Een dagje mee pindakaas eten

 

Vorige week woensdag was het valentijnsdag. Misschien heb je het gevierd door iets leuks te doen met of geven aan je geliefde. Het kan ook dat je het gezellig met vrienden hebt gevierd of iets extra liefs voor jezelf hebt gedaan. Sommige mensen vinden er geen bal aan en vieren het daarom helemaal niet. Niks hoeft en alles mag, als jij je er maar goed bij voelt. Daphne en Irene beleefden op deze dag wel iets heel leuks. Ik kan alvast iets verklappen: Het heeft te maken met pindakaas! Benieuwd? Kijk dan snel de video! 

Meer video's van Proud2Bme kan je vinden op ons YouTube kanaal. Hier uploaden we elke dinsdag weer een nieuwe video waarin we jullie dagjes meenemen, nieuwe producten proeven en nog veel meer. Veel kijkplezier. :-) 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Bas - Dinsdag 20 februari 2018 13:38
Leuk zo'n gratis reclame spotje, wat krijgen jullie daarvoor betaald?
Anne - Dinsdag 20 februari 2018 13:42
Nou ja zeg šŸ˜‚ je hebt wel gelijk maarja, Proud moet toch ook inkomsten hebben?
Bas - Dinsdag 20 februari 2018 13:57
Zou inderdaad interessant zijn om te zien waar die allemaal vandaan komen... Gewoon om belangenverstrengelingen te voorkomen, zeker met zo'n kwetsbare en makkelijk beĆÆnvloedbare doelgroep als (voornamelijk) jonge dames met een eet/persoonlijkheids stoornis.
DragonFly1991 - Dinsdag 20 februari 2018 14:10
Volgens mij doet dat niet echt ter zake op deze video.. Kan je reactie wel snappen, daar niet van, maar is juist leuk om nieuwe producten te leren kennen en voor sommige een uitdaging dit dan ook in het eetpatroon toe te passen
Bas - Dinsdag 20 februari 2018 14:42
Gaat mij helaas iets te vaak om "producten" en niet om gewone gezonde voeding/eetpatroon. Natuurlijk is het belangrijk om de doelgroep bewust te maken dat ze best iets losser mogen zijn in hun eetgedrag, maar dan zie ik liever dat ze gestimuleerd worden om in plaats van calorieƫn tellen, daadwerkelijk te gaan kijken naar wat een gezonde voeding inhoud, en hoe het lichaam, en dan uiteindelijk ook de geest werkt.
Redactie Proud2Bme - Dinsdag 20 februari 2018 14:13
Hi Bas,

wat jammer dat je onze intenties wat lijkt te wantrouwen. Proud2Bme werkt niet met betaalde campagnes. Wij krijgen ook geen geld voor deze video. Proud2Bme is eigendom van het Centrum Eetstoornissen Ursula, onderdeel van Stichting Rivierduinen. Wij maken dit soort video's puur ter motivatie en inspiratie voor mensen die lijden aan een eetstoornis. Ons doel is mensen helpen.

Groeten, de redactie
Bas - Dinsdag 20 februari 2018 14:44
En daarvoor een hele dag naar Amsterdam afgereisd? Goed efficient bezig dan...
anoniem - Dinsdag 20 februari 2018 15:01
Zeg... volgens mij doen de dames al jarenlang heel goed werk en helpen ze mensen ontzettend goed! Ook als ze daarvoor gaan ontbijten in Amsterdam en daar blijven werken. Mij motiveert het in ieder geval weer eens nieuwe uitdagingen aan te gaan! En ik denk met mij een boel anderen. En volgens mij krijgen ze, net als iedere andere werkende Nederlander daarvoor een salaris dat passend is bij wat ze doen. Ik vind proud2beme en de redactie een onwijs goed initiatief in ieder geval! En dit een hele goede video!
Bas - Dinsdag 20 februari 2018 15:39
"The Frozen Bird"

A little bird was flying south for the Winter. It was so cold the bird froze and fell to the ground into a large field.

While he was lying there, a cow came by and dropped some dung on him.
As the frozen bird lay there in the pile of cow dung, he began to realize how warm he was.

The dung was actually thawing him out!
He lay there all warm and happy, and soon began to sing for joy.

A passing cat heard the bird singing and came to investigate. Following the sound, the cat discovered the bird under the pile of cow dung, and promptly dug him out and ate him.

Morals of the story:
(1) Not everyone who shits on you is your enemy.
(2) Not everyone who gets you out of shit is your friend.
(3) And when you're in deep shit, it's best to keep your mouth shut.
D - Dinsdag 20 februari 2018 16:58
Idd. eens met Bas, ik ben vaak ook niet eens met de bepaalde stellingen die 'Proud' in mijn beleving hanteert, wat ik jou eerder ergens zag schrijven en dat is voor mij oa. tegenstrijdige berichten over de Ć©ne keer vol inlevingsvermogen omtrent een eetstoornis een blog schrijven en de andere keer een blog schrijven met een 'grote virtuele schop onder je kont' of 'om kom uit de slachtofferrolgehalte' afhankelijk ook van hoe het met de desbetreffende persoon op dat moment ging in zijn of haar eetstoornisverleden. Zeer verwarrend, irriterend, dubbelzinnig en dubieus komt het dan over voor mij en uiteindelijk voor mij onbetrouwbaar wat de werkelijke intenties zijn. Toch blijf ik lezen en kijken en waardeer ook de goede en leuke blogs of goede intenties en de wens om niet in een eetstoornis verzeild te raken of er zo snel mogelijk uit te komen, wie of wat je dan ook bent als je erin verzeild raakt en wie of wat je dan ook bent of wordt en wat en hoe je dan ook eet, Ć©Ć©nmaal van je eetstoornis verlost. Iig kunnen velen hier hun 'ei' kwijt, dus is dat uiteindelijk zeer positief.
Denise - Dinsdag 20 februari 2018 17:45
Hoezo is dat zeer verwarrend? Iedereen heeft zijn eigen schrijfstijl. De ene persoon is van het "trap onder je reet gehalte" en de andere persoon is van de "kusje knuffel kroel". En soms kan dat ook nog wel eens per persoon wisselen.

Ik heb soms ook wel eens dagen dat ik "kusje knuffel kroel" blogs schrijf ipv de meestal "trap onder je reet" blogs.

Los van dat, stel dat P2BME er wel geld voor zou krijgen, wat is dan het probleem?

Oh @Bas, hoezo zijn ze niet efficiƫnt bezig? Ik weet niet wat voor baan jij hebt, maar jij gaat nooit ergens voor je werk naar toe? Ik ga regelmatig ergens voor mijn werk naar toe, sleep mijn laptop mee, duik een kroeg of koffietent in en ga daar werken. Wat is het probleem? En ook al zou men niet efficiƫnt bezig zijn, is dat jouw probleem?

Overigens is efficiƫnt nogal een loos begrip als je niet weet welke doelen gehaald moeten worden. Jouw manier van efficiƫnt werken kan nogal behoorlijk verschillen van de mijne, bijvoorbeeld.

Ik vind het zeiken om niks als ik eerlijk ben. En ik vind je reactie ook niet echt helpend. Of bemoedigend. Of positief. Of zelfs niet eens constructief. Je mag reageren, het hoeft niet.
Bas - Dinsdag 20 februari 2018 22:59
Helemaal naar Amsterdam om pindakaas te proeven? Zit er geen AH op de hoek? Treinkaartjes zijn zeer waarschijnlijk duurder dan de gratis pindakaas... Als die producent niet dacht dat het lucratief zou zijn, waarom zouden ze dan zijn uitgenodigd? Waarom moet de producent getagged worden op Instagram?

Dat het niet efficient is, is niet hetgeen waar ik een probleem mee heb, maar dat het niet geloofwaardig is, misleidend zelfs. En ik denk ook niet dat het helpt om een (eventueel) verborgen of dubbel motief te hebben, wanneer je mensen probeert te helpen waarbij vertrouwen zo'n belangrijk begrip is.

En nu heb ik nog niet eens zo'n probleem met pindakaas (kan best gezond zijn, zeker als er geen troep doorheen zit), maar sommige dingen die ze soms proberen in deze videos, is echt absolute rotzooi. Mensen met een eetstoornis zijn daar inderdaad wat te ver in doorgeschoten, maar dat betekent niet dat je zo maar van alles naar binnen moet gooien. Voeding is ZEER belangrijk, voor zowel lichaam als geest. Je moet niet te dun zijn, maar (ongezond) "te" dik zijn is ook niet gezond, en obesitas is tegenwoordig (in het westen) een grotere gezondheidszorg dan verhongering. Veel ziekten worden veroorzaakt door slechte voeding. En je kan voeding tot je nemen die je spieren, botten, hersenen en organen voedt/heelt, of je kan voeding eten die alleen maar als overtollig vet opgeslagen wordt en je organen etc. aantast of zelfs ziek maakt. Ik kan doorgaan met voorbeelden, maar wat ik hiermee wil zeggen is dat je mensen met een eetstoornis niet onverschillig moet maken over voeding, maar dat je ze moet helpen een gezonde benadering tot voedsel te vinden.

Heb je uberhaubt mijn vorige reacties wel gelezen? Zou graag horen WAT er dan negatief (in plaats van kritisch) is aan mijn reacties, of niet "helpend. Of bemoedigend. Of positief. Of zelfs niet eens constructief"... Wat is mijn motief dan volgens jou?
Lusi - Woensdag 21 februari 2018 15:26
OkƩ, ik eet vanaf nu nooit meer suiker, nooit meer iets uit de frituur, nooit meer ....
Hmm eigenlijk best een goed idee nu je het zo zegt.

Klinkt als dat iedereen maar moet verschuiven naar Orthorexia-(trekken) of iets soortgelijks dwangmatigs met eten? Ik weet niet hoor, maar ik vind dat persoonlijk nu al dat dat opvallend is onder (ex(..??)) ES-patiƫnten dat het wat verschuift naar extreem gezond. Met mijn eigen vraagtekens in hoeverre dat gezond is. Mentaal, maar ook fysiek.

Er wordt mijns inzien ook helemaal niet aangemoedigd om maar alles naar binnen te gooien, maar een balans daarin. Daarin hoort een boterham met pindakaas (of mag brood van jou niet?), groente en fruit, maar evengoed een stuk taart. En met dat laatste heeft een deel van de mensen op deze site nou juist moeite om zichzelf toe te staan (zonder compensatie).

Sowieso denk ik dat het grootste probleem niet is dat mensen niet weten wat ongeveer normaal/gezond is, maar meer de uitvoering ervan.
Denise - Woensdag 21 februari 2018 16:30
Hallo Bas.

Who gives a flying fuck mbt die treinkaartjes? Even serieus, moet jij ze betalen? Ik snap het probleem niet. Je doet net alsof jij de reis naar 020 moet bekostigen Ć©n het loon van de werknemers moet betalen.

En waar precies is het misleidend? Proud geeft aan dat het geen sponsoring betreft. Dat jij dat niet gelooft zegt meer over jou dan over een ander / proud in dit geval, denk ik.


"Zeker als er geen troep doorheen zit" definieer troep. Je bent er van op de hoogte dat er geen gezond en ongezond voedsel is, toch? Oh, ik ging je reactie verder lezen; Nee, kennelijk ben je daar dus niet van op de hoogte. Oke. Dat kan. Misschien moet je even pubmed erbij pakken en wat artikelen lezen :) Er is namelijk zoals ik al zei geen "ongezond" of "gezond" voedsel. Er is voedsel. Punt. De hoeveelheid en de mate van het voedsel bepalen je voedingspatroon. Je voedingspatroon kan wel ongezond zijn. Voedsel niet. Ik vind dan ook dat je behoorlijk doorschiet, en dat jouw benadering mijn inziens alles behalve gezond is.

Zeker heb ik jouw vorige reacties gelezen. Lees hem zelf ook nog even. Laten we beginnen met de toon. De toon is aanvallend en zeer negatief. Niet eens kritisch. De eerste zou je nog als semi kritisch kunnen beschouwen, de 2de is echter gewoon trollen.

Ik heb geen idee wat jouw motief is, boeit me ook niet zo. Het enige waar ik me aan erger is je manier van "discussiƫren".

Groetjes!
A - Woensdag 21 februari 2018 08:47
Met deze stelling ben ik het wel eens, maar het hangt er vanaf of Proud door die club benaderd is. Dan is het wel degelijk een #ad #spon #promotie of iets dergelijks, want betaling hoeft niet altijd in geld plaats te vinden maar gebeurt juist ook vooral met gratis producten en/of gratis entrƩe kaarten. Na het kijken van dit filmpje maak ik op dat Proud is benaderd door deze club en gratis producten heeft meegekregen. Dit is dus een vorm van betaling. Ik denk niet dat het de intenties van Proud zijn om zich te laten sponsoren, maar hier moet je wel mee oppassen (die de regels uit de Reclame Code Social Media en de Social Code: YouTube).
Denise - Woensdag 21 februari 2018 16:34
Niet correct. Pas als proud benaderd is met het verzoek een vlog te maken en deze op hun website te plaatsen om de producten van de producent te promoten, dan kun je spreken van sponsoring in natura.

Als proud een uitnodiging krijgt om de producten te proeven en proud besluit geheel op vrijwillige basis een camera mee te nemen omdat het ze wel grappig lijkt, kun je niet spreken van sponsoring in natura.

En dan nog, als is het sponsoring. Whoooooooo caaaaaaaaaaares.

DragonFly1991 - Dinsdag 20 februari 2018 13:40
Wat een gezelligheid om te kijken weer :)
Rianne - Dinsdag 20 februari 2018 14:50
Hele leuke video!
D - Dinsdag 20 februari 2018 15:08
Allemaal heel leuk maar ik irriteer me mateloos aan steeds weer nieuwe producten. Alles moet maar geproduceerd worden ed. We leven nu nog rijk en er is geen voedselschaarste, maar als we zo doorgaan, onze basis te vernietigen met allerlei oa .onzinsmaken pindakaas..waar weer een extra vrachtwagen voor moet rijden. Gewoon pindakaas is pindakaas, gooi er zelf een ei of suiker oid. op.
Denise - Woensdag 21 februari 2018 16:35
Ik heb graag pindakaas met een smaakje. Of met 700 smaakjes. Dat jij dat niet wilt, is prima. Dat jij je er mateloos aan irriteert is ook prima.

Maar beter rijd die vrachtwagen gewoon voor mijn potten pindakaas met smaakje :)
Anti - Dinsdag 20 februari 2018 15:27
Ik snap dat al het consumentisme van tegenwoordig mensen tegen de borst kan stuiten, maar ik vind het juist goed dat de Proudredactie op een leuke en luchtge manier laat zien hoe je ook met eten om kunt gaan. Voor iemand met een eetstoornis is 'gewoon pindakaas'' misschien helemaal niet zo 'gewoon' en is een het een hele uitdaging om uberhaupt iets nieuws te durven proberen. Daarom wil ik juist mijn complimenten geven aan de redactie, en ik krijg het idee dat jullie ook eerlijk zijn op het moment dat jullie iets niet lekker vinden dus...
D - Dinsdag 20 februari 2018 15:37
Nee. idd. pindakaas is trigger voor mij. Verder is het idd. wel leuk om vlogs te zien over .. gewoon, allerlei soorten manieren van eten, dus verder vind ik het ook heel leuk om te zien en te kijken!
Astrid - Dinsdag 20 februari 2018 15:46
Sinds ik geen eetstoornis meer heb vind ik het echt heerlijk om te variƫren met beleg en verschillende combinaties te proberen. Pindakaas/kaas, pindakaas/banaan, pindakaas/komkommer.. zoete dingen ben ik dan weer minder van in de combie, maar is en er de moeite waard het eens te proberen lijkt me
britneyangel - Dinsdag 20 februari 2018 17:02
wat een leuke video
britneyangel - Dinsdag 20 februari 2018 17:03
waar kun je die pindakazen kopen ?
A. - Dinsdag 20 februari 2018 17:10
In ieder geval bij de Albert Heijn!
Laura V - Dinsdag 20 februari 2018 20:07
Super leuke video! Negatieve comments als die van onze vriend Bas zijn geen tijd of energie waard. Jullie zijn ontzettend leuk bezig Thnx!
starchild - Dinsdag 20 februari 2018 20:54
Hele leuke video! Ik ben benieuwd naar de kikkererwt citroen spread. Wil ik graag proberen als ik minder snel getriggerd wordt door alles :)
britneyangel - Dinsdag 20 februari 2018 21:12
bedankt a! ik vind het leuk dat ze zulke videos maken! ik zou zeggen probeer het niet zo groot te maken en kijk naar het positieve!
Jolien - Dinsdag 20 februari 2018 22:36
Los van deze producten en eten algemeen, ik vind het hartstikke fijn dat jullie dit soort video's maken en ik haal er heel veel motivatie uit om te zien hoe gezellig en stralend persoon (zoals jullie zijn) je kan worden na je herstel!
Pepper - Woensdag 21 februari 2018 07:33
Beste Bas,

Als dit het enige of een van de weinige blogs is die je op Proud gelezen hebt dan snap ik je reactie wel. Echter, lijkt het me geen correcte beoordeling. Heb je al eens een kijkje genomen op het forum? Daar wordt er wel degelijk aandacht besteed aan het niet tellen van calorieƫn, het niet overslaan van maaltijden, het belang van een gezond voedingspatroon, de onderliggende psychologische problemen en dergelijke. Bovendien kun je op Proud ook gezonde voedingslijsten terugvinden en heb je regelmatig de kans om te chatten met een diƫtiste. Een belangrijk onderdeel van herstel (niet enkel voor AN patiƫnten maar voor Ɣlle eetstoornispatiƫnten) is leren hoe je met ongezonde voeding moet omgaan. Het is prima om een keer iets "ongezond" te eten zolang je het op de juiste manier in je voedingspatroon inbouwt. Jouw verwijten over het westers probleem van overgewicht zijn overigens wel erg kort door de bocht. Jouw extreme reactie zou voedselangsten van de kwetsbare lezers verder kunnen aanwakkeren. Tot slot vond ik de metafoor van de vogels wel erg ongepast, hiermee insinueer je dat de redactie van Proud slechte intenties heeft. Je beseft toch dat deze redactie grotendeels (zoniet, volledig)uit ervaringsdeskundigen bestaat? Denk je nu echt dat zij een verborgen agenda hebben om lotgenoten te helpen? Lijkt me een beetje paranoia/vergezocht.
U. - Woensdag 21 februari 2018 09:40
Heel erg leuk en motiverend! Bedankt meiden ♥
Lusi - Woensdag 21 februari 2018 15:33
Man oh man wat vroeg opstaan haha, daar ben ik dan weer niet jaloers op, maar verder ziet het er allemaal wel heel leuk en lekker uit!

Oh en ps: Gesponsord of niet, ik vind het prima content voor op de site ;).
Jelle - Woensdag 21 februari 2018 19:05
Wat een commerciƫle bedoening.
Jelle - Woensdag 21 februari 2018 19:06
Zet dan duidelijk onder de video 'gesponsord door...'
Volgens mij is dat verplicht ook.
B. - Woensdag 21 februari 2018 19:34
Dat jullie je laten sponsoren (overduidelijk in dit geval) is Ć©Ć©n zaak, maar het erge is dat jullie dit gewoon niet melden!
Dit schept niet echt vertrouwen...
Ik hoor en zie de hele tijd ā€œMr. Kitchenā€ en toch zeggen jullie openlijk dat dit niet gesponsord is.
Nemen jullie je leespubliek eigenlijk serieus?
B. - Woensdag 21 februari 2018 19:38
Ter aanvulling: op jullie instagram staan er twee redactieleden breedlachend met 4 (!!) potten van Mr. Kitchen prominent in beeld.
En toch openlijk zeggen dat jullie niet gesponsord zijn.
Ik wist niet dat Proud zo laag kon vallen, heel jammer.
Annelies - Donderdag 22 februari 2018 02:27
Al die haat en frustraties zijn nergers voor nodig. Gebruik je eigen platform om je mening te uiten maar vervuil de positieve ingesteldheid van dit niet. Het is zonder doel .
D - Woensdag 21 februari 2018 21:14
Proud krijgt geen geld hiervoor, maar de producten worden waarschijnlijk wel gratis aangeboden omdat de 'belanghebbende' in dit geval Mr. Kitchen veelvuldig in beeld te zien is en bij Proud een ' toekomstige doelgroep' te vinden is voor het afnemen van hun producten. Ik als 'leek' zonder bijbedoeling zou waarschijnlijk nooit zomaar een uitnodiging krijgen, maar Proud wel, omdat men denk ik vernomen heeft, dat hun producten getest gaan worden en er een filmpje geplaatst wordt op iig een site en op youtube. In die zin gaat het dan wel degelijk om het promoten van een product en vindt de 'beloning'/ de 'sponsoring' plaats in de vorm van gratis producten wat leuk is voor Proud en Mr. Kitchen kan op deze manier een 'breed publiek' bereiken die ze op een andere manier wellicht nooit hadden kunnen bereiken.
Jildou - Donderdag 22 februari 2018 17:39
Wat een miereneukerij zeg, lekkere paranoia weer. ik vind t een leuke video!
joya - Donderdag 22 februari 2018 20:04
Ik vind jullie 2 leuke meiden!šŸŒ»