Een dagje mee eten met Lonneke 10

 

Je ziet het al aan de thumbnail: tijd om eerlijk te zijn. Ook al gaat het over het algemeen goed, dat betekent niet dat er geen moeilijke dagen of weken meer voor mij bestaan. Zo blijf ik het moeilijk vinden om 'nee' te zeggen, wat soms resulteert in een wat drukkere periode. Op dit moment zit ik midden in zo'n periode. Dat is niet perse erg, zolang je hier 'goed' mee om kunt gaan.

Wanneer ik langere tijd spanning ervaar, word ik vergeetachtig, prikkelbaar en verdwijnt mijn eetlust. Dit vind ik zelf soms best lastig en zeker met oog op mijn eetstoornisverleden schrik ik hier weleens van. In het verleden was het gebrek aan eetlust vaak een trigger om door te schieten. Gebruik te maken van het feit dat ik nergens zin in heb. Ik heb inmiddels geleerd dat dit me niets oplevert. In tegendeel juist. Ik heb mogen ervaren dat het me meer geeft wanneer ik - juist op deze momenten - dit probeer op te vangen. Dit kan betekenen dat ik me iets meer moet richten op structuur en regelmaat en ik wat eerder terugval op 'makkelijk' eten. Producten of gerechten die ik lekker vind en die snel klaar zijn. Op deze manier verlaag ik voor mezelf de drempel om mezelf te blijven geven wat ik nodig heb.

Daarnaast probeer ik mezelf ook - waar mogelijk - rust te gunnen. De lat iets te verlagen en mijn verwachtingen bij te stellen. Deze video is hier denk ik ook een mooi voorbeeld van. Ik heb de neiging om het er 'beter' of 'mooier' uit te laten zien, terwijl het soms juist zo verfrissend kan zijn om iets te laten zien zoals het is. Zonder mooie edits, zonder make-up of een waardevolle boodschap. En misschien is dat wel de boodschap.

Mocht jij dit herkennen, dan hoop ik dat deze video je wat meer energie en houvast geeft. Want het is niet altijd makkelijk. Het is ook menselijk om er af en toe even doorheen te zitten en ik hoop dat ik kan laten zien dat je ook hier doorheen kunt komen. 

Liefs,
Lonneke


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

anoniem - Dinsdag 8 december 2020 13:34
Zo, zo herkenbaar! En wat ben je eerlijk, open, puur! Neem jezelf niet kwalijk dat je probeert te 'overleven', je bent zoveel sterker dan je nu voelt!
Er komt vast weer een fijnere, makkelijkere tijd.

Hang on there!
Topper!
L...... - Dinsdag 8 december 2020 14:22
Mooie eerlijke video! Juist omdat je eerlijk aangeeft dat het even wat minder gaat vond ik het een 'fijne' video om te kijken.

PS: leuk t-shirt heb je aan in de video :)
Maartje - Dinsdag 8 december 2020 14:28
Bedankt voor deze video. Knap van je om zo eerlijk te zijn, maar ook heel goed om te zien dat je, ondanks een slechte dag/week, toch goede keuzes maakt wat betreft eten. Je lijkt goed te weten wat je nodig hebt en hoe het komt dat je je zo voelt. Dat is super knap!
Jildou - Dinsdag 8 december 2020 15:39
Fijne video Lonneke, hoop dat je je gauw wat beter voelt! Welk liedje draait er aan het begin van de video? Thanks alvast!
Key - Dinsdag 8 december 2020 15:48
unrest van elphnt dacht ik :)
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 9 december 2020 13:22
Bedankt voor je berichtje! Goeie vraag! Unrest is helemaal goed! :)
Esmee - Dinsdag 8 december 2020 15:57
Mooie video en lekker gevarieerd eten Lonneke! Wel suf dat bij Google Search dan toch altijd 'snel afvallen' en 'snel vegetarisch afvallen' bovenaan verschijnen. Dat mogen ze van mij lekker uit hun algoritme gooien haha.
Lost girl - Dinsdag 8 december 2020 17:16
Precies wat ik ook zag. Tijd geleden keek ik hoe ik mijn broek kon vermaken. Google vond het logischer dat ik mijn broek wou vermageren haha. Zo typisch 🤦🏼‍♀️
w - Dinsdag 8 december 2020 17:40
Het is ook leuk om te kijken als er verder niet veel gezegd wordt en een sfeer gegeven wordt. Daarvoor is het ook film. Ik vond het leuk om te kijken!
G. - Dinsdag 8 december 2020 19:54
Dankjewel dat je deze video gemaakt heb en wilde delen. Hopelijk kan (/mag) iemand jou ook helpen? Wat mij betreft is het niet beter als je iets weet en doet vergeleken met iets weten maar niet kunnen en dus hulp vragen of doen wat in het moment wel lukt. Denk dat het tweede zelfs moeilijker is dan het eerste :je realiseren dat iets wat je wel kan of wel weet, nu even niet lukt. Take care!
Anne - Woensdag 9 december 2020 10:34
Ik vind het juist heel "fijn" om dat je het ook deelt als het wat minder goed gaat! Sterkte en rust een beetje uit....
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 9 december 2020 13:21
Heey iedereen,

Bedankt voor de lieve reacties, waardeer ik heel erg!

Liefs
Flo - Woensdag 9 december 2020 15:10
heel lieve Lonneke,

Onwijs dikke knuffel voor jou. Ook op een minder goeie dag ben je fijn om naar te kijken. Super bedankt. Kuss
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 16 december 2020 09:21
Hee Flo,

Ah, wat lief dat je dat zegt! Dankjewel!

x
Tinkerbell - Maandag 14 december 2020 08:41
Lieve Lonneke,
Ondanks dat ik het voor jou vervelend vind dat je momenteel overprikkeld bent en niet lekker in je vel zit, vind ik je openheid ontzettend waardevol. In mijn ogen doorbreek je hiermee een taboe. Over het algemeen lijken mensen geneigd te zijn om vooral het positieve te laten zien. Heel begrijpelijk, alleen niet realistisch. Het leven zit nou eenmaal vol uitdagingen en dat geldt dus ook voor jullie. Dat is geen falen of iets om je voor te schamen. Dat is gewoonweg hoe het leven is. Voor mij als trouwe lezer is het heel leerzaam om te zien hoe jij met dit soort periodes omgaat. Dank je wel dus voor je openheid en het lef om je hiermee kwetsbaar op te stellen. Ik vind het dapper en sterk. Zorg goed voor jezelf.

Liefs Tinkerbell
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 16 december 2020 09:21
Hee Tinkerbell,

Wat mooi en fijn dat je dit zegt. Ik krijg er zelfs een beetje tranen in mijn ogen van, dankjewel.

x
Lisa - Dinsdag 15 december 2020 00:41
Er komen betere tijden meid.
Ik voel mezelf ook niet goed..
Dat we ons snel beter mogen voelen.
Velen met ons.

PS.
Lonneke wat heb jij een prachtige huid! Wauw
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 16 december 2020 09:20
Heey Lisa,

Mooi gezegd.. Ook al vind ik het vervelend dat jij je ook zo voelt. Het zijn ook gewoon lastige tijden. Hou je taai!

& Ook bedankt voor het mooie compliment natuurlijk!

x