Eten in het vliegtuig van...

 

Vorig jaar schreef ik de blog 'Eten in het vliegtuig' met foto's waarin ik jullie liet zien wat er tijdens een vlucht van KLM naar Curaçao in het vliegtuig aan eten werd geserveerd. Daar kwamen veel reacties op. Mensen zeiden ook dat je echt niet overal dit soort eten krijgt. Dat klopt helemaal, zeker als je het vergelijkt met buitenlandse vliegtuigmaatschappijen. Toen ik deze week op Buzzfeed een uitgebreid fotoverslag tegenkwam met vliegtuigmaaltijden werd ik meteen enthousiast. Ja, hier was ik naar op zoek. Ik heb de blog een beetje vertaald en herschreven en deel hem hier graag met jullie. Na het zien van alle maaltijden zou ik denk ik qua eten het liefst vliegen met de EVA Airways Hello Kitty Jet, haha.

eva airways hello kitty jet
bron foto

American Airlines
Dit is een lunch van American Airlines tijdens een vlucht van Londen naar Dallas in de economy class. Er wordt hier lasagne gerserveerd met een salade, een wrap, wat water en een stukje worteltaart.

eten in het vliegtuig
bron foto

Turkish Airlines
Dit is een ontbijt wat wordt geserveerd door Turkish Airlines in de economy class. Het zijn eieren, tomaten, champignons en aardappels. Een fruitsalade en een broodje.

eten in het vliegtuig
bron foto

Japan Airlines
Dit is een voorbeeld van een lunch die in de business class wordt geserveerd tijdens een vlucht van Songshan naar Tokyo. Ik herken niet alles van wat er ligt, maar wel de groene thee, miso soep, rundvlees met rijst en vis.

eten in het vliegtuig
bron foto

Vietnam Airlines
Dit is een maaltijd aan boord van Vietnam Airlines tijdens een vlucht van Taouyuan naar Hochimin City. Op het bord zie je waarschijnlijk zalm, groentes, brood en fruit.

eten in het vliegtuig
bron foto

Air France
Dit is een maaltijd aan bood van Air France in de economy class. Het is kip met pasta, brood, fruitsalade en een dessert. De wijn ontbreekt natuurlijk niet aan boord van een Frans vliegtuig.

eten in het vliegtuig
bron foto

Virgin Atlantic
Dit is een maaltijd in de economy class van Virgin Atlantic. Het lijkt op een stoofschotel met brood, een pastasalade, kaas, crackers en een chocolade dessert.

eten in het vliegtuig
bron foto

Singapore Airlines
Dit is een maaltijd aan boord van een vliegtuig van Singapore Airlines. Het is waarschijnlijk iets van varkensvlees met rijst, een tonijnsalade met appel en sellerie, een broodje en een stuk groene thee cake. Heel apart!

eten in het vliegtuig
bron foto

TransAsia Airways Meal
Een ontbijt in de business class van TransAsia Airways op een vlucht van Taoyuan naar Hakodate. Het is Fruit, met yoghurt, muesli en twee soorten broodjes.

eten in het vliegtuig
bron foto

Korean Airlines
Dit is een maaltijd aan boord van Korean Airlines. Het is in de economy class. Het is fruit, augurken, bonen, rijst, een broodje en wat rauwkost.

eten in het vliegtuig
bron foto

EVA Airways Hello Kitty Jet
Een ontbijt aan boord van de geweldige EVA Airways Hello Kitty Jet. Dit is in de business class. Het is Miso soep, salade, een momelet, rijst, augurken en vis.

eten in het vliegtuig
bron foto

Hoe vind jij het om in een vliegtuig te eten en welke van bovenstaande maaltijden lijkt jou het meest lekker of interessant om eens te proberen?

Liefs, Scarlet

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Maanmeisje - Zaterdag 25 oktober 2014 19:19
Ik vind het er allemaal prima uitzien. Ik zou ook het liefst de Hello Kitty maaltijd willen :-)!
4 leaf clover - Zaterdag 25 oktober 2014 19:20
het eten van TransAsia Airways vind ik het lekkerst uitzien!
rooosk - Zaterdag 25 oktober 2014 19:20
Ik vind het eten in het vliegtuig meestal wel oké! Ik vlieg meestal business van klm en het is dan ook echt wel goed! En met heel mooi echt bestek! :)
framboosxx - Zaterdag 25 oktober 2014 19:21
Haha, sommige lijken me lekker maar sommigen ook echt niet te eten.xd
... - Zaterdag 25 oktober 2014 19:34
Die eerste lunch

Én een bak lasagna, én een wrap én een stuk worteltaart.
Ben benieuwd of er mensen zijn die die in één keer opkunnen haha.

Maar wel lekker haha.
S. - Zaterdag 25 oktober 2014 19:43
^ Lekker helpende reactie. Ik vind het eten in het vliegtuig meestal wel prima. Vooral het ontbijt van TransAsia ziet er lekker uit.
Femke - Zaterdag 25 oktober 2014 19:44
Die hello kitty maaltijd is awesome! :D
Mimiii - Zaterdag 25 oktober 2014 19:47
Hoe bedoel je lekker helpende reactie? Ik vind het een normale reactie en ja, het is inderdaad meer dan de gemiddelde luch zoals ik die ken. Niet dat ik dat niet op zou kunnen met wat wilskracht :P
Lamp - Zaterdag 25 oktober 2014 19:53
Ik wil die Hello Kitty! :D
doris - Zaterdag 25 oktober 2014 19:55
Scarlet deze blogg bestaat al!!

k heb t origineel in t engels gelezen..
Marjolein - Zaterdag 25 oktober 2014 19:57
Ik vind KLM echt altijd dikke prima!! Ik heb ook met etihad gevlogen, ook heel goed te doen. Maar m'n laatste vlucht was met US airways.. Gaaaadver dat was echt niet te eten...
Marjolein - Zaterdag 25 oktober 2014 20:00
Ik vind de hoeveelheden in een vliegtuig trouwens ook goed. Vaak iets kleinere maaltijden, maar je krijgt wel regelmatig iets. En de hoeveelheid wordt ook aangepast aan wat iemand nodig heeft als je alleen maar stil zit.
Chananja - Zaterdag 25 oktober 2014 20:01
^^ Er staat in de inleiding toch dat het vertaald (en een beetje herschreven) is van Buzzfeed.

Ik vond het eten bij Etihad Airways echt lekker. En juist fijn dat sommige maaltijden groot zijn, zeker met tijdzones enzo kan je vaak beter zelf een beetje kijken of je lijf behoefte heeft aan een grotere of minder grote maaltijd.
m. - Zaterdag 25 oktober 2014 20:26
Moest een beetje lachen bij die bak lasagne :')
Ik zou het liefst die van air france hebben ;D
JT - Zaterdag 25 oktober 2014 20:28
Japan Airlines lijkt mij het lekkerste en het chiqueste eruit zien. (wellicht ook omdat het business class is) Maar jammie! En voor de rest vind ik de rest er eigenlijk ook prima uit zien. Wel erg veel allemaal voor 1 maaltijd. maar vaak kun je ook de broodjes en toetjes wel bewaren gelukkig ^^
QQQ - Zaterdag 25 oktober 2014 20:57
Eten in vliegtuigen vindt ik maar niks. Heb ook business class naar Bonaire gevlogen. Het enige positieve is, alles wat je vraagt doen ze direct voor je.....
Aine - Zaterdag 25 oktober 2014 21:16
Ik ga voor Air France :)
... - Zaterdag 25 oktober 2014 21:18
Sorry hoor ...

Maar volgens mij zijn we er allemaal mee eens dat dat een huge huge lunch is?
Ik wilde niet vervelend doen, mijn excuus :$
S. - Zaterdag 25 oktober 2014 21:27
Ooit je gerealiseerd dat de helft van de wereld warm eet tussen de middag? Dan is dit een hele normale maaltijd...
marijke - Zaterdag 25 oktober 2014 21:35
Wat een enorm leuke blog! echt grappig en leuk om te zien!!
@S. - Zaterdag 25 oktober 2014 22:21
Of Nasi Goreng / Mie Goreng als ontbijt:
ook niet geheel ongebruikelijk :p.
JT - Zaterdag 25 oktober 2014 23:28
Klopt ik at in India in mijn gast gezin altijd warm in de ochtend / middag en avond. Bovendien namen ze nooit tussendoortjes. vandaar dat de porties altijd groot waren op de vaste momenten.

Maar, alsnog vind ik sommige porties hier wel erg groot hoor. Maar als je een 20 jarige bewegelijke man bent heb je het wss wel nodig. Maar er zijn ook veel mensen waar dit veel te veel voor is (inclusief mijzelf). :)
S. - Zaterdag 25 oktober 2014 23:57
haha klopt helemaal hoor. het is ook een redelijk grote portie. maar als iemand dat hier op deze manier leest, kan dat ook triggeren. Stel dat je wel met het vliegtuig gaat en die maaltijd krijgt en honger hebt? Moet je het dan maar laten staan? Zo vaak vliegen de meeste ook niet en in een restaurant eet je vaak ook meer ;)

Yup - Zondag 26 oktober 2014 01:05
Vind het een beetje suf dat er in de omschrijving van de producten niet het complete maaltijd lijstje word opgenoemd, sommige dingen zijn lastig uit te vogelen maar een kopje thee of een pakje boter wel, die kun je toch makkelijk in de lijst erbij zetten? beetje onnodig om een lijst te maken hoeveel er ligt als je een derde van wat er ligt niet eens opnoemt. come on...
xsnoesje - Zondag 26 oktober 2014 01:27
oelala! doe mij die lasagne maar :D

& @yup; ik vind het niet zo boeiend dat ze niet alles opnoemen.. daar hebben we toch zelf ogen voor gekregen..?

struggle4life - Zondag 26 oktober 2014 04:40
Ik vind het er allemaal niet aantrekkelijk uitzien.
M. - Zondag 26 oktober 2014 06:54
Voor wat ik dacht dat ' vliegtuig-eten was ziet het er prima uit. Fijn toch dat je niet maar één armzalig bolletje krijgt? Kun je mooi kiezen wat en hoeveel je eet.
mar - Zondag 26 oktober 2014 08:14
klein beetje onzin dit blog. maar goed..
Anoniem - Zondag 26 oktober 2014 11:31
Ik stap vanmiddag in het vliegtuig terug naar NL van Curacoa. Ik stress nu al voor t eten,maar ik ga mn best doen :)
Ik vlieg met KLM, dus ben benieuwd hoe het zal gaan.
Liefs
Mare - Zondag 26 oktober 2014 11:54

Van de zomer met Emirates gevolgen, wauw wat was dat eten goed! Vloog economy class, mensen die voraf aan hadden gegeven vegetarisch te zijn kregen een apart menu, de andere passagiers kregen de keuze uit vis of vlees. Alles Halal en dus geen varken, meestal was vlees keuze kip. Op de heen weg als avondeten buttered chicken met rijst, chocoladedessert, salade met zalm, broodje, chocolaatje, pepermuntje en wat te drinken (wijn en bier was ook inclusief).

Vervolgvlucht was overdag (lang leven tijdsverschillen!), als lunch kreeg ik aardappels met vis, pastasalade en cocospudding, weer met een choclaatje, broodje, drankje enz. Na een stopover kregen we zelfs nog een snack met fruitsalade, stel je voor dat we de laatste 45 minuten honger zouden krijgen;).

Ook terug fantastisch gegeten. Ik word altijd hongerig van reizen, was wel blij met mn dienblad vol. Of het veel was? Nee hoor, ik ben een gezonde vrouw van 26 en kreeg het zeker op de heenreis met gemak op. Maar het is ook maar net hoeveel trek je hebt, op de terug weg had ik iets meer moeite, maar ook wel al 2 bananamuffins op:)
Mimi - Zondag 26 oktober 2014 11:56
@Mar: meningen verschillen. Ik ga nu binnenkort in zes weken tijd 5 x vliegen. Dus ik ben wel blij met dit bericht :) Dan weet ik ong. wat ik kan verwachten :)
- Zondag 26 oktober 2014 16:45
Laatst met KLM naar Amerika gevlogen, had van te voren de Low Lactose maaltijd besteld ivm lactose-intolerantie. Was doodsbang voor het eten omdat ik nog redelijk ver in m'n eetstoornis zit.

Pff, echt rampzalig als je het vergelijkt met de normale maaltijd.. Kreeg wat witte rijst, drie gekookte worteltjes en een stukje zalm (ik eet normaal 75gr vlees/vis en dit was ong. de helft van wat ik normaal voor zalm eet), een bakje uitgedroogde sla zonder dressing en een bakje met twee stukjes meloen, een stukje ananas en drie druifjes. Ter vergelijking, mijn reispartner kreeg een pasta maaltijd met kaas, een broodje, een bakje aardappelsalade, twee toastjes met twee stukjes kaas en een cheese-cake toetje met soesjes.

Tegen de tijd dat het ontbijt moest komen en ik zowat om ging van de honger bleek het lactosevrije ontbijt niet geleverd. Lekker dan. Ik kon yoghurt, een broodje tonijnsalade of een broodje kaas krijgen maar niemand kon me vertellen of hier lactose in zat. Nou als je logisch kan nadenken; dat zit er in.

Tip voor iedereen die met een allergie/intolerantie vliegt; zorg dat je voldoende eten zelf meeneemt. Ik had dit bewust niet gedaan omdat ik bang was dat ik dan het vliegtuig eten niet zou eten en voor het veilige in mijn tas zou gaan, wat natuurlijk niet helpend is voor mijn eetstoornis, maar daar had ik mooi spijt van (mijn eetstoornis vond het natuurlijk fantastisch, dat dan weer wel).
Lisette - Zondag 26 oktober 2014 20:30
Die maaltijden in vliegtuigen zijn dus niet zo dramatisch als iedereen altijd beweerd. Ik vind dit er prima uitzien.
Lottexxx - Zondag 26 oktober 2014 21:23
Van de zomer met US airways gevlogen het eten was best goed te doen, alleen op vluchten binnen Amerika krijg je geen eten. Zat je daar 6 uur zonder eten, wij dachten dat je niks mee mocht nemen. Overigens heb ik een hekel aan eten in het vliegtuig, ik krijg daar echt buikpijn van haha.
Cynthia - Dinsdag 28 oktober 2014 13:45
Het eten bij Croatia airlines is ook errrrrug goed en lekker!
Proud2bEsmée - Dinsdag 30 juni 2015 11:33
Ik vlieg binnenkort met american airlines. Super erg bedankt! Ik kon het nergens vinden!