Avondeten van Phoicai 1

 

Eerder konden jullie al eens meekijken met het eten van de redactie. Dit keer laat ik jullie graag zien wat ik als avondeten heb gegeten. Vroeger at ik thuis altijd rijst met bijgerechten, maar nu ik uit huis ben, kies ik graag voor meer variaties en zoek ik ook graag gerechten uit verschillende keukens. Ik kom erachter dat ik graag smaakvolle gerechten eet en wat ik eet hangt vooral af van waar ik zin in heb op dat moment. Zo eet ik in sommige periodes vaker pasta en soms vaker rijst. Dat houdt het heerlijk gevarieerd.

collage

♥ Maandag
Op maandagavond eet ik altijd wat makkelijks omdat ik zowel 's middags als 's avonds werk. Daardoor heb ik tussendoor niet altijd even veel tijd om uitgebreid te koken. Vanavond aten we kip cordon bleu met rosti en broccoli. Omdat ik eigenlijk niet dol ben op broccoli, eet ik dit altijd met saus. Dan is het voor mij net wat beter te doen.  

kip

♥ Dinsdag
Op dinsdagen zijn we altijd vrij en dan vind ik het leuk om iets meer tijd te nemen om wat lekkers op tafel te zetten. Deze week had ik veel zin in sushi en heb ik dit thuis gemaakt. Dan kiezen we niet voor rauwe vis omdat we toch bang zijn voor de kwaliteit. Er zijn gelukkig genoeg alternatieven voor en dit keer kozen we voor komkommer, ei, garnalen en surimi sticks. Ook gebruik ik tegenwoordig Kewpie om het allemaal wat smeuïg te maken. Dit is een Japanse mayonaise met een zoetere smaak. Een beetje gek, maar het was  alsnog erg lekker! 

sushi

♥ Woensdag
Vandaag had ik lasagna gemaakt en dan maak ik altijd wat extra zodat mijn man op donderdag ook avondeten mee naar het werk kan nemen. Hij vindt lasagne heerlijk en het is ook nog eens makkelijk om te maken. 

lasagne

♥ Donderdag
Toevallig eet ik deze week twee keer sushi. Vanavond ging ik met mijn zus, broer en schoonzusje heerlijk uit eten. Samen hadden we een plateau gekozen waarin verschillende soorten sushi zaten. Jammer genoeg waren sommige stukjes behoorlijk pittig en laat ik nou echt niet tegen pittig eten kunnen... Gelukkig was er genoeg keuze. Daarna hadden we ook nog wat biefstukpuntjes en noodles gedeeld.

sushi

♥ Vrijdag
Voor vanavond hadden we vis op de planning staan en ik wilde eens wat nieuws proberen. Althans, nieuw voor mij want ik had nog nooit zelf iets gepaneerd. Dit deed ik door wat cayennekruiden en kruiden voor kruidenboter door de paneermeel te mengen waardoor het net wat extra's had. Het was uiteindelijk best goed gelukt en het was smullen. 

vis

♥ Zaterdag 
Voor het werken kregen we nog even bezoek en dan vind ik het altijd leuk om iets anders op tafel te zetten dan aardappels, vlees en groente. Vanavond hadden we mexicaanse wraps met gehakt en nacho's uit de oven. Daar maakte ik voor het eerste guacamole bij en dat was nog best makkelijk te maken! Ik kan er altijd van genieten als er gezellig aan tafel gegeten wordt waardoor iedereen lekker kan bijpakken en kan kiezen uit meerdere dingen om te combineren. Het was een heerlijk Mexicaans feestje op de zaterdagavond.

nacho

♥ Zondag
Vanavond, zoals op veel zondagavonden, hou ik het graag simpel. Vooral na een rustmiddagje wil ik niet al te lang in de keuken staan. Pasta is wat mij betreft simpel en vaak alsnog heerlijk. Ik had het dit keer met biefstukpuntjes, geroosterde paprika en sla. Ook heerlijk in de zomer als pastasalade!

pasta

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om eens mee te kijken naar wat ik zoal als avondeten maak. Hopelijk komen jullie hierdoor ook op leuke ideetjes en kunnen jullie zelf ook eens experimenteren met verschillende gerechten. Maak het vooral naar eigen smaak zodat jij er ook meer van zult genieten. Wat staat er vanavond bij jullie op het menu?

liefs

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Zaterdag 20 februari 2016 19:03
Phoi cai

Mag ik vragen hoe jij de lasagna maakt ik vind het namelijk altijd veel werk...

Gr
Mandarijntje - Zaterdag 20 februari 2016 19:35
Leuk om nu ook een keer die van jou te zien Phoicai!! Hopelijk komen er meerdere blogs van jou, hihi!
Anoniem - Zaterdag 20 februari 2016 20:01
lekkere dingen, ik ben ook dol op sushi
sara - Zaterdag 20 februari 2016 20:54
Leuk om te zien. Die sushi die je zelf hebt gemaakt ziet er echt goed uit!
Angela - Zaterdag 20 februari 2016 21:02
Boerenkool, met de verhouding niet helemaal kloppend šŸ˜… met vegetarische worstjes! En een heerlijk hazelnoot toetje als dessert! šŸ“
Nikki - Zaterdag 20 februari 2016 22:53
Groente-ei met veel tomaat op brood.en stokbroodjes met kruideboter

Leuke inspiratie om te zien phoica!!
Curtis - Zaterdag 20 februari 2016 23:23
Bonen met lekker veel groente er doorheen gemengd en kaas eroverheen, nom :3
struggle4life - Zondag 21 februari 2016 04:12
grappig maar mijn borden liggen altijd veel voller.haha
Lianne - Zondag 21 februari 2016 08:13
Deze posts vind ik altijd enorm inspirerend! Mogen wat mij betreft weer wat vaker terugkomen:)
UnknownAngel - Zondag 21 februari 2016 08:27
Wat een fijne blog! Zelf ben ik ook bang van zĆ³veel dingen (claustrofobie, hoogtevrees, dieren, aanstekers, vuil worden,..) en ik voel me altijd zo idioot en aanstellerig, waarom ik j niet gewoon normaal kan doen, maar hier door weet ik weer dat ik niet de enige ben
Aine - Zondag 21 februari 2016 12:08
Leuke blog en weer wat inspiratie opgedaan :)

Ik wil al zo lang sushi proberen. Daarbij nieuwe recepten uitproberen. Ik ga denk ook wat meer mensen uitnodigen, maakt eten wat makkelijker.
Dana - Zondag 21 februari 2016 13:25
Iets meer groente zou wel mogen. Ik zie 3x 'kale' sla voorbij komen en dit bevat amper vitamine. Ik weet natuurlijk niet wat je overdag al aan groente eet maar enkel
sla is niet voldoende voor een volwaardig voedingspatroon. Vind ik toch even belangrijk om te melden op zo'n site als deze. :)
Ronja - Zondag 21 februari 2016 21:20
Ja daar komt ie weer.
Dana, lees de blog 'Wat is normaal eten?' eens.
Stond er deze keer niet bij maar misschien heb je er wat aan.
Dana - Maandag 22 februari 2016 08:19
Ik bedoel mijn reactie hierboven ook allerminst negatief eigenlijk, ik zal het toelichten.
Natuurlijk weet ik niet hoeveel groente of vitamine iemand binnen krijgt in een week op basis van 7 foto's. Misschien wordt het tekort aan groente opgevuld in de broodtrommel of gewoon even een week lekker eten zonder erop te letten, I just don't know. Het ziet er in ieder geval lekker uit. Wat ik wel kan constateren is dat er op de foto's 800 tot misschien zelfs 1000 gram groente ''tekort'' komt en sla geen voedingswaarde heeft, dat vind ik persoonlijk nogal wat. Nou goed, het is in ieder geval geen persoonlijke aanval en wellicht wordt het op een ander moment van de dag of week ingehaald buiten de foto's om, maar in mijn ogen en met de schijf van vijf in het achterhoofd gewoon niet helemaal verantwoord om (naar wat het beeld suggereert ondanks het waar is of niet) zo weinig groente te eten.
Leanne - Maandag 22 februari 2016 15:13
Super leuke blog, ik vind dit altijd super fijn om te zien!
G. - Dinsdag 23 februari 2016 10:59
Leuke blog! Dankjewel voor het delen van wat je eet - is erg persoonlijk & ligt hier lekker gevoelig: vraagt wel wat vd blogger. Dus dankje vd "durf". En: sushi - liefde! Ga ik morgen ook eten - zin in!