De vegetarische restaurantweek

 

Als ik uit eten ga heb ik soms moeite met het vinden van een lekkere vega maaltijd op de menukaart. Sommige restaurants hebben helemaal niets vegetarisch, andere restaurants slechts 1 ding. Ook zijn er restaurants waarbij onder het kopje vegetarisch staat 'Verrassing van de kok'. Dat vind ik zo zot. Bij de vleesgerechten staat toch ook nooit 'Verrassing van de kok'? Om vegetarisch eten in restaurants te stimuleren werd vorig jaar de eerste vegetarische restaurantweek ter wereld georganiseerd. Deze week, van maandag 1 tot zondag 7 oktober wordt de vega restaurantweek opnieuw gehouden.

deelnemers vegetarische restaurantweek

In deze week laten deelnemende restaurants zien hoe lekker en verrassend de vegetarische keuken kan zijn. Bovendien geldt een fijn aanbod: ‘Bij bestelling van een vegetarisch driegangenmenu een gratis vegetarisch voorgerecht voor jou en je tafelgenoot' & 'Tijdens De Vegetarische Restaurantweek krijg je een vegetarisch menu voor slechts 25 euro.'

deelnemers vegetarische restaurantweekdeelnemers vegetarische restaurantweek

En smaakte het naar meer en wil je na de Vegetarische Restaurantweek nog een keer vegetarisch uit eten? Restaurants met het Keurmerk ‘Gastvrij voor Vegetariers' hebben ten minste twee volwaardige vegetarische menu's op de kaart staan.

Lees meer over vegetarisch uit eten.

Ga jij wel eens vegetarisch uit eten?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lauren - Dinsdag 2 oktober 2012 18:20
Ik ga regelmatig uiteten. Heb ook die menu's van de restaurantweek bekeken, maar vond het over het algemeen best prijzig en wat mij betreft iets té vaag.. hou meer van wat "normaler" eten :).
Annebeth - Dinsdag 2 oktober 2012 18:57
Ik vind het ook best prijzig... dan maak ik het toch liever zelf uit 'de Dikke Vegetarier', de vega kookbijbel zeg maar ;)

Wel leuke ideeen opgedaan door de menu's, zoals gevulde portobello's :)
Roosje - Dinsdag 2 oktober 2012 21:43
Mijn werk doet er ook aan mee!
Ik vind het zeker een leuk en goed initiatief (:
Het is al wel veeel beter dan het vroeger was hoor. Ik woon in Assen en ik kan toch wel kiezen uit een aantal restaurants hier waar ik meerdere vegetarische opties heb..
Yvonne - Donderdag 4 oktober 2012 09:16