Een dagje mee eten met Lonneke

 

Mijn allereerste vlog! Wat vond ik het spannend maar ook ontzettend leuk! Ik neem jullie een dagje mee naar het bos wat iets anders verloopt dan ik had gehoopt. Die middag was ik lekker thuis en 's avonds had ik een verjaardag. Best een druk dagje zo. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om een dagje met mij mee te kijken wat ik doe en wat ik daarbij eet. Veel kijkplezier!

Liefs,

Lonneke

Elke dinsdag komt er op ons Youtube Kanaal een nieuwe video online waarin we jullie een dagje meenemen, nieuwe producten testen en nog veel meer. Vragen, opmerkingen, suggesties? Laat gerust een berichtje achter!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Eliana - Dinsdag 22 januari 2019 19:53
Leuke vlog! Je komt heel erg warm over! :)
eenzaam-bloempje - Dinsdag 22 januari 2019 19:58
Wat een super leuke video
Echt leuk om te zien hoe jij geniet van je tussendoortjes.
Jammer dat het niet gelukt was om in het bos te gaan eten.
Maar dat je dit als nog thuis gedaan heb.
Was echt leuk om naar te kijken.
Dragonfly - Dinsdag 22 januari 2019 20:01
Gezellige vlog.
Waar in de buurt heb je gewandeld? Lijkt heel erg op stuk bij mij in de buurt
Lottes - Dinsdag 22 januari 2019 20:19
Welk bos is dat? Ziet er leuk uit om met d3 honden heen te gaan!
anoniem - Woensdag 23 januari 2019 11:49
Ik vermoed dat dit de Soesterduinen zijn.
Lonneke - redactie Proud2Bme - Woensdag 23 januari 2019 11:57
De veluwe bij otterloo :)
anoniem - Woensdag 23 januari 2019 12:00
Grappig, zeer gelijkend aan de duinen hier :)
Dragonfly - Woensdag 23 januari 2019 13:54
Ah, dan leek het erop. Ik dacht de kale duinen in Drenthe
A - Woensdag 23 januari 2019 17:20
Ooohh!! Herkende ik het toch goed!
Leuk
*** - Dinsdag 22 januari 2019 20:24
Je komt heel erg ontspannen en warm over :-) En zo fijn om te zien hoe vrij je eetpatroon is.
A - Dinsdag 22 januari 2019 20:55
O, wat cool. Je bent super relax en erg warm als persoon denk ik.

Het laat me wel nadenken. Alles wat jij eet aan tussendoortjes, eet ik eens in de zoveel tijd in het weekend en dan voelt het als een dikke eetbui. Fijn dat je er zo van kunt genieten.
britneyangel - Dinsdag 22 januari 2019 21:36
leuke plog! mooir gekko heb je? als ik het goed uitspreek, ik had er nog nooit van gehoort
Blub - Dinsdag 22 januari 2019 22:40
Leuk idee erwtensoep in t bos!
Floor - Dinsdag 22 januari 2019 23:15
Als ik dit zou eten dan zou ik echt enorm aankomen, terwijl ik al een gezond gewicht heb. Heb ik dan zo’n slecht metabolisme ofzo?
Gigi - Woensdag 23 januari 2019 01:45
Bedoel je die 2 truttige happen die ze liet zien die ze gegeten had?
Honeychild - Woensdag 23 januari 2019 10:50
Wat is dit nou weer voor een reactie?
Lost girl - Woensdag 23 januari 2019 11:07
Waar slaat truttige happen nou weer op?? Ik ga er niet vanuit dat ze voor de camera doet alsof ze iets eet en het dan niet op eet. Kom op zeg. Beetje vertrouwen in elkaar hebben.

@floor, ik snap je gedachte wel hoor. Ieders metabolisme is natuurlijk anders. Maar die tussendoortjes is voor mij ook eentje in het weekend en het daarbij proberen te houden. Chocola, luxe koeken, eat natural ed is bij mij ook hoge uitzondering omdat ik anders tonnetje rond wordt. Dus wel een beetje jaloers hihi. Maarja, iedereen hetzelfde lichaam zou ook zo saai worden;)
Dragonfly - Woensdag 23 januari 2019 11:05
Het is een dagje he floor. Van een dagje extras kom je echt niet aan! Ik heb ook een 'normaal' gewicht, geen eetproblemen meer.. Het is soms ook wel lekker een dagje het anders te doen
L:) - Woensdag 23 januari 2019 11:53
Misschien dat je die conclusie trekt, door te denken “als ik elke dag zo eet”. Maar juist een gezond eetpatroon is afwisselend. Soms eet je wat minder, soms wat meer. De ene periode eet je meer koekjes en chips, de andere meer voel je je fitter bij wortels en bananen. Op langere termijn houdt dat een gewicht stabiel.

En natuurlijk hoeveel je beweegt op een dag, hoe je hebt geslapen, enz. Dus uit zoiets alleen kan je geen conclusie trekken over je metabolisme.
Mart-h-e - Woensdag 23 januari 2019 19:07
Ben het met jou eens! Het ligt onder andere aan hoeveel 'actieve' spiermassa je hebt en of je medicijnen gebruikt (er zijn verschillende meds op de markt / in het circuit die o.a. met hormonen en metabolisme conflicteren...). De pil (anticonceptie) is ook een hormoonmiddel en kan de stofwisseling zo in de war schoppen! Als je geen medicijnen/hormoonpillen gebruikt, de schildklier oké is (je kunt altijd even een bloedcheck laten doen) en je al een tijdje regelmatig evenals voldoende eet (zonder te compenseren met sport of anderszins) dan kun je meer snoepmomenten hebben dan je denkt (en zelfs de tandarts geeft hier goedkeuring voor, een aantal 'zoetmomentjes' per dag als in koekjes).
L:) - Woensdag 23 januari 2019 21:45
Nu ik ook de hele vlog heb bekeken, ze maakt een flinke boswandeling in de kou! Dubbop volkomen logisch dat haar lichaam dus echt die tussendoortjes nodig heeft.

Enne, zelfs met mijn trageschildklier én medicijnen die me sneller doen aankomen, zou ik ook -nu ik al jaren genezen ben- tussendoortjes eten bij zo’n lekkere flinke wandeling. Zodat ik ipv duizelig, moe, chagerijnig en met koude handen en tenen, gewoon kan genieten van het prachtige bos, en genieten van het moment.
Fanne - Woensdag 23 januari 2019 11:42
Vóór mijn zwangerschappen kon ik echt veel eten en kwam niet aan. Het kan gewoon hoor! Ik het dan over de tijd dat ik al meer dan 1 jaar was hersteld en gezond gewicht. Ik viel af als ik minder zou eten. Gewoon op gevoel eten en je gewicht bereiken dat bij je hoort en dat bereik je normaal eten. Na een tijdje kom je niet meer aan. Als je aankomt van normale dingen dan ben je nog niet op het gewicht dat bij jou lichaam past. En dat is echt een gezond bmi.
Marloes Spijker - Woensdag 23 januari 2019 13:25
Wat ben je toch een lieverd!!!Zo fijn om te zien hoe sterk je bent geworden! En hoe veel je van eten en het leven geniet,samen met je vriend en je diertjes!!! Je laat mensen echt zien dat je leven er veel beter uit gaat zien zonder eetstoornis!!Echt geweldig!!!!
Marloes Spijker - Woensdag 23 januari 2019 13:26
Wat ben je toch een lieverd!!!Zo fijn om te zien hoe sterk je bent geworden! En hoe veel je van eten en het leven geniet,samen met je vriend en je diertjes!!! Je laat mensen echt zien dat je leven er veel beter uit gaat zien zonder eetstoornis!!Echt geweldig!!!!
V - Woensdag 23 januari 2019 14:39
Leuke vlog en wat lekker ontspannen sfeer ook in de vlog. Wat leuk te zien dat je allemaal die tussendoortjes eet, dat motiveert wel 👍🏼😊 je kunt zo goed zien hoe heerlijk je weer kunt genieten zonder es in je leven.
Lola - Woensdag 23 januari 2019 14:42
Hahahaha, je vriend bij de deur wanneer je die stroopwafel eet. Geweldig!

Je komt heel warm en lief over. Levensgenieter! Super fijn om je vlog te zien :)
Hoop6 - Woensdag 23 januari 2019 15:40
Wat een leuke en motiverende video! :)
Amber - Woensdag 23 januari 2019 17:33
Leuke aanwinst voor Proud!
Mart-h-e - Woensdag 23 januari 2019 19:14
Hihi wat tof dat idee om lekker te gaan wandelen en (poging tot winters)picknicken met jouw boyfriend. Fijn om te zien dat herstel van een ES voor 100+% mogelijk is. Misschien wat off topic, maar ik zie bij de meeste vlogs en plogs dat de vaste betaalde leden van het proud2bme-team een relatie hebben. Waar ik heel benieuwd naar ben is hoe jullie de partner hebben ontmoet (waar/op welke manier, bijvoorbeeld speeddaten of in de eh...supermarkt bij de regenboogwortels of broccoliroosjes?) en in hoeverre de relatie een eetstoornisherstel bemoedigt/bespoedigt of juist bemoeilijkt. En of het verstandig is om te vertellen over een eetstoornisverleden (en zo ja: hoe voer je THE talk?).