De tussendoortjes van Lotte

 

Tussen maaltijden door krijg ik altijd een beetje trek. Heel normaal natuurlijk en er is een vrij simpele oplossing voor, namelijk: Tussendoortjes! In deze blog heb ik een week lang bijgehouden wat voor tussendoortjes ik gegeten heb. Zoals je zult zien, eet ik de ene keer wat grotere tussendoortjes dan anders. Het ligt er dan maar net aan wat ik die dag nog meer gegeten heb. Meestal plan ik ook helemaal niet wat voor tussendoortjes ik ga eten, maar kijk ik gewoon wat we in huis hebben op dat moment en waar ik zin in heb. Ik probeer er in ieder geval wel altijd iets lekkers van te maken!

Toen ik een eetstoornis had, vond ik tussendoortjes helemaal niet zo vanzelfsprekend. Ik vond tussendoortjes, of zomaar wat snacken tussen maaltijden door, niet nodig omdat ik bang was dat ik ervan zou aankomen. Ik heb hier zelfs een keer een blog geschreven: Dik door tussendoortjes.

 

Gelukkig ben ik nu hersteld van mijn eetstoornis en zie ik in dat tussendoortjes, in welke vorm dan ook, thuishoren in een volwaardig en gebalanceerd dieet. Ze geven je energie en houden je op de been gedurende de dag. Als ik tussen maaltijden door niets eet, word ik snel flauw en dan heb ik even een boost nodig. Hiernaast is jezelf een lekker tussendoortje gunnen ook een manier om lief voor jezelf te zijn. Gun jezelf dat! ♥

♥ Maandag
Een tijdje geleden schreef ik deze review over de nieuwe 'Roggekracht' repen van Snelle Jelle. Daarvan had ik nog wat repen over. Ik heb er twee gegeten als één tussendoortje. De Roggekracht appel & kaneel vind ik het lekkerst, maar de cacao & banaan variant is ook niet slecht.

♥ Dinsdag
Dinsdagmiddag at ik een pizzapunt als tussendoortje. De dag ervoor hadden mijn vriend en ik pizza besteld en daar was nog wat van over. Op de één op andere manier lijkt pizza de tweede dag nóg lekkerder. Herkent iemand dat? Ik heb er echt van zitten smullen.

♥ Woensdag
Vandaag verraste mijn vriend mij met een super lekkere blueberry muffin. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Ik dronk er een sinaasappel-banaan smoothie bij van Albert Heijn. Ik ben de laatste tijd echt fan van die kant-en-klare verse sappen die ze verkopen. Ze smaken lekker en maken het heel makkelijk om wat extra vitamientjes binnen te krijgen.

♥ Donderdag
Op Donderdag at ik weer een lekker reepje tussendoor. Dit keer ontbijtkoek met chocolade, karamel en zeezout. Deze reep bestaat volgens mij al best lang, maar ik heb hem onlangs pas 'ontdekt' en toen was ik gelijk om. Dit is echt een aanrader! De combinatie karamel-zeezout is goud. 

♥ Vrijdag
Op vrijdagavond heb ik lekker op de bank gehangen met een pak koekjes. Ik ben dol op Zaanse Huisjes, vooral de pure chocolade variant. Het was een heel ontspannen avondje waarop ik een boek heb gelezen en series heb gekeken op Netflix.

♥ Zaterdag
Vandaag at ik tussendoor wat worteltjes gedipt in pompoenhummus. Gezond en lekker. Ik dronk er ook een blikje 7UP bij. Deze 7UP met citroen had ik nog nooit eerder gezien en ik probeerde hem hier voor het eerst. Ik vind het een leuke en frisse variatie op de klassieke 7UP, maar ik weet nog niet of ik hem vaker ga kopen. Zooo bijzonder vond ik hem nou ook weer niet namelijk. Maar de verpakking is wel mooi, dat dan weer wel...

♥ Zondag
Op het laatste dagje van de week at ik tussendoor wat crackers. Het zijn twee crackers met pompoenhummus en zongedroogde tomaat en één cracker met een gekookt eitje. Crackers kunnen natuurlijk ook prima als tussendoortje al kost het wel wat meer tijd om te maken dan een simpele reep natuurlijk. Voedzaam en lekker!

Ik hoop dat deze blog je motiveert en inspireert om zelf ook lekker te gaan variëren met tussendoortjes. Zet hem op!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Sparkle - Vrijdag 28 september 2018 13:26
Ah zo lekker allemaal :) enne sowieso die ontbijtkoek met karamel zeezout LOVE IT!
Maan - Vrijdag 28 september 2018 17:22
Haha, tegenwoordig is echt álles met karamel zeezout... zelfs de pindakaas en chocopasta xD
M - Zaterdag 29 september 2018 10:43
Jaaa pizza tweede dag! Kan ik ook altijd van genieten!
Anne. - Zondag 30 september 2018 06:25
Die repen zijn makkelijk,die vind voor mijzelf vooral iets voor onderweg of zo.
Ik vind iets zelfgebakkens een fijn tussendoortje.Dat is toch altijd lekkerder dan iets wat je zo koopt : )
Maar ik heb dat niet zo vaak ,hoor.
Prue - Maandag 1 oktober 2018 09:24
Yummie, mix van gezond en minder gezond maar wel heel lekker...