Een dagje mee eten met Sandra 6

 

Zoals iedere dinsdag hebben we ook vandaag weer een nieuwe video. Deze keer neem ik je weer eens een dagje mee en laat ik je zien wat ik zoal eet op een dag. Ik hoop dat je de video leuk vindt en dat je er iets aan hebt. Wellicht helpt het je om zelf wat beter te gaan eten of geeft het je wat inspiratie. Mocht je meer van dit soort video's willen zien, kijk dan even op ons YouTube-kanaal. Je kunt je hier ook abonneren om op de hoogte te blijven van onze laatste video's. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Jeanne - Dinsdag 6 juni 2017 19:10
Dank Sandra!
Eten jullie ook toetjes na de maaltijd?
Justme - Dinsdag 6 juni 2017 19:13
Haha, heb ook echt om je kunnen lachen Sandra, om je droge humor. Schattig ook Pebbles. Ik vind het fijn dat je zo eerlijk bent. Wees vooral jezelf, heel fijn! Heb er heel veel aan... Liefs!
Jillie - Dinsdag 6 juni 2017 19:19
Ik vind jou leuk! Zo heerlijk rustig en gewoon.
En ik houd van jouw spiegel, vooral de spreuk die erop staat! :)

Eerlijk trouwens aan het eind! Ben het helemaal met je eens, jullie kunnen het niet gauw goed doen. Terwijl jullie je best doen. Maar er is altijd wel iemand die meent kritiek te moeten geven of minder fijn geformuleerde feedback.

Ik vind in elk geval dat je (jullie) het goed doet (doen). Ga zo door!
Eva - Dinsdag 6 juni 2017 19:30
Ik waardeer jullie blogs, filmpjes en alles zeer. Eerlijk gezegd vind ik het dan ook wel vervelend dat er altijd weer mensen zijn die kritiek hebben terwijl jullie je best doen om te helpen. Bedankt voor de video!
Anoniempje k - Dinsdag 6 juni 2017 19:34
Bedankt voor je eerlijkheid.
Ik begrijp ook niet waarom het publiek dat kijkt dan zo kritisch is, want hun eigen bordje zal ook niet altijd " juist " zijn

Ik vind het net heel fijn om te zien , de echtheid ..
Hopelijk krijgen we nog vaker deze vlogs te zien want ik vind deze echt heel waardevol.

Aloe - Dinsdag 6 juni 2017 19:40
haha ik lig in een deuk om jouw humor soms, over slingers en tomaatjes op in de fabriek:) Ik begrijp je feedback zeer goed, spontaniteit moet wel spontaan zijn vanuit een soort van vertrouwen. Wat goed is is goed!
Nelle - Dinsdag 6 juni 2017 19:41
ik vind juist dat jullie het super, mega goed doen! als ik jullie eetpatroon zie komt dat overeen met al de mensen die ik ken en die GEEN eetstoornis hebben, dus ben ik jullie oneindig dankbaar dat jullie dit doen voor ons, want zelfs voor mensen die nooit een eetstoornis hebben gehad is het niet fijn om kritiek op je eetpatroon te krijgen of om een hele dag je camera op je eten te zetten, dus bedankt om dit voor ons te doen!
Aloe - Dinsdag 6 juni 2017 19:41
ohja en dank voor je eerlijkheid over die appel, dat is geweldig! Ik geniet van alle vlogs!
Annabel - Dinsdag 6 juni 2017 19:58
Leuk filmpje! En over 't laatste, niemand eet elke dag hetzelfde. Het is juist normaal en gezond om de ene dag wat meer dan de andere dag te eten, de ene dag wat gezonder dan de andere dag. Dat is varieren! Dus vind t juist goede filmpjes!
K - Dinsdag 6 juni 2017 20:07
Ik begrijp je opmerking op het einde heel goed . Maar ik denk dat jullie zulke opmerkingen ook kunnen opvatten dat deze gezegd wordt door iemand die misschien heel erg vast zit in de eetstoornis en reageert , ja stom gezegd misschien , in "naam van de eetstoornis" . Dus dat het helemaal niet als kritiek op jullie bedoeld is xx leuke video trouwens
DragonFly1991 - Dinsdag 6 juni 2017 20:11
Bedankt weer Sandra!
joya - Dinsdag 6 juni 2017 20:13
Leuke vlog en ahhhh je arme hondje bang voor je camera! Liefs kanjer 👍😙
- - Dinsdag 6 juni 2017 20:24
Bedankt Sandra!
Ik vind het echt fijn om te zien dat jullie allemaal (in de filmpjes) een ander eetpatroon hebben; juist omdat dat ook precies is wat er in mijn omgeving ook gebeurt.
Daarmee laten jullie ook zien, dat er niet één bepaald eetpatroon 'normaal' of 'goed' is; het is goed waar jij je goed bij voelt.
En ook supergoed dat je je zo uitspreekt. Ik hoop dat er in het vervolg wat op gelet wordt; want soms zijn de reacties meer dan kritisch; meer vernederend/ aanvallend.

En ik vind je hondje echt een schatje. Mijn hond keek altijd weg als ik een foto wilde maken, haha.
Nadine - Dinsdag 6 juni 2017 20:28
Sandra, Yes!!! Ik vind jou filmpjes zo leuk!
Ano - Dinsdag 6 juni 2017 20:29
Leuk filmpje Sandra! Ik vind het kei leuk om naar je te kijken! Je bent zo puur en eerlijk en dat waardeer ik! Ik hoop dat je door blijft gaan met filmen!
Vlien - Dinsdag 6 juni 2017 20:32
Weer een mooie filmpje!
Fayee - Dinsdag 6 juni 2017 20:43
Mooi filmpje! en ik snap je helemaal wat je aan het einde zegt.
Sterregoesforit - Dinsdag 6 juni 2017 20:49
Superleuk om te zien!! En gewoon lekker blijven eten hoe je eet, helemaal niks mis mee! Ik vind je heel tof :-) Liefs
Hannah - Dinsdag 6 juni 2017 20:50
Weet je, als jij liever geen koekje eet, helemaal prima. Als jij genoeg hebt aan deze hoeveelheid eten, ook prima. Ik zit daar totaal niet mee, en het is niet aan andere mensen om te bepalen wat jij moet eten. Ik snap ook heel goed dat het niet leuk is om elke keer die reacties te krijgen, en alleen al daarom zou ik zelf nooit een video met mijn eetpatroon op internet plaatsen. Ergens vind ik het dus wel dapper dat mensen van Proud zich toch blootgeven, echt.

Maar aan de andere kant: Als jullie er heel bewust zelf voor kiezen om je eetpatroon weer te geven op instagram en vlogs en jezelf daarin als voorbeeld te presenteren, kun je ook niet verwachten daar alleen maar applaus voor te krijgen. De consequentie is gewoon dat mensen soms dingen kunnen zeggen die hard aankomen, zeker hier op het internet. Misschien is het dan beter om voor jezelf af te wegen of je dit wel wilt delen, in plaats van van te mensen hier te verwachten - mensen met heel veel gevoeligheden rondom eten en die jullie als voorbeeld zien - dat ze alleen maar positieve dingen zeggen en geen kritische vragen stellen.

Daarnaast vind ik ook wel dat mensen het eerlijk mogen zeggen als dingen hun niet helpen. Dan bedoel ik niet met persoonlijke aanvallen als 'jij eet te weinig', maar wel 'deze blog triggert me'. Proud is een hulpverleningsinstantie waar medewerkers betaald worden om bezoekers te helpen. Net als bij een andere hulpverleningsinstantie mogen mensen het dus ook zeggen als iets niet helpend is. Ik bedoel daarmee zeker niet dat het oké is om onbeschofte reacties te plaatsen en ook niet dat er gelijk gehoor moet geven aan iedereen die kritiek heeft of getriggerd is. Maar ik vind wél dat Proud ook de taak heeft om kritisch te evalueren wat het effect is van hun blogs op lezers, wat werkt en wat niet, en daarbij te luisteren naar lezers. Dus dat wilde ik even zeggen, niet alleen als reactie op je boodschap in deze vlog, maar omdat ik merk dat er toch wel een taboe rust op alles dat maar ruikt naar kritiek, en ik dat niet helemaal terecht vind.muus83 - Dinsdag 6 juni 2017 21:33
Dank je Sandra! Ik ben de laatste die kritiek zal geven op jullie "dagje meeeten"- video's. Ik denk eigenlijk dat jullie juist een heel gezond en gevarieerd eetpatroon laten zien. Ik ben zelf de gezonde kijk op een normaal en gezond eetpatroon helemaal kwijt en ik vertrouw er volledig op dat jullie dit dmv de video's aan ons laten zien. Dank jullie wel allemaal en blijf voorál eten wat je wilt eten, zonder rekening te houden met wat de kijker zou willen zien of wat dan ook!
Nadine - Dinsdag 6 juni 2017 21:35
Trouwens! Wat een leuke hoek heb jij in je huis, met die leuke bank, muur en poster/schilderij!
Laura V - Dinsdag 6 juni 2017 23:02
Prachtig en bedankt Sandra dat jullie, ondanks die negatieve ervaringen die dit werk meedraagt, toch nog blijven posten, schijven en jezelf filmen. Het steunt diegene die er open voor zijn.
SPARKLE1991 - Dinsdag 6 juni 2017 23:15
Fijn om weer een filmpje van je te zien:)
Tessa - Dinsdag 6 juni 2017 23:19
Ik vond in je vorige "dagje mee eten" video dat je weinig at op een dag. En ik besef dat elke dag anders is en dat het soms voorkomt dat je wat minder eet. Maar deze dag is wederom super weinig. Het spijt me dat ik je alsnog kritiek geef. Het is absoluut niet tegen jou als persoon gericht. Het is gewoon best triggerend om te zien.

vanAnaarB - Dinsdag 6 juni 2017 23:20
Goede video en sterke woorden op het eind.
B. - Woensdag 7 juni 2017 04:34

Dit is de zoveelste blog waa jullie als medewerkers klagen over jullie eigen publiek, helemaal ongegrond en kwetsend.
Voor alle duidelijkheid: onbeschofte en persoonlijk gerichte negatieve reacties keur ik ten stelligste af!
Maar ik vind soms dat jullie niet goed tegen kritiek kunnen en direct in de slachtofferrol kruipen.
En hierbij spreek ik over nagenoeg al de medewerkers. Wanneer er 5 percent van de reacties negatief getint zijn spreken jullie snel van "de vele negatieve reacties" en hoe dat jullie kwetst.
De ene opmerking die gemeen is trekken jullie er uit en over de tientallen andere reacties waar jullie bijna de hemel in worden gesproken wordt dan niet meer gesproken. En die opmerking komt dan waarschijnlijk van iemand die heel erg diep in haar eetstoornis zit en zo een dingen van uit haar eetstoornis zegt. (Wat ik daarom nog altijd niet goedkeur).
95 percent van de reacties zijn (soms overdreven) persoonlijke bewieroking is in termen van (fantastisch, prachtig, super, bewondering!).
Deze website die toch niet om continu eigen lof los te weken?
Soms heb ik het gevoel dat deze website de omgekeerde wereld is: de lezers die het moeilijk hebben spreken continu bemoedigende woorden naar jullie goe, moet dit niet omgekeerd zijn?
Dit is een website voor mensen met een (eet)stoornis dus kritische reacties mogen toch? Of als mensen het moeilijk hebben met iets mogen ze het toch op een beleefde manier aankaarten?
Wat verwachten jullie eigenlijk van jullie lezers? En dit is een eerlijke vraag.
Ik hoop dat deze oprechte reactie ook niet wordt gecatalogeerd onder gemeen want zo is het niet bedoeld.
Maar alles eens in het juiste perspectief plaatsen aub.

ano - Woensdag 7 juni 2017 06:54
Ik vind het naar dat er zoveel mensen 'slecht' reageren op deze video's.
Maar is dit ergens ook niet te verwachten? Dit is een website voor mensen met een eetstoornis. Alles rondom eten triggert en het zien van iemand anders zijn eetpatroon kan heel helpend en motiverend zijn voor de ene, maar natuurlijk eeg trufferend voor een ander. Ik denk juist dat het goed is dat er reacties komen en dat deze meiden delen wat ze echt voelen bij het kijken van deze video. Zo word er ook duidelijkheid gegeven naar hoe sterk hun eetstoornis is?

Blijf vooral de waarheid tonen en ga inderdaad niet meer/anders eten om geen negatieve reacties te krijgen. Uiteindelijk is het geen persoonlijke aanval, maar een onzekere eetstoornis die die reacties schrijft.

En voor diegene die dit weinig eten vinden: schijn bedriegt mensen! Ik heb even grof de kcal berekent en dit is gewoon een heel normale hoeveelheid! Het is niet omdat je geen 3 tussendoortjes van koek en fruit hebt per dag dat je te weinig eet he ;)

Ik heb zelf een instagram account en krijg soms ook opmerkingen dat ik te weinig eet, dit op dagen dat ik aan voldoende energiebron. Sommige dagen lombok niet aan voldoende energie en krijg ik reacties dat ik goed bezig ben en goed gegeten heb. Vreemd toch? Sommige maaltijden zien er weinig uit maar zijn het niet. Foto's en video's kunnen gewoon een heel vertekend beeld geven van hoeveel je nu echt gegeten hebt.

Ik hoop dat jullie deze video's vooral blijven maken! Ik vind ze erg helpen en vooral de diversiteit zien tussen jullie allen. Sandra eet heel basis (wat mijn favoriet is btw) noeska eet vaak wat specialer wat leuke inspiratie geeft, ... Hey toont echt dat ieder mens een eigen eetpatroon heeft en dat is heel goed om naar voor te brengen op deze site vind ik!
Girlll - Woensdag 7 juni 2017 07:57
Sandra, het gaat inderdaad om dat je laat zien wat jij eet en niet wat anderen verwachten. Het is trouwens echt niet zo gezond haha, I mean hagelslag, pizza, ontbijtkoek. Dus don't worry girl. Elke dag is anders en het moet ook in perspectief gezien worden.
ludemi - Woensdag 7 juni 2017 08:29
Deze filmpje is leuk omdat jij zo gewoon eet Sandra, geen superfoods en jij veranderd je maaltijd als het je uitkomt (moe) ipv strak aan een schema...... bedankt en een knuf voor pebbles
Mootje - Woensdag 7 juni 2017 10:40
Hey Sandra, wat ben je toch een leuk mens, zo lekker jezelf kom je over, ik houd ervan!
Je doet het Super, en ook je opmerking op het eind vind ik heel terecht en stoer van je dat je dit meld!
Het is idd nooit goed, maar blijf lekker bij jezelf, jij weet wel beter en jij weet ook prima wat jij nodig hebt op een dag.
Maar misschien nog een idee voor hier op deze site, Dit is een site voor mensen met eetstoornissen, en je wilt natuurlijk een goed voorbeeld laten zien van hoe een eetpatroon er uit ziet van gezonde mensen, en 1 dag is natuurlijk niet een vergelijkbaar iets.
Dusssssss....ik dacht, is het een idee om eens een keer te laten zien wat jullie in een week allemaal eten, dan hebben de mensen hier een beter beeld, en misschien dat dat dan wat meer helpend is.
Liefs mootje
J. - Woensdag 7 juni 2017 11:09
Blijf vooral doorgaan... de video's zijn juist goed... geven juist de werkelijkheid weer... Een eetstoornis ziet overal dingen in... maar juist in het dagelijkse gezonde leven, is afwisseling, de ene keer meer en de andere keer minder juist heel normaal. En ook iedereen eet anders...

Echt ik waardeer jullie filmpjes... en kijk er elke keer naar uit!
M. - Woensdag 7 juni 2017 12:27
Wat een goed idee Mootje, een what I ate in a week :-) denk inderdaad dat t dan meer in perspectief is. Want om vanuit mezelf te spreken, vind ik deze video best triggeren omdat t minder is dan/maar net gelijk is aan een normale eetlijst (onbijt, lunch 3 boterhammen, 2 dunne plakjes ontbijtkoek, pizza, appel).waarschijnlijk kom je door de pizza net aan de aanbevolen hoeveelheid. En natuurlijk is het maar 1 dag maar er zit naar mijn idee wel een lijn in. Of is het elke keer toeval? Van een "what I eat"-video verwacht ik dat je alles wat je eet op die dag filmt, toch? Laatst heb ik alle eetvideo's gekeken die jullie hebben gemaakt voor Proud en vond t groot contrast met eerst en nu (jullie allemaal, niet alleen Sandra). Ben het ook eens met het feit dat jullie een" hulpverleningsorganisatie" zijn en ook professioneel met jullie doelgroep om dienen te gaan. Jullie doen heel goed werk, begrijp me niet verkeerd; treffende blogs, het forum waar jullie paraat staan. Maar kritiek hoort erbij en zeker als je eetvideo's maakt voor deze doelgroep kun je ook kritische reacties verwachten. Zelf zou ik juist de discussie qua hoeveelheden etc toelaten via dit soort blogs; dat zet juist mensen aan het denken en als je actief nadenkt kom je zodoende zelf tot nieuwe inzichten. Ik vind het jammer dat discussies hier worden vermeden (alleen al de 'disclaimer' bij deze video's); veel lovende reacties maar wanneer een klein percentage bezoekers een respectvolle doch kritische reactie geeft, is het gelijk weer negatief. Mijn reactie is echter constructief bedoeld. Want ik hoop ook dat Proud zal blijven groeien :-)
B. - Woensdag 7 juni 2017 12:41
Ik treed M. volledig bij met haar reactie, zeker aangaande de disclaimer.
De disclaimer bij eetgerelateerde blogs of video's is ongetwijfeld goed bedoeld maar komt naar mijn mening heem aanvallend over, de toon is meteen negatief gezet.
Dit is zeggen "enkel lovende reacties over ons aub, indien je iets anders zegt over deze video of blog ben je onverdraagzaam en negatief".
Ik weet niet of jullie steeds ten volle beseffen wat voor een enorme draagwijdte deze website heeft en jullie blogs (en terecht, deze site is subliem!).
Vergeet niet dat de eetvideo's en blogs geen persoonlijke blogs zijn maar in het kader worden gemaakt als werknemer bij een hulpverlingswebsite om het heel droog te zeggen.
De reactie van Sandra op het eind vind ik daarom niet passend en eerder onprofessioneel en bruut. Jullie zouden beter moeten weten waarom er soms verkeerde reacties komen en dat dit meestal komt uit den eetgestoorde gedachtengangen. En dat is een cassatie reactie van bv Sandra zoals deze niet de juiste manier.
Zelfs opbouwende kritiek wordt meestal niet in dank afgenomen en dat vind ik jammer.
Als dit de cassatie jmanier is om daarmee om te gaan als professione
B. - Woensdag 7 juni 2017 12:47
Excuses voor de laatste zin en schrijffoutjes hier en daar, via de smartphone kan het tokkelen al eens verkeerd eindigen :)
Ik heb ontzettend veel respect voor de inspanningen die jullie elke dag verrichten voor deze website en jullie hebben al onnoemelijk veel mensen geholpen.
Juist omdat jullie website me zo aan het hart ligt heb ik bovenstaande reacties geschreven.
Manu - Woensdag 7 juni 2017 13:03
Hi Sandra,
Bedankt weer voor de video. Ik haal uit jullie video’s erg veel inspiratie.
Ik vind het juist leuk om te zien, dat iedereen het anders doet. Dat er simpele, ingewikkelde, dure, goedkope, zoete, hartige dingen zijn.
Het laat mij zien, dat er vrijheid bestaat in wat je eet, dat het soms wat meer, soms wat minder zijn kan. Ik begrijp dat dit misschien voor velen die een eetschema volgen, omdat het even moet, verwarrend zijn kan. Maar het zijn toch ook geen “perfect example therapie voorbeeld video´s”.
De video’s laten toch juist zien, dat het mogelijk is relaxt met eten om te gaan.
Eetstoornis – vrij – eten!
Dat is ontzettend leuk!

*N - Woensdag 7 juni 2017 13:13
Hoi Sandra,
Ik heb idee dat je steeds losser wordt voor de camera (vergeleken je allereerste filmpjes) en dat vind ik leuk om te zien!
Weer een leuk filmpje en heldere boodschap op het eind.

Liefs *N
Odette - Woensdag 7 juni 2017 13:14
"Ik denk dat de tomaatjes op waren in de fabriek" hahahah!
Goed dat je het hebt over hoe reacties ernaast kunnen zitten, je ziet inderdaad maar zo'n klein stukje van iemands leven.
Ik vraag me af of je/jullie vaak honger hebt/hebben of dat je meer uit gewoonte op bepaalde tijden eet?
Anti - Woensdag 7 juni 2017 13:30
Ik hoop in ieder geval dat jullie dit soort filmpjes en blogs wel blijven maken. Laat je niet ontmoedigen door kritiek, want er zullen altijd dingen zijn waar mensen het niet mee eens zijn of door getriggerd worden en dat mag ook. Maar het is ook een steun voor veel mensen die dit als een soort houvast kunnen zien.

Floor - Woensdag 7 juni 2017 13:31
Ik denk dat je je het wellicht iets te persoonlijk aantrekt: en dat het beter zou werken om het te zien als feedback. Er zullen altijd mensen zijn die negatief reageren, maar er zijn een stuk meer mensen die positief reageren en een aantal mensen die aangeven dat x type filmpje niet voor ze werkt.
En dat is geen kritiek op jou als persoon, maar op de methode die mensen dan kennelijk niet geruststelt: daarin heb je zelf de keuze om te luisteren of niet.
Sommige reacties gaan inderdaad te ver: en dat is ook ongepast.
Maar opmerkingen als "goh wat eet je weinig", komen voort vanuit een eetstoornis en het feit dat meisjes in therapie en klinieken een eetschema aangeleerd krijgen. En als jij vindt dat het niet klopt dan is het, als iemand in het eetstoornishulpverlenings-circuit, ook belangrijk dat te kunnen nuanceren of naast je neer te leggen.
Dat betekent niet dat je het niet lastig mag vinden, maar wellicht is het beter om dat te bespreken tussen collega's en dan iets te bedenken wat wél werkt, dan elke keer weer opnieuw te zeggen dat mensen te negatief reageren en dat je dat stom vindt.
Ten slotte gaat het er om dat mensen zich geholpen voelen, dat is het hele uitgangspunt lijkt me.

Ik vond de manier waarop Scarlet dat vorige week deed in haar krachtvoer-filmpje erg goed: ze vroeg of mensen wilden aangeven wat werkt, en dat als het niet werkt dat het ook oké is en dat ze er voor open staat om dat te horen.
Sal - Woensdag 7 juni 2017 13:53
Ik ben het eens met de voorgaande reacties hier. Vooral wat Floor en B. al zeiden: deze eetblogs hebben tot doel 'helpend' te zijn en zijn verder geen persoonlijke blogs. Een eetpatroon is gewoon objectief wat je eet, en ja, daar zullen mensen kritiek op hebben (al helemaal op een website voor eetstoornissen!). Het is iets anders wanneer mensen zeggen 'ik vind jou geen leuk mens' of 'ik vind dat jouw blogs saai'. Dan wordt het immers op de persoon zelf betrokken, en dat zou inderdaad niet goed zijn. Maar wat betreft de eet-filmpjes en -blogs, denk ik dat jullie je (als hulpverleners) ook enigszins moeten kunnen distantiëren van de kritische reacties. Het ontmoedigen van discussie vind ik geen goede ontwikkeling, want het is op een bepaalde manier ook feedback naar jullie als redactie. Als er elementen zijn die triggeren, dan moet dat gewoon uitgesproken kunnen worden vind ik. Er worden zó veel lovende reacties gegeven, het is echt niet zo alsof iedereen alleen maar negatief is. Maarja, als dat voor jullie wel zo voelt, dan moeten jullie hiermee stoppen of anders opzoek gaan naar een nieuw format (bijvoorbeeld 'what I eat in a week' inderdaad, of anders gewoon random eetmomenten in de trant van 'wat ik zoal gegeten heb').
Annemoontje - Woensdag 7 juni 2017 14:28
hahha glitter dinges, super leuk Sandra!
*** - Woensdag 7 juni 2017 16:00
Weer zo'n super video, Sandra! Ik hou echt van je manier van filmen. En ook top dat je dat op het einde nog even vermeldt. Ik denk dat eenmaal je een eetlijst kan loslaten, je ook snapt dat andere mensen niet iedere dag een koekje eten of soms eens geen warme maaltijd of ... Bij veel reacties hier, draai ik eerlijk gezegd even al zuchtend met mijn ogen. (Oké niet lief van mij. Maar bij sommige reacties lees ik puur een eetstoornis die aan het woord is.) Ik kan me voorstellen dat, ondanks dat jij best weet dat je reacties met een korreltje zout moet nemen, die soms erg kwetsend kunnen overkomen of jouw gedrag beïnvloeden. En dat zou jammer zijn... Dus top dat je even heel mooi hebt verwoord dat mensen gerust feedback mogen geven maar dat de manier waarop al een heel verschil kan maken. Ik kan enkel zeggen: blijf aub je spontane zelf! Want net dat maakt jouw vlogs zo leuk om naar te kijken.
olivia - Woensdag 7 juni 2017 22:38
Je ziet er goed uit vind ik :) ! Hoe oud ben je eigenlijk? x
Mootje - Donderdag 8 juni 2017 15:23
Haha...dit is nou echt een leuke reactie, even niks over het eten, maar gewoon lekker even iets heel anders...hoe oud ben?..haha...ben ik ook wel benieuwd naar!
Lotte - Donderdag 8 juni 2017 15:30
Sandra ik vind je een leuke meid en ik vind het een leuke video en ik snap dat als er echt onaardige reacties komen dat dit heel vervelend is.. Maar ik denk wél dat júllie - en dat denk ik al heel lang bij deze filmpjes - je moeten realiseren dat je deze video's maakt voor een hele kwestbare groep: namelijk mensen met een eetstoornis. Mensen die eetschema's moeten volgen, mensen die zichzelf allemaal regeltjes opleggen hoe ze wel en niet moeten eten en dan gaan jullie - als zo gezegd 'genezen' eetstoornispatienten - laten zien hoe jullie nu eten zonder eetstoornis. Snappen jullie dan niet dat dit soms heel moeilijk is? Zeker als dat eetpatroon wat jullie voorschotelen negen van de tien keer veel minder is dan de meeste die aankomen moeten eten of vrijwel hetzelfde is als sommige (zoals ikzelf) die nog middenin hun eetstoornis (NAO oid) zitten...
Misschien moeten jullie dit soort video's niet meer maken als het voor heel sitebezoekers geen motivatie biedt en jullie er zelf ook niet happy van worden?
Lotte - Vrijdag 9 juni 2017 13:04
Is het een idee om andere vrouwen dan de redactie een eetdagboek te laten opnemen. Vrouwen die echt nooit iets met een eetstoornis te maken hebben gehad. Vriendinnen van jullie of Joyce van Scarlet bijvoorbeeld? Ik denk dat dat veel inspirerender is!
M. - Vrijdag 9 juni 2017 14:51
Ja dat lijkt mij ook een heel goed idee!!:)
sam - Zondag 11 juni 2017 16:22
Dat lijkt me ook tof!
Ellie-x - Vrijdag 9 juni 2017 16:48
Leuke video! En goed dat je dat op het einde uitspreekt!
Aloe - Vrijdag 9 juni 2017 18:49
Ik had al gereageerd maar ik zit nog met een vraag aan sandra: JIJ schreef een keer over je last van je maag, en maagzuur enzo. Dat heb ik ook, ik vroeg mij af je at hier pizza, iets wat ik zo ook ga eten;) hoe ga jij met maagzuur om? slik je pillen of is het niet elke dag dat je er last van hebt? Of ben je in onderzoek bij de arts of belemmerd het jou niet perse bij het eten? Liefs Aloe
Koffie - Donderdag 22 juni 2017 10:56
Ik heb altijd het gevoel dat jij tegen gezonde producten bent. Niet dat jij ongezond eet, in tegendeel! Maar je praat best in negatieve termen rondom eten, zoals die glitters. Als iemand dat wil eten en daarnaast genoeg eet, prima toch? Waarom moet er dan ik zulke negatieve krachttermen gesproken worden. Er is meer dan 1 normaal.
F - Donderdag 22 juni 2017 22:34
Mag ik vragen waarom je geen tussendoortjes eet? En ik vind als ik eerlijk ben ook vrij weinig, zo over de gehele dag....
Lotte - Zondag 25 juni 2017 20:00
Zouden jullie een keer een eerlijke blog/video willen maken over hoeverre jullie echt voor honderd procent van jullie eetstoornis genezen zijn... Ik kan me namelijk voorstellen dat jullie heus nog wel eens een dagje hebben dat jullie je dik voelen, dat je een keer een hele rol koekjes leegeet. Dat je besluit om vandaag echt even een dagje wat minder/gezonder te doen... Of hebben jullie daar echt helemaal geen last (meer) van? Ik kan me zo niet voorstellen dat het altijd zo ontzettend normaal is als in de video's. Zouden jullie daar eens een keer iets over willen zeggen?
Tessa - Maandag 21 augustus 2017 09:35
Voorheen kwam ik nooit echt op de site van proud 2b me maar nu steeds best vaak en vind het juist super fijn om te zien wat hun allemaal eten en het is gwn normaal de ene x gezonder dan de andere x en de ene x wat meer en wat minder en gwn gevarieerd zo eet ieder gezond persoon ook dus vind wel dat ze gelijk heb niet te snel oordelen tis om te helpen meer niet en ik moet zeggen dat ik er veel aan heb geeft veel leuke en lkkre iedeen om te proberen en ik woon ook alleen dus als ik avond zou eten dan deed ik het ook met zakjes anders gooi je een hoop geld weg zou zonde zijn toch xd ik eet nu momenteel bij OTT dat is een woon begeleiding waar ik mee kan eten omdat ik het zelf niet kan nou ja durf.... En ik wacht op de opname bij rintveld maar tis wachten op het AMC want ze moeten in samenwerking heb namelijk anorexia en een soort smetvrees dus nogal ingewikkeld en heb het al anorexia vanaf me 13e en ben nu 22 heb elke kliniek en ziekenhuis gehad behalve rintveld ben eigenlijk al uit behandeld verklaard maar ik wil het nog niet opgeven maar toen kreeg ik het afgelopen jaar doordat ik ECT heb gedaan een soort smetvrees maar dan niet voor bacterieen maar voor calorieen echt heel naar dat vind ik nog erger dan me anorexia het heeft zeker met elkaar te maken maar dwang is echt zo'n killing klote zooi maarja laat ik hopen dat morgen 22augustus2017 een x goed nieuws krijg en kan beginnen bij rintveld en AMC om het nog 1x te proberen weetnie wrm ik dit allemaal vertel maar ja daar is deze site voor toch. :p