Een dagje mee eten met Daphne 11

 

Maak een lekkere kop thee voor jezelf en ga achterover zitten. Bestel een pizza en maak je vooral niet te druk. Gewoon omdat het kan én mag. En dan zit je ook meteen een beetje in de sfeer van de nieuwste video. Ik neem jullie weer een keer mee tijdens een dagje werken. Dagen waarbij taart en pizza voor mij niet mogen ontbreken, net zoals een strandwandeling, kattenknuffels en ijsjes in bed om de dag af te sluiten. Soms zijn de simpelste dagen al fijn genoeg. 

Elke dinsdag staat er een nieuwe video voor je klaar op ons YouTube-kanaal! Hier kun je meer dagjes mee zien, maar ook ProudPraat-video's en verschillende proefvideo's. Heb je tips of suggesties? Laat het weten in de reacties!

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Dinsdag 16 juni 2020 13:04
Hi Daphne, wat een leuke video, :)) ik merk aan mezelf dat mijn hoofd de laatse tijd onrustig is en dat ik te gespannen ben, ij ga nu een dutje doen van een half uurtje, en daarna een kopje thee met een tussendoortje. ik voel mezelf gewoon waardeloos..... ik denk dat mensen me niet mogen om ik te gevoelig ben... herkent iemand dit?
Anoniem - Dinsdag 16 juni 2020 13:58
Ik heb ook dat ik mensen zie op proud de redactie en andere buiten, (dat ik denk wow waarom ben ik niet zo? waarom ben ik waardeloos.) ik weet dat het gekke gedachtens zijn... heeft iemand tips om daar van af te komen
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 16 juni 2020 14:08
Hey lieve Anoniem,

Dankjewel voor je reactie. Wat vervelend dat je hier zo mee worstelt, maar het is ook wel een herkenbaar gevoel. Gevoeligheid is niet altijd makkelijk en kan ook best bijdragen aan een onzeker gevoel over jezelf...

Knap dat je wel inziet dat dit 'gekke gedachtes' zijn en dat ze misschien niet nodig zijn, maar je bent de moeite waard om hier wel hulp bij te krijgen. Praten met mensen in je omgeving of met een professional kan helpen om die gedachtes om te buigen. Jij bent net waardevol als een ander, ik gun je heel erg dat je dat steeds meer kunt gaan voelen.

Take care.
Liefs!
Hi - Dinsdag 16 juni 2020 15:04
Wat voor pan is dat waar je de champignons in bakt?

Weer een leuke video, ik ga je lunch ook eens proberen denk.
Daphne - Proud2Bme - Donderdag 18 juni 2020 12:20
Hey!

Dankjewel voor je berichtje, fijn dat het wat inspiratie kan geven!
Sinds kort heb ik pannen van Tefal en die bevallen heel goed. Ik weet in ieder geval dat ze het bij Blokker verkopen :)

Liefs!
Cindy - Dinsdag 16 juni 2020 16:28
Zalig als je hier zo ontspannen om mee kan gaan..Ik kan dit voorlopig nog niet ..leuke video!x
Daphne - Proud2Bme - Donderdag 18 juni 2020 12:32
Hi Cindy,

Dankjewel voor je reactie, maar vervelend om te lezen dat dit nog zo ver weg voelt voor je. Laat deze video dan een inspiratie of motivatie voor je zijn, het kan uiteindelijk echt! Kijk wat nu haalbaar is voor je, stapje voor stapje kom je er.

Liefs!
anoniempje - Dinsdag 16 juni 2020 17:20
Leuke video! Vraagje; is dit een 'normale' eetdag voor jou? Voor mij moet het wel een bijzondere/speciale dag zijn, wil ik mezelf een taartje met lekkere koffie toestaan (er tijd voor maken en mezelf zoiets gunnen). Is dit voor jou iets wat je wekelijks of meerdere keren per week doet?
lilsa - Dinsdag 16 juni 2020 23:20
Het zeggen dat je jezelf normaliter zoiets niet zou kunnen "toestaan" is al een redelijk verstoorde omschrijving van het eten van een wat luxer voedingsmiddel. Ik denk dat je zelf al treffend omschrijft dat je jezelf zoiets (nog) niet durft te gunnen. Het maakt eigenlijk niet uit hoe vaak Daphne dit doet; het gaat erom dat je de mogelijkheid voelt om het ook voor jezelf te doen, op het moment dat je het graag zou willen. Dan ervaar je vrijheid. Ik zal niet zeggen dat dagelijks taart eten ideaal is, maar als ik de stukken taart van een jaar bij elkaar optel dan kan dat best 52 keer zijn, dus wekelijks, maar soms is dat in m'n eentje in een café, dan weer op het werk, dan op een verjaardag of feestdag, dan weer haalt mijn moeder voor ons een taartje gewoon 'omdat het kan'.
Daphne - Proud2Bme - Donderdag 18 juni 2020 12:29
Hi Anoniempje,

Dankjewel voor je reactie. Heel begrijpelijk dat je dit vraagt. Dit is voor mij wel een normale eetdag, hoewel ik niet elke dag precies dit eet. Als ik erover nadenk heb ik een paar keer per week een taartje of koffietje buiten de deur. Voor mij voelt het speciaal en normaal tegelijk, het is in ieder geval normaal geworden om mezelf op die manier te verwennen.

Als het iets is wat je jezelf vaker zou willen gunnen, is dat misschien een mooi doel om naartoe te werken? Kijk wat haalbaar is en wat goed voelt voor jou op dit moment. Jezelf iets lekkers gunnen en die tijd voor jezelf vrijmaken is in ieder geval niets te veel gevraagd vind ik.

Take care en veel liefs!
Sandra - Dinsdag 16 juni 2020 17:30
Wat een supermooie katjes!! Wat is het voor ras?
Daphne - Proud2Bme - Donderdag 18 juni 2020 12:31
Hi Sandra,

Dankjewel voor je leuke reactie! Het is een Europese Korthaar, maar we hebben het vermoeden dat er een Siamese vader in het spel is geweest...

Liefs!
DD - Dinsdag 16 juni 2020 19:28
Hoi Daphne,
Ondanks dat ik niet heel veel last meer heb van m’n eetstoornis-gedachten, ben ik nog wel zoekende naar ‘Wat is normaal‘ en dus vooral eten naar behoeften.. Zouden jullie ook is een vlog of blog kunnen maken van wat je meerdere dagen eet? Eet je dit bijvoorbeeld vaker per week of ook wel is veel minder?
Dat zou me echt super helpen!
Liefs, DD
anoniem - Dinsdag 16 juni 2020 21:35
Hier ben ik ook benieuwd naar. Ik heb ook wel van dit soort dagen; met taart/pizza/ijs, maar dat voelt dan wel een beetje als een 'cheat day' en niet als iets wat ik dagelijks zou doen. Zie dat ook niet echt om me heen, trouwens (bij vrienden zonder eetstoornis bedoel ik).
Femke - Dinsdag 16 juni 2020 23:22
Ik merk dat mijn eetstoornis al snel denkt: goh leuk dit voor een video, maar op de meeste dagen zal je toch niet ergens taart gaan eten en een pizza bestellen? Dan denkt mijn eetstoornis dat zoiets 'overdreven' wordt vanwege de video.
Daphne - Proud2Bme - Donderdag 18 juni 2020 12:54
Hey DD, Anoniem en Femke,

Dank voor jullie reacties en ik snap de vragen. Eerlijk gezegd is dit voor mij wel een normale eet-dag, geen 'speciale cheat-day'. Natuurlijk eet ik niet elke dag precies dit, maar gemiddeld zit er in mijn wekelijkse menu wel een paar keer taart en minstens één keer pizza. Ook omdat ik daar nu meer trek in heb, over een tijdje zal dat weer veranderen.

Uiteindelijk gaat het er denk ik om wat voor jou goed voelt en dat er gaandeweg zo min mogelijk barrières door de eetstoornis zijn. Zo min mogelijk regels en zo vrij mogelijk eten, en dat ziet er ongetwijfeld voor iedereen ook weer anders uit. Dat is ook oke en ik hoop dat deze video's dan een inspiratie kunnen zijn; hoe het ook zou kunnen :)

Liefs!
Anoniem - Woensdag 17 juni 2020 09:40
Hoi DD,
Ik denk dat het voor iedereen verschilt wat normaal is, ik moet veel meer eten dan Daphne om op gewicht te blijven, als ik deze eetpatroon zou opvolgen zou ik afvallen, dus het is verschillend hoeveel je nodig hebt, ik heb zelf persoonlijk veel meer nodig om op gewicht te blijven.
Team Proud2Bme - Woensdag 17 juni 2020 09:46
Hee DD,

Je vraag is begrijpelijk, want elke dag is ook weer anders! Daarom heeft Irene, net als oud-redactielid Laura, al een aantal keer een eetdagboek van een week bijgehouden. De laatste kan je hier vinden: https://www.proud2bme.nl/Proud2B-eat/Eetdagboek_van_Irene_-_4 De rest kan je ook vinden via de tag 'eetdagboek'!

Liefs
britneyangel - Dinsdag 16 juni 2020 19:51
wat een leuke video met je katten! wat voor ijsje eet je?
ikkuh1985 - Woensdag 17 juni 2020 01:39
Dat ijsje is volgens mij een mini twister van Ola
Daphne - Proud2Bme - Donderdag 18 juni 2020 12:22
Hi Britney,

Dankjewel! En klopt helemaal wat Ikkuh zegt, het zijn mini twisters. Heel erg lekker, als je het mij vraagt.

Liefs!
Rosa - Dinsdag 16 juni 2020 21:36
Hey Daphne en ook andere proudleden,

Wat vind(en) jij /jullie de lekkerste appels om te eten?
Mia - Dinsdag 16 juni 2020 22:11
Cox appels! Maar deze zijn niet lang verkrijgbaar. Echt mijn absolute nummer 1.

Boskoop en Elstar zijn soms ook ok (wisselt soms)

Het minst graag heb ik pink lady.
Anoniem - Woensdag 17 juni 2020 09:59
Hi Rosa, mijn lievelings appel is Pink Lady. zo'n heerlijk volzoet appel.
M - Dinsdag 16 juni 2020 22:07
Een beetje voor de reacties boven mij: zo'n dag als deze video van Daphne kan echt normaal worden en niet als cheat day voelen! :)
Ik keek ook ooit naar deze videos en geloofde niet dat dit ook zonder nare gevoelens en schuldgevoel kan, maar eigenlijk is dat met de tijd langzaam weg gesleten. Ik moest net überhaupt na denken hoeveel taartjes ik had gegeten de afgelopen tijd, dat ik dat niet al bij had gehouden zoals vroeger, en dat zijn er nog best wel veel geweest ;) Dus hopelijk komt dat voor jullie ook eens! Dat zal niet meteen morgen zijn, herstel gaat langzaam... Maar niet opgeven en vooral ook niet altijd moeten vergelijken en denken 'wat is normaal'? Als jij de ene week 5x taart en pizza eet, so what? Normaal is op een gegeven moment (als het geen eetstoornis gedachten zijn) luisteren naar waar je zin in hebt.

Maargoed, fijn en leuk filmpje weer Daphne!
Saskia - Woensdag 17 juni 2020 09:25
Kanzi appels!
Anoniem - Woensdag 17 juni 2020 13:05
Leuk video! Vraagje: waar bak je de champignons in? Of bak je deze gewoon ’droog’?
Flo - Woensdag 17 juni 2020 13:06
Superleuk filmpje weer daphne!