Een dagje mee eten met Lonneke 13

 

Vandaag staat er weer een gloednieuwe video voor je klaar! Ik werk, zoals je inmiddels wel gewend bent om te zien, weer een dagje thuis. Mijn eetpatroon op zo'n dag lijkt meestal vrij veel op een basislijst. Ik eet veelal op dezelfde momenten; die structuur vind ik hierin heel fijn en daar heb ik ook behoefte aan. Maar ik luister vooral ook heel erg naar mijn lichaam. Soms eet ik iets meer en soms iets minder en dat is naar mijn idee helemaal gezond en in balans. 

Ik hoop dat deze video voor jou een inspiratie zal zijn in het eten op gevoel en dat dit iets kan zijn waar je naartoe kunt werken. Veel kijkplezier!

Wil je meer lezen over eten op gevoel? Klik dan hier.

 

Meer video's van Proud2Bme vind je op ons YouTube-kanaal. Wat voor video's kijk jij graag? Of wat zou je graag willen zien? Voor nu in ieder geval veel kijkplezier! Laat gerust een reactie achter. 

Liefs!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Patroklos10 - Dinsdag 25 mei 2021 13:53
Duimpje voor je leuke video weer. Mooie wind/stormbeelden. Brrr, geen fan van de kaas. Ik hoop dat je je door het filmen niet verplicht voelt te eten, om ons te laten zien dat je wel genoeg eet. Dat hoor ik soms van de anderen. Fijn te lezen dat je iig wel naar je behoefte kon luisteren. Verder vraagje: eet jij glutenvrij en plantaardig (ik zag dat van de melk) of zit daar nog een reden achter? Ik zie vaker dat er meer plantaardig wordt gegeten. Mooi hoor, klopt het dat het een verschil is met vroeger? Die bewustwording? In eerdere dagjes van jaren terug wordt er echt meer vlees gegeten. Dit is een open en eerlijke vraag die niet voorkomt uit mijn es, meer belangstelling. Liefs. en helpend weer vandaag. Je mag ook reageren in mijn dagboekje hoor op mijn vragen.
Flo - Dinsdag 25 mei 2021 16:14
Hi Lonneke! Mooie video weer! Die kleine dingetjes, zoals die boom die je weerspiegelt ziet in de plas.. zijn mooi!
Leuk om je aan je nieuwe bureau te zien! En ik vind het altijd grappig en leuk om je vriend even te zien tussendoor.
Thanks!
❤️
Patroklos10 - Dinsdag 25 mei 2021 16:16
ja, die vriend tussendoor! Lekker maf doen in de keuken!
Renske - Dinsdag 25 mei 2021 18:57
Het was een fijne video, ondanks - zoals je vaker hebt benoemd - dat hij zo normaal was! Don't worry.

Wat ik me wel afvroeg. Je zei dat je niet zo'n honger had en toen pakte je alsnog een snack/tussendoortje. Ik weet niet of dit mijn eetstoornis is die aan het woord is maar dat snap ik eventjes niet zo goed. Want waar luister je dan naar? Naar je harthonger ipv je echte honger?
Anna - Dinsdag 25 mei 2021 21:10
Ja was ik ook benieuwd naar! neem je dan nog iets omdat het 'hoort'?
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 26 mei 2021 10:50
Heey Renske en Anna,

Goeie vraag inderdaad, ik begrijp dat dit een beetje verwarrend is! Op dat moment had ik niet echt trek in iets, maar ik merkte wel aan mijn lichaam dat het iets nodig had. Ik luisterde dus naar mijn buikhonger, maar ik zei het inderdaad niet helemaal goed. Scherp opgemerkt! ;)

x
Anna - Woensdag 26 mei 2021 13:19
dankjewel voor je reactie Lonneke. ik zou daar zelf nog wel graag eens meer over weten, hoe weet je precies of je iets moet/wil eten (behalve dan als je buik hard rommelt natuurlijk)?
Renske - Donderdag 27 mei 2021 11:32
Ja dankjewel voor je reactie! En inderdaad, ik heb dezelfde vraag als Anna
Starchild - Vrijdag 28 mei 2021 00:12
Hoi Anna

Als iemand die hersteld is van boulimia kan ik zeggen dat ik lichamelijke honger opmerk aan verschillende dingen naast een rommelende maag. Soms word ik prikkelbaar zonder duidelijke aanleiding wat weer over gaat na iets gegeten te hebben ("hangry"). Soms voel ik me slapper worden/ minder energie. Dat geeft weer een beetje het gevoel van ' oke, even een break, even wat eten'. Soms merk ik op dat er een aantal uren versteken zijn zonder dat ik iets heb gegeten doordat ik druk bezig met iets was. Dat is meer een besef van tijd en eten op verstand.

Hopelijk heb je er wat aan en natuurlijk is het per persoon weer anders.
Saskia - Dinsdag 25 mei 2021 20:58
Leuke video weer! Kun je misschien een keer een blog schrijven over het autorijlessen?