Een dagje mee-eten met Lonneke 12

 

Er staat weer een nieuwe video voor je klaar, vers van de pers! Ik laat je graag weer zien hoe een thuiswerkdag er voor mij uit kan zien en wat ik hierbij zoal eet. Dit is iets wat er voor mij elke dag anders uit kan zien. Waar het voor mij nu de normaalste zaak van de wereld is om het allemaal per dag te bekijken, is dat niet altijd zo geweest. Ik hoop dat deze video je wat inspiratie en vooral ook motivatie kan geven om jouw dag op jouw manier in te delen, en dat je weet dat dit iedere dag weer kan verschillen. Pak wat lekkers te eten of drinken en veel kijkplezier!

Meer video's van Proud2Bme vind je op ons YouTube-kanaal. Wat voor video's kijk jij graag? Of wat zou je graag willen zien? Voor nu in ieder geval veel kijkplezier! Laat gerust een reactie achter. 

 

Liefs, Lonneke


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Flo - Dinsdag 30 maart 2021 16:20
Klinkt zo gek maar ik vind je altijd zo lief!!😊😊
Super bedankt voor je video. Ondanks dat ik hersteld ben, kan ik jullie inspiratie nog goed gebruiken. De dag je mee eten videos vooral!

Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 31 maart 2021 12:18
Hee Flo,

Wat een lieve reactie, dankjewel! Fijn dat je, ook al ben je hersteld (wat goed ook!!) onze video's nog zo leuk vind om naar te kijken!

Liefs!
Patroklos10 - Dinsdag 30 maart 2021 17:18
super weer je video. Jullie mogen ook wel eens een weekje mee eten filmen Eyeopeners ook weer de hh kaas en avocado. Inspireert mij om vanavond ook weer eens kaas te eten. OOk mooi dat je zo flexibel om kan gaan met alles. Hoe laat sta jij eigenlijk op? Of is dat ook per dag verschillend? Geldt dat nu ook voor je etenstijden dat dat wisselt? Heb jij op zo'n dag geen zin meer in een avondtussendoortje trouwens?
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 31 maart 2021 12:23
Hoi hoi.

Goed idee! We zullen het meenemen! Meestal gaat mijn wekker rond kwart voor zeven en het ligt er een beetje aan of ik er dan meteen uitga of dat ik nog even blijf liggen. In het weekend staat er hier ook een wekker, omdat ik anders gewoon doorslaap ;) Meestal ben ik dan rond 8 uur wel uit bed. Ik vind het nu wel fijn om hier een vast ritme in te hebben. Dan kan ik rustig opstarten :) In dit geval was de tiramisu denk ik het avondtussendoortje als ik het zo bekijk, maar het komt ook wel voor dat, als ik een toetje eet, dit direct na het eten is dus dat ik later op de avond nog iets neem. Dat hangt een beetje af van de dag en waar ik behoefte aan heb. Ik merk dat het grote verschil vooral is dat ik nu kan luisteren naar mijn hongergevoel en niet meer bang ben om hier op in te spelen.

Bedankt voor je lieve en uitgebreide reactie!
Patroklos10 - Donderdag 1 april 2021 14:20
leuk dat jullie mijn tip meenmen. Echt fijn te lezen hoe een eetdagje op gevoel eruit ziet. Ook zoveel plezier straalt eruit dat het zo relaxt kan allemaal. Heb je ooit nog wel eens stress/spanning rond eten? Tiramisu is lekker en is ook wel vullend denk ik. OOk geen minibakje he ;)
Keshia - Dinsdag 30 maart 2021 22:25
Ik moest echt lachen over het stukje van de HelloFresh box. Ik had precies hetzelfde toen ik die yoghurt uitpakte en zag dat er geen toegevoegde suiker in zaten. Vroeger had ik dat ook interessant gevonden, nu haalde gewoon mijn schouders op. Heerlijk!
Bedankt voor de gezellige video. Xx
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 31 maart 2021 12:23
Hee Keshia,

Haha, wat fijn dat je hetzelfde had! Fijn ook dat jij hier nu ook niet meer gevoelig voor bent, echt een bepaalde vrijheid! Bedankt voor je reactie! :D
Moesy - Dinsdag 30 maart 2021 22:40
Het is altijd zo ontzettend fijn om naar "dagje mee eet" video's te kijken. Zo goed om te horen en te zien hoe het toch ook kan zijn. Geeft inspiratie en motivatie dus dank je wel weer!
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 31 maart 2021 12:24
Hee Moesy,

Ah, fijn om te horen dat het je inspireert en motiveert! Hou dat vast en zet 'm op weer deze week!
Cindy - Woensdag 31 maart 2021 00:39
Leuke ontspannen video!fijn om nog eens te zien zo bedankt!x
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 31 maart 2021 12:25
Hee Cindy,

Bedankt voor je lieve reactie! Fijn dat je het een leuke en ontspannen video vond! :D
:) - Woensdag 31 maart 2021 12:13
Wauw tot drie keer toe van plan veranderen qua avondeten en het nog oké vinden ook haha , dat inspireert
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 31 maart 2021 12:25
Hahah, ja zo had ik het zelf nog niet eens bekeken! Moet je nagaan hoe dat allemaal kan veranderen! Ik hoop dat dit je vertrouwen geeft om te blijven vechten!

x
Patroklos10 - Donderdag 1 april 2021 14:21
@ :) leuk he, dat veranderen van avondeten en dan vooral een eyeopener dat het dus niet op es-redenen is, maar dat je gewoon kijkt waar jij of je partner zin in hebben ;)
#Marjan# - Woensdag 31 maart 2021 13:18
Even iets helemaal anders, maar ik merk telkens dat jij zo'n leuke planten in huis hebt.
Sinds mijn es vind ik het raar maar waar ontzettend moeilijk om plantenliefde te geven (veel faalangst, te perfectionistisch), maar ik probeer mijn groene vingers langzamerhand terug te vinden. Het maakt niet uit of het perfect is of niet, en dat is ok.

Love the urban jungle. :-)
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 31 maart 2021 13:50
Hee Marjan,

Ah, dat herken ik zelf ook! Het is ook niet makkelijk om voor iets anders te zorgen, althans, zo heb ik dat ook ervaren. Misschien daarom juist wel een mooie oefening? Ik hoop dat je steeds meer dit gevoel terugkrijgt en ook echt weer kunt genieten van al het mooie groens :)

x
RosaV - Woensdag 31 maart 2021 17:01
Lonneke wat heb je mooie ogen! Staat mooi in contrast met je bleke huid en donkere haren.

Vroeger voor ik een eetstoornis aan het ontwikkelen was had ik al wel een hoge gevoeligheid voor dieettrends en was ik een big fan van kwark zonder suikers en mager in vetpercentage.
Tijdens mijn eetstoornis werd het zelfs een obsessie ik probeerde echt degene te zoeken met het laagste van het laagste dus als dat merk duurder was maakte dat mij echt niet uit. Het moest dat zijn anders nam ik het niet.

Nu kijk er niet naar ik neem net zo graag een dikke griekse yoghurt, hangop, almhof room yoghurt als neutrale magere of volle kwark of biologische yoghurt of optimel. Ik weet niet eens wat ik echt het lekkerste vind tijdens mijn herstel was ik daar juist weer door geobsedeerd dan moest de smaak perfect zijn. Of de keuze moest perfect zijn het mocht vooral geen zoetstoffen hebben het moest zo puur mogelijk zijn. Zo zie je maar dat vrijheid altijd beter is
Nostalg - Zondag 4 april 2021 18:04
Hier ook een grote fan van HelloFresh! Die boxen zijn echt een aanrader, te meer voor mensen in herstel. Het is een stukje controle loslaten (als je iemand anders laat kiezen al helemaal), je kan het uit je hoofd zetten, je staat in de winkel niet te twijfelen, je komt wat “los” van de kcal in de producten, je leert nieuwe dingen eten, je leert wat een volwaardige “normale” portie is, veel variatie,... Echt een winner!