Avondeten met Scarlet

 

Hi! In deze blog deel ik met jullie mijn avondeten. De ene keer eet ik wat uitgebreider van de andere keer en de ene keer heb ik wat meer zin om te koken dan de andere keer. Ik ben niet zo van het heel uitgebreid koken, al vind ik dat wel leuk als ik er echt ruim de tijd voor heb en neem. Ik kan erg genieten van de eenvoudige Hollandse pot: aardappelen, groente en (nep) vlees. Een tijd geleden kocht ik vaak kant en klaar maaltijden, maar dat heb ik al een tijd nauwelijks meer gedaan, gewoon omdat ik nu gelukkig wat minder druk ben. 

Ik hoop dat mijn maaltijden van een weekje je een beetje kunnen motiveren of inspireren om ook 's avonds voor jezelf te koken en goed te eten. Ik zeg niet dat ieder van mijn maaltijden perfect is, maar dat hoeft ook niet. Belangrijk is dat je weer vrij leert te eten en goed voor je lichaam kunt en wilt zorgen. Mocht je twijfelen over mijn hoeveelheden of hier een uitgesproken mening over hebben, lees dan even deze blog

eten

♥ Maandag: Hollandse pot
Vandaag at ik lekker eenvoudig. Ik bakte een vegetarische schnitzel van de Appie, maakte spinazie a la crème warm en bakte kriel aardappeltjes goudbruin. Ik deed er wat knoflooksaus bij en klaar is kees!

avondeten

♥ Dinsdag: Asperges, aardappelen,zeekraal & een eitje
Vandaag was ik een dagje bij mijn vader in Zeeland. Ik kocht hier samen met hem asperges, die mijn stiefmoeder voor me schoonmaakte. Ik nam echte Zeeuwse aardappelen mee, zeekraal en eitjes. Hier kookte ik samen met Joyce dit lekkere maaltje mee. 

asperges zeeland

♥ Woensdag: Pasta restjes
Vandaag maakte ik een simpele, maar lekkere pasta klaar van wat ik nog in huis had. Ik kookte pasta, bakte wat verschillende groentes, voegde er een potje pesto aan toe, deed er wat cashewnoten en rucola bij en eten maar!

avondeten

♥ Donderdag: Hollandse pot
Vandaag aten we weer lekker een Hollandse pot. Ik bakte aardappel wokpartjes, een groenteschijf van de Appie en doperwtjes en worteltjes uit een potje. Knoflooksaus erbij en lekker eten maar. 

avondeten

♥ Vrijdag: Simpel soepje
Vandaag kwam ik laat thuis en was ik moe. Joyce had al tomaten crème soep gehaald en broodjes met pesto en mozarella gemaakt. We aten snel omdat we erna gezellig naar de film gingen, alwaar we lekkere nacho's aten. 

soep

♥ Zaterdag: Pasta salade, aardappelsalade met stokbrood en hummus
Vandaag was het heerlijk weer. We besloten buiten te eten. Ik maakte een salade met pasta en pesto. Kocht vers stokbrood en verse hummus. Daarbij aten we nog aardappelsalade en dronken we sapjes en wijn. Heel fijn en gezellig! 

avondeten

♥ Zondag: Noodles
Vandaag at ik Noodles met gewokte groentes en woksaus. In plaats van vlees deden we er cashewnoten doorheen. Een eenvoudig, maar lekker gerechtje.

noodles

Ik hoop dat je het leuk vond om weer eens mee te kijken naar mijn avondeten. Ik deel dit ook regelmatig op de Instagram pagina van Proud2Bme.

Liefs, Scarlet ♥ 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Odette - Donderdag 16 juni 2016 19:06
Leuk om te zien! Ziet er gezellig uit zo buiten ook.
Avp - Donderdag 16 juni 2016 19:18
Ik vind deze blogs altijd heel inspirerend! Ik had een vraag.. Wanneer in je herstelproces kon je er echt op vertrouwen met vrij eten? Ik ben daar nu erg mee bezig en vraag me af wanneer het vrij eten is of wanneer het toch onbewust de eetstoornis is. Soms, bij warm weer bijvoorbeeld haal ik niet de hoeveelheid van een eetlijst. Maar er zijn ook dagen, wanneer ik het erg druk heb gehad, dat ik juist meer wil nemen.. Is dat dan normaal? Nu uit veiligheid luister ik hier maar niet naar en eet ik maar gewoon de hoeveelheid die ik vanuit de behandeling heb gevolgd. Maar dit voelt dan soms als moeten.. Ik weet niet zo goed wanneer iets nou gezond is of niet.
Aniek - Donderdag 16 juni 2016 19:52
Hmmm ziet er allemaal echt heerlijk uit!
*** - Donderdag 16 juni 2016 19:55
Leuk om te zien! En dit is hét bewijs dat lekker koken niet veel tijd hoeft te vragen. Zijn stuk voor stuk lekkere en volwaardige maaltijden waar je geen uren voor in de keuken moet staan. Ideaal voor mij als student ;-)
RosieV - Donderdag 16 juni 2016 20:04
Hihi Scarlet je houdt volgens mij ook een beetje van gebakken aardappelen/krieltjes of niet? Ik ool wel hoor met dat goudbruine randje.

Is pasta met cashewnoten lekker?
Dianne - Donderdag 16 juni 2016 23:13
Vind het altijd heel erg leuk om dit soort blogs te lezen, dankjewel !
Manonwheels - Vrijdag 17 juni 2016 01:01
Ik vind dit leuk en inspirerend om te lezen. Ook de link naar de eerdere blog helpt, omdat eten nog steeds erg moeilijk is voor me is. Iedere dag weer een strijd, maar steeds vaker weet ik me er toe te brengen om toch weer te koken. Voor mij is Hello Fresh ook een stap vooruit geweest, duur, maar omdat het dan toch al in huis is kost het me minder moeite om aan de gang te gaan. De hoeveelheden zijn alleen veel te ruim. Over normaal gesproken. Maar als ik dan de blog van vanavond weer lees, weer ik dat ik nog een lange weg te gaan heb maar dat ik wel op de goede weg zit. Net als de blog over veganisme, ik ben dan niet doorgeslagen, maar de keuze om verder te gaan als vegetariër was toch niet helemaal met de juiste motivatie. Toch vind ik het een juiste keuze nu ik er nu een paar maanden mee bezig ben. Dank je wel hiervoor!
Sien - Vrijdag 17 juni 2016 07:04
Leuk !
Het is fijn om te zien dat eten koken niet zo ingewikkeld hoeft te zijn.
Inderdaad, het belangrijkste is dat je voor je lichaam kunt en wilt zorgen.Hier worstel ik echt mee, soms lukt het wat beter en dan weer niet...
Haremaje - Vrijdag 17 juni 2016 11:34
Oh, wat een super lekkere recepten!!
maddy 2412 - Vrijdag 17 juni 2016 11:44
Ik heb geen gasstel
elieuntje - Dinsdag 28 juni 2016 00:32
Ziet er lekker uit allemaal! Je kunt volgens mij best goed koken. Maar wat is dat zeekraal eigenlijk? Een soort zeewier maar dan anders ofzo?