Ik moet aan de drinkvoeding

 

Misschien heb je tijdens je behandeling wel eens het advies gekregen je eetlijst aan te vullen met een flesje drinkvoeding. Maar wat is drinkvoeding nu precies en waar is het voor nodig? Drinkvoeding is een dieetvoeding voor medisch gebruik en wordt door artsen of diëtisten voorgeschreven bij ziektegerelateerde ondervoeding.

nutri

Drinkvoeding is een vloeibare voeding die naast de gewone voeding gebruikt kan worden of als vervanging van voeding als gewoon eten niet lukt. Deze vloeibare voeding bevat naast belangrijke bouwstoffen ook vitamines en mineralen en soms ook vezels. Een totaal van 6-7 flesjes drinkvoeding kan vast voeding voor de hele dag vervangen. Het kan echter ook als aanvulling op de gewone voeding worden aangeraden.

Wat is het voordeel van een flesje drinkvoeding als je nog moet aankomen, je kan toch ook gewoon eten extra nemen?
Drinkvoeding is een makkelijke manier om extra energie binnen te krijgen. Als je de energie van een flesje drinkvoeding in eten extra moet nemen kan dit soms best veel zijn zeker als je al een aankomlijst volgt. Ik heb het nu overigens over flesjes maar er bestaan ook andere soorten drinkvoedingen, bijvoorbeeld in soepvorm, vruchtenmoesvariant of in de vorm van een toetje. Er is ook een smoothie variant.

Welke soort drinkvoeding kan je het beste gebruiken?
Naast drinkvoeding op melk- of yoghurtbasis bestaan er ook drinkvoedingen op basis van vruchtensap. Als je heel veel moet eten en drinken op een dag omdat je nog moet aankomen dan kan je ook een compacte vorm kiezen die bevat meer energie per mililiter, dan hoef je minder te drinken dan een standaard flesje maar krijg je wel dezelfde hoeveelheid energie mee binnen. Een voorbeeld hiervan is de Nutricia Compact. Dit flesje heeft een inhoud van 125 ml. maar levert dezelfde hoeveelheid energie als een flesje van 200 ml. Heb je last van een moeilijke stoelgang dan kan je ook kiezen voor vezelrijke drinkvoeding. Deze bevat meer vezels en helpt je ontlasting soepeler te maken.

smoothie

Tips bij gebruik van drinkvoeding
Wat ik wel eens terug hoor is dat je van drinkvoeding snel vol kan zitten of dat de smaak wennen is. Wat kan je hier nou tegen doen? Je kan drinkvoeding koud drinken, uit de koelkast of zelf even in de vriezer doen. Dan maak je er een soort ijsje van. Maar wat ook lekker kan zijn is om bijvoorbeeld een drinkvoeding met een koffie of chocolade smaak warm te drinken door het kort op te warmen. Dan heb je een soort warme chocolademelk.

Je kan ook een milkshake ervan maken met fruit of bijvoorbeeld een bolletje ijs. Het drinken door een rietje en slokje voor slokje te drinken kan ook helpen om een minder vol gevoel te krijgen.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Cherryberry - Zondag 26 mei 2013 13:06
ik vond t vooral heel vies, heel de dag had je die smaak in je mond..
Esther S - Zondag 26 mei 2013 13:07
Ik heb vaak drinkvoeding moeten gebruiken. Dit vond ik niet leuk maar het heeft wel geholpen.
De tips die worden gegeven kan ik alleen maar onderschrijven; zelf deed ik ze vaak in de vriezer en soms warmde ik de chocolade variant op.
Wel vond ik de nutri's op 'melk' basis lekkerder dan die op vruchtensap basis!

Liefs
EB91 - Zondag 26 mei 2013 13:09
Toevallig heb ik net van de week weer contact opgenomen met de diëtiste waar ik twee jaar geleden nutri van kreeg. Ik wil het graag weer gaan gebruiken, omdat het me al een paar maanden weer niet lukt om met gewone voeding op gewicht te blijven. Ik heb fysiek best zwaar werk (bij de post) en het begint me weer erg veel kracht te kosten elke dag. Ook heb ik meer last van verstopping. Als ik woensdag weer naar de diëtiste mag hoop ik heel erg dat ze me weer nutri wil geven. Het is voor mij de enige oplossing, want al mijn andere pogingen om meer te eten en trucjes om de eetlust te stimuleren hebben nooit voldoende effect gehad. Ze is gelukkig niet heel moeilijk met het voorschrijven van nutri, maar toch ben ik bang dat zij, of de zorgverzekering dat nu niet nodig vindt. Stiekem hoop ik dat ik woensdag nog een beetje minder weeg, omdat ik denk dat ik dan meer kans heb om weer aan de nutri te mogen. Ook hoop ik eigenlijk dat ik altijd moeite blijf houden met op gewicht blijven en dat ik nutri mag blijven gebruiken, omdat ik het een ware traktatie vind :)
N - Zondag 26 mei 2013 13:15
Mij werd het ook aangeraden, maar ik wilde het niet en heb het uiteindelijk met gewone voeding gedaan.
anoniempje - Zondag 26 mei 2013 13:24
@EB91
ja dat heb ik ook. ik gebruik nu ook nutri en ik vind dat helemaal niet slecht smaken. En het is veel makkelijker dan nog wat extra eten ;)
Abby - Zondag 26 mei 2013 13:32
Lange tijd heb ik nutridrink moeten nemen. Ik had altijd de vanille want de rest luste ik niet. Ik werd er altijd heel erg misselijk van en vond het moeilijk om te drinken omdat ik me idd heel snel vol voelde.
Klaartje - Zondag 26 mei 2013 13:53
Heee,
ik had een vraagje of je nutridrink ook gewoon in de supermarkt kan kopen? Of in een andere winkel?

Liefs. xxx
Mick - Zaterdag 18 november 2017 13:52
Hoi
A - Zondag 26 mei 2013 14:03
@klaartje; je kan het niet in de supermarkt kopen, wel in de apotheek!
L - Zondag 26 mei 2013 14:04
Ik lustte alleen choco en banaan. De rest vond ik echt een hel. Vond het überhaupt een hel, zat er zo vol van!
?? - Zondag 26 mei 2013 14:06
Heel handig spul, ik gebruik het nu nog af en toe (er staat altijd een voorraad in de kast) voor als het een dagje echt niet wil. Ondanks dat het heel handig en goed voor de voedingstoffen is, vind ik het écht NIET te zuipen. Vind het echt heel vies, maakt niet uit welke smaak (heb alles zo ongeveer geprobeerd, van abrikoos tot chocola, van mokka tot aardbei, het is en blijft niet lekker..). Ik heb gelukkig de compact versie die hier boven genoemd wordt, en die is binnen een paar slokken op, met wat water er achter aan is het wel te doen. Maar neem het liever niet natuurlijk ;)

N. - Zondag 26 mei 2013 14:11
Ik heb er nu 2 op een dag, als aanvulling op m'n basislijst. Heb ze al sinds het begin van m'n opname en hoe langer ik ze neem, hoe meer ze me tegen gaan staan. Maar ik moest snel aankomen en nutridrink werd sneller opgenomen, dus vandaar dat ik op nutri werd gezet i.p.v. normale voeding. Chocolade en vanille zijn de "beste"smaken :P
verder vind ik het verschrikkelijk en zit er constant vol van.
Klaartje - Zondag 26 mei 2013 14:19
@A Okee, bedankt! Xx
Anoniempje - Zondag 26 mei 2013 14:27
Ik heb het tijdens mijn behandeling ook moeten nemen . Ik vond het maar heel vies smaken. Net zon chemisch goedje. Uiteindelijk ben ik het met gewone voeding gaan doen want ieuw wat was dat vies spul dat nutri vond ik.
Paula. - Zondag 26 mei 2013 14:31
Ook ik heb dit vaak moeten nemen. Tijdens mijn eerste opname niet, maar tussen mijn eerste en tweede opname in. Echter in mijn tweede opname, bij een andere instantie dan mijn eerste, werd drinkvoeding nooit gebruikt. Daar moesten we 'gewoon' eten. Persoonlijk heb ik dat wel als beter ervaren.. Toch kan ik me voorstellen dat voor sommigen dit prettiger is. Bij mij werd de stap om te eten alleen maar groter.
Marit - Zondag 26 mei 2013 14:59
Ik heb ook lange tijd aan de nutri gemoeten, dat was in de tijd dat ik het vertikte om te eten en dan maar nutri moest. Alleen uit angst voor de kcal en daarbij het feit dat ik er kokhals-neigingen van kreeg durfde ik dat ook niet meer te nemen. Ik kan me voorstellen dat het voor sommige makkelijker is, maar zo werkte het voor mij niet. Overigens heeft het me wel meer motivatie gegeven om weer gewoon te gaan eten, want nutri? Dát wil ik nooit meer.
peaches - Zondag 26 mei 2013 15:11
oh bah als ik er alleen al aan denk voel ik weer hoe misselijk ik daar altijd van werd. blij dat dat tijdperk voorbij is.
carnberries - Zondag 26 mei 2013 15:19
omg ik moet dit ook... Ik moet het al drinken vanaf dat ik 4 ben :( maar door anorexia od(ikheb cf daarom moet ik het drinken) toen vond ik het super lekker enz... maar nooit spoel ik dat spul het liefst door de wc.. ik heb er zo een hekel aan.. nu denk ik echt omfg ik drink nu gewoon*** kcal maarjaa ...
Oogappeltje97 - Zondag 26 mei 2013 15:29
Ik ken ze maar al te goed, De hele koelkast staat er vol mee.. durf ze alleen totaal niet te drinken :( ( Zit ook nog erg diep in m'n eetstoornis) Hoop dat het me binnenkort gaat lukken om het weer te proberen!
angstig meisje. - Zondag 26 mei 2013 16:34
@oogappeltje97, hoop dat het snel beter met je gaat!

gelukkig heb ik dat spul nog nooit gehad, maar helaas wel vaak nutricia nutrison (multi vibre) sondevoeding. ;'(
coulditbeme - Zondag 26 mei 2013 16:43
Mij werd het aangeraden, omdat mijn dagelijkse inname boven de 3500 kcal miet liggen en dat dat moeilijk met gewone voeding te behalen valt. Maar ik werd hardstikke misselijk ervan, en het vulde bij mij heel erg. Dus nu doe ik het met gewone voeding, en eet ik iedere avond o.a. een reep chocola om de kcal van de nutri te vervangen.
Jelle - Zondag 26 mei 2013 16:55
Ik heb altijd geroepen dat ik nog liever een milkshake drink dan zo'n flesje nutri. En ik meen het. In de kliniek moest dat per se, maar thuis verving ik het o.a. door magnums. Alles beter dan die smerige chemische troep.
Whatever^^ - Zondag 26 mei 2013 16:57
Ik drink nu al een heel jaar elke dag van die fortimel om bij te komen...
Mijn valkuil is denk ik dat ik het 'gebruik'. Het zorgt er namelijk voor dat ik min of meer stabiel blijf maar bijkomen doe ik er niet door.
'k Zou zo graag op normaal eten stabiel willen blijven, maar blijkbaar ben ik niet sterk genoeg om 'normaal' te doen...
Het zou zo leuk zijn om verlost te zijn van al die dingen die verband houden met die vermoeiende ziekte...
Mijn motivatie om ze te blijven nemen is dat ik zeker weet dat ik ze ooit niet meer zal moeten nemen :)
Ik wens alle meisje in wiens koelkast die drankjes ook standaard aanwezig zijn veel succes , je bent niet alleen haha!
Nacindaa. - Zondag 26 mei 2013 17:48
wij hebben het in de koelkast staan en eigenlijk zou ik het moeten drinken maar heb alle energie er niet voor bij elkaar gespaard, dus dat staat er vast nog wel even.


xxxx.
anso - Zondag 26 mei 2013 19:04
Ik heb die nutri's ook een half jaar moeten nemen, 2 per dag bovenop de rest van mijn lijst! Ik vond ze nog best lekker maken (vanille en mokka toch), maar dat was dan de pudding ervan. De drankjes vond ik niet zo lekker en zwaar. Op het einde kwamen ze echt mijn oren uit! Nu moet ik er nog 1 per week nemen, als we sporten op school :(
anoniem - Zondag 26 mei 2013 19:30
Het leek lange tijd alsof ik aandelen had bij Nutricia ;P Gelukkig is die tijd voorbij.
dootje - Zondag 26 mei 2013 19:49
Van mijn dietiste moest ik ook nutridrinkjes gaan nemen. Ik heb het geprobeerd maar na 1 slok al weer laten staan omdat ik het niet te drinken vond. Door mijn ES durfde ik er geen reep chocolade of magnum voor te nemen. Uiteindelijk ben ik de nutri toetjes en vruchtenmousse gaan eten en smaken veel beter.
Roosje - Zondag 26 mei 2013 21:40
Ik drink al heel lang nutri (helaas!) en na bijna alle smaken te hebben geprobeerd zijn er 2 over gebelven die ik eigenlijk nog wel lekker vind ook.. van de rest werd ik eerder misselijk, echt smerig gewoon! 2 van de 3 yoghurt varianten vind ik wel lekker en leg ze vaak even in de vriezer een half uurtje dan smaakt het beter. Ook de nutri fruit deserts zijn wel lekker! Maar die komen helaas niet overeen met een flesje.
Ik blijf er helaas wel erg lang vol van en het ontneemt mijn eetlust wel. Maar mijn huidige gewicht en toestand laten het niet toe om ermee te stoppen en ik ben nog niet in staat om het (altijd) te vervangen door echt voedsel.

Ik zou het wel aanraden om het zoveel mogelijk met echt eten en drinken te doen! Het is namelijk vaak wel lastig om het uiteindelijk weer te gaan vervangen. En echt eten is veel lekkerder denk ik.
Lisa - Zondag 26 mei 2013 21:56
Ik heb een tijdje 3 nutri's per dag moeten nemen.
In het begin was dat echt stom!! Ik dronk ze volgens mij veel te snel waardoor ik een erg zwaar gevoel had, maar het was wel een soort motivatie...
Wanneer ik meer zou gaan eten, zou ik sneller bijkomen en dan zouden die slecht nutri's mogen wegvallen.
Nu drink ik er nog 2 per dag en hoop dat ik morgen het nieuws krijg dat er weer eentje weg mag, want eerlijk... er bestaan lekkerdere dingen om mee bij te komen!

Banaan is trouwens mijn favoriete smaakje :)
Judithr1992 - Zondag 26 mei 2013 22:13
Bah bah bah!! maar, het werkt wel ;)
R. - Zondag 26 mei 2013 22:21
Ik heb het ook ruim een jaar gebruikt omdat ik altijd heel moe was en er niet goed uitzag volgens mijn huisarts. Het hielp heel goed, veel beter dan gewoon eten. Na een tijdje werd ik het wel zat maar toen had ik het ook niet echt meer nodig.

Je moet ze niet te snel drinken en ook niet combineren met al teveel eten. Bij mij ging een combi met pakje Evergreen bijvoorbeeld wel, maar met twee boterhammen werd ik echt heel misselijk.

Ik lust alleen chocola, sinaasappel,banaan en vanille.

Nutridrink is volgens mij wel beter voor je dan bv een Magnum. In Nutridrink zitten precies de juiste voedingstoffen in de goed verhouding en goed opneembaar (dat zei mijn huisarts). In een magnum zitten vooral calorieen. Het hang natuurlijk ook wel af van het doel dat je ermee hebt. Bij miij was dat gezonder worden en niet zo zeer aankomen.

Er waren ook mensen die chagerijnig werden van mijn Nutridrink. Omdat ik veel eet en ook nog een Nutridrink neem en ik in hun ogen mooi slank ben. Terwijl zij hun best doen om zo min mogelijk te eten en dan nog zichzelf dik vinden. Aan de ene kant snap ik dat wel maar aan de andere kant heeft iedereen zo zijn problemen. En ben ik ook wel weer jaloers op dingen van hun.
framboosxx - Zondag 26 mei 2013 22:35
Toen ik hier aan moest beginnen was dit groot drama; mijn grote angst en bang om heel veel aan te komen. Tot mijn verbazing kwam ik er maar 1 weekje iets van aan en toen stopte het alweer.. Nu drink ik het nog steeds, naast andere voeding. Vaak vind ik het fijn omdat ik anders veel ervoor moet eten en dan proppie vol zit.. Inmiddels ben ik wel goed bezig om het af te bouwen=)

De smaken zijn heel verschillend en echt even wennen. Ik heb alle smaken inmiddels geprobeerd, en kan ik zeggen dat je een beetje moet richten op de smaken die je van eten lekker vind. Aarbeien -> kies aarbeien Nutri smaak. appel -> kies appel juice styl Nutri.
Het is erg wennen, maar als je de lekkere smaken gevonden hebt is het wel te doen. Het is niet normaal om het te nemen want het is voor zieke mensen, maar ik weet wel dat dit mij gered heeft..
Miku - Zondag 26 mei 2013 22:44
Ik heb het ook jaren gebruikt. Vond de fortifresh vanille/citroen en aardbei, nutri vanille en chocolade en forticrème (toetjes) vanille en chocolade het best te doen. De toetjes vond ik het lekkerst, de nutri's en fortifresh gingen me snel tegenstaan en alleen lekker als het ijskoud is. Raakte er wel vol van en beetje ranzig misschien; maar toen ik het veel moest gebruiken, begon mijn urine zelfs naar nutri's te ruiken; sterke vanille geur. Ik merkte ook, dat ik het soms wel lekker vond, maar als ik het iedere dag moest gebruiken, ging het me tegenstaan. Ik verving nutri's ook vaak door magnums of iets van gelijke energiewaarde, maar je mist dan wel vaak de vitamines en mineralen die de nutri's hebben, dus dat deed ik dan soms. Maar goed; denk dat ik kan zeuren over die nutri's, maar het is nou eenmaal ook een medicijn en voor een medicijn, is het best te doen:).
Berna - Zondag 26 mei 2013 23:49
Ik vond nutridrink eigenlijk wel lekker, maar vreselijk om te drinken...
struggle4life - Maandag 27 mei 2013 00:57
idd Berna. Same here!
groentetuin - Maandag 27 mei 2013 11:28
Oooo wat zijn die dingen vreselijk.
Zo vreselijk vies. Ieder slokje moest ik farms wegspelen met een half glas water waardoor het eten alleen maar slechter ging
Oo Bah bah bah
En dan ook nog zo'n lelijke sonde in je neus
Dat ze dat anno 2013 Nog niet iets anders voor hebben
GLM1993 - Maandag 27 mei 2013 18:50
Dit heb ik ook een tijdje genomen. 1,5 geleden.
De melkvarianten raad ik echt af. Word je alleen maar misselijk van.
De sapvarianten waren wel te doen. De toetjes waren echt lekker!!

Maar brood met pindakaas en banaan o.i.d. is alsnog beter (:
B - Maandag 27 mei 2013 22:36
Chocola opwarmen in de magnetron en dan is het best lekker!!
EB91 - Donderdag 30 mei 2013 19:10
En ik heb vandaag weer een voorraad ontvangen! Ik ben er zo blij mee! :D Ik vind het zo lekker, en nu kan ik eindelijk weer de kracht in mijn lichaam pompen die ik nodig heb om mijn werk zonder moeite te kunnen doen. Ik heb een machtiging voor een jaar en daar wil ik goed gebruik van maken :D
Anoniem - Vrijdag 31 mei 2013 19:12
Ik schaam me er een beetje voor, maar ik vond het opzich best wel lekker. Alleen heb ik nu dan wel liever eten, maar toen ik het moest drinken niet.
De melkvarianten vond ik juist lekkerder dan die op sap, die vond ik echt niet te drinken!
Anoniem - Dinsdag 11 juni 2013 12:44
Mijn dochter krijgt het ook omdat ze aan moet komen, ze lust alleen de neutraal en daar maak ik pap van of ze drinkt hem opgewarmt als melk. En de smooties de zomervruchten en de rodevruchten, die vindt ze heerlijk! Ze raakt er wel snel vol van.
thattgirl - Dinsdag 9 juli 2013 23:42
het klinkt zostom.ik ben blij dat ik.dit nie hoef maa het voelt.ook weer als falen want ik ben nie erg genoeg
Anne - Zaterdag 13 juli 2013 17:31
Ik moet elke dag een flesje, als aanvulling op mn aankomlijst.

Ik had hoge verwachtingen van vanille en karamel, maar daarvan wordt ik echt ziek..
De Yoghurt-Style zijn allemaal goed te drinken ( perz-sinasappel smaakt gewoon naar yogidrink.) Chocola smaakt gewoon naar chocomel. (alleen allemaal een beetje dikkere substantie)
Aardbei viel me tegen, erg chemisch, maar de banaan is ook goed te doen.

Voor iedereen zal er vast wel een lekker smaakje tussenzitten. De ene smaak heeft wel meer nasmaak dan de ander.. dat is gewoon een beetje uitproberen.

Koud uit de koelkast is het het lekkerst..
katsa - Zaterdag 20 juli 2013 00:48
Ik moest gewoon extra eten er werd zelfs niet naar gepolsd of ik het niet makkelijker zou vinden. Nu zat ik de hele tijd propvol en het was dan nog niet eens lekker eten. Ik heb wel eens een slok geproefd omdat een meisje op de kinderafdeling (zat in de psychiatrie) er niet was en mijn vrienden eens wouden proeven. Zij hebben mij toen overgehaald om eens een slok te proeven. We hadden allemaal andere problemen maar hielpen elkaar. Door mij uit te dagen probeerden ze me een stuk angst te laten overwinnen. Ik heb het gedaan maar lekker kan ik het in ieder geval niet noemen.
katsa - Zaterdag 20 juli 2013 00:48
Oeps gepolst moest dus met een t (te lui om na te lezen)
charlotte - Zaterdag 21 december 2013 22:10
Ik heb ook nutridrink sinds 3 weken k vind het echt verschrikkelijk want mijn eetstoornis is echt heel sterk ik heb van mijn diëtiste de smoothie variant gekregen want die is wel echt heel lekker maar het is echt een hele strijd om ze te drinken ik hoop over een tijd van mijn eetstoornis af te zijn maar ik ben echt wanhoopig aan het worden
lieveranoniem - Zondag 5 januari 2014 00:13
Ik heb ook nutridrink (helaas) maar ik vind de smoothie het best te drinken , ik neem meestal s'ochtends de helft en s'avonds weer .en ik vind ze het best te drinken als ik er yoghurt of karnemelk bij doe. Maar ik hoop er snel van af te zijn ,!
Kim300808 - Maandag 20 januari 2014 23:05
Ik heb al vier jaar drie flesjes per dag naast mijn gewone voeding. Ik dúrf ze niet eens los te laten of te vervangen. De controle en gezonde voedingsstoffen die ze bieden, maken dat ik slechts eens per week er een lekkere snack voor in de plaats durf te nemen...
Mij werden ze sterk afgeraden, omdat het heel vies scheen te zijn, maar eigenlijk vind ik het nog best lekker ook.
connie - Dinsdag 21 januari 2014 23:38
ik snap de reacties echt niet, ik vind alle smaken lekker en ben dankbaar dat het er is.
Maar ja, ik ben al wel wat ouder, tegenwoordig lust niemand meer iers behalve fastfood
Jan van noordt - Maandag 10 februari 2014 22:21
Ik gebruik drie flesjes verspreid over de dag.een zware operatie 24 dec 2003@ is de reden.voor de operatie woog ik xx en nunal weer xx !
Snoezel - Vrijdag 21 maart 2014 11:59
Ik heb ze ook weer, van het merk Ensure Plus omdat ik die nog 'ken' van een paar jaar geleden. Ik heb de smaak aardbei en vind het helemaal niet vies hoor! Ik heb er zelf voor gekomen om het aankomen wat makkelijker te maken en zodat ik als ik een gezond gewicht ben hetzelfde kan blijven eten, maar alleen de Nutri weg hoef te laten.
Emma - Zaterdag 26 april 2014 16:41
Ensure vind ik ook erg lekker (heb je ook een compact versie van maar geen compact protein). De nurtidrink compact protein vind ik ook erg fijn. Vooral omdat er meer cal. per ml. in zit en je dus minder hoeft te drinken om hetzelfde binnen te krijgen.
I - Zaterdag 21 juni 2014 21:54
Het is toch niet alleen bedoeld voor als je een ziekte hebt? Maar kan ook gebruikt worden als je een beetje wilt aankomen neem ik aan??
angie - Donderdag 7 december 2017 00:04

volgens mij heeft het niet als doelstelling om aan te komen
Tay - Zondag 4 november 2018 09:18
Ik krijg het nu ook om doel om aan te komen.
Gerda h - Maandag 12 november 2018 15:32
Ja ik ook
Elly Gimbrere - Woensdag 27 maart 2019 13:36
Heb het zelf gekocht zonder advies wil wat aankomen dus ik zie wel of het helpt als je het volgens de huisarts wil hebben moet je eerst weer door de mediche tredmolen anders verdienen ze niks aan je
jen - Vrijdag 4 juli 2014 11:54
wat een gezeeeur hier, alleen maar berichten hoe vies het is, En? kom je er nu ook van aan en hoe veel kilo?
willem.h - Vrijdag 1 augustus 2014 12:53
ik viel af in 2 weken bijna 5 kilo .heb toen drinkvoeding gekregen en voel direkt dat het werkt.en savonds eet ik dan gewoon warme maaltijd.
ik voel me er goed bij en heb toch weer n slank buikje .geen bolle buik meer en toch lekker vol zitten van de vloeibarevoeding.
het is n aan rader voor de gene die het nodig heeft.
natrusia bedank.
Star* - Donderdag 15 januari 2015 17:30
ik vind het wel net klinken alsof het gewoon makkelijk en normaal is.. oh eten lukt wat minder.. eten we niet.. drinken we wat. Niet bij iedereen hoor. maar.. ik dacht echt dat die pakjes in uiterste nood waren.. als je idd bij een enorme lijst nog niet aan kwam.
sema - Dinsdag 10 maart 2015 22:44
Dames kan ik wat duidelijkheid krijgen?? Wie is er wel van aangekomen en hoeveeel ? Xx come on
Kimber - Vrijdag 22 mei 2015 16:29
Ik kan momenteel niet eten door een operatie. Daarvoor in de plaats krijg ik nu drinkvoeding (nutricia) iedereen zeurt dat het niet lekker is, maar als je het echt wilt kan je het zelf lekker maken. Ik ben in 2 weken 7 kilo afgevallen en vervolgens door de drinkvoeding weer 3 kilo aangekomen in de 2 weken daarna. het gaat niet heel snel maar dat is omdat ik naast de drinkvoeding niks kan eten.
Het werkt goed en het is op te warmen als je dat lekker vind, vindt je een smaak te zoet dan doe je er iets water bij om het dunner en dus ook minder zoet te maken.
Sara - Dinsdag 7 juli 2015 16:23
Hoeveel kilo's kom je er van bij??????
Anopatient - Woensdag 8 juli 2015 09:27
Ik ben nu opgenomen in het ziekenhuis en ik vind het eten erg moeilijk. Ik wil niet eten,maar ik wil al helemaal geen drinkvoeding, omdat ik niet weet of het erg ongezobd is
Lorraine - Zondag 13 december 2015 11:28
Ik moet een 1,5 flesje per dag, ik vind dit mega lastig! Omdat er zoveel calorieën in zitten, ik heb net ook een half flesje gehad want ik lig in het ziekenhuis en dan moet ik wel.ik heb ook al een sonde gehad voor een week en dat moet je echt niet willen, het is echt niet fijn! maar in dit weekend mag ik 2x een paar uur naar huis, maar gister toen ik thuis was moest ik ook een flesje, en toen heb ik het stiekem door de wc gespoeld. m'n eetstoornis is zo sterk, ik ben nu al 3 weken opgenomen in het ziekenhuis. als ik niet was opgenomen was ik overleden, want m'n hartslag was heel laag en m'n nieren waren niet meer goed. dit omdat ik mezelf heb uitgehongerd de eerste 2 nachten had ik kunnen overlijden, maar nu ben ik wel weer stabiel. maandag moet ik voor vier weken naar de bascule. Ik zit er tegen op want ik heb dingen gelezen dat het daar heel streng is enzo, en ook gewoon omdat ik niet mag sporten.
Ik heb dus anorexia, maar ik liet mezelf niet kotsen ofzo nee ik sportte heel veel en at heel weinig, maar na het eten wil en moet ik gewoon sporten van mezelf, maar dat kan hier niet dus dan ben ik meestal best wel boos en ik ben dan depressief. Gister heb ik wel geprobeerd om te spugen alleen het lukte niet, want ik word gewoon helemaal gek ik heb zo erg het gevoel dat ze me hier alleen maar dik willen hebben.
Dit is dus een beetje mijn verhaal.. En over de drinkvoeding ik vind juich style echt niet lekker! De smoothie nutridrink vind ik lekkerder dan framboos want ik voel me heel slecht als ik de chocola neem of de vanille want chocola en vanille zijn niet gezond..
bellefleur - Vrijdag 18 december 2015 02:09
Er is toch ook nutripoeder met neutrale smaak?

Heel veer sterke voor iedereen hier
Jill_82 - Maandag 1 augustus 2016 17:43
Ik lig op dit moment 1 week en 3 dagen in het ziekenhuis.
Bijna dood door de gevolgen van anorexia.
ze hebben mij ook aan de nutri gezet, 3x daags 1 nutri compact. ik vind de chocolade het lekkerst en de mocca. t valt zwaar, en ik word er misselijk van.
Ik vind het een hel omdat ze veel calorieen bevatten, en ik daarnaast ook nog behoorlijk moet eten. k moet een halve kilo per week aankomen, maar ben zo bang om kilo`s aan te komen...ook al wil ik zelf graag genezen van anorexia, en wil ik naar een gezond BMI en gewicht toe. maar ik zit er zo diep in. ben zo bang...
Wano - Donderdag 23 februari 2017 06:19
Ik neem nu nutridrink voor de extra eiwitten, het is goed voor de spieropbouw en herstel na de sportschool, super handig. Maar echt eten is, zoals al aangegeven is, wel lekkerder maar ik slok dit zo op en daarmee bespaar ik zeeën aan tijd. Ik wens iedereen veel sterkte en genieten van het echte leven, niet het leven wat jouw hoofd je probeert aan te praten, het is een moeilijke periode maar niemand is perfect maar geloof mij als mensen de kans en de wil hebben om gezond te worden en dat door iets super simpels te doen, zullen zij dat 9 van de 10 keer doen, dus probeer jezelf niet te verbeteren voor alleen jezelf, maar ook voor hun die de kans niet eens krijgen, leef jouw leven voor hun en wees dankbaar voor wat je hier allemaal in Nederland krijgt aangeboden. En ik weet echt natuurlijk niet wat jullie doormaken en jullie hebben dit verhaal misschien vaker gelezen maar dit komt van een heel nuchter persoon. Ik weet dat jullie hier doorheen kunnen vechten want wij mensen zijn eenmaal winnaars, diep van binnen allemaal, ook al heb je dat gevoel nu nog niet, er in gaan geloven ook al geloof je het nog niet 'echt' , als je het maar blijft herhalen en het ook echt meent in je hoofd, zal je er ook naar gedragen en zal jouw onderbewustzijn je weer steunen zoals vroeger, voor de eetstoornis, het leven is een test die alleen jij kan slagen.

Succes en mijn medeleven naar jullie allemaal
angie - Donderdag 7 december 2017 00:06
Geweldig verhaal!
Ik zou willen dat meer mensen zo positief ingesteld zijn..dank je wel Wano!
Illie - Donderdag 9 november 2017 19:53
Ik moet morgen beginnen met nutridrink om aan te komen. Ik wil graag werken aan een vollere lichaam, maar ik ben ontzettend bang dat ik een dikke buik ga krijgen. Heeft iemand ervaring? Ik wil 5 kg aan komen, maar dan zonder buikje. De sportschool raadde mij aan om eerst aan te komen vorens te komen sporten. Ik zit echt met een dilemma. Hoeveel kan ik er het beste nemen op n dag om niet een buikje te krijgen? Naast mijn normale voeding. Ik heb de nutridrink vanille.

Mijn lichaamsbouw is iel, smalle heupen, maar heb wel n aanleg voor aankomen.
angie - Woensdag 6 december 2017 23:59
ik heb jaren geen warm gegeten en nauwelijks 1 maatltijd per dag, Dat ik het overleefd heb is een groot wonder, want ik laat me nog heel voorzichtig uit, hoe slecht ik at. Mijn lichaam was het zo gewend dat ik nog steeds niet warm kan eten, althans het was eigenlijk al zo slecht dat mijn lichaam het niet meer wilt of het niet meer verdraagt. Als ik warm eet, is het gelijk weer er uit door het vele vomeren daarna.
Sinds een paar weken heb ik nu 3 x daags en soms meer. nutricia
Sindsdien merk ik zeker verbetering,, want al di e jaren geen vitamines e.d. hakt er in.
Nog steeds moet ik daar de consequenties van dragen, gezien alle fysieke klachten , Doch is mijn welzijn zeker verbeterd sinds ik dit,notabene zelf aangedragen heb bij de huisarts.
Noor - Donderdag 17 mei 2018 07:36
Mijn vraag je is kom je van nutricia dan wel aan geef het goed resultaat dat wil ik namelijk graag weet ik wil daar aan beginnen om wat aan te komen ? Maar als het niet helpt dan heeft het geen z zin om dat te drinken ? Me vraag je is kom je wel aan want ik ben dun ik wil graag aan komen en ze heb me dit drankje aan geraden helpt het om dik te worden hoor graag zo snel van iemand
Noor - Donderdag 17 mei 2018 17:11
?
Sel bel - Woensdag 25 juli 2018 12:35
Jahh schat je helpt zekerrrr
Tay - Zondag 4 november 2018 09:22
Hooihooi Noor,

Ik loop ook bij een diëtiste en boven op mijn voeding schema mlet ik 2 nutridrink per dag drinken. 1 rond half 11 en 1 voor slapen gaan. Dus het heeft dergelijke wel werking.. Ik ben net 3 dagen bezig dus ik hoop van de week wel wat grammetje aangekomen te zijn. En mag ik vragen hoe jou voedingsschema er uit ziet?
Jean - Donderdag 20 december 2018 21:46
Reactie op Nutridrink
Jean - Donderdag 20 december 2018 21:51
Iedereen zijn of haar smaakvoorkeur, even neus dichtknijpen en doordrinken... je gaat er achteraf alleen zo genant van boeren en op andere manieren lucht kwijt laten en je hebt het gevoel dat je net een 10 gangendiner achter de rug hebt, maar doodgaan is erger.
kimberley pex - Woensdag 24 juli 2019 15:34
Alle flesjes en merken geprobeerd, bij mn crohnopvlammingen als ik niet meer kan eten van de pijn. Diasip, van Nutricia met veel minder koolhydraten en zonder suiker is ideaal. Nutridrink vind ik echt veeeel te zoet. Bah. De diasipdrank valt ook helemaal niet zwaar als een baksteen in je maag. Heel licht. Super.
Heni - Zondag 3 november 2019 13:24
Waarom nog langer Nutri nemen als dat zo'n probleem is! vraag dan om Ensure Plus, dat is veel beter te doen.
Daarnaast: wees blij dat het bestaat, er zijn miljoenen mensen die dolblij zouden zijn met zo'n kans! denk eens wat verder en met een flinke portie dankbaarheid.
R - Zondag 8 december 2019 20:33
Ik vind het heerlijk. Zelf nu ik op gewicht ben koop ik nog af en toe fortimel crème. Heerlijk toetje. Ik moet er vanaf stappen, maar ja.
Amber - Dinsdag 11 februari 2020 10:43
Hoi ik moest ook nutridrink nemen vanwege mijn eetstoornis ik zou je aanraden om de melk variant tenemen ik vond de framboos een beetje naar yogi smaken en de sinaasappel perzik vond ik naar de oranje yogi smaken. De smoothies waren goed te doen en de aardbei ook de enige die ik niet lekker vond was de vanille citroen
JM - Vrijdag 25 december 2020 13:55
Hoe snel kwam jij hier van aan? Ik moet dit nu ook verplicht nemen, 2 flesjes bovenop al de andere dingen :-( ik ben zo bang om gigantisch aan te komen
elizabeth - Dinsdag 14 juli 2020 20:08
Moet je die flesjes zelf betalen.
JM - Vrijdag 25 december 2020 13:37
Ik moet dit verplicht nemen omdat ik anorexia heb :-( ik moet er twee nemen, extra van op de gewone voeding die ik moet nemen in het ziekenhuis. Kom je hier snel extreem veel van bij? Ik ben hier zo bang voor :-(
CC - Maandag 22 maart 2021 10:53
Ik vind de chocolade echt heerlijk! Maar ik neem er ook maar 1 p dag/ p 2 dagen, dus ik hoef ook niet continu alleen deze flesjes te drinken. Misschien maakt dat uit? Banaan vond ik net te doen, maar wel zoet. Bij mij liggen ze trouwens ook eerst in de koelkast.
Ik heb ook de chocolade proteïn geprobeerd, maar die vond ik minder lekker.
Ik kom er absoluut niet van aan. Ik zit door veel eten nu net op gezond gewicht en voel me (mentaal) een stuk sterker! Ik neem nutridrink om wat meer energie te krijgen en niet weer af te vallen.
Ik koop ze btw zelf, niet via de dietiste. Ben nu eigenlijk wel benieuwd of je ze via de dietiste vergoed krijgt...?
AHV - Maandag 6 juni 2022 00:49
Ja dat word vergoed door een machtiging via je dietist en dan wordt betaalt door verzekering en uitgeleverd via een bedrijf zoals sorgente
Birdy - Woensdag 6 oktober 2021 20:53
Ik vind het bizar hoe 'makkelijk' mensen voor nutri gaan. Wat hierboven iemand al zei: nutri is in mijn ogen bedoeld als noodzaak, voor als je zoveel binnen moet krijgen dat er niet tegenop te eten is. Het is *medische* drinkvoeding wat ook nog eens 4 euro (dacht ik) per flesje kost, ook al wordt het dan vergoed, dus nutri drinken omdat het gewoon makkelijk of lekker of weet ik veel wat is, zonder dat er een noodzaak is, vind ik echt niet oké en vind ik te gemakkelijk omspringen met kostbaar medisch materiaal (want dat is het). Maar goed dat is mijn mening.
AHV - Maandag 6 juni 2022 00:45
Ik krijg Provide Xtra van mijn dietist ik heb vele medische problemen waaronder epilepsie een kaak dysfunctie waardoor me mond niet open gaat en ik geen harde dingen kan eten chronische netelroos hierdoor tolereer ik ook geen tarwe melk soja waardoor alle nutri drinks en freshubins afvielen varkens vlees en vet ik ben door de laatste maanden heel snel afgevallen in me jeugd veel overgewicht gekregen door een medicijn genaamd depakine dat nu in korte tijd kwijt nu af aan het stormen op ondergewicht medische drink voeding is in mijn ogen medische noodzaak het is mij ook gegeven als medische noodzaak helaas ze zij ook zie bij jou helaas geen andere uitweg op dit moment ik moet er 3 per dag drinken dat is best veel bijna de helft van mijn waarde aan voeding per dag ik zou veel liever echt eten maar dat gaat in mijn geval niet mijn gezondheid is wel mijn alles dus wat moet dat moet maar dit spul is niet te zuipen
Saartje - Dinsdag 14 juni 2022 22:25
Ik heb anorexia en heftige darm klachten door de anorexia waardoor mijn lichaam geen eten kan verteren dus nu heb ik 7 flesjes per dag. Dat kan nog wel een tijd zo blijven en daarna moet ik met mijn eetlijst in afbouw van nutri en opbouw van eten om het weer omgezet te hebben . Hopelijk weten jullie zo wat de gevolgen kunnen zijn! Dus kijk uit!
LP - Dinsdag 21 juni 2022 11:54
is het lekker? moet er ook mee beginnen
Petra - Donderdag 23 juni 2022 16:07
Ik vind het prima te drinken! Sommige smaken zijn beter dan anderen. Ik zou zeggen, bestel van alle mogelijke smaken 1tje en test welke je wel lekker vind en niet :)
Petra Oudendijk - Woensdag 11 januari 2023 15:14
Hallo door dat ik problemen kreeg overgang ging ik dus afvallen (...)

Beste Petra, met het oog op onze huisregels (die je rechtsboven kunt aanklikken) hebben we je bericht gewijzigd: het is hier niet toegestaan om zaken als je lengte en gewicht te noemen.

Neem eens een kijkje op ons forum of in de chats, als je van gedachten wilt wisselen met anderen over je problemen met eten, of om vragen te stellen aan onze psychologen of ditisten.

- Redactie Proud2Bme
Hanane - Dinsdag 7 maart 2023 23:44
Ik neem 3 per dag je wordt er zeker niet dik van je blijft gewoon je gewicht houden ik eet ook 3x per dag van alles
Hanane - Dinsdag 7 maart 2023 23:46
Ben niks bijgekomen maar ik ben niet vermagert das al goed

(Bericht aangepast door redactie ivm huisregels: geen gewichten benoemen aub)
Star - Zaterdag 29 juli 2023 18:25
Ik heb al meerdere keren nutri gebruikt. Nu ben ik pas opnieuw begonnen op advies en zelf het nog even nodig te hebben als extra steun. Er zijn nu ook plantbased varianten. Mango perzik en mokka. Ik vind zelf heel lekker. Ze zijn wel vrij sterk van smaak. Dus dat moet je wel lekker vinden. Beetje melk achtig. Maar dan op basis van soja.
indekoekenstad - Dinsdag 10 oktober 2023 11:38
Ik zou zeker aanraden de nutridrinks onder begeleiding van een diëtist te nemen. Die kan zien welke aanvulling dat je nodig hebt zonder lastig gevallen te worden door je eetstoornisbrein (en als je niet naar een diëtist durft of wilt, dan weet je wel dat je echt hulp nodig hebt, hopelijk kan je die aan iemand vragen). Mijn dochter krijgt ze in het ziekenhuis en is nu gelukkig lichamelijk uit de gevarenzone. Haar hart doet het weer beter. Maar ze drinkt alleen en eet niet (als ze niet drinkt dan geven ze sondevoeding). Wie heeft er al eens de overgang gemaakt van enkel drinken naar terug vaste voeding?