Avondeten met Phoi Cai 4

 

Er zijn weken waarin ik vaker eten bestel of afhaal en er zijn weken waarin ik vaker uit eten ga dan normaal gesproken. Steeds vaker zijn er ook weken waarin ik zo makkelijk mogelijk kook. In deze blog van mijn avondeten ben ik wat vaker uit eten geweest dan ik normaal gesproken zou doen en kies ik vaker voor makkelijk eten. Het is zeker geen gemiddelde week geweest, maar toch hoop ik dat je het leuk vindt om het te lezen!

 avondeten

♥ Maandag
Zoals vaker houden we het op maandag simpel omdat ik tussen twee werkmomenten door eet, terwijl mijn man ook vaak laat thuis van werk is. Ook vandaag kozen we voor een pizza en ik had deze met zalm, tonijn, garnalen en spinazie. Het is wel één van mijn favorieten!

maandag

♥ Dinsdag
Sushi verveelt bij mij nooit! Vanavond gingen we uit eten en hebben we verschillende soorten sushi en warme gerechten gehad. Ik heb alleen tijdens de eerste ronde een foto gemaakt en de rest van de avond was ik het helemaal vergeten. Het was in ieder geval erg lekker.

sushi

♥ Woensdag
De mosselen zijn weer volop verkrijgbaar en ik maak ze sinds een paar jaar ook graag thuis. We eten met z'n allen uit een grote pan met mosselen en hadden er ovenfrietjes, salade en diverse sausjes bij. Het was een gezellige kliederboel! 

mosselen

♥ Donderdag
Het valt me nu pas op dat ik dagen achter elkaar vis en schaaldieren eet! Vanavond staat er gebakken rijst met wokgroentes en garnalen op het menu. Ik kook rijst niet vaak zelf maar stiekem vind ik het wel heel erg lekker. Ik maak er ook altijd teveel van, maar ik schep altijd minstens nog één keer op. Misschien toch maar vaker in mijn Aziatische roots graven...

donderdag

♥ Vrijdag
Vandaag was ik een beetje inspiratieloos dus hou ik het simpel. Vanavond heb ik rösti, kipstukjes met cajunkruiden en spinazie gemaakt. Simpel maar zo lekker!

vrijdag

♥ Zaterdag
Vanavond ben ik met mijn schoonouders en man uit eten geweest. We kregen een verrassingsmenu van vier gangen. Dat maakt het vaak wel spannend omdat je niet weet wat je voorgeschoteld krijgt. Gelukkig viel het allemaal hartstikke mee en was het ook nog eens heerlijk! We hadden diamanthaas als voorgerecht, een stukje zalm als tussengerecht, eendenborstfilet als hoofdgerecht en een aardbeienmousse als nagerecht. Jummmm! 

zaterdag

♥ Zondag
We sluiten de week ook af met een simpel maar smakelijk avondmaal. Ik heb al een hele lange tijd geen shoarma gehad en daar had ik ineens zo'n zin in. Dus vanavond hadden we broodjes shoarma met sla en heel veel knoflooksaus. 

zondag

Toen was een weekje alweer voorbij gevlogen. Het is wellicht geen standaardweekje, maar dat maakt het juist wel eens zo lekker! De ene maaltijd was wat makkelijker dan de ander, maar ik heb lekker gesmuld. Mocht je een reactie willen geven op de hoeveelheden die je voorbij zag komen, lees eerst deze blog.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Stellar - Maandag 11 september 2017 19:52
dit ziet er allemaal maar lekker uit, die aardbeienmousse ziet er super lekker uit trouwens :) mooie weekje hoor, lekker gevarieerd
DragonFly1991 - Maandag 11 september 2017 21:12
Fijne inspiratie voor de makkelijke dagen
Marieke - Maandag 11 september 2017 22:14
Ziet er heerlijk uit! Gaat voor mij nog heel lang duren voordat ik dit weer allemaal durf... Ik hou wel echt van koken! De spinazie wokken met tomaat, ui en knoflook is echt een aanrader!
Lost girl - Maandag 11 september 2017 22:57
Dit zouden voor mij allemaal feestmaaltijden zijn. Iets wat je eet bij speciale gebeurtenissen. Maar dat zie ik wel vaker in jouw eetblogs. Is geen oordeel, alleen wat me opvalt.
Anonieme A - Maandag 11 september 2017 23:32
Hihi ik herken mezelf vooral in het donderdag/vrijdag menu qua soort en gemak. Garnalen zijn echt lekker trouwens :) m'n nieuwe favo ;)
Ingrid - Dinsdag 12 september 2017 12:22
Heerlijk weekje van jou zo te zien hoor, afwisselend, gezond en lekker. Vooral de pizza met allerlei vis en garnalen ga ik ook eens proberen meesta lneem ik alleen tonijn.
n - Dinsdag 12 september 2017 14:08
Zo zien mijn weken er ook wel eens uit. Ene week eet ik wat vaker buiten de deur en de andere week weer wat vaker makkelijk of juist wat gezonder. Net hoe het uitkomt en dat is juist zo fijn. Mijn gewicht blijft daarbij al jaren stabiel dus daar hoef ik het niet voor te laten
N - Dinsdag 12 september 2017 16:27
Lekker! Door deze foto's krijg ik zin om uit eten te gaan :p
britneyangel - Woensdag 13 september 2017 09:03
leuk om te lezen !