Een dagje mee eten met Daphne 15

 

Het was een dinsdag zoals we hem inmiddels wel kennen; een werkdag met aansluitend een persconferentie. Tijdens deze dag neem ik jullie weer een keertje mee met alles wat ik eet en drink. Zo greep ik weer eens een gelegenheid met beide handen aan om pizza te kunnen eten en kamperen we al dagen schaamteloos in de woonkamer. Ik hoop dat het je inspireert om dit te zien. Het is een tijd waarin we - nog meer dan anders - zelf de slingers op moeten hangen en extra goed voor ons lichaam en geest moeten zorgen. Daarin is niets te veel gevraagd. 

Elke dinsdag staat er een nieuwe video voor je klaar op ons YouTube-kanaal. Zo nemen we je regelmatig een dagje mee in ons eetpatroon, maar kun je ook wat serieuzere ProudPraat-video's bekijken. Mis je iets? Laat het gerust weten in de reacties. 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

M@@rtje - Dinsdag 2 maart 2021 13:08
Wat een fijn filmpje om te kijken. Lekker positief en vrolijk. Heb het samen met mijn zoontje gekeken en hij vond de “poes met sjaal” vooral heel interessant en de pizza jammie 😊
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 2 maart 2021 13:45
Hey Maartje,

Dankjewel voor je leuke reactie! Fijn om te lezen. Haha, ik moet echt lachen om de 'poes me sjaal', dat klinkt echt een stuk vrolijker dan hij het zelf vindt denk ik.

Fijne dag vandaag!
Liefs.
Maya - Dinsdag 2 maart 2021 14:24
Leuke vrolijke video! Wat voor kaas was dat tijdens je lunch? Liefs x
Daphne - Proud2Bme - Donderdag 4 maart 2021 08:23
Hi Maya,

Dankjewel voor je reactie! Dat is pesto kaas! Op de markt of bij de kaasboer is dat vaak te vinden.

Liefs!
Jo - Dinsdag 2 maart 2021 15:58
Dankjewel voor je fijne video
Daphne - Proud2Bme - Donderdag 4 maart 2021 08:23
Hey Jo,

Jij bedankt voor je fijne reactie :)
britneyangel - Dinsdag 2 maart 2021 17:18
leuke video weer. leuke broek heb je aan, ik heb een shirt met bloemen, het lijken op de bloemen op me shirt. jullie wisten zeker niet zo goed waar jullie willen slapen?ik zag jullie allemaal sjouwen met de slaapspullen haha
Daphne - Proud2Bme - Donderdag 4 maart 2021 08:24
Hi Britney,

Dankjewel, wat een lieve complimenten! Haha nee, we kunnen steeds niet kiezen en liggen de laatste tijd gewoon graag in de woonkamer. Toch een soort logeerpartijtje.

Hele fijne dag vandaag!
Liefs.
Cindy - Dinsdag 2 maart 2021 17:58
Leuke video! Grappig zo slapen in de salon hehe..
Daphne - Proud2Bme - Donderdag 4 maart 2021 08:24
Hey Cindy,

Thanks! Haha ja, we moeten er ook vaak om lachen.
Fijne dag!
Patroklos10 - Dinsdag 2 maart 2021 17:58
heerlijk die zon zo op je gezicht in de ochtend! Cruesli of granola? Wat voor koekje eet je bij je tiramisu? Die trui lijkt me ook heerlijk! Fijne gezellig en zo'n lieve video. Thanks! :)
Daphne - Proud2Bme - Donderdag 4 maart 2021 08:27
Hey Patroklos,

Ja fantastisch dat lekkere weertje, dankjewel voor je fijne reactie. Het is - volgens mij - cruesli wat ik eet tijdens het ontbijt. Om precies te zijn staat er 'crunchy muesli' ;)

Bij de tiramisu zitten altijd lange vingers. Heerlijk om dat als lepeltje te gebruiken vind ik.

Hele fijne dag vandaag!
Liefs.
R - Woensdag 3 maart 2021 07:18
Voor mij zou een hele pizza en teruggaan voor tiramisu echt voelen als een mega eetbui. Hoe krijg je het voor elkaar om daar vrede mee te hebben?
Daphne - Proud2Bme - Donderdag 4 maart 2021 08:34
Hey R,

Ik snap je reactie heel goed, ik denk dat ik een tijd geleden precies hetzelfde zou hebben gedacht. Voor mij is dit nu normaal om te eten, vooral omdat het gevoel erachter eigenlijk veel milder en fijner is. Tijdens een eetbui (vooral tijdens dat gevoel wat erbij komt) denk ik eten vaak gebruikt wordt als straf? Of als middel om niet te voelen? Dan is het misschien ook altijd 'teveel' en 'niet goed'. Net zoals dat gedachtes over 'goed en slecht' eten dat gevoel misschien ook kunnen voeden?

Misschien dat het belangrijk kan zijn om in stapjes dat vertrouwen terug te winnen? Eerst opnieuw leren vertrouwen dat je een pizza kan en mag eten, daarna kun je altijd kijken wat voor toetje jou daar lekker bij lijkt en daar in stapjes (en met hulp van anderen) naartoe werken.

Je kan het! Bekijk het stapje voor stapje en kijk wat jij hierbij nodig hebt. Als ik het kan, kan jij het ook!

Liefs!
Ellie-x - Zondag 14 maart 2021 13:52
Heerlijke dingen allemaal! Alleen avocado en dadels lust ik niet haha. Zo'n tiramisu afhalen lijkt me echt heerlijk.. eens kijken of dat bij mij in de stad ook ergens kan (en dan de uitdaging aandurven haha)