Een dagje mee-eten met Irene 65

 

Oh, wat kan ik een moeite hebben met opstaan als huis zo koud en donker is. Nog een kwartiertje blijven liggen dan? Vooruit, maar dan hup uit bed en op naar kantoor. De ochtend verloopt als een classic ochtend; nog niet helemaal scherp, haha, en daar kan ik dan weer heerlijk om lachen. Even later heb ik een fijne werkdag op kantoor, waar Daniel een heel lief boekje over Iejoor ergens achterin de kast aantreft. Wat een cadeautje. En een kleine midnight snack na een avondje muziek, kan natuurlijk niet achter blijven.

Meer video's van Proud2Bme vind je op ons YouTube-kanaal. Hier kan je bijvoorbeeld dagjes mee van de redactieleden bekijken, verschillende Q&A's en meer.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Bas - Vrijdag 1 december 2023 13:52
Typisch Irene...
"Ik heb m'n bonenmaler stuk laten vallen"
*Vindt stuk kaas in lade.*
*Morst*
*Morst nog een keer...*
"Waarom doe ik dat!?!"

Blijft het bij die vraag, of komt daar ook nog wel eens antwoord op?

Komt dit door het filmen, of gebeurt het anders ook?
Volgens mij komt het niet omdat je onhandig bent, maar omdat je onhandig doet/onzorgvuldig handelt.
Nou kan dat iedereen natuurlijk wel eens overkomen, maar ik denk dat iedereen die deze video's regelmatig kijkt hier toch wel een hardnekkig patroon in herkent.
Als toeschouwer is het wel grappig, maar het lijkt me alleen voor jezelf zo vervelend, en vaak ook onnodig...

Maarja, aan de andere kant, op hier en daar een "Waarom doe ik dat nou toch!?!" na, lijk je er zelf niet erg onder te lijden...

Ik zou willen dat ik zelf wat losser/makkelijker was, maar dit is dan toch wel weer het andere uiterste...
Vraag me ook af in hoeverre gedragspatronen en persoonlijkheden van elkaar te scheiden zijn?
Aangeboren, aangeleerd en/of vastgeroest?
Bedankt voor de video/het leedvermaak weer... ;)
Bas - Vrijdag 1 december 2023 14:14
P.S.
“Virtues are formed in man by his doing the actions.”
-Aristotle

“We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit.”
-William Durant
Amy - Vrijdag 1 december 2023 17:30
Stop alsjeblieft met zulke reacties. Dit doet echt pijn.
Sara - Zondag 3 december 2023 10:01
Rotopmerkingen verpakken als feedback of 'gewoon een vraag' maakt ze niet minder onnodig. Misschien moet je bij jezelf eens nagaan wat je eigenlijk wil (of kan) bereiken met een reactie voordat je deze plaatst.
Bas - Maandag 4 december 2023 08:04
Beste Sara (en Amy)
Als jullie op zoek zijn naar kwade intenties dan stel ik voor in je eigen hart te kijken, want aan mijn kant zaten die absoluut niet, en hoe je tot die interpretatie komt is mij oprecht een raadsel.
Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten...
Ik vraag me af of jij jouw eigen raad opgevolgd hebt voordat jij jouw reactie plaatste, Sara?
En wat zouden mijn "rotopmerkingen" dan moeten zijn? Wat zou mijn motivatie moeten zijn om een rotopmerking te maken? Wat zou ik daar mee kunnen/willen bereiken? En als het mijn intentie was om een "rotopmerking" te maken waarom zou ik die dan "verpakken"?

Ik begrijp dat de toon wegvalt bij geschreven communicatie en dat ook een speelse intentie of gevoel voor lichtzinnige humor niet altijd goed vertaalt, maar ik schrijf letterlijk (op de vraag "Waarom doe ik dat!?!" van Irene) dat ik denk dat ze niet onhandig is, maar dat ze onzorgvuldig handelt.
Mijn uitgangspunt was empathie, en ik had dan ook dezelfde vraag.
De vraag is natuurlijk niet waarom ze dat doet (ik mag aannemen dat het onzorgvuldigheid betreft en geen opzet), maar waarom ze dat herhaaldelijk blijft doen. Dat begrijp ik nog steeds oprecht niet.
Ik snap niet dat je je gedrag niet aanpast wanneer je daar zelf een patroon/probleem in constateert, wanneer het iets simpels betreft wat op zich makkelijk op te lossen zou moeten zijn. Maar ik gaf ook toe dat ze daar verder wel goed mee omgaat; ze maakt er geen enorm punt van en heeft geen mental-breakdown wanneer het verkeerd gaat.

En ik biecht ook op dat ik zelf absoluut niet perfect ben en daarentegen juist te neurotisch ben en wou dat ik wat losser zou kunnen zijn. Als ik zelf onoplettend iets onhandigs doe dan kan ik daar lange tijd erg van streek over zijn. Dat levert veel stress op en is niet prettig, maar zorgt wel dat het mij niet vaak overkomt. Ik weet dat als ik ergens niet zorgvuldig mijn aandacht bij houd, dat er een grotere kans is dat dingen dan fout gaan.

Daarna vraag ik mij hardop af of het verschil tussen de twee uiterste van mijzelf en Irene een kwestie is van een aangeboren, aangeleerde en/of vastgeroeste situatie, en in hoeverre je een onderscheid kan maken tussen persoonlijkheid en gedragspatroon. Dat vind ik oprecht een interessante vraag waar ik zelf niet direct een duidelijk antwoord op heb. Ook voor eetstoornissen lijkt mij dit een belangrijke vraag. Ik denk dat sommige persoonlijkheden vatbaarder zijn voor eetstoornissen dan anderen, maar ik hoop dat het uiteindelijk toch grotendeels een gedragspatroon is wat (als je daar tijdig bij bent nog) veranderd kan worden.
Wens iedereen met de beste intenties oprecht een prettige dag verder.
Vergeet niet te lachen, jezelf niet al te serieus te nemen, of al te zeker van jezelf te zijn voordat je anderen veroordeelt...
P.S.
Sorry als mijn reactie te lang is, maar blijkbaar was het (voor sommigen) nodig om dit beter/zorgvuldiger uit te leggen...
M. - Vrijdag 1 december 2023 15:52
Hee Irene,

Leuke vlog weer! Leuk om eens een kantoordagje te zien.
Maar man.. ik schrok me kapot in het begin! Ik dacht dat mijn wekker af ging! _O-

Fijn weekend!
L:) - Vrijdag 1 december 2023 16:51
Dankje voor delen, altijd leuk en fijn om te zien.
Wat een geweldig boekje van Iejoor! Die ga ik even opzoeken

Zo'n croissant met speculaas (of spoissant mss voor jou:p), is dat dan harde stukjes als brokken, of zacht zoals speculoos? Hoe dan ook, die klinkt echt heerlijk en ga ik zelf ff proberen te maken met croissantje met speculoos en stukjes kruidnoot. Klinkt perfect voor bij de koffie.

Nogmaals dank!
Irene - Team Proud2Bme - Zaterdag 2 december 2023 10:07
Spoissant, haha! Inderdaad zacht zoals speculoos, maar met stukjes kruidnoot klinkt ook erg goed. Enjoy!
britneyangel - Vrijdag 1 december 2023 17:02
wat een leuke video irene!

bedankt dat je op kantoor filmde, leuk om daniel ook te zien! ik had je gevraagt om op kantoor te filmen, ik kon er van genieten.
daniel had een lekker broodje hmmm!
britneyangel - Vrijdag 1 december 2023 17:03
ik vond het jammer toen je weer thuis was haha!
Anoniem - Zaterdag 2 december 2023 10:06
Altijd leuk om kantoordagen te zien!
Malukah - Zaterdag 2 december 2023 19:44
Super super leuke vlog weer! Heerlijk hoe je pure momentjes erin laat. Dingen die 'mis' gaan maken het een realistische fijne video, veel leuker dan alles zo perfect mogelijk. We zijn allemaal maar mensen en dat ik dit soort dingen zie zorgt ervoor dat ik me minder straf vanbinnen als ik per ongeluk iets verkeerd doe.
Voor mij heel leerzaam om te zien dat je als diner iets eet dat je eigenlijk niet super lekker vindt en dan prima vindt.

Enne, vanavond neem ik een stukje speculoos chocolade ;p
Mara - Vrijdag 8 december 2023 13:10
Als je van amandelcroissants houdt: café Bartine in Den Haag verkoopt de heerlijkste die ik ooit gegeten heb. Maar wees wel voorzichtig met deze tip ;-) want hierna vallen de croissants van AH flink tegen.
Irene - Team Proud2Bme - Vrijdag 8 december 2023 19:46
Hahaha, staat zeker genoteerd ❤️