Havermout repen van Quaker review

 

Kort geleden kregen we als vraag onder één van onze video's of we misschien ook de nieuwe havermoutrepen van Quaker wilden reviewen. Ja hoor, dat willen we wel! Ik ben op zoek gegaan naar de repen en vond ze al snel bij Albert Heijn. De repen kosten ongeveer 2,25 euro en zijn per stuk verpakt. In een doosje zitten 5 repen. Ze zijn er in twee varianten: Golden Syrup en Framboos & granaatappel. Ik heb ze beiden gekocht om te reviewen. De doosjes zien er in ieder geval al veelbelovend uit.

havermoutrepen van quaker

Volgens Quaker zijn de repen heel gezond, er zitten veel vezels in, ze zijn gemaakt van volkoren havermout en ze bevatten geen kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen en smaakstoffen.

havermoutrepen van quaker

Toen in de repen nog niet uit de verpakking had gehaald, dacht ik dat ze hetzelfde zouden zijn als de bekende mueslirepen. Eenmaal uit de verpakking zag ik dat ze een stukje korter en breder zijn.

havermoutrepen van quaker

De verpakking is mooi, de prijs is redelijk en wat er over de inhoud op de verpakking staat, klinkt goed. Nu is het tijd om de repen te proeven. Ik probeer eerst de havermout reep met framboos & granaatappel. Als ik de reep uit de verpakking haal, plak deze een klein beetje. De reep ziet er goed uit. Hij is stevig, maar wel een beetje buigzaam. Bovenop de reep zitten allemaal kleine rode stukjes, dat moet de framboos & granaatappel zijn. Op de foto zitten deze stukjes onderop (dom van me!), maar je kan ze aan de zijkant wel een beetje zien. Ik krijg wel trek als ik de reep zie!

havermoutrepen van quaker

De reep is lekker zoet en fris tegelijk. De reep is fris door de stukjes fruit die hij bevat. Ook is de reep lekker stevig, waardoor hij een echte fijne 'bite' heeft. Ondanks dat havermout an sich best droog is, is deze reep dat zeker niet. Hij proeft lekker én gezond. Ik zou dit zelf zeker kopen als tussendoortje. Het enige nadeel vind ik de prijs, die vind ik nog best aan de hoge kant. Daarentegen kosten 3 repen van 'Eat Natural' bijna 3 euro, dus dan zijn deze havermout repen weer goedkoop.

Nu ga ik de andere variant proberen: Havermoutrepen met Golden Syrup. Ik ben benieuwd wat golden syrup is. Het doet me denken aan honing. Maar na dit even te hebben gegoogled kom ik erachter dat het een soort van suikerstroop is, maar wat lichter dan we gewend zijn op onze pannenkoeken.

havermoutrepen van quaker

Deze repen zien er exact zo uit als de variant met framboos & granaatappel, alleen ontbreken de rode stukjes. Bij het eerste hapje van de reep ben ik al enthousiast: dit smaakt superlekker! Het is heerlijk zoet, maar ook weer niet té zoet. Ook deze reep is lekker stevig en niet droog. De smaak van de golden syrup is subtiel, maar net genoeg om er een extra lekkere reep van te maken. Jahoor, ook deze repen neem ik in de toekomst graag als tussendoortje!

havermoutrepen van quaker

Houd je van havermout én houd je van mueslirepen met niet te veel noten, dan zijn deze havermoutrepen zeker een aanrader om eens te proberen. Wil je een iets frissere reep, kies dan voor de variant met fruit. Houd je meer van een lichte zoete stroopsmaak, ga dan voor de golden syrup. Ik vind beide repen erg lekker!

Heb jij deze havermoutrepen al eens geprobeerd?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

IMaaike1 - Woensdag 9 april 2014 19:09
ik heb ze ook al gegeten en vind die golden syrup idd echt superlekker! Echt een aanrader!
S_90 - Woensdag 9 april 2014 19:33
Oh ziet er lekker uit, ik heb ze hier in België helaas nog nergens gezien ???!! Hopelijk komen ze hier ook snel in de rekken!
Creativemeid022 - Woensdag 9 april 2014 19:38
Ja mijn ma vandaag! hihi
sindy - Woensdag 9 april 2014 19:39
De prijs is redelijk???? Bij de kruidvat heb je al 8 repen voor 0.99.
Vivienne - Woensdag 9 april 2014 23:03
Mijn vader maakt ze al jaren zelf.En ik blijf het nog steeds lekker vinden en smul er graag bij de theetijd! Of neem ik ze voor de energie tijdens de tentamens
Star* - Woensdag 9 april 2014 23:08
klinkt lekker!
Black Rose - Donderdag 10 april 2014 05:58
Willen jullie misschien en keer weer een "dagje mee eten met Proud2Bme"-video doen? Dat is zo leuk en motiverend, en ik haal er echt heel veel inspiratie uit, vooral dat avondeten van Nouska was erg leuk en lekker om te proberen.
HannaxX - Donderdag 10 april 2014 07:41
Ik sluit me aan bij Black Rose :)
Kaneeltje - Donderdag 10 april 2014 09:20
Haha veel te duur. Hier wil ik wel aan beginnen als ik ooit eens een baan heb :P
Paula. - Donderdag 10 april 2014 09:23
Ze lijken me erg lekker maar wacht toch even tot ze in de aanbieding zijn!
Chananja - Vrijdag 11 april 2014 02:22
Die Golden Syrup lijkt me wel wat, ga ik zeker eens proberen :-)
piate - Vrijdag 11 april 2014 15:47
iemand de nieuwe van aldi al op? Hier int hoge noorden kon ik ze nog niet krijgen
Creativemeid022 - Donderdag 1 mei 2014 16:10
Hihi mijn vraag :D

dank jullie wel xxx
Cupcakegirl022 - Zondag 15 juni 2014 21:46
Hooii..

Ik las dat er nu een nieuw iets is van Quaker..
Quaker granenmix cranberry ofso..
Is deze lekkerder dan de Muesli Rood Fruit Vezelrijk van zonnatura??

ik hoor het graag...

Groetjes..x
Otje - Donderdag 25 september 2014 22:22
En als je dan bij de ingrediënten gaat kijken zie je staan; suiker, oligofructose, honing en melasse. In de framboos granaatappel variant zit niet eens 'echte' granaatappel, maar een concentraat, waar tussen aanhalingstekens natuurlijk aroma bij vermeld wordt. Wat er allemaal is gebeurd met die granaatappel (en frambozen) tijdens de productie van dit "concentraat" mag Joost weten. Waarschijnlijk zit daar ook suiker in, want in de reep zelf zit nog niet genoeg in..... Ik maak de mueslirepen voor mijn kinderen liever zelf. Deze troep zou ik ze écht niet geven.
Marcos - Woensdag 11 april 2018 15:53
Sinds die havermout repen met Golden Syrup vernieuwd recept hebben, vind ik deze niet meer lekker. De repen zijn nu zeer droog en proef totaal geen honingsmaak meer.... Heb nu 3 doosjes van telkens 5 repen gekocht, helaas! geen aanrader!