Een dagje mee eten met Lonneke 27

 

Het was een winderige dag toen ik de vlog opnam, dus verwacht lekker veel herfstige beelden en warme havermout. Verder ben ik een beetje zoekende wat betreft mijn eetpatroon; ik moet de komende tijd - om medische redenen - wat meer op mijn voeding letten. 

Dat gebeurt me af en toe, en ik merk dat ik daar gelukkig makkelijker in word, maar in combinatie met een eetstoornis was dat lang niet altijd even makkelijk. De extra 'focus' op het eten, wat kan wel en wat kan niet? Het maakt het een stuk gecompliceerder om daarnaast voeding niet op te delen in categorieën en weg te blijven van 'veilig' en 'onveilig' eten. Vandaag laat ik je zien hoe ik dit, nu ik geen eetstoornis meer heb, aanpak. Veel kijk plezier!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Dinsdag 22 november 2022 16:33
Hi Lonneke,

Wat vervelend dat je zo ziek bent geweest! En ja, zo'n dieet kan even flink wennen zijn. Maar goed dat je er zo bewust mee omgaat.

Ik heb zelf ook last van glutensensitiviteit en ik vermijd gluten volledig, behalve sporen. Waarom? Omdat het moment dat ik er last van krijg het moment is dat mijn lichaam merkbaar (tijdelijk) beschadigd is. De voorstadia waarop ik er geen last van heb, zijn ook belastend voor mijn lichaam. Als mijn lichaam moeite heeft met het verteren van bepaalde voedingsmiddelen, dan zie ik geen reden meer om het me mijn lichaam toch moeilijk te maken, ongeacht of ik er last van heb. Klachten zijn zeker signalen, maar ik hoef niet er niet op te wachten tot mijn lichaam eigenlijk al tegen me aan het schreeuwen is. Dit uitgangspunt heeft me zo veel gezondheid teruggegeven. Mijn lichaam helpen door zo goed mogelijk verteerbare voeding tot me te nemen is ook zelfliefde.

Voor mij was het een hele stap om daar te komen. Ik kwam van mijn lichaam zo hard mogelijk laten werken voor vertering vanuit eetstoornisgerelateerde gedachten. Ik ben in dit opzicht vele malen milder voor mijn lichaam geworden dan de gemiddelde arts of diëtist. Misschien past dit uitgangspunt je totaal niet - en dat is natuurlijk prima. Maar ik wilde je in ieder geval laten weten hoe een eetstoornis voor mij uiteindelijk via een zeer strict dieet (nee, het is niet beperkt tot glutenvrij) toch in een vorm van zelfliefde heeft kunnen uitmonden.
britneyangel - Dinsdag 22 november 2022 20:55
wat vervelend Lonneke dat je ziek was geweest, ik snap dat het ook vervelend is met gluten! zorg goed voor jezelf! leuke blog vond ik