Avondeten met Phoi Cai 2

 

In deze blog laat ik jullie weer meekijken met een weekje avondeten van mij. De ene week heb ik meer zin in het koken dan een ander weekje. Daarom verschilt het per week soms behoorlijk wat ik op tafel zet als avondeten. Deze week had ik wat creatieve dagen maar ook zeker wat luie dagen. Op zulke dagen vind ik mijn diepvries heel lief. Alleen maak ik daar liever niet al te vaak gebruik van. Als ik namelijk eenmaal aan het koken ben, vind ik het toch ook wel erg leuk om te doen!

collage

♥ Maandag
Vanavond hadden we pasta met gehaktballen en een rijke tomatensaus. Ik had dit laatst weer eens gemaakt en sindsdien heb ik er wekelijks zin in. Het doet me altijd een beetje denken aan Lady en de Vagebond, maar zo zitten we niet aan tafel hoor!  

pasta

♥ Dinsdag
Vandaag was een druk dagje en zijn we de hele dag op pad geweest. Rond etenstijd waren we toevallig bij de IKEA en daar gingen we maar meteen avondeten. Zoals altijd kies ik daar dan de gehaktballetjes met roomsaus en frietjes.

gehaktballen

♥ Woensdag
Vanavond eindelijk een 'normale' maaltijd. Ik vind de afwisseling altijd wel zo fijn maar het moet vooral lekker blijven. Zo aten we vanavond kalkoenfilet met krieltjes en broccoli.  

woensdag

♥ Donderdag 
Omdat ik op donderdag altijd vrij ben, maken mijn ouders zo nu en dan wat lekkers zodat ik ook kan mee-eten zonder op tijd te moeten werken. Vandaag waren ze de hele dag druk geweest met het rollen van loempia's en hadden we een heerlijk Vietnamees maaltijd. 

loempia

♥ Vrijdag
Vrijdag avond aten we zalmburgers met een gepofte aardappel en boontjes. Ik ben dol op gepofte aardappels, ondanks dat ik het niet vaak eet. Ik vind het namelijk best prijzig dus ik koop het ook niet te vaak. Het is het wel extra genieten zo!

vrijdag 

♥ Zaterdag
Vandaag hadden we heel veel zin in sushi. Jammer genoeg vinden we het best duur en kunnen we het niet te vaak halen. Zelf maken kost wat meer moeite maar is vaak wel goedkoper. Daarnaast kan je er zelf wat lekkers van maken en toen was het toch wel erg smullen! 

zaterdag

♥ Zondag
Zondag avond probeerde ik weer eens iets nieuws, namelijk Hokkien noedels. Ik kwam dit wereldgerecht van Knorr toevallig tegen en het leek me wel erg lekker. Het was ook wel lekker, maar ook erg pittig! Ondanks dat heb ik wel een tweede keer opgeschept en mijn glas maar drie keer gevuld...

zondag

Ik hoop dat jullie weer wat leuke ideetjes hebben kunnen op doen en dat jullie het leuk vonden om mee te kijken. Mocht je willen reageren op deze blog, lees eerst eens deze blog.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

L. - Zaterdag 10 september 2016 19:44
Ziet er heerlijk uit! Ik ben ook gek op gepofte aardappels :)
Honeychild - Zaterdag 10 september 2016 19:45
Nu heb ik zin in noedels! Misschien maak ik dat morgen maar weer eens! Verder ben ik totaal niet van de sushi, dus daar doe je me geen plezier mee, haha!
joya - Zaterdag 10 september 2016 19:54
Lekker hoor Enne. ..gepofte aardappels hoeven niet duur te zijn als je ze zelf maakt!
Liefs
Hyomin - Zaterdag 10 september 2016 20:02
heeeeeerlijk!
P. - Zaterdag 10 september 2016 20:22
Gepofte aardappels duur? Huh? dacht ik toen. Zelf maken is niet moeilijk en volgens mij niet duur.
vanAnaarB - Zondag 11 september 2016 04:54
Aardappels zijn toch goedkoop?
Ik heb nog nooit zalmburgers gegeten, dus je blog brengt me inderdaad op een ideetje! Zelfgemaakt of zelfgekocht?
Anti - Zondag 11 september 2016 09:43
gepofte aardappels zijn juist iets wat ik eet als ik weer even iets goedkoper uit wil zijn... ik wist niet eens dat je ze ook kant en klaar kon kopen? Of bedoelde je dat de zalmburgers duur zijn?
xxJustMexx - Zondag 11 september 2016 09:59
Sushi, echt mijn lievelingseten :)
hummingbirdie. - Zondag 11 september 2016 14:02
Mijn bericht was niet goed doorgekomen (zat op de app)
dus ik probeer het nog eens, Phoi Cai kan je een video maken over hoe jij sushi maakt?
liefs,
Birdie
Ellie-x - Zondag 11 september 2016 17:19
Lekkere maaltijden! Maar ik snap niet echt wat je bedoelt bij de woensdag met: Vanavond eindelijk een 'normale' maaltijd.. ? Dat van di was uit eten, maar opzich gewoon een normale maaltijd toch en maandag ook?
Mandarijntje - Zondag 11 september 2016 19:54
Leuke blog weer Thanks!!
Bloempjee - Maandag 12 september 2016 23:27
Ziet er lekker uit. eindelijk iemand die wel gewoon vlees eet, dat vind ik erg motiverend om te zien :)
Phoi Cai - Woensdag 14 september 2016 14:13
Hey dames!

Omdat ik nooit aardappelen in huis heb koop ik de gepofte aardappel inderdaad kant en klaar. Dan zijn ze wat duurder ;)

@Ellie,

Met 'normaal' bedoel ik vooral het thuis eten en dan simpel groente, vlees en aardappeltjes. :)

Liefs
C. Tip - Zondag 18 september 2016 14:41
'' Ik ben dol op gepofte aardappels, ondanks dat ik het niet vaak eet. Ik vind het namelijk best prijzig dus ik koop het ook niet te vaak. ''

Als je gewoon aardappels koopt en poft, kost het je geen drol.
Ellie-x - Zondag 18 september 2016 16:59
@Phoicai

Oke ik snap het.. wij eten thuis niet zo vaak agv, dus bij ons zijn pasta/rijst/aardappelen allemaal hetzelfde zegmaar qua normaal.