Avondeten met Phoi Cai 5

 

Het is alweer een tijd geleden dat ik mijn avondmaaltijden voor jullie heb vastgelegd, dus afgelopen week was het weer zover. Het was een normaal weekje waarin ik het vrij simpel heb gehouden. Gelukkig kan simpel natuurlijk ook heel lekker zijn! Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen en bekijken.

Ben je ergens anders benieuwd naar uit mijn eetpatroon: lunch, ontbijt of tussendoortjes, laat dit dan gerust weten. Ik ben bovendien benieuwd naar wat jouw favoriete maaltijd zou zijn én wat je echt niet lekker lijkt.  

 collage

♥ Maandag
Vanavond hebben we het redelijk simpel gehouden, maar dit vind ik zo lekker! Broccoli, gekruide aardappelpartjes en zalm in bladerdeeg met spinazie. Na het maken van de foto heb ik er nog saus bijgepakt. Ik pak namelijk altijd ketchup bij de broccoli. Anders vind ik het niet zo lekker.  

maandag

♥ Dinsdag
Vandaag had ik iets meer de tijd om te koken en daar heb ik ook gebruik van gemaakt. Er kwam een vriendin mee eten en dan vind ik het wel leuk om wat lekkers op tafel te toveren. Vanavond had ik vegetarische curry met zoete aardappel, bloemkool en spinazie gemaakt. Daarbij aten we rijst, naanbrood en papadum. Het zou niet zo pittig zijn, maar mijn mond stond in brand! 

dinsdag

♥ Woensdag
Vanavond aten we bij de buurtjes. De buurman had een gerecht gekookt uit zijn vaderland en hierin zaten gedroogde garnaaltjes, zoutvlees en een groente genaamd sopropo. Dit is een soort bittere komkommer. Ik kende het ook al vanuit de Aziatische keuken en ik vind het echt heel lekker. Dit was even anders, maar het was ook smullen!

woensdag

♥ Donderdag
Een tijd terug schreef ik een blog over Poké bowls en sinds kort heb ik een restaurant gevonden die het ook thuis bezorgt. Ideaal en ook nog eens erg lekker! Ik heb er één gekozen met gefrituurde garnalen, zeewier, gezoete ei, edamame, mango en een sesamsaus. Ik vond sojasaus in dit geval niet eens meer nodig want het was erg smaakvol. Erg lekker voor de afwisseling! 

donderdag

♥ Vrijdag
Even een herhaling deze week, maar de zalm in bladerdeeg was maandag wel erg lekker. Dit keer heb ik het gegeten met aardappelkroketjes en groentemix. Wat was het weer smullen!

vrijdag

♥ Zaterdag
Het komt niet vaak voor dat ik in een week zovaak rijst eet, maar vanavond staat er weer rijst op het menu. Dit keer eet ik het met puntpaprika, boontjes en een biefstuk. Naar mijn mening was het een wat gekke combinatie met rijst, maar het was wel lekker. Ik had tijdens het eten ook nog wat extra groente opgeschept.

 zaterdag

♥ Zondag
Om de week af te sluiten heb ik iets gekookt waar ik al een tijdje zin in had. De bobotie van Knorr is één van de favorieten bij ons. Het is heel makkelijk klaar te maken (helaas wel uit een pakje...) en ook nog eens erg smaakvol!

zondag

Daarmee heb ik mijn weekje heerlijk afgesloten! Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om mijn maaltijden te zien van de afgelopen week. Waarschijnlijk was het geen weekje waar je veel inspiratie uit kon halen, maar zulke weken zitten er eenmaal ook tussen. 

Wat lijkt jou het meest lekker?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

LeRose - Vrijdag 29 december 2017 20:53
Lekker beetje zelfde smaak
anoniempje - Vrijdag 29 december 2017 21:46
de zalm in bladerdeeg lijkt me erg lekker, dat wil ik ook eens proberen
britneyangel - Zaterdag 30 december 2017 00:26
die zalm in bladerdeeg lijkt me ook lekker en de bobotie heb ik ook weleens op en dat is ook errug lekker
me - Zaterdag 30 december 2017 07:39
Zalm in bladerdeeg kan je vinden bij de Lidl.
Stellar - Zaterdag 30 december 2017 09:56
wat heerlijk!
Daphne - Zaterdag 30 december 2017 11:00
Wat een leuk artikel. Mij lijkt de curry met naan erg lekker.
Nerveus - Zaterdag 30 december 2017 11:04
Ziet er allemaal lekker uit hoor! Misschien kun je ook een keer bijhouden wat voor tussendoortjes je eet en welke je lekker vindt?

Mijn favoriete maaltijden zijn: spaghetti frutti di mare, ratatouille, salade met zeevruchten, zoete aardappelfrietjes en Thaise curry!
Cylu - Zaterdag 30 december 2017 12:08
Hoi Phoi cai,

bij welke winkel kun je die zalm met bladerdeeg kopen?
Het lijkt me lekker om deze te eten.
Phoicai - Zaterdag 30 december 2017 13:52
Hey Culy,

Ik heb deze bij de albert heijn gehaald. Maar je ziet ze ook in andere supermarkten in het vriesvak. Ze zijn erg lekker!

Liefs
roby - Zaterdag 30 december 2017 14:13
lekkere maaltijden!

eet je ook wel toetjes? ik vind het steeds moeilijker om te zien en lezen dat zoveel mensen geen toetjes eten, terwijl ik geleerd heb dat dat wel bij de warme maaltijd hoort.
DragonFly1991 - Zaterdag 30 december 2017 21:26
Ik eet ze vrijwel nooit :$ Nooit echt lekker gevonden... Maar ik probeer dan wel een zuivel vervanger te nemen en eet rond een uurtje of 8 vaak nog fruit. Kan echter wel snappen dat je het misschien wat lastig vind als mensen het misschien niet nemen.
Phoi Cai - Zondag 31 december 2017 09:48
Hey Roby!

Ik neem steeds vaker toetjes maar niet meteen na de maaltijd zelf. Onder andere tegenwoordig doordat we bezig zijn met Romy naar bed brengen enzovoorts. Maar dan pak ik wel eens een vla, yoghurt of een ijsje. Heerlijk!

Liefs
DragonFly1991 - Zaterdag 30 december 2017 21:25
Nom Nom Nom Nom
Peef - Zaterdag 30 december 2017 22:10
Moah, wat betreft de "helaas wel uit een pakje": ik zou soms niet weten wat ik zonder die dingen moet!!
Anne - Maandag 1 januari 2018 07:18
De dinsdag masltijd lijkt mij heel lekker.
Zalm in bladerdeeg lijkt mij heel zwaar op de maag.Maar dat ligt zeker aan mij want ik heb overal last van.!
Ik vind je maaltijden er heel lekker uitzien.Ik houd helemaal niet van ingewikkeld eten en dit soort maaltijden vind ik het fijnste ☺
Cylu - Dinsdag 2 januari 2018 09:14
Dankjewel, ik ga de zalm binnenkort halen. Leuke inspiratie!
Lusi - Dinsdag 2 januari 2018 15:54
Lekkere maaltjes! Ik ben wel benieuwd naar die gekke groente van de woensdag :p.

En inderdaad eens met Peef: niks mis met pakjes en zakjes! Behalve dan dat ik sommige gewoon achterlijk duur vind als het geen aanbieding is. Je krijgt namelijk eigenlijk net niks: een zakje rijst (wat normaal nauwelijks iets kost) en iets van kruiden/sausje. Het is wel heel makkelijk natuurlijk en sommige zijn echt wel lekker. Bobotie heb ik in geen tijden gehad, maar die vond ik volgens mij wel lekker :). Dus binnenkort maar weer eens kopen!
Lott - Donderdag 4 januari 2018 21:16
Super leuk Phoi! Dank voor je inspiratie, dit helpt me echt voor wat afwisseling bij mijn eigen eten! Zelf durf ik nog niet zo goed nieuwe dingen te verzinnen, maar dit helpt enorm! :-)