Avondeten met Phoi Cai 8

 

Soms is inspiratie voor maaltijden ver te zoeken en is het even zoeken om iets op tafel te kunnen toveren. Deze week koos ik vaak voor simpel, maar vooral lekker eten. Soms is het een bij elkaar geraapt maaltje en soms krijgt het net wat meer aandacht. Doordeweeks had ik voornamelijk gekookt, maar in het weekend nam ik het er even van. Het was een heerlijke afsluiter van de week!

 collage

♥ Maandag
Vandaag was een dag van de restjes uit de koelkast. We hadden nog wat veganuggets, gyoza en gestoomde ei liggen. Daarbij had ik rijst gekookt en vond ik een zak erwtjes en worteltjes in de vriezer. Een rommelig bordje maar wel lekker.

maandag

♥ Dinsdag
Tussen het werken door heb ik een makkelijk maaltje uit de keuken getoverd. Ik had al een paar dagen ontzettend zin in boontjes, dus vandaag moest dat op het menu komen. Daarnaast had ik aardappeltoefjes met krokante vegastukjes.

dinsdag

♥ Woensdag
We hadden vandaag net wat meer tijd voor het avondeten, dus ik koos een maaltijd die we zelf aan tafel nog in elkaar moesten knutselen. We aten wraps met zoete aardappelfrietjes en salade. We eten niet vaak wraps, maar als ik dit zo zie moeten we het toch maar vaker doen! 

woensdag

♥ Donderdag
Back to basic. Ik had niet zoveel zin om te koken en inspiratie was er vanavond ook niet. Dus het werd aardappel met groente en een braadworst. Simpel, maar altijd goed.

donderdag

♥ Vrijdag
Vandaag liet mijn inschattingsvermogen me weer in de steek. Ik dacht dat ik met één broccoli twee volwassen, een kind en een baby kon voeden. Blijkbaar zit er toch iets meer broccoli in een babyhapje en ook Romy hapte wat stronken weg. Er bleven maar twee kleine porties over voor papa en mama. Na twee aardappeltoefjes af te staan aan Romy bleef er een wat mager bordje eten over... Volgende keer beter! Dan maar een extra groot toetje. Wat een straf... ;) 

vrijdag

♥ Zaterdag
Het was een lange en drukke dag waarbij ik ook nog heb gewerkt. De zin om te koken was ver te zoeken dus we besloten een pokébowl te bestellen. Ik kies vaak voor dezelfde ingrediënten, namelijk zalm, zeewier, mango, ei, edamameboontjes en sesam. Een sesamdressing maakt het geheel af. Dit was smullen. 

zaterdag

♥ Zondag
Op onze vrije dag gingen we een dagje weg. Vandaag gingen we naar Rotterdam en hebben we een leuke dag gehad in het centrum. Aan het einde van de middag wilden we bij een Vietnamees restaurantje eten, genaamd Little V. Ik ben zelf dol op Vietnamees eten en ik kon daardoor niet goed kiezen tussen al het lekkers. Uiteindelijk hadden we verschillende gerechten uitgekozen om te delen. Het was heerlijk!

zondag

Waar heb jij afgelopen week van kunnen genieten?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

w - Zondag 23 juni 2019 19:35
Wat leuk en lekker lijkt me dat gestoomde ei. Ik doe wel eens zilvervliesrijst, (moet drie kwartier koken); na een kwartier doe ik de groenten erop en wat ik wel eens deed was dan ook een ei erbij leggen, eigenlijk in de rijst dus en dan werd het gewoon gaar en was het lekker, maar is dan ook wellicht gestoomd ipv gekookt en smaakt wel lekker luchtig ook. Ik heb moestuin en kan nu zo genieten van verse doperwten, peulen en zomerwortel oa en ook verse tuinbonen. Doperwten en tuinbonen kun je maar zelden kopen in de schil en daarom wel bijzonder en dus lekker uit eigen tuin.
Nadine - Zondag 23 juni 2019 19:40
Wat grappig dat jullie wraps eten als je tijd hebt, wij eten dat juist als we haast hebben :-).