Avondeten met Sandra 3

 

In deze blog laat ik je weer eens zien wat ik zoal eet als avondeten. Het is niet precies van één week, maar van verschillende dagen uit verschillende weken. Ik hoop dat je er misschien wat inspiratie uit kunt halen en/of dat het je kan motiveren om zelf wat beter of anders te gaan eten. Zoals altijd zeg ik er maar weer bij dat ik vrij simpel kook. Je zult in deze blog dan ook niet per se culinaire hoogstandjes vinden, maar ik doe mijn best om iedere dag weer iets lekkers en voedzaams op tafel te zetten. Dit lukt me best aardig en steeds beter, al zeg ik het zelf. 

♥ Maandag
Ik begin deze week met bami met vegetarische balletjes. Daaronder liggen wat blaadjes spinazie die ik nog in de koelkast had liggen. Zo'n zak is altijd behoorlijk groot waardoor er veel overblijft. Ik gebruik het daarom vaak maar als een extra sla bij het avondeten of op brood, bij plakjes kaas bijvoorbeeld. Verder was dit een prima avondmaal. 

♥ Dinsdag
Vandaag een simpele maaltijd: aardappels, groenten en (vega)vlees. Ik koos voor gebakken aardappelschijfjes, bloemkool en een Javaanse schijf. Die vleesvervanger koop ik bij de Jumbo, heel erg lekker. Ik eet dit avondeten iedere week wel één of twee keer en het verveelt eigenlijk nooit. 

♥ Woensdag
Vandaag at ik pasta met groenten en vegetarische balletjes. Het ziet er naar mijn idee niet echt geweldig uit, maar het smaakte prima. Er zit ook nog oregano doorheen, maar dat is op de foto niet echt te zien. Pebbles vond deze maaltijd volgens mij ook wel interessant...

♥ Donderdag
Een vergelijkbare maaltijd met dinsdag vandaag. Dit keer met boontjes en als vleesvervanger een Toscaanse Carré. Deze is te koop bij de Albert Heijn en echt een aanrader. Ik had nog aardappelschijfjes van dinsdag over, daarom at ik dit vandaag opnieuw. Verder kan ik er eigenlijk niet zoveel over zeggen. 

♥ Vrijdag
Vandaag werkte ik op kantoor in Leiden. Pebbles gaat dan altijd naar de oppas, een wat oudere vrouw die bij mij in de straat woont. Toen ik Pebbles weer op ging halen, was de oppas pannenkoeken aan het bakken en vroeg ze of ik er ook een paar wilde. Daar zeg ik geen nee tegen natuurlijk! Ze maakt echt heerlijke pannenkoeken die me doen denken aan de pannenkoeken van mijn oma. Op de een of andere manier zijn die een stuk lekkerder dan als je ze zelf maakt. In totaal at ik er drie.

♥ Zaterdag
Vandaag ging ik met vriendinnen uit eten. Ik koos voor deze vegetarische burger, gemaakt van kikkererwten, maïs en aubergine. Verder zat er nog wat friet en salade bij. Hierna heb ik ook nog een lekker toetje op, namelijk carrotcake. 

♥ Zondag
Vandaag opnieuw pasta! Woensdag maakte ik voor twee keer, dus ik had nog een portie over. Dit keer had ik nog wat rucola in de koelkast, dus daar deed ik er nog wat van overheen. Een makkelijke maaltijd voor op zondag. 

Bedankt voor het kijken en lezen!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

B. - Woensdag 27 september 2017 19:04
Gebruikt er werkelijk niemand van Proud olie of boter bij het bakken van aardappelschijfjes of "vlees". Alles ziet er altijd zo droog uit...
Heel bizar... Maar ik zal er wel te veel achter zoeken waarschijnlijk...
Danique - Proud2bme - Woensdag 27 september 2017 19:16
Hoi B,

Bij Proud gebruiken we allemaal olie of boter. Dat het droog lijkt, komt denk ik doordat het foto's zijn en er soms ook een filter overheen zit :).

liefs Danique
B. - Woensdag 27 september 2017 19:05
Verder zien al de maaltijden er heerlijk uit, juist omdat het eens lekker gewoon is. Alles zou mij smaken!
Odette - Woensdag 27 september 2017 19:07
Lekkere maaltjes, Sandra!
nikki - Woensdag 27 september 2017 19:39
leuk en helpend om te zien, bedankt weer
Katinka - Woensdag 27 september 2017 19:51
Ziet er lekker uit, Sandra!
Ik ben eigenlijk wel benieuwd, je noemt bij het uit eten gaan dat je een lekker toetje had, eet je thuis ook toetjes en zo ja, wat voor iets? Vla, yoghurt? Vaak hetzelfde of varieer je daar ook veel in? Lijkt me fijn om daar ook eens iets over te zien/lezen, ik zou daar wel wat inspiratie uit kunnen opdoen en ik ben wel benieuwd hoe anderen dit doen.
Sandra - Proud2Bme - Donderdag 28 september 2017 09:01
Hey Katinka, dankjewel voor je reactie. Ik eet af en toe wel toetjes ja, maar niet standaard. Eigenlijk gewoon als ik er zin in heb. In een restaurant sowieso meestal wel, omdat ze daar natuurlijk hele lekkere dingen hebben, en thuis weleens iets van kwark. In de zomer ook regelmatig ijs :)
Xx - Woensdag 27 september 2017 20:21
Hey Sandra!

Mag ik vragen waar je die vega hamburger hebt gegeten? Ziet er erg lekker uit!

Bedankt!
Floor - Woensdag 27 september 2017 20:45
Mmm die pannenkoeken zien er lekker uit!
Sheila - Woensdag 27 september 2017 21:07
Hi Sandra! Gebruik je ook wel eens (vega) jus of sausjes?
Maya - Woensdag 27 september 2017 21:26
Hey Sandra! Ik ben ook van het simpele en ik vind je maaltijden er lekker uitzien! Het kost tijd, geld en een afwas he ;)
LX - Woensdag 27 september 2017 22:18
Op zondag vind ik pasta echt niet lekker haha. Door de weeks wel gek he šŸ˜
Snoezel - Woensdag 27 september 2017 22:25
Jouw maaltijden zien er altijd mooi en lekker uit. Mijn favoriet ben jij daarin! Vooral de Hollandse.
Lost girl - Woensdag 27 september 2017 22:50
Dezelfde vraag als sheila. Ik doe bij gebakken aardappels bijvoorbeeld mayonaise en bij groente vaak jus of saus. Dit zie ik echter bij jou vrijwel nooit en het was me bij anderen ook al opgevallen. Word er een beetje onzeker van. Ben ik daar dan zo extreem in?
Mirjam - Donderdag 28 september 2017 01:05
wat maakt jou daar dan precies onzeker in meis? ♥ ik vind het heel normaal om ergens een sausje bij te nemen en als je heel strict naar 'de lijstjes' kijkt zit dat er ook altijd wel bij.. maar misschien vindt Sandra dat juist niet zo lekker, of was ze het sausje vergeten voor de foto, of was de saus in de koelkast over de datum, of had pebbles de saus van haar bord gelikt.. hoe dan ook; sandra's gedrag kan jou op wat voor manier dan ook nĆ­Ć©t 'extreem' maken. jij bent jij en gelukkig vallen personen niet op alle vlakken met elkaar te vergelijken! dat is juist het mooie van de wereld :) vertrouw op jezelf! ♥
Sandra - Proud2Bme - Donderdag 28 september 2017 09:05
Hey Lost girl en Sheila. Het is inderdaad heel normaal om een sausje ergens bij te eten hoor. Ik eet ook wel sausjes als het al door gerechten heen zit. Zelf lust ik alleen geen mayonaise of ketchup (zie ook mijn blogs over moeilijke eter) vandaar dat het er bij mij niet bij zit. Dat betekent echter niet dat het niet oke is om dat wel te doen. Ik word door veel van mijn vriendinnen juist raar aangekeken dat ik dat niet doe ;)
Sheila - Vrijdag 29 september 2017 04:54
Ohhhh zoooo!! Iedereen zijn voorkeur natuurlijk, super fijn dat je gerechten al zo lust! Dankjewel dat je dat even zegt, want ik werd er zelf ook een beetje onzeker door šŸ™ˆ Zo wordt het wel een beetje makkelijker voor me om sausjes en jus te blijven nemen bij mijn avonden, dankje! ā¤
Kim - Woensdag 27 september 2017 23:04
Fijn om te zien! Vooral de porties van de maaltijden, ik weet bijv. nooit goed wat een normaal aantal pannekoeken is! Ik haal hier wel inspiratie uit, ik hoop ook ooit weer zo te kunnen eten. Hoe kan het dat alles behalve groente ineens zo vreselijk moeilijk is geworden?! :(
Honeychild - Donderdag 28 september 2017 10:25
Hoi Sandra! Ik heb nog wel een vraag: aangezien jij ook alleen woont en voor jezelf elke keer een lekkere en voedzame maaltijd op tafel moet zien te zetten, vroeg ik me af of jij ook wel eens dingen klaarmaakt die je eigenlijk niet heel lekker vind, maar een beetje uit de gedachte 'ik moet dit toch weer eens eten'? Ik kook nu namelijk elke dag voor mezelf, en ik weet van mezelf dat ik bepaalde groentes bijvoorbeeld lekkerder vind dan andere, maar is het dan raar om gewoon voor de optie te kiezen die je lekkerder vind..? Ik merk namelijk dat ik soms denk 'moet ik niet weer eens groente x eten?' puur omdat ik het gevoel heb dat dat 'hoort' omdat variatie gezond is... Verder varieer ik wel gewoon met rijst/pasta/aardappelen/couscous etc. Maar ja, ik houd graag vast aan dingen die ik ken en lekker vind, is dat raar..? Of herken je dat..?
Sandra - Proud2Bme - Donderdag 28 september 2017 10:35
Goede vraag, ik moest er even over nadenken. Ik heb inderdaad ook wel mijn voorkeuren waarbinnen ik varieer. Ik moet zeggen dat ik meestal gewoon de groenten eet die ik lekker vind. Ik kies ook weleens voor dingen waar ik net iets minder enthousiast over ben of die ik gewoon wat minder vaak eet omdat ik anders echt bijna iedere week hetzelfde zou eten, maar ik ga in ieder geval geen dingen eet die me tegenstaan. Zo lust ik bijvoorbeeld ook gewoon spitskool en prei, maar dat eet ik minder vaak en staat niet in mijn top 3. Zo nu en dan bedenk ik dan wel om het weer eens klaar te maken. Ik zou echter geen rode kool gaan eten voor de variatie want dat lust ik gewoon niet.
ano - Donderdag 28 september 2017 11:53
ik kook ook altijd voor 1 persoon (enige vegan in het gezin) en snap je probleem. wat ik doe tijdens het opstellen van mijn maandelijkse boodschappenlijst (die ik verdeel in 1 keer per week naar de winkel) dan kijk ik altijd per kleur. je hoeft maar 1 ding van een kleur te eten, zo kan je voor rood kiezen tussen paprika of tomaat of aardbeien of ... hiertussen wisselen veranderd wel de smaak, maar niet de vitamines, je moet dus niet perse kiezen voor de minder lekkere optie, eet je hiervan 1 ding graag dan kan je altijd voor deze soort kiezen om te genieten van de voordelen van rode groenten/fruit. snap je? soms wil ik eens wat anders van smaak, dan zoek ik eerst op wat ik ermee wil maken, ik kan erg enthousiast worden als mijn eten er leuk uitziet dus dan zoek ik vaak kleuren combinaties, zoals rode biet met rode bonen en rijst of ik maak een hele regenboog op mijn bord, zo blijft eten leuker en doordat het er leuk uitziet (in mijn geval dan) let je minder op de smaak die eventueel niet super lekker is.

maar mijn punt is dus vooral dat je maar 1 iets van een bepaalde kleur moet eten om van de voordelen te genieten, variƫren tussen rode tomaat of rode paprika levert je niet heel veel verschillende vitamines op.
de verschillende kleuren zijn, als er maar 1 ding is waar je echt van geniet dan is het niet erg om altijd voor deze soort te gaan, zolang je maar tussen de kleuren varieert:
rood (tomaat, paprika, appel, aardbeien, ...)
groen (broccoli, granny smith appel, erwten, peer, ...)
geel (banaan, ananas, mango, boterbonen, ...)
wit (aardappel, knolselder, bloemkool, pastinaak, ...)
paars tinten (rode biet, bramen, blauwe bessen, blauwe druiven, rode kool, ...)

hoop dat je hier wat aan hebt?
Honeychild - Donderdag 28 september 2017 11:38
Bedankt Sandra! Hier heb ik veel aan! Ik zal mezelf wel uitdagen om lekker te variƫren, maar ik ga mezelf dan ook niet dwingen dingen te eten die ik eigenlijk gewoon vies vind, haha! Wat jij hebt met rode kool heb ik met wortel; da's gewoon goor, haha!
MissPineapple - Donderdag 28 september 2017 13:55
Lekker! Tip voor de volgende keer dat je verse spinazie over hebt: Wij eten vaak salade van rauwe spinazie (de spinazie beetje snijden, want het zijn grote bladeren) en hierdoorheen gewelde rozijnen en croutons mengen. Een dressing van yoghurt, balsamico en mosterd is hier heel lekker bij!
Justme - Donderdag 28 september 2017 17:06
Heel fijn om te zien dit!! Echt helpend en geeft me inspiratie, juist omdat het zulke 'gewone' maaltijden zijn: dit kan ik goed gebruiken, dus dankjewel Sandra! =)
Lost girl - Maandag 2 oktober 2017 13:38
Zelfde als sheila hierboven:). Bedankt voor je antwoord. Stelt me gerust. De reden denk ik waarom ik er onzeker van word is denk ik omdat ik morbide obesitas heb en van alle kanten hoor dat ik geen sausjes of jus moet gebruiken.