De Koelkast van een Bokser

 

Hoe zien we dat jouw koelkast van jou is? Wat mag er echt niet in jouw koelkast ontbreken? Hoe zag jouw koelkast er 5 jaar geleden uit? 'De Koelkast van...' is een nieuwe blogreeks die je de komende periode op Proud2Bme zal tegenkomen. In 'De Koelkast van...' vragen we bekende en minder bekende mensen naar de inhoud van hun koelkast. Een intensieve sporter, iemand met een eetstoornis, een fysiotherapeut, een social influencer, een tandarts, een veganist en... Vertel het ons maar! Wie wil JIJ graag dat we nog meer interviewen voor de Koelkast van? Naar de inhoud van wiens koelkast ben jij benieuwd?

Deze keer in De Koelkast van.... een bokser. Anne-marthe is intensief bokser en leed lange tijd aan de eetstoornis anorexia nervosa. Met al haar vechtlust wist ze deze te verslaan. Nu deelt ze haar koelkast met ons.

De Koelkast van... een bokser

Wie is Anne-Marthe? 

Ik ben een vrouw, vriendin, dochter, zus, werkneemster, sportmaatje. Ik ben mijzelf. En ik vecht. Niet alleen voor mijn hobby, maar ook voor het leven.

Ervaring met eetstoornissen?

Ik heb ook gevochten voor het verkeerde doel: Anorexia Nervosa. Ik wilde mijzelf laten verdwijnen, zo min mogelijk ruimte innemen, niemand tot last zijn, zo gewichtloos mogelijk zijn. Een onzichtbare kracht, want ik moest ook de beste vriendin, dochter, zus, werkneemster, zijn. Ik was bereid om alles daarvoor op te offeren. Ik was bereid om mijzelf daarvoor op te offeren. Mijn slaap, mijn vrije tijd, mijn wil, mijn verlangens, mijn zijn. Ik moest een supermens zijn, maar het was nooit genoeg. Totdat de knop omging, en ik besefte dat dát geen leven was, en dat ik op die manier niet oud kon en wilde worden. Het nam al mijn levensvreugde weg. Het maakte mij niet gelukkiger. Het maakte mij diep, diep, diep ongelukkig, gebroken, afgemat, kapot.

Toen ben ik hulp gaan vragen. Let's turn this sinking ship around. Ik heb mijn kracht, mijn vechtlust, weer leren omzetten van zelfdestructie naar opbouw. Ik mág ruimte in nemen, ik mag er zijn, ik ben goed genoeg, ik mag soms 'lastig' zijn, ik mag voor mijzelf zorgen. Boksen heeft mij daarbij absoluut geholpen. Want om te kunnen boksen, om daar beter in te worden, moét je eten, moét je voldoende slapen, moét je voor jezelf zorgen. En soms... soms faal ik, soms lukt het mij even niet, soms overzie ik het allemaal niet meer, soms zit alles tegen. C'est la vie. Het is OK. Ik ben OK. I am only human after all. Ik hoef mijzelf niet te straffen. Ik mag accepteren en liefdevol zijn richting mijzelf. No matter what happens.

De Koelkast van... een bokser

Hoe zien wij dat dit de koelkast van een bokser is?

EIWITTEN. Ik train elke dag, en dat is een aanslag op je spieren. Eiwitten helpen bij het herstel van de spieren, waardoor je ook minder spierpijn krijgt. Ik neem de meeste eiwitten tot mij in de vorm van kwark, eieren, kalkoen, kippendijen. Kwark eet ik tussendoor. Eieren en kalkoen eet ik tussen de middag. Kippendijen (die vetter zijn dan gewone kip, maar die vetten wil ik juist! Vetten zijn belangrijk.) heb ik voor het avondeten. Afwisselend zul je kaas, huttekase, of spek in mijn koelkast vinden. Want variatie is fijn.

VITAMIENTJES: groenten, zoveel gevarieerd mogelijk. Vandaag liggen er komkommers, wortels, sperziebonen, paprika en zoete aardappel in mijn koelkast. Wat ik eigenlijk wel echt altijd heb zijn kiemgroenten. Dat maakt alles lekkerder! Ik snack de komkommers, wortels en paprika tussendoor. De sperziebonen en zoete aardappel eet ik vanavond bij de kippendijen.

De Koelkast van... een bokser

Wat mag er niet ontbreken in jouw koelkast?

Dat is een gewetensvraag! Ik wil zeggen eiwitten en groenten, maar stiekem vind ik dat absoluut de chocolade niet mag ontbreken. My joy 😊 Het is prima om op je voeding te letten voor een doel, maar het moet wel leuk blijven.

De Koelkast van... een bokser

Bijzondere producten die in je koelkast staan?

Lindahls kwark en een wrap in aluminiumfolie (gevuld met kalkoen, en groenten). Vaak staan er ook plastic bakjes gevuld met quinoasalade, of kidneybonen met zoete aardappel, of overnight oats. Ik ben veel onderweg, en dan is het handig om dat klaar te hebben staan zodat ik altijd iets voor ‘on the go’ heb. Doordat ik veel train heb ik ook gewoon heel veel honger, en ik word echt hangry als ik niet op tijd eet.

Slagroom en bosbessensaus: mijn vriend heeft ook een druk leven, dus we zien elkaar niet zoveel. Ik ga vroeg werken, hij later. Als ik thuiskom is mijn vriend nog aan het werk. Als mijn vriend thuiskomt, ben ik trainen. Als ik thuiskom uit trainen, heeft mijn vriend al gegeten (ik kook ‘s middags voor ons beide, en we eten dit allebei op een ander tijdstip op). In het weekend maken we dan ook echt tijd voor elkaar door uitgebreid samen te eten. Daarbij hoort een lekker dessert. Zelfgemaakte cake-jes, brownie, appelkoek, of wafels, en dan die opeten met slagroom en bosbessensaus: FEEST!

De Koelkast van... een bokser

Hoe vaak maak jij je koelkast schoon?

Een keer in de week doe ik de meeste boodschappen, en dan maak ik de koelkast meestal schoon.

Jouw koelkast 10 jaar geleden?

Tien jaar geleden was ik student en woonde ik bij mijn ouders. Mijn ouders deden inkopen en dat aten wij op. Nu staat er alleen in de koelkast wat ik lekker vind, hoewel ik wel moe toegeven dat het grotendeels overeen komt met de inhoud van mijn ouders koelkast. Het verschil is de melk. Zij drinken koemelk en ik vind dat persoonlijk niet zo lekker, dus heb ik amandel- en kokosmelk. Die gebruik ik voor in de havermout.

Hoe ziet jouw ideale koelkast eruit?

Schoon en geordend.

Naar wiens koelkast ben jij benieuwd?

Van niemand?


Heb jij een bijzondere of betekenisvolle koelkast en wil je meedoen aan deze serie? Mail ons dan. We zijn heel benieuwd naar jouw verhaal én koelkast: redactie@proud2Bme.nl

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Es - Donderdag 25 oktober 2018 13:18
Ik ben zo dankbaar voor dit concept. Van alle concepten die jullie hebben helpt deze mij het meest! Dankjulliewel daarvoor!
Ingrid - Vrijdag 26 oktober 2018 14:09
De koelkast van een danseres lijkt me erg leuk ;)
123456789 - Dinsdag 30 oktober 2018 16:00
De koelkast van een gezin?
rose - Woensdag 31 oktober 2018 14:58
een gezin zou ik ook graag willen zien! en van andere culturen