De tussendoortjes van Irene

 

We krijgen regelmatig vragen over tussendoortjes op het forum. Toen ik herstellende was van mijn eetstoornis had ik er veel aan om een duidelijk schema te hebben wat tussendoortjes betreft. Nu ik geen eetstoornis meer heb ben kan ik daar wat vrijer en losser mee omgaan. Soms eet ik wat meer en soms eet ik wat minder tussendoortjes. Ik doe het meer op gevoel, luister naar wat mijn lichaam aangeeft en eet ook tussendoortjes wanneer ik gewoon trek heb in iets lekkers. Ik eet tussendoortjes vaak in periodes. Soms eet ik een tijdje veel dezelfde dingen en dan ben ik het weer zat of ontdek ik iets nieuws. In deze blog zal ik een aantal tussendoortjes laten zien die ik de laatste tijd veel eet.

♥ Fruit
Fruit is iets wat ik eigenlijk altijd wel in huis heb. Ik probeer elke dag minstens twee stuks fruit te eten, omdat ik denk dat dat gezond is, maar naast dat het gezond is vind ik het ook gewoon erg lekker. Zoals jullie misschien weleens hebben gelezen ben ik gek op sinaassappels, maar ik houd ook van veel andere soorten fruit. Het ligt een beetje aan het seizoen wat ik in huis heb. Ik koop vaak gewoon wat op dat moment het goedkoopste is. Ik vind toch alles wel lekker! 

♥ Soep
Ik vind het heel fijn om als avondeten verse soep te maken. Het is zo simpel, voedzaam en altijd erg lekker. Zeker nu de dagen weer wat kouder en donkerder worden kan ik erg genieten van een warme kom soep. Ik maak dan eigenlijk altijd te veel en bewaar de restjes ervan in de koelkast. Soms eet ik dan de volgende dag weer soep als avondeten met wat brood erbij, maar ik vind het ook lekker om een kopje soep als tussendoortje te eten. Op de foto zie je soep gemaakt van zoete aardappel, wortels, paprika, rode ui en een teentje knoflook. Ik vind het altijd wel lekker op een beetje dikke soep te maken. Op het plaatje lijkt het wel erg dik en stijf, maar het komt dan ook net uit de koelkast. Wanneer je het opwarmt wordt het natuurlijk weer ietsje soepeler. 

♥ Gefrituurde boontjes
Vaak vind ik het lekker om 's avonds nog iets van nootjes te eten, maar de laatste tijd eet ik graag gefrituurde boontjes. Ik kwam deze bij toeval tegen in de supermarkt en het leek me wel lekker. Ik vind het altijd wel leuk om iets nieuws te proberen. Gefrituurde boontjes is iets wat ze in Azië veel eten. Er zit ook een lekker smaakje aan zoals je op het plaatje ziet. Ik eet hier de smaken soja en curry & kokos. Het is weer net even iets anders dan nootjes en erg lekker, dus deze blijven er voorlopig wel in. 

♥ Chocolade
Onlangs zijn er wel 30 verschillende, nieuwe smaken chocolade bijgekomen in de Albert Heijn. Normaal gesproken ben ik helemaal niet zo gek op chocolade, maar al die gekke smaken vind ik wel heel erg leuk om te proberen. Tot nu toe is melkchocolade met rode curry en kokos mijn favoriet. Dit is echt een hele rare smaak die je niet zou verwachten. Je moet je daar wel een beetje op instellen. Ik kan me ook goed voorstellen dat mensen dat misschien niet zo lekker vinden. Op dit moment heb ik pure chocolade met wasabi en sojaboon en melkchocolade met maïs en jalapeno peper in huis. Van deze twee ben ik dan weer niet zo weg, al vind ik het wel lekker dat het een beetje pittig is. Ik ben ook erg benieuwd naar melkchocolade met yuzu en zeewier, maar niet alle smaken liggen in de Albert Heijn waar ik altijd kom. 

♥ KIND reep
Deze reep ontdekte ik een keertje in de AH to go en koop ik soms voor of na het werken op kantoor. Dan moet ik namelijk met de trein naar Leiden en kom ik op het station. Ze zijn helaas niet in de gewone Albert Heijn te koop en ook best prijzig, maar af en toe trakteer ik mezelf er op en dan geniet ik er echt van. Ik vind het heel fijn dat het van die hele noten zijn. Dat maakt hem super crunchy. Mijn favoriet is met donkere chocolade en zeezout. 

♥ Gewoon brood
Tot slot eet ik ook nog weleens gewoon een boterham met beleg als tussendoortje. Wanneer ik echt trek heb, maar het nog niet echt tijd is voor avondeten vind ik een boterham vaak meer vullen dan een ander tussendoortje. Tijdens mijn eetstoornis vond ik een boterham echt niet kunnen als tussendoortje. Brood was in mijn hoofd iets wat je bij de lunch of het ontbijt at en voelde als tussendoortje dan al snel als teveel. Nu weet ik dat een extra boterham prima kan als tussendoortje, zeker wanneer je toch nog trek hebt eventjes na de lunch. Als alternatief eet ik ook weleens eens wat crackers of rijstwafels met beleg als tussendoortje. 

Wat eet jij graag als tussendoortje?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anne-Maria - Zondag 29 oktober 2017 10:14
Leuk! Die boontjes ken ik niet, verkopen ze die bij de Appie?
I - Zondag 29 oktober 2017 10:29
Heerlijk zo'n noten mueslireep, maar omdat ik die inderdaad zo duur vind maak ik ze meestal zelf. Kan je er ook nog indoen wat je lekker vindt, je weet precies wat er in zit en je hebt ze dan in elke smaak die je maar wil ;)
Anne - Zondag 29 oktober 2017 10:56
Lekker soep tussendoor !
Ik neem ook wel gekookte groente die ik over heb als tussendoortje ,ik vind dat gewoon heerlijk.ā˜ŗ
Ik kan helaas geen bonen eten,maar die geroosterde lijken mij zo lekker!

S. - Zondag 29 oktober 2017 12:29
Meestal yoghurt, nootjes of een stukje kaas. Soms soep of groente met hummus.
Nouska alsjeblieft - Zondag 29 oktober 2017 12:46
Eet je ook wel eens ongezonde tussendoortjes? Of hoeft fat niet?
aloe - Zondag 29 oktober 2017 16:05
ze eet chocola bijvoorbeeld:)
Marleen - Zondag 29 oktober 2017 18:27
Wat versta jij dan onder ongezond?
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 31 oktober 2017 10:48
Hey hey,

Zoals gezegd is het inderdaad goed om bij jezelf na te gaat wat jij als gezond en ongezond bestempeld? Het is namelijk heel gezond om af en toe een Twix te eten als je verder wel een gevarieerd voedingspatroon hebt, maar heel ongezond om de hele dag alleen maar op appels te leven - om maar wat te zeggen.

Zelf ben ik niet zo'n zoetekauw, dus je zal me niet zo snel een Twix zien eten. Dan kies ik liever voor iets hartigs als nootjes, kaasstengels of inderdaad soep met een broodje. In mijn ogen is het ene niet per se gezonder dan het andere.

In deze blog laat ik de tussendoortjes zien die ik de afgelopen tijd veel heb gegeten, maar op dit moment eet ik alweer andere dingen. Eigenlijk verschilt het een beetje per periode waar ik trek in heb. Ik zal daarom ook zeker nog weleens een blog maken met andere tussendoortjes die ik eet.

Ik mag in ieder geval alles van mezelf eten, maar probeer er altijd op te letten dat ik genoeg vitaminen en voedingstoffen binnenkrijg en kijk ook naar waar ik trek in heb.

Liefs,
Irene
natuurkind - Zondag 29 oktober 2017 13:20
Vraag me ook af wat Nousja ausjeblieft zich afvraagt!
britneyangel - Zondag 29 oktober 2017 13:59
belvita koekjes met yoghurtsmaak is erg lekker
Lott - Zondag 29 oktober 2017 16:21
Leuk om jouw tussendoortjes te zien & wat een variatie! :-) Ik hoop dit ook steeds meer te kunnen gaan doen en meer te eten naar behoeften en waar je op dat moment echt trek in hebt.
Anne - Zondag 29 oktober 2017 19:18
Niet echt normaal om 'nouska alsjeblieft' op te schrijven.. Niet bepaald aardig naar irene!!

Leuke blog!! Ik ben ook gek op die repen
Xx
Natuurkind - Maandag 30 oktober 2017 10:25
Ik vraag het me maar af voor de duidelijkheid = uit eigen onzekerheid en niet bedoeld om te zeggen dat irene is slechts doet xxx
Snoezel - Maandag 30 oktober 2017 23:15
Mueslibollen, Evergreen Crunchy, Cornetto. Alles in combinatie met fruit.
Jamy-lee - Vrijdag 3 november 2017 19:39
Heee, misschien is het leuk om ook eens de maaltijden/ tussendoortjes van de dieetiste Bianca te laten zien op een blog ?šŸ˜ŠšŸ’•