Een dagje mee eten met Daphne 16

 

Tijd om jullie weer een dagje mee te nemen! Nergens heen natuurlijk. Gewoon een dagje thuis, aan het werk, zoals eigenlijk elke dag nu is. Ik probeer er wat van te maken met mijn katten en wandelingen in de zon. Verder was er een persconferentie en was geen zin om te koken, dus er was pizza. Het was een prima dagje, kijk lekker mee! 

Elke dinsdag staat er een gloednieuwe video voor je klaar. Op ons Youtube-kanaal kun je meer dagjes mee vinden, maar ook proefvideo's en - wat serieuzere - ProudPraat video's. Mis je iets? Laat het dan gerust weten in de reacties. 

 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Floor - Dinsdag 27 april 2021 21:48
Ha Daphne, wat een superleuke video's maak je toch altijd!! :-) Ik kijk altijd weer uit naar deze mee-eet-video's.

Ik heb toch even een vraag die ik moet stellen (of misschien van m'n ES meer...): het valt me op dat je volgens mij vaak best wel light broodbeleg neemt, zoals nu hummus en veel groenten en iets huttenkase-achtigs. Waarom is dat? Is dat een bewuste keuze?

Niet vervelend bedoeld deze vraag en je moet natuurlijk nemen waar je van houdt!! Maar ik ben toch benieuwd.

Groetjes, Floor
Patroklos10 - Woensdag 28 april 2021 16:07
he floor herkenbaar wat je schrijft. Ook veel groente bij de lunch? Is dat een must op broodje? Zijn dit verder wel normale plakjes qua brood? ik herken het bij mijzelf nl dat ik vaak kies voor kleinere plakjes. Ik bedoel het ook niet slecht/verkeerd, maar dus meer benieuwd. Is dit een gewone pizza verder of ook met een bloemkoolbodem?
Tara - Woensdag 28 april 2021 22:12
Ik vind dat hypergezonde/magere ook niet helpend. Dan liever de eetvlogs van de andere Proud-leden
X - Woensdag 28 april 2021 21:13
Daphne het valt me op en ik vind dat het toch ook gezegd moet worden.Je ziet er in mijn optiek vanuit mijn scherm niet heel gezond uit.Niet alleen vermoeid ,maar ook alsof het gewicht niet passend is bij jou als persoon.Dit kan natuurlijk samen hangen met je voeding,maar ook andere zaken. Terugkijkend naar je eerste video zag je er toen veel vitaler uit.Zou je daar een keer open over willen delen?ik begrijp namelijk wel dat dit ook hoort bij de functie die je hebt binnen Proud en de doelgroep die deze website bezoekt.Ik heb het gevoel dat het nu een beetje word weggecijferd of erg op de achtergrond word gehouden wat zorgt voor vraagtekens.
Tara - Woensdag 28 april 2021 22:09
Ja, eens. Mag wel eens wat over gezegd worden...
Eva - Donderdag 29 april 2021 20:45
Waarom? Daphne is niks verplicht hoor. Haar baan is niet haar leven...
anoniem - Woensdag 28 april 2021 23:31
Wat grappig dat de kat zichzelf lijkt te herkennen of in ieder geval te zien, in de camera. Sommige katten reageren helemaal niet op schermen en spiegelbeelden maar mijn huidige valt zijn eigen spiegelbeeld aan. (Misschien niet relevant op proud, maar wel leuk vond ik zelf :-)

Ik vergeet zelf altijd pauzes te nemen maar ga tegenwoord ook 's middags even naar buiten om mijn hoofd te legen. Zeker nu alles vanuit huis gebeurt, vind ik het een verademing even naar bomen inplaats van een scherm te kunnen kijken. En ik wil al heel lang een keer de pizza met pompoen proberen, dus dat moet er deze week ook maar eens van komen.

Dank voor je video!
Emma - Donderdag 29 april 2021 08:08
Jeetje wat een gezeur in de comments zeg. Kom op, ze eet 4 boterhammen als lunch dat is echt wel prima, en zit ook avocado bij niet alleen mager beleg. Verder vind ik een wijntje en (bloemkool)pizza ook echt niet te gezond als avondeten. En ze had baklava als tussendoortje. Een andere keer eet ze wel een gewone pizza. Allebei prima, niet alles zo uitmelken guys & girls. Gezond eten kan ook na je eerstoornis niet elk stukje groente eet je vanuit je eetstoornis
Layla - Donderdag 29 april 2021 11:06
Eens! In je behandeling is zoiets misschien nodig maar je hoeft niet je hele verdere leven enkel zoet broodbeleg te nemen.
Patroklos10 - Maandag 3 mei 2021 16:08
@Emma, dank je wel voor jouw fijne reactie. Hierdoor realiseerde ik me de afgelopen dagen dat mijn negatieve reactie misschien toch te veel uit mijn es kwam. Ze eet dingen die ook gewoon in de winkel liggen en ook door anderen worden gegeten, dus is echt wel normaal. Bedacht dat het ook voor mij niet uit moet maken wat een ander eet of hoe ie eruit ziet. Ik moet mijn leven vorm geven en eten wat bij mij past. Goed dus dat jij het in perspectief kan zien. Fijn!
Tiger-Lily - Donderdag 29 april 2021 08:19
Tnx voor de moeite Daphne! Haal uit jouw video's meestal minder inspiratie, maar dat komt meer doordat het niet mijn smaak is. Wel altijd leuk om naar te kijken, je hebt zo'n rustige uitstraling

En ik zie het probleem niet zo?
Ik eet zelf vrijwel altijd bloemkool bodem om de simpele reden dat ik het lekkerder vind.
Jud - Donderdag 29 april 2021 09:36
Helemaal mee eens dat stukje groente bij lunch echt niet eetgestoord hoeft te zijn. Wat mij vooral opvalt is het totaalplaatje. Waarbij een stuk taart als iets super bijzonders wordt gezien en het altijd ook echt iets exclusiefs lijkt te moeten zijn. En daarbij krijg ik dan ook vraagtekens over het spontane eten ervan zegmaar. Is mijn beleving/hoe het overkomt maar niet als aanval bedoeld!
Layla - Donderdag 29 april 2021 11:10
Denk dat dit ook een beetje door corona komt, als je de hele dag thuis zit snap ik wel dat je van een taartje echt een moment wil maken.
Maluka - Donderdag 29 april 2021 10:17
Ik vraag me ook al langere tijd af hoe het gaat met Daphne. Hopelijk gaat het goed met je Daphne als je dit leest. En als het minder gaat zou ik het ook heel knap en fijn vinden als je het wil delen met ons. Ik haal daar ook wel weer een bepaalde steun uit ofzo, brengt je dichter tot elkaar.
Mar - Donderdag 29 april 2021 15:41
Wat een lieve kattenschatten wonen er bij jou thuis! Het lijkt wel een tweeling:) En wat schattig dat jouw boyfriend het ook zo goed met hen kan vinden! 'k Hoop dat het oké met jou gaat. Mooi 'meeleeffilmpje' in ieder geval!
Patroklos10 - Donderdag 29 april 2021 16:19
@Proud, gaat daphne nog reageren? ik zie heel veel vragen en zorgen en mensen die getriggerd worden.
Astrid - Donderdag 29 april 2021 17:23
De trigger moet je toch echt bij jezelf zoeken en niet bij de persoon.
Daphne is niks verplicht. Er heeft vroeger ook wel eens iemand bij proud gezeten die slank was en geregeld deze vraag kreeg, niks mee aan de hand..
Anna - Donderdag 29 april 2021 22:47
scarlet had wel een terugval toch...
Astrid - Vrijdag 30 april 2021 06:46
Ik doelde op Laura, maar dat is echt al 6 jaar geleden dat ze op proud werkte.
w - Donderdag 29 april 2021 17:19
Ik lees hier sinds kort weer eens en ik vind totaal niet dat Daphne er evt. 'slecht' uitziet of er iets aan haar uiterlijk is om je 'zorgen' over te maken, idem niet over alles wat ze laat zien over wat ze eet in deze video. Het is 'gewoon' een normaal eetpatroon. Ik begrijp echt de ophef niet?! en zou het persoonlijk als zeer verdrietig opvatten als mensen dit bv. over mij zouden zeggen als het over mijn eetpatroon zou gaan. Ik zie niets anders dan een normaal eet patroon, waarin gezonde producten worden gegeten en ook lekkers snacks, van alles wat. Bovendien wordt het steeds normaler of is het voor zoveel mensen normaal om 2-3-4x? op een dag iets van groenten te eten en is wat ze eet niet supergezond oid. het is vooral normaal of het kan dat iemand dit op een dag eet. Op een andere dag eet je weer wat anders.
Eva - Donderdag 29 april 2021 20:45
Helemaal eens met dit. Ik denk dat er veel meiden reageren vanuit hun eetstoornis gedachten. Logisch ook op deze pagina maar toch ook pijnlijk en verdrietig om te lezen.
Daphne, je bent niks verplicht om wel of niet toe te lichten of uit te leggen.
En meiden denk eens na. Hoe zou jij het vinden dat je zomaar te horen krijgt dat je er niet goed uit ziet....
anoniem - Donderdag 29 april 2021 21:54
Ik heb het moeilijk bij het lezen van al deze reacties.
Ik vind Daphne juist heel motiverend met haar leuke tussendoortjes en variaties in maaltijden.
Daphne je toont dat pizza en wijn gewoon kan en dat helpt mij enorm.

Ik snap nu waarom je die alpro mogelijk niet gefilmd hebt, omdat je de optie zonder suiker nam, echter ben ik los van de eetstoornis erg benieuwd naar de smaak , minder zoet zou ik mogelijk ook aangenamer vinden vandaar de interesse.

Je bent een topper en je motiveert me keer op keer weer.

Hop naar een lekkere Daphne-koek.

Liefs

anoniem - Vrijdag 30 april 2021 07:34
* knuffel aan Daphne ♡ *
Je bent een groot voorbeeld ♡☆
Love - Vrijdag 30 april 2021 10:01
Ik vond het weer een hele fijne inspirerende video!
Anoniem - Vrijdag 30 april 2021 14:31
Wat een reacties zeg! Juist hartstikke lekker groente overal bij. En ze heeft echt een goed en normaal eetpatroon mensen. En hoezo zo oordelen over hoe ze eruit ziet? Welk postuur je ook hebt, opmerkingen daarover wil toch niemand? Schei toch uit zeg.....
C - Zaterdag 1 mei 2021 08:42
Wat mij vooral opvalt in de blogs/plots/video’s, is dat Daphne heel luxe eet en van alles een ‘momentje’ maakt. Dat kan voorkomen uit een eetstoornis maar dat hoeft niet. Ik denk dat alleen Daphne of mensen in haar directe omgeving daar echt een goed beeld van hebben.

Als je nog in je ES zit, is het wellicht goed om je te realiseren dat het goed is jezelf wat lekkers te gunnen, er af een toe een feestje van te maken, maar dat gewoon een boterham met pindakaas, al dan niet voor onderweg, óók normaal is!
anoniem - Maandag 3 mei 2021 09:19
Lieve Daphne
Ben jij ok ivm zulke reacties ?
Ik vind het zo heftig, sommige reacties kunnen echt niet.
Ik vind het vreselijk als mensen zulke dingen op internet schrijven.. zucht :-(
Hebben ze nu echt een beter gevoel door dit te doen ? BAH !

Bedankt om zo'n waardevolle inkijk in je dag en leven te geven.
Ik heb je graag, blijf aub wie je bent .
Nicole1970 - Woensdag 5 mei 2021 11:13
Ik ben het helemaal met je eens hoor, ik vind het echt niet kunnen dat mensen zo reageren, iedereen moet zelf weten wat hij/zij eet.

Ik haal uit deze video's altjd wel weer dingen op die ik op mijn brood kan doen of eens kan proberen te nemen als tussendoortje, het helpt mij juist

Liefs Nicole
Nerdin - Woensdag 5 mei 2021 23:13
Jeez wat een gedoe in de reacties - enorm eetgestoord allemaal. Als ik Daphne's eetpatroon zie dan doet dat me juist denken aan de doorsnee van mijn omgeving (25-30 jr hoogopgeleiden) die het ook fijn vinden om zorgvuldig met hun gezondheid om te gaan. NIET aan eetgestoorde tieners... Veel groenten maar toch ook pizza en een wijntje is ook gewoon hip/modern/2021?

BTW als je ES loopt te klieren: groenten toevoegen aan een maaltijd gaat niet de kcal omlaag brengen en ook een pizza met groentenbodem is praktisch gelijk aan een gewone - zo veel scheelt dat allemaal niet ;-)
elfi - Donderdag 27 mei 2021 22:17
daphne,
ik heb al eerder dit jaar, en vandaag , opnieuw gewoon maar! al je video's gezien , ja alle 17! jij hebt me meegenomen in jou eet-journaaltje, en nog zoveel meer video's ! Door jou heb ik vandaag 2x kunnen eten! Zonder 'meer' zeg maar , ik kwam maar tot 1 , maar moet naar op! Maar waar ben jij nu? Want eigenlijk door de video's heen, ik ben ook best bezorgd corona-gerelateerd, of word het gewoon terug drukker in proud dat je er even niet meer bent , je bent alvast iemand waar ik denk ik miss toch wel even mee zou willen chatten maar ik zag net je zwart/wit video op youtube 'het is niet te begrijpen' , neen dat is het niet, en neen, je hoeft niet eetgestoorde te zijn om 'gemist/of bezorgd om' om te zijn geworden! DUS aangezien de chat even door is en ik , net als jij weer lekker te laat ben zouden jullie hollanders zeggen , daphne , jij misschien nu om mij, ik om jou, daphne gaat het goed waar benje? Werk je nog bij proud, ben je oké? Met liefs defrere elfi!
elfi - Zondag 30 mei 2021 10:47
Op mijn vorige reactie! (hierboven)
Lieve iedereen hier, ja hoor! Daphné is helemaal oké! :)
& zelfs 'n nieuw eet-mee-dagje denk ik? ''(jeee---eeej!)'' :)
& ikzelf ben ook meer naar de beter hand op goede kant! Dit was zeker geen kwetsende of ...'post meer jullie daar'... of .... rotopmerking, of zeker zo niet bedoelt! :) het was een even oprecht 'bezorgde' !
, want nu ik terug wat 'meer hier ben' en filmpjes, even vooral filmpjes kijk, :) ontdek ik elke dag terug weer zoveel nieuwe plekjes waar ik ''plogs'' ,blogs, verhalen , filmpjes en....ZOveel! meer vind! :) fijn! comfort! & idd dan merk je dus WEL jullie 'proud-ies lades' komen allemaal geregeld & zelfs heel veel eens 'bij ons' piepen! :)
Steunend, motiverend, hartverwarmend , bedankt! jullie geweldige allemaal! TOP-TEAM!