Brodericks Chocolate

 

Bij de Albert Heijn kwam ik deze drie leuke zakken van Broderick tegen. Ik kende dit nog niet en dus besloot ik ze mee te nemen en te testen voor Proud2Bme. Op internet las ik dat Broderick's bestaat uit de broers Barry en Bernard uit Ierland. Naar eigen zeggen zijn ze individueel compleet nutteloos maar samen geniaal. Inmiddels is Broderick's al in een stuk meer landen dan enkel Ierland te verkrijgen. Ze verkopen eigenlijk allerlei zoete dingen en noemen het zelf cake maar als ik zo de producten bekijk zijn het vooral allerlei lekkernijen met koek en chocolade. 

In alle verpakkingen die momenteel verkrijgbaar zijn bij de Albert Heijn zitten 6 Mini Bites, die weer apart verpakt zitten. Handig om mee te nemen, maar tegelijkertijd wel veel verpakkingsmateriaal. Daarnaast kosten ze 2,99 euro per stuk, wat ik eigenlijk ook vrij duur vind voor 6 hele kleine verpakkingen. Toch gaan we het proberen, want wie weet is het het helemaal waard!

Road Rocking Choc Choc Block
De eerste variant is gemaakt met Belgische Chocolade en is waarschijnlijk bij veel mensen wel bekend. Het is namelijk Rocky Road. Dit is chocolade met zoete marshmallow. Bovenop zit in dit geval ook nog een laagje poedersuiker. De marshmallow maakt de structuur van dit alles heel ''chewy'', wat natuurlijk logisch is, maar ik werd daar niet per se heel blij van. De chocolade zelf en de smaak vond ik wel erg lekker. 

Caramental
De volgende leuke zak bevat uiteraard weer 6 Mini Bites en deze hebben een laagje chocolade, karamel en vervolgens shortbread. Dit is een soort zandkoekje. Deze variant is erg lekker en een beetje vergelijkbaar met een Twix, hoewel het koekje een andere structuur heeft en meer aanwezig is. De karamel is niet per se heel erg aanwezig, maar wel lekker.

Superstars of Choc N' Roll
De laatste zak blijkt een verzameling te zijn van de verschillende varianten. Er zitten 2 Mini Bites Caremental en 2 Mini Bites Rocky Road in. Daarnaast zitten er echter ook nog 2 Mini Bites in die niet in zo'n grote stazak bij de Albert Heijn te koop waren. Dit zijn de Tiff Toff in the Tuffen en deze Mini Bites bevatten harde koek met chocolade er omheen. Eigenlijk vind ik die het lekkerst maar daar zijn er dus maar twee van, haha! Wie weet komt deze variant ooit nog eens in de winkel.

Al met al is het leuk om dit eens te proberen. Als je benieuwd bent naar de smaken, dan raad ik je vooral aan om de laatste zak te kopen, dan kun je direct verschillende varianten proberen zonder dat je heel veel hoeft te kopen. In verhouding vind ik het wel wat duur, maar voor een keertje moet dat best kunnen.

Welke lijkt jou het lekkerst? 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Sparkle1991 - Donderdag 28 juli 2016 21:36
Dit verkopen ze ook bij de AH to go in een wat grote 'reep', heb ik gezien. Maar dat is echt al een enorme tijd zo, denk al wel een jaar.
Die rocky road heb ik ooit wel eens gegeten daarvan, en vond ik op zich wel lekker, maar wel heel heel machtig en veel.
Veertje - Donderdag 28 juli 2016 21:38
Wat een leuke blog met mooie foto's!
ikkuh85 - Vrijdag 29 juli 2016 22:31
Ik heb vandaag die zak gekocht met 3 verschillende smaken en vond ze wel lekker maar ja ze zijn wel duur!
Anne - Zaterdag 30 juli 2016 06:08
Ik vind de zak met verschillende smaken wel leuk, maar ik zou het niet gauw kopen.Het is inderdaad heel veel verpakkingsmateriaal en afval !Daar betaal je dan ook voor.Hoe grappig of sympathiek een merk ook lijkt, ze willen alleen maar aan je verdienen.
Anouska - Maandag 1 augustus 2016 16:51
In Rotterdam centraal zijn ze los verkrijgbaar in de albert heijn to go voor €1,25. Ik heb alleen die caramel gebrobeert, ik vind die super lekker!
A - Donderdag 4 augustus 2016 00:03
Huh Sandra was toch vegetariër? De Road Rocking Choc Choc Block is helaas niet vegetarisch (gelatine) :(
rob - Woensdag 5 juli 2017 12:39
ik zoek juist alleen de groene variant.. die verkopen ze niet meer bij ah.
ergens anders wel?
Miranda - Woensdag 22 november 2017 11:06
Ik vind die groene variant zooo hemels lekker!!! Daar kan geen ander koekje aan tippen. Als dat nou een zak met die variant was heb ik het geld er zeker wel voor over. Al heb ik dat sowieso wel want de andere 2 varianten vond ik ook wel super lekker. Zeker het proberen waard maar pas op want ook ik was daarna verkocht.