Eten in het vliegtuig

 

Als je op vakantie gaat en reist met het vliegtuig kan het zijn dat je diverse maaltijden krijgt aan boord. Natuurlijk niet wanneer je slechts een vlucht maakt van enkele uurtjes, maar wanneer je zoals ik zo'n acht uur vliegt, dan wordt er allerlei eten geserveerd. Maar wat eet je nou aan boord van een vliegtuig, hoe vaak en hoeveel? Het leek me leuk om dit voor Proud2Bme vast te leggen met mijn fotocamera en dus maakte ik foto's van al het eten dat ik tijdens de heen- en terugvlucht geserveerd kreeg.

Je krijgt tijdens de hele vlucht regelmatig drinken, omdat je best uitdroogt tijdens het vliegen. Ik heb echter niet alle drankjes op de foto gezet.

Maaltijden in het vliegtuig op de heenreis
Vertrektijd: 9:50 uur

nootjes KLM eten in het vliegtuig

Toen we net een half uurtje in de lucht zaten kreeg ik een klein zakje geroosterde amandelen en een glaasje sinaasappelsap.

maaltijd KLM eten in het vliegtuig

Na weer een half uur was het tijd voor een warme maaltijd. Het was toen ongeveer 12:00 uur. We kregen een vegetarische pasta met parika en prei, een broodje met boter, twee toestjes met kaas, een bakje salade en een toetje met soesjes.

KLM eten in het vliegtuig

Weer een tijdje erna kregen we een lekker ijsje. Het was caramelijs en daar ben ik dol op!

KLM eten in het vliegtuig

Weer wat uurtjes later volgde weer een warme maaltijd. Omdat we met tijdverschil zaten is het bij aankomst in Curacao 14:00 uur, maar in Nederland al 20:00 uur, vandaar de warme maaltijd.

We kregen een kleine pizza calzone, een bakje salade, een bakje fruit en speculaasjes.

 

Maaltijden in het vliegtuig op de terugreis
Vertrektijd: 15:50 uur

KLM eten in het vliegtuig

Toen we net een half uurtje in de lucht zaten kreeg ik weer een klein zakje geroosterde amandelen en een glaasje sinaasappelsap.

KLM eten in het vliegtuig

Hierna volgde een warme maaltijd. Opnieuw een vegetarische pasta, deze keer met feta en spinazie. Daarbij zat een koolsalade met rozijntjes, twee toastjes met kaas, een broodje met boter en als toetje een stukje carrotcake.

KLM eten in het vliegtuig

Inmiddels was het midden in de nacht, zeker voor de Nederlandse tijd. Het was donker in het vliegtuig en terwijl ik film keek kwam er iemand langs met diverse kleine snacks. Ik koos voor een Marsje.

KLM eten in het vliegtuig

En toen volgde het ontbijt, want terwijl het in Curacao pas 1:00 uur was in de nacht, was het in Nederland al 7:00 uur. Het ontbijt bestond uit een omelet (met een worstje wat ik niet eet omdat ik vegetarier ben), gebakjes aardappeltjes met schil, een broodje met boter, een bakje fruit en een bakje aardbeienyoghurt.

Wat vind jij van de maaltijden in het vliegtuig?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

kruidkoek - Vrijdag 27 september 2013 12:43
je zal zeker niet uithongeren in het vliegtuig :)

kan je niet kiezen voor een vegetarisch menu op het vliegtuig?
Lia - Vrijdag 27 september 2013 13:04
Ew!
Tyrande Whisperwind - Vrijdag 27 september 2013 13:05
Welke vliegtuigmaatschappij vlieg je? Ik vind het er best luxe uitzien namelijk, vergeleken wat AirTransat (mijn vader woont in Canada, vandaar) ons voorschoteld. Vooral ook een stuk meer... op een airtransat vlucht moet je echt zelf nog wat meenemen, anders verhonger je haha. Ik neem meestal extra wat te snoepen en wat fruit mee.
iesje - Vrijdag 27 september 2013 13:08
mijn ma werkt ook bij de klm en ik help vaak aan boord als ik mee ben om uit te delen
je kan van te voren via internet vaak specials bestellen zoals vegetarisch
me - Vrijdag 27 september 2013 13:09
@Tyrande Whisperwind
er staat op de eerste foto een servet van KLM
Ellie-x - Vrijdag 27 september 2013 13:09
Het is wel verschillend per vliegtuigmaatschappij, bij sommigen krijg je helemaal niks. Ik was laatst ook met KLM en toen kregen we alleen middag/avondmaaltijd(de een op heenweg, ander op terugweg), omdat t een kortere vlucht was.. en ik kreeg een paar dingen hetzelfde als jullie: ook zo'n broodje, boter, crackers, kaas, sla, warme maaltijd en toetje. Bij ons was het toetje op de heenweg heel vies, soort mangomousse en op de terugwegappeltaart:D.. Alleen de maaltijd was rijst, boontjes, kipkerrie(o.i.d.) en ze hadden geen vega maaltijden :(
dus @kruidkoek, nee, bij KLM iig niet.. misschien wel als je buissnessclass bent ofzo trouwens..
Vera - Vrijdag 27 september 2013 13:17
Ziet er goed uit!
mee - Vrijdag 27 september 2013 13:19
@ellie-x- en @kruidkoek jawel hoor dat kan wel bij hoor! zeker ook bij de klm, gewoon met economyclass! heb ik een paar maanden geleden ook gedaan! maar je moet dat wel van te voren opgeven, het kan niet meer ter plekke!
mee - Vrijdag 27 september 2013 13:19
ziet er (voor een vliegtuigmaaltijd) best lekker uit trouwens :')
Tyrande Whisperwind - Vrijdag 27 september 2013 13:47
ooh, klm.. Ja zo kan ik het ook haha, dat is een dure vliegmaatschappij! Bij goedkopere lijnen is het echt een stuk minder hoor.
Lunamira - Vrijdag 27 september 2013 13:49
heerlijk en lekker veel :D ik snap niet hoe ze het doen en klaarmaken, meestal ben ik dan beetje vies van dat eten en dat het niet hygienisch is maar het valt me altijd weer mee! Ik ga weer bijna vliegen en dan ben ik benieuwd wat ik krijg:D
GLM1993 - Vrijdag 27 september 2013 14:31
Mmmm. Ziet er lekker uit!
Haremaje - Vrijdag 27 september 2013 14:39
Ziet er goed uit, maar dan moet je wel met een dure vliegmaatschappij gaan zoals KLM. Als ik vlieg dan kies ik de goedkoopste vlucht.
Denise - Vrijdag 27 september 2013 15:35
KLM is helemaal niet altijd zo duur. nu hebben ze bv werelddeals en vlieg je voor 500 helemaal naar curacao enzo. Maar het gaat hier om het eten toch haha
rebecca - Vrijdag 27 september 2013 15:58
Ohhhh lekker haha. Ik vlieg meestal met air berlin en dan krijg je altijd sandwiches en per anderhalf uur een beker drinken naar keuze.
hockeymeisje95 - Vrijdag 27 september 2013 16:27
Voor een kortere vlucht (4-5u) krijg je geen eten. Wij nemen vaak dan gewoon broodjes, eierkoeken, krentenbollen etc. mee vanuit huis :)
hanne - Vrijdag 27 september 2013 17:14
oh jam!! bij ons is het eten op het vliegtuig altijd walgelijk... wel neem ik altijd toblerone mee, vorige reis heb ik dat ook gedaan, ook al was ik al ziek. Toch heb ik de moed gehad er een paar stukjes van te eten! :) dat was altijd een mooie herrinnering dus die stomme es kan dat niet vergallen
... - Vrijdag 27 september 2013 17:15
Toen ik ongeveer 8 was kregen we ook een vliegtuig maaltijd, wat ik vies vond maar t zakje suiker wilde ik wel opeten, dus ik scheurde het open maar in plaat van suiker dat ik verwacht had was het zout, mega vies:p
P. - Vrijdag 27 september 2013 17:47
Het eten van KLM is meestal wel goed. :)
Afgelopen jaar vloog ik met Corendon naar Gambia (uurtje of 8 ook) en toen kregen we een flesje water, verder niets. De rest moest je kopen, maar halverwege de vlucht was de voorraad al op. Best slecht. Gelukkig wist ik dat toen van te voren.
believe - Vrijdag 27 september 2013 17:49
Ik vind het niet bepaald lekker... Ik kon wel een keer kiezen voor veganistische maaltijden en toen kreeg ik voor ontbijt iets met polenta... Het smaakte erg raar xD
*Linee* - Vrijdag 27 september 2013 18:34
Zelf voor korte vluchten krijg je eten!!! Ik had den korte vlucht en kreeg gewoon een maaltijd. En toen ik een uur vloog krijgen we koek met drinken na keus.
Wat ik nu zie vind ik er niet echt lekker uit zien.
Anoniem - Vrijdag 27 september 2013 18:56
Ondanks dat ik geen vegetarier ben, kies ik als het kan Aziatisch Vegetarisch en dat is goed te eten, ookal vlieg je met geodkope maatschappijen zoals China Airlines. Maar zoals al gezegd is. Alle speciale dieetwensen moet je van te voren aangeven, want anders is dat voor de airline natuurlijk niet te doen.
ThinkBelieveAchieve - Vrijdag 27 september 2013 23:03
Dit ziet er echt lekker uit voor vliegtuig eten!
Zelf heb ik 2x een lange vlucht gemaakt met china airlines en dat vond ik echt enorm vies.
Dat vliegtuig eten schijnt nog best ingewikkeld te zijn. Ik heb geloof ik ooit een documentaire gezien over hoe dat werd gemaakt en er waren heel veel eisen vanwege drukverschil in de lucht etc. best interessant.
One Desire - Zaterdag 28 september 2013 14:33
Dat ziet er lekker uit! Jeetje, wat een luxe!
Voor iedereen die er commentaar op heeft: misschien kun je dankbaar zijn voor het feit dat je met het vliegtuig zomaar op vakantie kan. Voor veel mensen is dat niet vanzelfsprekend.
l - Zaterdag 28 september 2013 20:13
Wat een luxe zeg, heb ik nooit gehad bij mijn langere vluchten. Volgens mij hangt het er ook vanaf waar je naartoe vliegt, want ik heb alleen maar rijst met groente en vlees gekregen (er was niet eens keuze voor pasta oid) en waar ik naartoe vloog aten ze voornamelijk dit als warm eten.
S. - Zondag 29 september 2013 11:33
@Ellie-x: je kunt bij KLM wel vegetarisch eten krijgen op intercontinentale vluchten, dat moet je alleen wel van tevoren aangeven. Ze hebben zelfs veganistisch, halal, koosjer, lactosevrij, zoutarm, geschikt voor diabetici en weet ik wat allemaal.
*** - Zondag 29 september 2013 12:13
Ziet er bijzonder lekker uit voor vliegtuigeten! Ik ben al andere dingen tegengekomen.:-D
Secret.x - Zondag 29 september 2013 20:45
Wat grappig! Ik heb precies, echt precies hetzelfde gehad toen ik ging vliegen! (heen&terug-reis!) Behalve het Marsje. Maar het kan zijn dat ik toen sliep, haha.
onedirectionx - Dinsdag 1 oktober 2013 17:59
Als je goedkoop vliegt, kreeg je echt van die smerige maaltijden.

Ik weet er alles van haha :)
miss everdine - Zaterdag 19 oktober 2013 15:19
ik heb deze zomer 7 keer gevlogen en dus ook meer dan 7 keer dat gore ten gekregen elke keer als we uit het vliegtuig kwamen moest ik naar de wc diarree, misselijk en vaker ook overgeven en dit dan meer dan 2 dagen lang!!!

vaker kocht ik voor dat we aan boord moesten nog een paar broodjes maar vaker mocht ik geen eten mee nemen van me zelf wat gewoon heel vervelend is!!!!!
Jones - Maandag 11 augustus 2014 12:43
Super leuk bericht, bedankt!
Wouter - Zaterdag 7 november 2015 13:47
Aan One Desire: je hebt gelijk in mijn ogen waar zeuren wij westerlingen
over veel mensen hebben het geld niet eens om met het vliegtuig
op vakantie te gaan,

Aan Miss everdine: lijkt me sterk dat het aan het vliegtuig eten ligt want
die moeten aan zeer strenge eisen voldoen omtrent voedselveiligheid
heb wel eens gezien hoe ze die maakten onder hygiënisch erg stricte
omstandigheden met verse ingrediënten. Dat je ziek werd komt dan
door bestand delen in het voedsel of het vliegen zelf waar jij dan gewoonweg
niet goed op reageerd,zelf nog nooit last gehad van maaltijden in vliegtuig.
Zal misschien per maatschappij kunnen verschillen maar is meestal erg save.
Kitty - Dinsdag 29 augustus 2017 12:16
KLM heeft heerlijk eten! Ze geven lekker en veel. Bij andere vliegmaatschappijen vind ik het eten ook heel lekker. Alles vind ik lekker in de lucht en ik ben gek op al het vliegtuigeten.
EM Petver - Dinsdag 15 mei 2018 11:26
Op het plaatje ziet het er goed uit,in werkelijkheid is het warme gedeelte niet te eten,wij hebben het laten staan alle drie keren dat we heen en weer vlogen naar Curaçao . Veelal van hetzelfde . Het toetje en de rest erbij gaat wel. Volgende keer nemen we zelf eten mee. Ik vind KLM een goede maatschappij maar hierin schieten ze te zwaar tekort dat moet je als bedrijf toch niet willen je haalt jezelf hierdoor erg naar beneden. Low budget bedrijf en dat is het toch echt niet.
Magic A - Maandag 22 juli 2019 23:46
In 2019 hebben ze zelfs veganistische opties en dat is als veganist gewoon geweldig. 🥰