Avondeten met Phoi Cai 16

 

Ga je weer een keer mee avondeten? Met de koude dagen merk ik dat ik iets minder de tijd neem om uitgebreid te koken, maar liever net wat langer op de bank blijf zitten onder een dekentje. Dat betekent uiteraard niet dat er niet gekookt moet worden! Ik kies daarom vaker voor een simpele agv'tje of maak ik mijn favoriete avondmaaltje van dit moment. Gelukkig kost dat ook niet te veel tijd!

collage

Maandag

Normaal gesproken eten we zuurkool in de vorm van een ovenschotel, maar dit keer heb ik er geen tijd meer voor, dus komt alles apart op een bord terecht. Als zoete tegenhanger bak ik er appeltjes bij. Dit maakt het gerecht helemaal af!

zuurkool

Dinsdag

We houden het vanavond simpel met een agv'tje. Simplicity at it's best, zeggen we maar. 

di

Woensdag

Vandaag gaan we simpeltjes verder. We hebben nog broccoli over van gisteren, dus met wat extra groentes erbij en hebben we er weer een lekker maaltje van gemaakt. 

di

Donderdag

Tijd voor iets anders! Na enkele dagen simpel te hebben gegeten, ben ik wel toe aan een smaakbommetje. Ik maak mijn mexicaanse ovenschotel met onder andere wraps en vooral heeeeel veel groente. Dit is een van mijn favoriete recepten op dit moment.

wo

Vrijdag

We blijven in winterse sferen en ik maak vandaag rode kool bij mijn agv'tje. Bij mijn ouders thuis aten we nooit rode kool, dus het voelt soms alsof ik dit ruimschoots aan het inhalen ben. Love it!

do

Zaterdag

Na een druk dagje halen we op de terugweg pizza's. Mijn mams en zus eten gezellig mee zodat we meerdere smaken kunnen bestellen. Tonijn blijft echter een van mijn favoriete smaken.

vrij

Zondag

Zondag is frietdag! We bakken frietjes en snacks en smullen ervan terwijl we nog een filmpje kijken. De perfecte afsluiter van een ontspannen zondag.

za

Wat is jouw favoriete avondmaal op dit moment?  


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Puck - Donderdag 14 december 2023 13:08
Heb je een recept van die Mexicaanse schotel?
Roos - Donderdag 14 december 2023 13:16
Ben ik ook erg benieuwd naar:)!
Anoniem - Donderdag 14 december 2023 15:16
Wat een lekkere maaltijden Phoi Cai.

Zouden jullie vaker deze soort blogs willen maken?
Ook van andere maaltijden?
Het helpt mij namelijk heel erg om te zien wat nou normale porties zijn.
Phoi Cai - redactie Proud2bme - Donderdag 14 december 2023 20:08
Goed om te horen dat je het helpend vindt! We proberen dit zeker op te pakken en ik zal binnenkort een weekje lunchen vastleggen :)

Liefs
Cindy - Donderdag 14 december 2023 19:39
Fijn!
Phoi Cai - redactie Proud2bme - Donderdag 14 december 2023 20:08
Ha Puck en Roos,

Het recept is super simpel! Oven voorverwarmen op 180 graden. Vervolgens 2 zakken a 400 gram mexicaanse roerbakmix roerbakken met een zakje tacokruiden. Als je wil kan je er ook gehakt bij doen. Wanneer het gaar is, kan het al in een ovenschaal gestapeld worden. Je begint met een laagje passata (in totaal een pakje van 500gram nodig), daarover 1/3 van de roerbak. Beleggen met een laagje tortillawraps en dit herhalen waarbij je eindigt met de roerbak. Bestrooi met geraspte cheddar en vervolgens 25 minuten de oven in. Enjoy!

Liefs
Anoniem - Vrijdag 15 december 2023 13:56
Ik ben momenteel ook niet echt in de gelegenheid om te koken, maar laat dat voor me doen. Ik ben namelijk helemaal into de slowcookermaaltijden met kip. Ik doe altijd maar wat qua kruiden: meestal een soort Indiase combi of rotikuiden. Verder maak ik veelvuldig gebruik van de oven. Schaal met gekruide krieltjes en groenten erin... En dan heb ik een traybake. Elke dag een kleine "smaakexplosie" met minimale inspanning. Bevalt me prima in de winter!
Anoniem - Vrijdag 15 december 2023 14:50
Goed idee, die traybake. Ga ik ook weer eens doen. Krijg stress van koken, maar dit zet je aan en haal je er na half uur weer uit ofzo en dan is klaar toch?
Anoniem - Zaterdag 16 december 2023 17:40
Ja, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Ik vind zelf volledig doorgekookte groente het lekkerst, dus dan moet het langer op een iets lagere temperatuur dan de meeste traybakerecepten. Als je het liever beetgaar (of iets minder gaar dan dat) hebt, dan kom je met een halfuur vaak een heel eind.
britneyangel - Vrijdag 15 december 2023 22:51
het ziet er allemaal best lekker uit phoicai!