Een dagje mee eten met Lonneke 15

 

Leuk dat je weer inhaakt! De afgelopen weken zijn voor mijn gevoel vrij druk. De dagen zijn fink gevuld, maar ik ga er best goed op. Ook het sporten houdt me op een fijne manier bezig. Dat is ook waar ik mijn zaterdag, en de video van vandaag, mee begin. Om je zo te laten zien dat sporten, ook na een periode van bewegingsdrang of juist een aversie er tegen, op een gezonde manier deel kan uitmaken van jouw routine. Hiernaast bezoek ik een verjaardag van mijn nichtje en eet ik in de avond alleen. Allemaal dingen, zeker zo bij elkaar, die met een eetstoornis best lastig kunnen zijn. Hopelijk geeft de video van vandaag je wat hoop en iets meer vertrouwen om er ook vandaag weer voor te gaan. Veel kijkplezier! 

Elke dinsdag komt er weer een nieuwe video van ons online. Wil je meer video's van Proud2Bme bekijken? Bezoek dan eens ons YouTube-kanaal. Hier vind je allerlei soorten video's. Van video's met tips, ProudPraat en waarin we vragen van jullie beantwoorden, maar ook nemen we jullie geregeld mee in ons eetpatroon nu en laten we zien hoe het leven na een eetstoornis eruit kan zien.

 

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van de video, voel je vrij om die hieronder achter te laten.

Liefs, Lonneke


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

britneyangel - Dinsdag 14 september 2021 15:50
ik zie dat je ook alpro drinkt, ik drink dat ook want gewone melk heb ik teveel gedronken dus vind ik minder lekker. ik heb nu bananensmaak van alpro die is ook erg lekker. ik zag die tijdje geleden bij me ouders en ik dacht die ga ik proberen. ik vind het een aanrader.
Emma - Dinsdag 14 september 2021 16:07
Dankjewel voor het inkijkje in je dag! Ik vroeg me nog af wat je zoal doet als je gaat sporten. Sporten is voor mij een groot probleem in mijn eetstoornis en ik ben een beetje kwijt wat normaal is. Kun/wil je daar iets over zeggen?
Evi - Dinsdag 14 september 2021 16:32
Leuke video Lonneke! Fijn om zo mee te kijken.

Het klopt wel dat je zegt dat er best wel wat dingen in zitten die lastig kunnen zijn als je een eetstoornis hebt. Ik dacht voornamelijk: verjaardag en hapjes, daar raak ik altijd het overzicht kwijt en vind ik moeilijk te bepalen hoeveel voor mij oké is zonder dat het teveel (of te weinig) is. Wat zijn jouw gedachten nu zo na herstel met dit soort situaties?
Evi - Dinsdag 5 oktober 2021 14:56
Hey Lonneke,

Ik ben nog steeds wel nieuwsgierig wat jouw gedachten hierin zijn!
Charlise - Dinsdag 14 september 2021 17:01
Dag Lonneke,

Ook ik vind het moeilijk om te weten hoeveel je precies moet eten wanneer de structuur op een dag wegvalt. Ik zou bang zijn om te veel of te weinig te eten omdat ik het zelf niet aanvoel. Dat is vervelend omdat je er dan over moet nadenken. Terwijl bij andere mensen het gewoon onbewust vanzelf gaat.
Flo - Dinsdag 14 september 2021 17:19
Wat leuk om Sopje en Fiep weer te zien! Smelt❤️‍🔥
Hoewel ik ook hersteld ben van m’n ES én ook kan afwijken van m’n normale eetprogramma, werd ik bij jou ‘rommelige’ eetdag wel wat benauwd! Vooral die wijn en hapjes tussen de middag op een doordeweekse dag. Goed dus om toch nog jullie video’s te blijven volgen voor goeie inspiratie! (En omdat ze zo leuk zijn😁)
Cindy - Dinsdag 14 september 2021 19:52
Leuke video!Dank voor het delen x
Patroklos10 - Dinsdag 14 september 2021 23:06
lieve Lonneke,
vanavond bij mijn avondtd even je leuke video gekeken. Zoooo helpend vooral te zien wat jij eet voor het sporten. hoe lang voor het sporten eet je dit? Ik ben echt zoekend wat ik kan eten voor het sporten als het straks weer mag, want door mijn es werd ik een beetje getriggerd dat je NUCHTER moet trainen, wat heeel goed zou zijn, echt een hype momenteel. Dus zo fijn dat dat helemaal niet hoeft!! Wauw, ook zo mooi die bord pasta die je durft te eten en ook hoe je geniet van een dagje zonder moetjes wat betreft producten. Hier verlang ik echt naar. Ook heerlijk zo kroelen met beestjes he! Gaan de katjes goed samen met je leguanen?
C - Woensdag 15 september 2021 00:00
Hoi Patroklos,

Het is voor iedereen echt verschillend of je wel of niet wilt eten voor je training. Je móét niet nuchter sporten, het hoeft dus helemaal niet.

Ik pas mijn eetpatroon niet aan op mijn sportmomenten. Als ik 's middags ga sporten, net voor het avondeten, dan eet ik - als ik van te voren trek heb - misschien een tussendoortje, maar als ik in de ochtend ga sporten, ga ik echt niet mijn ontbijt nemen na het sporten. Dat doe ik gewoon niet, want in de ochtend heb ik te vaak te veel trek. Het kan zelfs zijn dat als het een zware training was dat ik zowel voor als na het sporten in de ochtend ontbijt. Dan ontbijt ik dus gewoon 2x.

Het is maar net wat je lichaam aangeeft en wanneer je lichaam de beweging het fijnste vindt. Sommigen zijn ochtendmensen en houden ervan om in de ochtend actief te zijn. Sommigen zijn avondmensen en die hebben het juist nodig om in de ochtend rustig op te starten en uitgebreid de tijd te nemen om te ontbijten en sporten het liefste in de late middag of in de avond. En voor weer andere mensen is dat per seizoen verschillend. En ook of je het fijn vindt om voor of na je training te eten.

Weet in ieder geval dat het geen ongeschreven regel is dat je altijd nuchter moet sporten. Dat hoeft absoluut niet. Luister daarin naar je lichaam.

(geen antwoord van Lonneke, maar wel van iemand die hersteld is van een eetstoornis en snapt waar je vraag vandaan komt).

Groetjes,
C
Patroklos10 - Woensdag 15 september 2021 13:14
Beste C, dank ook voor jouw bevestiging. Ik weet dat het geen MOETEN is hoor, maar het was in het verleden dus mijn es die daar dingen over had gelezen (verlagen van vet%) dat ik vond dat ik dat ook moest door. Misschien dat het sporten daardoor dus uit mijn tenen moest komen, terwijl ik het wel vol kon houden, maar het MOEST dus van mijn es om het zo te doen. NU bang om het anders te gaan doen, want hoe reageert mijn lichaam op bewegen met eten vooraf. Daar komt dus mijn opmerkingen vandaan. IF triggert mij ook enorm, dat het GOED is om pas om 13uur te eten bijv. :(, maar wl dit dus graag anders. Daarom was deze video wel helpend en ontnuchterend (haha, leuk woord in dit verband) :)
Eva - Vrijdag 17 september 2021 09:22
Hoi Lonneke welke supplementen helpen bij jouw (spier/pees) pijn? Ik heb ook fibro en kan niet goed studeren omdat ik een zere arm krijg