droge humor tussendoor. Lekker blijven doen.
Mootje - Vrijdag 19 mei 2017 20:07
Lieve Scarlet,
Wat super dapper on onwijs moedig van je dat je dit proces hier op proud deelt, echt respect heb ik voor je! Ik hoop dat het steeds een beetje beter met je gaat, maar leg de lat niet te hoog, denk niet dat je nu alles perfect moet doen, Herstellen gaat met vallen en opstaan, ook dat is goed op je laten zien als het even wat minder gaat, of als het eten niet lukt.
Verder ben ik heel benieuwd naar hoe je nu met je bewegingsdrang om gaat en wat je gevoel er bij is nu je het steeds minder en lang doet.
Ook vind ik het super knap dat je geen dingen afweegt, echt respect, dat is waar ik het langste vast hield.
Misschie kun je hier ook iets over vertellen, of heb jij nooit die controle gehad met afwegen?
En last, but not least, heel veel respect voor je Vriendin, Ik hoop dat jullie samen dit gevecht wennen, jullie kunnen het, dat weet ik zeker! heel veel succes, liefs
anoniem - Vrijdag 19 mei 2017 20:17
heel fijn scarlet. graag mee doorgaan!
Lotte - Zaterdag 20 mei 2017 09:12
Het zou mij ook heel erg helpen als je (af en toe) laat zien dat je de controle over je eten durft/probeert los te laten. Dus door anderen iets voor jou klaar te laten maken of onverwachte eetdingen te doen...
Tiffany - Zaterdag 20 mei 2017 10:51
Bedankt voor deze video! Ik zou graag vaker van deze video's willen zien (L)
Heidi - Zaterdag 20 mei 2017 12:00
Scarlet, wat vind ik het waardevol dat je zo open je strijd deelt. Juist door die kwetsbaarheid merk ik dat dat wat je deelt, mij ook meer raakt en mij ook meer aanzet tot verandering. Dankjewel daarvoor en heel veel sterkte gewenst.
Kikiti - Zaterdag 20 mei 2017 14:46
Hoi Scarlet,

Ik vind dit heel dapper van je maar ik stelde me wel meteen de vraag of je met dit filmen van je herstel niet (te)veel druk legt op jezelf.
In ieder geval geloof ik wel helemaal dat je dit opnieuw te boven komt.
Dus ga ervoor!
Anna89 - Zaterdag 20 mei 2017 15:45
Zo fijn om te zien strijder!!
Flora - Zondag 21 mei 2017 18:32
Hoi Scarlet,
wat ontzettend moedig om zo open over je strijd te vertellen, dit met ons te delen en ons uit te nodigen!
Samen staan we sterk!
Ik kijk uit naar je volgende video´s.
Zou het fijn vinden om je af en toe ook te zien eten. En van mij mag je alle maaltijden filmen, ook al is het ontbijt hetzelfde!

You go Scarlet, op naar een leuker, fijner, meer ontspannen leven!
Dikke knuffel
Anne - Maandag 22 mei 2017 06:08
Scarlet, ik vind dit erg moedig van jou om te doen.
Ik vraag mij alleen af of het niet zwaar voor je wordt om toch als een soort voorbeeld te dienen?Of is het juist een stimulans?
Ik zou graag mee willen doen, maar hoe verloopt de communicatie of is het de bedoeling "gewoon"om te laten zien dat jij, wij niet alleen zijn in het gevecht?
F. - Dinsdag 23 mei 2017 14:12
Hoi Scarlet,
Wat enorm dapper van je dat je dit met iedereen deelt! Je bent echt een top meid en dit geeft echt een motivatie boost om samen ervoor te gaan!
Dankjewel en pas goed op jezelf! Je kunt het!
Liefs
`lisanne - Dinsdag 23 mei 2017 20:05
Hey Scarlet,

Echt heftig om jou zo te zien, je ziet er enorm slecht uit..

Ik ben jou echt dankbaar voor je site en community die je hebt opgezet. Door jou ben ik volledig hersteld van mijn eetstoornis, daar ben ik jou super super dankbaar voor want ik heb zoveel moois in mijn leven.

Hoop echt dat jij hier snel en voor altijd uit komt!!!!! En dat dit niet het einde wordt?


xxx
Sofie - Woensdag 31 mei 2017 11:33
Ik vind het heel knap dat je dit doet en dat je zo vecht! Je video helpt me om te zien dat ik niet alleen vecht... Ookal bind ik het ook heel moeilijk om te zien hoe mager je bent... waardoor mijn anorexia mij weer verteld dat ik dik ben. Maar ik weet dat jij zo niet kan en wil blijven.
Ik vind dit super en je moet zeker volhouden en video's blijven maken!
Xxxx
lunetha - Zaterdag 3 juni 2017 10:35
Lieve Scarlet,

Ik vind het ontzettend knap dat je dit wilt delen en ik zie hoe je je best doet!
Ik vind het wel verdrietig om te zien hoe mager je weer bent geworden.
En inderdaad je bent ook maar een mens net zoals iedereen!
Ik wens je heel veel sterkte en ik hoop dat je samen met ons zo hard blijft vechten voor een gezond, gelukkig en liefdevol leven!
kate02 - Woensdag 5 juli 2017 10:17
Mooi! Bedankt voor het maken! x
Nicole - Dinsdag 10 oktober 2017 23:08


Lilianne - Zondag 15 oktober 2017 01:22
Dapper dat je dit doet. Mooi en inspiratie vol filmpje xx
Britt - Donderdag 26 september 2019 14:20
Jaren later helpt dit filmpje me nu weer op gang!!!