Avondeten met Phoi Cai 3

 

Mijn laatste avondetenblog is alweer een hele tijd terug! Tegenwoordig is het niet meer zo vanzelfsprekend om samen met mijn man aan tafel te zitten doordat mijn man vaak pas tegen het bedtijd van Romy thuis is en hij dan nog wel even bezig is voordat zij slaapt. Hierdoor eten we wat makkelijker dan we gewend zijn en soms kook ik zelfs al in de middag, zodat we het eten alleen nog maar hoeven op te warmen. Ik hoop in ieder geval dat jullie het leuk vinden om mee te kijken!

collage

♥ Maandag
Vandaag is echt een lastige dag wat betreft koken doordat ik werk tot 17.00 uur en ook weer om 19.00 uur aan de slag moet. Tussendoor komt mijn man een keer thuis en moet ik Romy nog naar bed brengen. We houden het dus simpel en warmen een pizza op in de oven. Hierbij at ik nog een bakje rauwkostsalade met yoghurtdressing. 

pizza

♥ Dinsdag
Mijn man en ik zijn vandaag allebei vrij en hierdoor is er net wat meer tijd om wat lekkers op tafel te zetten. Vanavond eten we pasta met garnalen en broccoli. 

dinsdag

♥ Woensdag
in de middag had ik laat geluncht dus koos ik vanavond voor een lichte maaltijd, namelijk een salade. Hierin zaten stukjes kip, aardappeltjes, komkommer, tomaten, bosuitjes en heel veel sla. Best lekker! 

woensdag

♥ Donderdag
Op donderdag ben ik vaak een lange dag alleen thuis en vind ik het heel lastig om de tijd te vinden om wat op tafel te zetten. Daarom komen mijn moeder en zus 's avonds langs met avondeten en eten ze hier ook gezellig mee. Dit keer hadden we noedels met kip en groenten.  

donderdag

♥ Vrijdag
Vandaag is mijn vader jarig en zijn we met z'n allen uit eten gegaan om dit te vieren! Ik had gekozen voor een heerlijk biefstukje en dit werd geserveerd met een salade en frietjes. 

vrijdag

♥ Zaterdag
Na maandenlang geen sushi te hebben gegeten, is mijn trek na drie maanden nog niet gestild. Vandaag hebben we sushi afgehaald. Heerlijk! Hierbij had ik edamameboontjes gekookt. 

sushi

♥ Zondag
Deze heerlijke lenterolletjes had ik vanavond als avondeten. Deze waren gevuld met garnalen, gekookte spekreepjes, komkommer, sla en vermicelli. Ze zijn heerlijk fris en door de dipsaus erg smaakvol. We maken er altijd te veel van waardoor we de dag erna nog van kunnen snoepen.

zondag

Ik hoop dat je het weer leuk vond om mee te kijken en er inspiratie uit kon halen, ondanks dat er veel makkelijke maaltijden tussen zaten. Mocht je twijfels hebben over de hoeveelheden en erop willen reageren, lees eerst deze blog

 liefs

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

britneyangel - Zaterdag 17 juni 2017 19:34
ziet er wel allemaal lekker uit
Bordercollie - Zaterdag 17 juni 2017 19:53
Phoi Cai, ik geloof dat ik maar eens bij jou kom eten. Mjammie!
Sterregoesforit - Zaterdag 17 juni 2017 20:14
Ziet er goed uit Phoi Cai :-) En niks op aan te merken hoor, goed dat je gewoon jezelf laat zien en dit met ons deelt!! Liefs
Girlll - Zaterdag 17 juni 2017 20:37
Wow echt gevarieerd! Niet echt gezond haha, maar dat hoeft ook niet elke week. Ik moet ook echt wat meer varieren met avondeten, meestal eet ik broccolirijst of bloemkoolrijst met groente, bonen en een sausje of een salade met bonen en vleesvervanger.
Muisje - Zondag 18 juni 2017 00:46
Ik mis even wat er niet gezond aan is... die ene pizza maar verder volkomen normale maaltijden (wat pizza trouwens ook is)
Het is normaal om blees/vis of vega te eten met groente en pasta/rijst/noodlening of iets dergelijks... en dan t kan in heel veel vormen en variaties; precies zoals Phocai doet.

Broccolirijst is geen rijst maar groente.
Soofy - Zondag 18 juni 2017 04:29
Eens met Muisje. Ziet er gewoon normaal en gezond uit! En lekker Haha!
Jiho - Zondag 18 juni 2017 13:12
ik vind het hartstikke gezond :) veel groente, vlees en aardappelen/pasta, helemaal prima
freegirl - Zondag 18 juni 2017 00:30
Jammmie
vanAnaarB - Zondag 18 juni 2017 00:43
Lekker! En gevarieerd, leuk om zoveel verschillende dingen voorbij te zien komen.
B. - Zondag 18 juni 2017 05:18
Niet echt gezond??
Dit is perfect normaal! Ziet er heerlijk uit hoor, lekker gevarieerd :)
Heel fijn om te zien hoe relaxed je omgaat met eten.
Divertje - Zondag 18 juni 2017 09:44
Het valt me op dat er in deze blogs amper gekookte aardappels gegeten worden.. ben ik de enige die doorgaans gekookte aardappels, groente en vlees eet?
Nerdin - Zondag 18 juni 2017 13:11
Ik eet het 1-2 keer per week, omdat gekookte aardappels wel gezond en goedkoop is maar ik het niet zo lekker vindt. Ik houd meer van rijst/pasta/bulgur/couscous met veel groenten en een portie vlees of vis.
Erin - Woensdag 21 juni 2017 11:37
Haha ik eet dat nooit, gekookte aardappels zijn zo saai en smakeloos
Lusi - Zondag 18 juni 2017 11:10
Inderdaad prima gevarieerd!
Makkelijk is niet perse ongezond (whatever in is) :) en vaak juist ook nog hartstikke lekker.
Leuk om te zien, Phoicai! Denk dat ik die lente rolletjes (in een andere variant :p) ook maar eens ga maken want ik heb nog rijstvellen :).
X - Zondag 18 juni 2017 11:18
Wat een heerlijke blog. Thankss
SPARKLE1991 - Zondag 18 juni 2017 15:22
Oeh zo lekker ziet het er allemaal uit!
Ik vroeg me af, hoeveel sushi normaal is als avondeten? Ik twijfel daar een beetje over..
Mandy - Zondag 18 juni 2017 23:02
@Phocia: Had je het recept van die lekkere rolletjes? Pizza ziet er super uit waar heb je die gekocht/welk merk?
xChanel - Maandag 19 juni 2017 10:36
wat leuk om te zien, phoicai!!!!