Hero Kokoswater en Gewoon water review

 

Hero goes natural met Kokoswater en Gewoon water. Beiden bevatten geen kunstmatige smaak -of zoetstoffen en zijn goede dorstlessers voor de naderende zomer. Hero wil meer eerlijke producten ontwikkelen die toegankelijk zijn voor iedere consument die bewuster is of wil gaan leven. Hero Gewoon Water is er al wat langer. Hero Kokoswater is sinds deze maand nieuw en ligt daarom nog niet overal in de winkel. Ik was erg benieuwd naar de water smaakjes en testte ze daarom voor jullie.

Gewoon Water en kokoswater van Hero

In eerste instantie kon ik het Kokoswater nergens vinden, dus kocht ik alleen het 'Gewoon Water'. Dit is er in drie smaakvarianten: druif & cranberry, druif & perzik & citroen, druif & limoen. Ik koos voor de druif & limoen variant.

Gewoon Water van Hero

Gewoon Water van Hero

De flessen kan je vinden in het koelschap van de supermarkt. Ze zien er lekker fris uit en kosten 1,69 euro per stuk voor 900 ml. Op het etiket zie je hoe natuurlijk dit sap is:

Gewoon Water van Hero

Zoals je ziet zit er dus voornamelijk water in (78%) en een beetje limoensap en druivensap (helaas wel concentraat). Tijd om te proeven!

Gewoon Water van Hero

Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten, maar vond het Gewoon Water eigenlijk best lekker. Het is niet erg zoet en is echt water met een natuurlijk proevend smaakje. Ik denk dat dit het ideale drankje is als het bij ons warm en zomer is. Het is natuurlijk wel goedkoper om dan zelf gewoon water in de koelkast te doen en er wat drupjes verse limoen aan toe te voegen, maar dit sapje geeft toch net wat extra smaak. Bovendien is het lekker makkelijk om het kant en klaar te kopen en overal mee naar toe te kunnen nemen in deze grote, maar net niet te grote, fles.

Samengevat: een lekker natuurlijk drankje wat zeker een goede dorstlesser is op warme dagen. Het is echt een zomerdrankje. Ik ben benieuwd naar de andere smaakjes!

Hierna testte ik het Kokoswater. Ik kon het niet vinden bij Albert Heijn, maar vond het uiteindelijk bij C1000. Het Kokoswater koop je in een aanzienlijk kleiner flesje voor een aanzienlijk hogere prijs: 2,26 euro.

Kokoswater

Kokoswater

Het Kokoswater heeft twee varianten: witte druif & limoen en kokoswater met ananas. Zoals je ziet koos ik voor de witte druif en limoen. Volgens de website van Hero kan dit drankje ook goed worden gebruikt als sportdrank.

Kokoswater hero

Zoals je kunt zien bestaat het Kokoswater ook uit natuurlijke ingredienten: kokoswater en fruitsap. In dit geval geen vruchtenconcentraat, wat dus een stuk beter is dan het Gewoon Water. Tijd om te proeven!

Kokoswater hero

Toen ik de fles openmaakte vond ik de geur van het drankje helaas niet zo aangenaam. Ik was dus erg benieuwd naar de smaak. Deze viel me nogal tegen. Ik vond het niet lekker. Ik houd best van kokos, maar misschien vind ik het als sap wat te overheersend.

Kokoswater hero

Je proeft de kokossmaak goed en ook de andere frisse smaak die er doorheen zit. Als sportdrank zou ik het wel aanraden, maar als gewoon lekker drankje in de zomer zou ik het afraden. Jammer, want ik had er best veel van verwacht!

Samengevat:
Gewoon Water van Hero: JA, heerlijk zomerdrankje!
Kokoswater van Hero: NEE, enkel als sportdrank.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

anoniem - Donderdag 18 april 2013 12:13
'Gewoon water' met maar 78% water? Ik ben nog niet overtuigd ;P Ik trek de kraan wel open. Ik vind de tekst trouwens wel leuk geschreven :)
lot - Donderdag 18 april 2013 12:53
lijkt me heel lekker allebei!
Petra - Donderdag 18 april 2013 13:21
Ziet eruit als erg dure limonade. Zal het dus nooit kopen.
Lot1995 - Donderdag 18 april 2013 13:26
maar ieder heeft zijn eigen smaak he;)
en dat is maar goed ook!
M - Donderdag 18 april 2013 18:22
Wat een onzin: dit is gewoon limonade, maar dan HEEL duur
Evy - Donderdag 18 april 2013 19:04
Kokoswater met ananas vind ik wel heel lekker! Door de sterke/zoete smaakt van de anans is de kokos beter in balans.
s - Donderdag 18 april 2013 20:39
haha die glazen hebben wij ook thuis
Cath - Donderdag 18 april 2013 21:01
Jaa die kokoswater met limoen vind ik ook vies. Afgelopen zaterdag gekocht bij de Bas, best wel een miskoop. Ik heb mij door een keer laten misleiden door de reclame op tv en het gaat gelijk mis haha.
GLM1993 - Donderdag 18 april 2013 21:12
Ik kon het kokoswater vorige week helaas niet vinden..
(toen was alle HERO drinken in de aanbieding)
m - Vrijdag 19 april 2013 00:18
Lijkt me wel lekker maar ik vind het echt duur, liever mijn geld aan verse citroenen en doormidden, uitknijpen en vullen maar mijn glas met water. Wil wel naar aanleiding van deze blog iets met kokosrasp gaan proberen, misschien lekker shaken of iets met ook nog fruit ed. zo kom je wel op ideëen.
justme00 - Vrijdag 19 april 2013 07:33
'gewoon' water??? kraanwater is niet lang houdbaar, dus zal het alsnog bewerkt moeten zijn... en wat me dan voor te stellen bij 'fruitsap' in de kokos variant?? Puur kokoswater (uit een opengebroken noot) is verre van overheersend, dus vraag me sterk af wat er voor troep bij zit... het blijft fabriekswerk dus ben verre van overtuigd dat het 'natuurlijk' is.
Astrid - Vrijdag 19 april 2013 12:51
Jammer dat die kokoswater zo duur is. Ik ben gek op alles met een kokossmaakje, hahaha!
Manon - Zaterdag 20 april 2013 09:52
kokoswater moet je bij de natuurvoedingswinkel kopen, die zijn wel lekker ;)
p van der ven - Zondag 21 april 2013 01:23
mijn vraag is wanneer komt het in de winkel
Hans - Donderdag 9 mei 2013 16:03
Ik vind niet gauw iets vies maar dit is een onbegrijpelijke misser van Hero. Alleen maar zure gezichten thuis van dat Kokoswater
Jumce - Dinsdag 21 mei 2013 23:43
...... wat ik kwijt wou na enkele slokjes kokoswater met ananas of druiven
(ik kocht van ieder één flesje) was de inhoud van die flesjes........

Ik vind ananas, druiven en kokos bijzonder lekker, maar wat Hero er nu van gemaakt heeft, heeft totaal niets met lekker of verfrissend te maken. Bah....
De smaak van beide producten was buitengewoon smerig, heeft een vreemde
muffige geur en is gezien de prijs bizar duur.
rian - Woensdag 22 mei 2013 12:59
Wel lekker , maar koop toch liever gewoon kokos, mmmmmmmm heerlijk
Anoniem - Donderdag 23 mei 2013 22:43
Kokoswater van Hero is weer zo'n net niet product
Bevat maar 50% kokoswater. Elke keer proberen ze de consument weer te bedriegen
kennyparker - Donderdag 30 mei 2013 11:03
Gewoon water

Ben zeer benieuwd naar het soort water wat er gebruikt pH waarde van t water en de ORP waarde!!

goed water is ontzurend en dat geld ook voor limoen.

Citroen/aroma is is dit geval t natuurlijke conserveringsmiddel
MissLovely - Woensdag 5 juni 2013 17:47
@Scarlet kunnen jullie geen grote kokoswatertest organiseren.

Het is een erg grote trend vooral door de gezonde ingrediënten hoorde ik op de Libelle zomerweek. Heel goed voor je huid :-). Daar stond een kokosdrankje Vita Coco en die was erg lekker. Ze hadden ook smaakjes volgens mij.
Satna - Vrijdag 7 juni 2013 11:10
sap uit een verse kokosnoot is het lekkerste!
henk - Dinsdag 11 juni 2013 11:25
Hero, kokos drank, afgelopen zaterdag heb ik hero kokos drank gekocht bij AH. Hero kokos drank, heeft een goor vieze smaak. wat een misser.
henk - Dinsdag 11 juni 2013 11:30
Hero kokos drank wat ik afgelopen zaterdag bij AH hebt gekocht had een vieze gore smaakt .koopt nooit meer een product van Hero.
Jennifer - Zaterdag 24 augustus 2013 10:20
Verse jong kokos water vind ik toch het lekkerst. Na het sporten een verse jonge kokosnoot, heerlijk!
frank van der gugten - Maandag 21 oktober 2013 13:30
kanker lijers drink deze troep dan. dit is echt kk smerig wat ik al zei pure kanker in een flesje. jullie moeten eens denken met je botte koppen kkk visboeren
wouter becking - Maandag 21 oktober 2013 13:31
ik vind dit heerlijk.. maarja ik ben ook verschikkelijk gay
jelle ledeboer - Maandag 21 oktober 2013 13:31
haoi
kakhoofd - Maandag 21 oktober 2013 13:31
wie de fuck is die frank steeds echt een rare kerel