Avondeten met Lonneke 2

 

Het is alweer een tijd geleden dat ik mijn avondeten met jullie deelde. Tijd om dit weer eens op een rijtje te zetten! Het avondeten is voor mij echt het hoogtepunt wat eten betreft. Ik kan 's ochtends al uitkijken naar een warme maaltijd. Ik lust eigenlijk ook alles, dus ik probeer zo gevarieerd mogelijk te eten. 

Tegenwoordig bestellen mijn vriend en ik elke week een maaltijdbox van HelloFresh. Hierdoor koken we weer wat gevarieerder. We krijgen elke week ongeveer drie recepten met de producten thuis. Omdat het afgemeten is, houden we minder over en gooien we dus minder weg. Ik vind het zelf lastig om inspiratie voor het eten op te doen, dus ik kan prima overweg met de kant en klare recepten die ik op deze manier krijg. 

Maandag

Ik begin de week met een HelloFresh recept: een curry met spinazie en een eitje. Ik ben niet heel gek op ei, maar zo ergens bij vind ik het net kunnen. 

Dinsdag

Tijd voor flammkuchen. Wat heb ik hiervan genoten! Ik weet niet meer precies wat er allemaal op zat - mijn vriend heeft gekookt - maar ik geloof dat er lekker veel crème fraîche en brie op zat, evenals appel. In het glas zit trouwens gewoon water met wat ijs en een blaadje munt.

Woensdag

Vandaag op het menu: garnalen in citroen-knoflookmarinade met parelcouscous en geitenkaas. Hier heb ik ook weer zo van genoten! Parelcouscous is iets dat ik helemaal heb ontdekt. Het is makkelijk, lekker en goed te combineren met van alles. 

Donderdag

Vandaag moest ik een dag bij mijn andere werk werken. Ik stond ingeroosterd voor de koopavond. Dat vind ik minder prettig, maar dan kan ik wel uit eten. Ik ontdekte een ramenbar een straatje verderop en daar at ik deze fantastische ramen salade met kimchi.

Vrijdag

Over het algemeen koken wij (mijn vriend en ik) vrij uitgebreid. Toch vind ik het stiekem ook heel lekker om iets snels en makkelijks te eten als ik alleen thuis ben. Meestal kies ik dan voor witte macaroni of spaghetti met een saus uit een potje, afgetopt met groene olijven en geraspte kaas. Ik denk dat mijn Italiaanse familie zich schaamt voor mijn pasta-feestjes, maar oh wat vind ik dit heerlijk.

Zaterdag

Tijd voor pizza! Omdat mijn vriend en ik beiden geen zin hadden om te koken (maar wel zin hadden in pizza), werd het thuisbezorgd. Meestal bestel ik een bloemkoolbodem pizza met cheddar kaas en een variatie aan groente. Vooral olijven moeten er eigenlijk altijd wel op zitten! Deze pizza wissel ik af met een bbq saus pizza, ook zo lekker!

Zondag

De week sluit ik af met een zelfgemaakte lasagne met ricotta en spinazie en een glaasje rode wijn. Ik kan er zo van genieten om samen met mijn vriend aan tafel te zitten en samen te eten. Gelukkig lukt dit eigenlijk elke avond ook wel. 

Ik hoop dat je het leuk vond om weer eens een weekje mee te kijken en dat je er wat inspiratie uit kunt halen!

Liefs, Lonneke


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Aimee - Donderdag 20 augustus 2020 19:43
Oeh die ramen salade met kimchi
Ellie-x - Donderdag 20 augustus 2020 22:30
Oeh wat lekker allemaal! Heb je een recept van die lasagne? Van die curry zou ik ook wel recept willen maar is waarschijnkijk copyright van Hello Fresh?
Lonneke - Team Proud2Bme - Vrijdag 21 augustus 2020 09:41
Hee Ellie,

Klopt inderdaad wat je zegt over de curry! Ik heb het recept ondertussen ook gerecycled dus ik kan het je helaas ook niet precies meer vertellen. Mijn vriend heeft de lasagne gemaakt. Ik herinner me dat hij googelde naar een recept met spinazie en ricotta, waarschijnlijk zal hij de eerste hit hebben gebruikt :)

Liefs!
Branca - Vrijdag 21 augustus 2020 10:56
Op de website van Hellofresh kan je ook losse recepten vinden. Misschien staat hij ertussen :)
Lonneke - Team Proud2Bme - Vrijdag 21 augustus 2020 10:59
Oh kijk, goede tip! Ik heb de app en daar vind ik ook nog wel eens losse recepten, maar de website werkt denk ik makkelijker als je zelf geen lid bent. :)
Ellie-x - Zondag 23 augustus 2020 10:01
Dankjewel allebei!!
Saskia - Vrijdag 21 augustus 2020 16:05
Wat lekker allemaal!
Demi - Zondag 23 augustus 2020 16:58
Oeww die flammkuchen ziet er heel lekker uit. Ik ga googelen naar een gelijksoort recept.