Avondeten met Phoi Cai 11

 

Ik nodig jullie graag weer uit voor een weekje avondeten. Ik merk dat ik sinds de lockdown iets vaker eten bestel. Dit komt aan de ene kant doordat ik het uit eten gaan mis. Dat was echt een verwenmomentje voor mij. Maar aan de andere kant komt het ook doordat ik niet altijd de energie heb om aan het einde van de dag een maaltje op tafel te toveren. Soms mag je het jezelf ook iets makkelijker maken, toch? Wij genieten er in ieder geval van en ik hoop dat jullie hier ook inspiratie uit zullen halen. Veel lees- en kijkplezier.

collage

♥ Maandag

Ondanks dat dit onze vrije dag is en we normaal gesproken juist de tijd hebben om uitgebreid te koken, kozen we voor een afhaalmaaltijd. We hadden namelijk ontzettend veel zin in sushi.

maandag

♥ Dinsdag

Vanavond stond één van mijn favoriete zalmgerechten op tafel: zalm met crème fraîche, citroensap, bieslook en geraspte kaas uit de oven. Nom, wat was dat weer lekker!

dinsdag

♥ Woensdag

Tegenwoordig eten we minstens één keer in de week pasta. Ten eerste omdat het makkelijk is en ten tweede omdat de meisjes het heerlijk vinden. Vanavond hadden wij wel onze eigen pasta terwijl de meisjes macaroni aten, namelijk champignon-truffelravioli met kaassaus. 

woensdag

♥ Donderdag

Het was een 'vriezer-avondje'. Van de feestdagen hadden we nog het één en ander over en dit in de vriezer gedaan. Dus vanavond warmden we dit op en konden we er lekker van smullen.

donderdag

♥ Vrijdag 

Wederom een vriezer-avondje. We hadden een varkensrollade met groentes en een aardappelballetjes. Er was niet heel veel aardappel meer over, dus we pakten hierna een extra groot toetje.

vrijdag

♥ Zaterdag 

Na een lange werkdag was de zin om te koken zoek. We kozen voor een Vietnamees maaltje. Ik koos voor vermicelli met varkensvlees en groentes. Daarbij deelden we Vietnamese lenterolletjes.

zaterdag

♥ Zondag

We sluiten de week af met nog een pasta-maaltijd: pasta met zelfgemaakte saus. Simpel, maar echt een favoriet bij ons thuis.

zondag

Wat is jouw favoriete maaltijd op dit moment?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar. 

 

Reacties

Odette - Woensdag 24 februari 2021 19:15
Lekker, Phoi Cai!
Emma - Woensdag 24 februari 2021 22:38
Wat lekker allemaal joh! Ik ben een beetje inspiratieloos en eigenlijk ook weinig zin om te koken de laatste tijd. Sinds ik nu minder gefocust ben op voeding / niet meer de hele dag aan eten denk omdat ik genoeg eet merk ik dat het avondeten vooral functioneel wordt en het mij allemaal even niet zoveel uitmaakt wat het is. Aan de ene kant goed, aan de andere kant is lekker eten maken voor jezelf ook voor jezelf zorgen. Dus morgen weer hup hup de keuken in voor een lekker gerecht
Phoi Cai - Proud2bme - Vrijdag 26 februari 2021 19:05
Wat goed dat je je hiervan bewust bent. Ik hoop dat het je is gelukt om alsnog iets lekkers voor jezelf te maken! Wat is het geworden?

Liefs
Flo - Donderdag 25 februari 2021 07:27
Super leuk om te zien! Vriezer maaltijdje is af en toe echt een uitkomst!
*** - Donderdag 25 februari 2021 18:15
Dat is geen macaroni! Dat is farfalle! Ik zou het maar snel aanpassen voordat je boze mails van Italianen krijgt ;-)
Maar verder vind ik het altijd heel erg fijn dit soort blogs te zien. Bedankt om hier opnieuw foto's van te nemen en dit te delen. x
Phoi Cai - Proud2bme - Vrijdag 26 februari 2021 19:06
Oei oei oei.. ik heb het meteen aangepast voordat ik boze mails krijg ;) Ik ben het zo gewend om macaroni te maken dat ik even was vergeten dat ik een verzoek kreeg voor 'vlindertjespasta'.

Liefs!
*** - Vrijdag 26 februari 2021 23:44
Op verzoek van de meisjes veronderstel ik? Moesten ze nu eens roze vlindertjespasta maken ... dat zou pas een succes zijn!
S* - Donderdag 25 februari 2021 21:36
Ook een groot sushi-fan hier. Tegenwoordig maak ik het zelf. Als ik zie wat op de foto staat zou me dat echt een godsvermogen kosten. Ik vind mezelf daarmee verwennen dan niet opwegen tegen het financiële plaatje. Fijn dat de meiden dat dan ook al mee-eten. Merk je veel verschil tussen afhaal en zelf maken of wat je moeder maakt? Ik namelijk wel. Niets zo lekker als dat van moeders
Phoi Cai - Proud2bme - Vrijdag 26 februari 2021 19:09
Hey S,

Heel begrijpelijk dat het dan soms niet opweegt tegen het financiële aspect. Ik zie het ook echt als een bijzonder verwenmomentje, ondanks dat ik het ook regelmatig zelf maak en er op een andere manier net zo van kan genieten. Maar ik herken zeker ook wat je zegt. Niets is zo lekker als dat van mams als het gaat om bepaalde gerechten. Vooral gerechten die ik thuis altijd at, kan ik zeker niet zo lekker maken als mijn mams. Ik hoop dat ik nog heel veel van haar mag leren :)

Liefs
Saskia - Maandag 1 maart 2021 20:54
Wat een lekker realistisch weekmenu!