Het avondeten van Hannah

 

Lange tijd was het avondeten voor mij het begin van een eetbui. Ik vond het een lastige maaltijd. Mijn eetstoornis vond altijd dat ik te veel at en daardoor was het 'allemaal mislukt' en sloeg ik door in een eetbui. Inmiddels is dat wel anders en is het avondeten is mijn favoriete eetmoment van de dag. Ik houd van koken en vind het meestal een uitdaging om iedere dag iets lekkers op tafel te zetten wat niet te veel tijd kost en ook nog eens gezond is. Hoewel ook het koken een tijd lang een lastig stukje van mijn eetstoornis was, heb ik het weer herontdekt en kan ik ervan genieten. Ook deze week heb ik weer mijn best gedaan om lekker en gevarieerd te eten 's avonds!

♥ Een AVG-tje op maandag

Iedere maandag heb ik 's avonds hockeytraining en moet ik na werk dus snel eten. Daarom probeer ik altijd iets te maken wat niet te lastig en snel klaar is. Deze maandag at ik gekruide gebakken aardappeltjes, een vega-schnitzel en een mix van sperziebonen en champignons gebakken in knoflook. Alles gebakken dus. We hebben geen goede afzuigkap dus daardoor stond het huis wel eventjes blauw... Daarnaast een bakje aanmaak-jus, van die poeder waar je alleen nog boter en water bij hoeft te doen. Dit is echt een van mijn guilty-pleasures. Ik zal je eerlijk zeggen dat ik de hele pan heb leeggegeten. Daarna had ik flinke dorst, omdat het behoorlijk zout is. Niet echt gezond misschien, om zo'n hele pan leeg te eten, maar eens in de zoveel tijd mag ik er van mijzelf van genieten. 

♥ Pasta op dinsdag

Zoals je ziet was ik bijna vergeten om een foto te maken! Het was dan ook een erg lekkere maaltijd: Pasta met pesto-saus, cherrytomaatjes, burrata en rucola met wat citroensap op de bodem. Mega lekker en super snel klaar, want je hoeft alleen de pasta te koken. De rest kun je gewoon in stukjes snijden en er doorheen mengen. Zo simpel en het ziet er ook nog eens leuk uit (voordat je begint met eten).

♥ Sushi bestellen op woensdag

Woensdag kwam ik thuis van werk en ik moest nog wat doen aan school. Toen ik aan tafel achter mijn laptop zat keek mijn vriendin mij vanaf de bank semi-schuldbewust aan. Ze wilde sushi bestellen. In Amsterdam kun je super makkelijk eten bestellen of afhalen, maar we proberen dit minder te doen. Over het algemeen is het toch altijd duurder dan zelf koken. Het gaat heel goed met dit voornemen, alleen deze avond was er blijkbaar een sushi-craving. Na er even over te hebben nagedacht en onze bankrekening te hebben gecheckt, besloten we er gewoon voor te gaan en onszelf te trakteren. Super lekker was het. We hadden een rol met ge-flambeerde zalm, een met gefrituurde garnaal, een California zalm, edemame boontjes, kleine loempia's en ik had nog een handroll met zalm. Daarbij hadden ze ook per ongeluk extra zalm sashimi bij onze bestelling gedaan, dat was een gelukstreffertje! We hebben ervan genoten. 

♥ Soep maken op donderdag

Na de spontane sushi-bestelling van woensdag was het donderdag weer tijd om zelf te koken. Ik had best laat en veel geluncht die dag dus dit keer een iets lichtere avondmaaltijd. Ik wilde graag soep eten, maar dan wel een zelfgemaakte soep. Na wat recepten te hebben bekeken op internet kwam ik op de spinazie-kokossoep. Ik heb hier zelf nog een pepertje, zalm en pijnboompitten aan toegevoegd, anders leek het mij een beetje saai. Ook heb ik er veel meer spinazie in gedaan dan in het recept stond, zodat het wat dikker werd. Wat brood met kruidenboter on the side en smullen maar! Zeker voor herhaling vatbaar.  

♥ Risotto op vrijdag

Risotto! Een van mijn favoriete ingrediënten om mee te koken. Een vriendinnetje kwam bij mij eten dus ik wilde iets lekkers maken. De paddenstoelen-risotto van Jamie Oliver is een van mijn lievelingsrecepten en ik had het al een tijdje niet gemaakt, dus dat leek me wel een goed plan! Zelfs met de recepten van Jamie Oliver ben ik eigenwijs en doe ik vaak net iets anders dan in het recept staat. Zo heb ik bij deze risotto meer wijn toegevoegd en naast de kastanjechampignons ook nog wat shiitake paddenstoelen. Ik vind het ook altijd heel culinair voelen om de wijn die ik in de risotto doe, bij het eten te serveren. Dat heb ik dit keer ook gedaan en het was een gezellige avond!

♥ Nog een keer soep maken op zaterdag

Zaterdag ging ik voor een andere keuken dan de Italiaanse; ik heb noodlesoep gemaakt! Ik maak deze soep aan de hand van een recept van de Albert Heijn, uiteraard met mijn eigen twist. Het is een soep met een basis van paddenstoelen fond. Naast de champignons die in het recept staan voeg ik ook altijd nog wat spinazie toe. Super lekker, maar ik kwam er wel achter dat het daardoor minder goed te bewaren is. Ik had expres extra veel gemaakt zodat ik er de volgende dag ook nog van zou kunnen eten. Toen ik het zondag uit de koelkast haalde kwam ik er achter dat de spinazie helemaal oud en snotterig was geworden. Een goede leer voor de volgende keer... Op zaterdag kon ik gelukkig wel genieten van de soep! Eigenlijk is het originele recept met zalmfilet, maar dat vond ik te duur dus ik heb er vega-wokstukjes in gedaan. 

♥ Pasta op zondag 

De laatste dag van de week ben ik samen met mijn vrienden voor een lekkere, makkelijke pasta gegaan! Eentje die ik wel vaker maak. Lekker uitje bakken, knoflook, pepertje, alle groente die je lekker vindt, wat kruiden, tomatensaus erdoor en klaar is kees! Dit keer vonden we nog een bol mozzarella ergens achterin de koelkast dus deze hebben we ook door de saus gedaan. Dat was een lekkere toevoeging.

Ik moet zeggen dat ik best trots ben op mijn kookkunsten van de afgelopen week! Meestal is er toch nog wel een extra avond waarop ik eten bestel of een patatje ergens haal. Daar kan ik ook erg van genieten, hoewel zelf koken mij ook goed doet voelen. Dan heb ik het gevoel dat ik goed voor mijzelf zorg en dat vind ik belangrijk. 

Wat zijn jouw favoriete avondmaaltijden? 

Liefs,

Hannah ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Dragonfly1991 - Zondag 24 maart 2019 20:32
Het ziet er heerlijk uit allemaal en erg herkenbaar van de jus hoor.
op les geef dagen eet ik meestal wat licht, omdat ik er anders last van krijg, maar na het lesgeven eet ik dan m'n avondmaaltijd.

Ik mag graag ovenschotels maken en eten
Maan - Zondag 24 maart 2019 20:38
Hé, wat leuk, deze maaltijden lijken op die van mij haha =) Lekker ;)!!
Honeychild - Zondag 24 maart 2019 21:14
Mijn lievelingseten is mijn zelfgemaakte risotto, met courgette en gorgonzola, maar ik vind gebakken aardappeltjes ook altijd erg lekker.
:) - Zondag 24 maart 2019 21:34
Ziet er goed uit!
stayy - Zondag 24 maart 2019 22:30
oehh ziet er allemaal vet lekker uitt,
ik hou mega erg van taco's, wraps, burrito's maar ook avg vind ik super lekker :)
Florabella - Maandag 25 maart 2019 08:56
Yum wat ziet dit er allemaal lekker uit zeg! Leuk dat je alle recepten een eigen twist geeft; ik denk dat je op die manier steeds meer zonder recepten kunt werken omdat je ervaart wat wel en niet werkt :). Ik houd enorm van (evt. vega, maar kan ook met rundvlees of kip) stroganoff, currys of gevulde paprika's uit de oven. Eigenlijk vind ik alles met groenten in de hoofdrol lekker ^^!
x - Maandag 25 maart 2019 12:49
wat lekker allemaal, dankjewel voor het delen!
Gigi - Maandag 25 maart 2019 15:06
Ziet er lekker uit!

Ben vooral benieuwd naar het recept voor de noodlesoep!!
*** - Maandag 25 maart 2019 21:30
Ziet er lekker en gevarieerd uit :-) Doet me er aan denken dat ik ook nog eens risotto wil maken. Dus bij deze staat risottorijst op m'n boodschappenlijstje.
:) - Dinsdag 26 maart 2019 17:55
En weer een redactielid die geen vlees eet.
Kunnen jullie niet eens gastblogs doen met dit onderwerp zodat het veel breder aangepakt word dan het specifieke eetpatroon van vier mensen?
Hannah redactie Proud2Bme - Woensdag 27 maart 2019 14:22
Hee hee! Ik zal je eerlijk zeggen dat ik wel vlees eet (zie de jus) en ook vis zoals je in de blog kunt zien :) Ik eet oom vega omdat ik dat lekkerder vind of omdat het soms goedkoper is. Deze week toevallig dus iets minder vlees. Verder eten zowel Lonneke als Phoi Cai ook gewoon vlees dus het is 50/50 verdeeld.

Liefs!
Hannah
R - Woensdag 27 maart 2019 15:42
Je kan toch doen dan jij dan wel vlees schnitzel eet ipv een vega schnitzel? Ik zie het probleem niet zo als het gewoon volwaardige maaltijden zijn. Ik zie juist heel veel variatie in wat Hannah eet, tis maar een voorbeeld. Geef er je eigen draai aan zou ik zeggen :)