Een dagje mee-eten met Irene 66

 

Warm lunchen met favoriete recepten, lieve gedichtjes en grijze luchten, verstopte neuzen, fijne mokken, muziek maken, lolly-tradities, chips om te zingen en leven in een vissenkom. Schuif weer gezellig aan voor een dagje mee-eten. Hij eindigt een beetje abrupt, maar dat is omdat ik - zoals meestal - in de auto in slaap was gevallen, haha. 

Meer video's van Proud2Bme vind je op ons YouTube-kanaal. Hier kan je bijvoorbeeld dagjes mee van de redactieleden bekijken, verschillende Q&A's en meer.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Bas - Vrijdag 8 december 2023 13:47
Mijn oor is net weer een maandje open, heel vervelend dat, leef met je mee...

Ik eet vrijwel altijd hetzelfde (Lacto-ovo vegetarisch), heel saai, maar wel gezond en voedzaam.

Maar zo'n 4 keer per jaar ben ik even twee dagen pescetarisch, en dan maak ik een enorme bak "Tuna-salad à-la-Bas"...
Ingrediënten:
8 x blikje tonijn met een vleugje water (uitlekken en fijn prakken)
3 x rode ui (heel fijn snipperen)
Heel veel zee zout malen
Heel veel zwarte peper malen
Heel veel komijnzaad poeder
Heel veel paprika poeder
Heel veel dille
Heel veel peterselie
Heel veel rozemarijn
Heel veel basilicum
Heel veel oregano
Heel veel thyme
Heel veel olijf olie extra vierge (bijna een hele liter)
1 x pot groene olijven (in vier stukjes snijden)
1 x blik zwarte olijven (in vier stukjes snijden)
2 x potje kappertjes
Roeren, roeren, roeren, klaar...
(En dan stoom ik daarna nog groenten, maar die eet ik apart...)
Vrij simpel en makkelijk voor twee dagen veel eten, wat met name in de koude winterdagen voor veel brandstof zorgt...
Niet iedereen zal zowel deze ingrediënten als de hoeveelheid waarderen, maar het staat je natuurlijk vrij daar zelf een combinatie in te vinden die beter bij jou past.
britneyangel - Zaterdag 9 december 2023 16:12
lijkt me niet heel gezond om van die kruiden heel veel te gebruiken, maarja zelf weten!
Bas - Maandag 11 december 2023 07:56
Beste britneyangel, bedankt voor je advies/het delen van je zorgen, maar zou je dat voor mij kunnen onderbouwen; hoe ben je tot die conclusie gekomen?

Hoop dat je dit niet verkeerd opvat, ik ben gewoon nieuwsgierig; misschien weet jij iets waar ik niet van op de hoogte ben.
Frida - Zaterdag 9 december 2023 15:48
jaa, panlasagne! Gewoon tomaten, vellen in stukken scheuren of raviolli gebruiken en andere groente die je lekker vind en wat kaas en laten pruttelen!
Laura - Donderdag 14 december 2023 18:08
Wat een goed recept, met de gnocchi! Heel erg lekker. En weinig afwas... Ik ben fan! :)