Avondeten met Phoi Cai 6

 

Het is weer even geleden sinds mijn laatste avondeten blog, maar hier is ie dan! Ik heb het idee dat mijn avondmaaltijden redelijk hetzelfde zijn gebleven. Het varieert nog wel in producten, maar gemak en smaak staan bij mij centraal. Soms maak ik iets meer tijd om wat lekkers op tafel te toveren en op zulke momenten geniet ik meteen van mijn momentje in de keuken. Ik hoop dat jullie het weer leuk vinden om te lezen...

Onthoud dat dit enkel míjn manier van avondeten is. Ik zeg hiermee niet dat dit de juiste manier van eten is. Dit is waar ik me prettig bij voel en waar ik samen met mijn gezin van geniet. Het staat je vrij om je door mijn maaltijden te laten inspireren, maar ook om het totaal anders te doen. Wil je meer lezen over wat normaal eten is? Lees dan deze blog: Wat is normaal eten?

avondeten

♥ Maandag
Zoals vaker hou ik het op maandag simpel, omdat ik niet veel tijd heb tussen de twee werkmomenten in. Vanavond heb ik gekozen voor een pizza. Ik had dit al een tijdje niet meer op en deze lag nog in de vriezer. Simpel, maar wel lekker voor een keertje!

maandag

♥ Dinsdag
Ondanks dat ik dit eerder een gerecht vind voor in de winter, was het wel weer erg lekker! Wortelenstamp met braadworst. Ik hou alleen niet van jus en kies daarom altijd voor mayonaise om het toch wat smeuiiger te maken. Dit vind ik veel lekkerder.

dinsdag

♥ Woensdag
Vandaag is mijn man ook vrij en neem ik de tijd om wat lekkers op tafel te toveren. Het is weer het seizoen van de mosselen en vandaag staan dan ook mosselen op het menu. In plaats van wijn heb ik dit keer donker biertje gebruikt waardoor het iets zoeter en voller smaakt. Daarbij aten we frietjes. Doordat mosselen best wat ruimte innemen op je bord, heb ik meerdere keren opgeschept. 

woensdag

♥ Donderdag
Dit is een gerecht dat we tegenwoordig om de twee weken wel een keer eten, namelijk lasagne. In tegenstelling tot andere pastagerechten vindt Romy dit wel lekker. Gelukkig! Ik ben namelijk dol op pastagerechten. Vanavond heb ik dan ook heerlijk gesmuld. 

donderdag

♥ Vrijdag
Vanavond konden we niet kiezen waar we zin in hadden dus werd het een mengelmoes van allerlei dingen uit de koelkast en vriezer. Zoete aardappel, courgette, gele paprika, een stukje buikspek en wat coquilles. Ach ja, het smaakte in ieder geval allemaal erg lekker!

vrijdag

♥ Zaterdag
Als er bezoek is wil mijn moeder altijd iets extra lekkers op tafel zetten. Ik vind dat helemaal niet erg aangezien ik moeders eten hartstikke lekker vind. Ook dit keer heb ik heerlijk meegegeten met de zelfgemaakte loempia's, vermicelli en salade. Daarbij kwam ook nog een Aziatische vissaus. De saus ruikt niet erg lekker, maar het smaakte bij elkaar heerlijk! 

zaterdag

♥ Zondag
Na een lange klusdag was ik iets te laat met het koken vanavond. Vandaar dat ik nog even snel mijn avondeten naar binnen moest werken voordat mijn chatavondje begon. Zalm, broccoli en zoete aardappel. Simpel, maar zo lekker!

zondag

Ik hoop dat jullie het weer een keer leuk vonden om mee te kijken. Heb je ergens vragen over? Stel ze gerust! Wil je meer inspiratie op doen? Neem gerust een kijkje in deze blogs of op ons Instagram account.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Dragonfly - Zaterdag 15 september 2018 19:54
Nom Nom Nom.
lasagne moet ik ook echt weer eens maken
S - Zaterdag 15 september 2018 20:48
Lekkere maaltijden!
Maan - Zaterdag 15 september 2018 23:45
Oh jouw zondagmaaltijd heb ik zin in (met bloemkool ipv broccoli)
Anoniem - Zondag 16 september 2018 08:39
Ziet er goed uit!
Odette - Zondag 16 september 2018 15:50
Ziet er allemaal heel lekker uit!
rose - Maandag 17 september 2018 08:44
wat ziet die lasagne er heerlijk uit