De koelkast van een studentenhuis

 

Hoe zien we dat jouw koelkast van jou is? Wat mag er echt niet in jouw koelkast ontbreken? Hoe zag jouw koelkast er 5 jaar geleden uit? 'De Koelkast van...' is een nieuwe blogreeks die je de komende periode op Proud2Bme zal tegenkomen. In 'De Koelkast van...' vragen we bekende en minder bekende mensen naar de inhoud van hun koelkast. Een intensieve sporter, iemand met een eetstoornis, een fysiotherapeut, een social influencer, een tandarts, een veganist en... Vertel het ons maar! Wie wil JIJ graag dat we nog meer interviewen voor de Koelkast van? Naar de inhoud van wiens koelkast ben jij benieuwd?

Vandaag een kijkje in de koelkast van... Eveline. Eveline is student en woont samen met 16 andere studenten in een groot studentenhuis. Hoe is het om je koelkast met zo veel mensen te delen?

Wie is Eveline en hoe ziet je leven er uit?

Hi! Ik ben Eveline en kom uit Delft. Ik studeer industrieel ontwerpen en dat betekent dat ik fulltime op de faculteit zit om aan projecten te werken. 's Avonds spreek ik vaak met vrienden af, ben ik met huisgenootjes (16 in totaal) op de bank aan het chillen of aan de keukentafel spelletjes spelen. Verder vind ik het heerlijk om af en toe niet op een scherm te kijken, dus probeer ik zoveel mogelijk boeken te lezen, muziek te maken of in de tuin te werken.

Hoe zien we dat dit de koelkast van jouw studentenhuis is?

Omdat we met z'n zestienen wonen hebben we wel 4 koelkasten en een bierkoelkast. Mijn lievelingskoelkast is de huiskoelkast. We gooien de restjes nooit weg, maar zetten ze in deze huiskoelkast. Als je dan een keer geen ontbijt of lunch hebt, staat er altijd nog wel iets in dat je kan gebruiken om iets te eten mee klaar te maken.

Hoe is jouw koelkast anders dan toen je nog thuis woonde?

Bij mijn ouders is de koelkast altijd goed gevuld, maar op mijn plankje heb ik altijd alleen maar wat voor ontbijt en lunch liggen, omdat we altijd met het huis eten. In delft ligt de hele groentela vol saus, voornamelijk omdat we Heinz ketchup het lekkerste vinden, maar mensen op de één of andere manier toch andere merken blijven kopen. Bij m'n ouders is het wel een stuk gezonder, maar er blijven daar wel veel meer restjes liggen. Ik denk dat in Delft de doorlooptijd een stuk sneller gaat.

Wat mag er niet ontbreken in jouw koelkast?

M'n vriend is zeer gehecht aan salami of ander vlees-broodbeleg. Dus als we samen boodschappen doen dan ligt dat sowieso in mijn koelkast. Verder vind ik vlierbloesemsiroop heel lekker. Het is niet zo ongezond als frisdrank, maar heeft een hele lekkere subtiele smaak als afwisseling op de vele mokken thee die er per dag doorheen gaan bij mij.

Wat heb je wel eens van iemand anders gebruikt zonder het zeggen?

Ik hou ook erg van koffie in de ochtend, maar dan wel met een beetje melk. Helaas bederft dat super snel als je een literpak koopt, dus dat heb ik weleens geleend van een andere koelkast. Geen idee eigenlijk wie er allemaal melk in heeft staan, maar het beste is als ik er zelf gewoon aan denk als ik in de supermarkt ben natuurlijk.

Schaam je je voor iets dat je in de koelkast hebt liggen of is er een product van iemand anders dat je raar vindt?

Ik denk niet dat ik me ergens voor schaam of iets raar vind. Ik bedoel, ik eet rustig het avondeten voor mn ontbijt, dus wat zou ik dan nog over anderen zeggen. Soms zie ik wel dat huisgenootjes bijvoorbeeld alleen maar noodles hebben. Dat vind ik wellicht wel een beetje raar. Waar moet je je echte voedingsstoffen vandaan halen dan? Soms zijn dingen bij mij wel een beetje over de datum, maar ik denk dat je veel kan hebben en dat het goed is om een beetje aan je weerstand te bouwen. Uiteindelijk gebeurt iedereen dat wel eens, toch?

Naar wiens koelkast ben jij benieuwd?

Goede vraag, ik ben wel benieuwd wat goeie chefs in hun koelkast hebben liggen. Wat zijn de essentials voor lekker eten zonder je hele koelkast vol ligt en alles over de datum gaat?

 


Heb jij een bijzondere of betekenisvolle koelkast en wil je meedoen aan deze serie? Mail ons dan. We zijn heel benieuwd naar jouw verhaal én koelkast: redactie@proud2Bme.nl

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Sterregoesforit - Donderdag 8 november 2018 14:29
Leuk om te lezen!! :)
ano - Donderdag 8 november 2018 15:15
Misschien eens de koelkast van iemand die met een budget leeft? Zo ziet mijn koelkast er namelijk uit en zou graag eens zien hoe anderen het doen met een klein budget.
M. - Donderdag 8 november 2018 16:18
Wat een leuk artikel over de koelkast van Eveline. En een goede vraag op het eind inderdaad:)
Floor - Donderdag 8 november 2018 19:23
Ik vind het echt vervelend dat de lay-out opeens verandert is zonder dit aan te kondigen. Maar ook als het wel aangekondigd was had ik het niet fijn gevonden, het oude was beter. #autisme. Ook vind ik het niet fijn dat je nu niet meteen iets van de blog kunt lezen en vooral dat je niet kan zien hoeveel reacties de blog heeft. Het is gewoon veel minder overzichtelijk en dat trekt mijn autisme echt niet!
Viola - Vrijdag 9 november 2018 17:14
Dat is naar voor je maar je kan niet verwachten dat de wereld zich aanpast aan jou autisme... Geef het gewoon tijd eraan te wennen.
Floor - Zaterdag 10 november 2018 16:14
Ja sorry, misschien was ik iets te fel.
Floor - Zaterdag 10 november 2018 21:45
@proud2bme: bedankt voor het zetten van het aantal reacties bij de blogs, super!
mandy - Donderdag 8 november 2018 23:28
Leuke rubriek! Idd een chef zou leuk zijn.