Avondeten met Irene 2

 

In deze blog laat ik jullie zien wat ik een week lang als avondeten heb gegeten. Ik hoop dat ik hiermee een beetje inspiratie kan bieden voor wat je zoal in de avond kan eten. Maar ook hoop ik dat ik je wat vertrouwen kan geven in portie-groottes. Als ik het kan, kan jij het ook, toch? Desalniettemin is ieder mens anders en hebben we ook andere behoeftes. Luister daarom goed naar jouw eigen lichaam. En, als dat het geval is, het advies van de deskundigen die jou begeleiden. 

♥ Maandag
Niet de mooiste foto om mee te beginnen. Volgens mij zat er iets op m'n lens, waardoor de foto een beetje vaag is. Oh well, even inkomen weer. Ik startte de week met spruitjes en aardappelpuree uit de oven. Een laagje edel-gistvlokken geeft een lekkere, noot-achtige smaak. Ik eet de Incredible Burger van Garden Gourmet ernaast met een klodder veganistische mayo van Hellmann's. Deze vegetarische burger zou precies op vlees lijken. Ik weet eerlijk gezegd niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Hij was wel oké, maar ik zou hem niet nog een keer halen. Wat de mayo betreft; ik vind het wel lekker, maar het is niet helemáál mijn ding. Hij is een beetje zurig. Dat is echt een smaakkwestie. Qua veganistische mayonaise vind ik de mayo-lijn van Remia toch het lekkerst.

♥ Dinsdag
Vandaag had ik een restje spruitjes en aardappels uit de oven. Dit keer deed ik er een beetje vegan kaas overheen. Daarnaast at ik een vegan cordon bleu van Vegafit en wederom mayo van Hellmann's. Ik ben mega fan van deze cordon bleu en vind het erg knap hoe ze dit veganistisch hebben weten te maken. 

 

♥ Woensdag
Vandaag wéér aardappelpuree, haha. Dit keer met andijvie. Soms gebruik ik veel dezelfde producten in een week, omdat ik bijvoorbeeld alleen eet en niet alles in één keer opmaak. Als ik samen met m'n vriend eet, is dat alweer heel anders. Ik at de tweede cordon bleu uit het pakje erbij. Die mayo-pot is intussen ook al flink aangebroken. ;-) 

♥ Donderdag
Vandaag startten we met de opbouw van het evenement dat ik in mijn plog besprak. Weet je meteen welke week dit was. Voor het gemak haalden we een broodje bij de griek op de hoek. Deze vegetarische pita broodjes zijn echt super lekker. Ik nam er een alcoholvrij biertje bij. 

♥ Vrijdag
Een bezoekje aan de Amazing Oriental leidde tot dit avondmaal van noodles, tofu, pak choi, babymais, ui, sojasaus, gembersaus, vissaus en sambal. Erg lekker! Verder geen op of aanmerkingen. ;-)

♥ Zaterdag
Op deze dag was het evenement waarop ik mijn werk mocht exposeren. De vegetarische toko verzorgde het eten daar. Bezoekers konden een maaltijd kopen voor tien euro, maar als artiest kreeg ik een gratis bord eten. Súper lekker. Hier dronk ik een gewoon biertje bij.

♥ Zondag
Deze simpele pasta met pesto, paprika en broccoli leende zich perfect voor een brakke zondag. Er had nog wel een uitje doorheen gemogen, maar ik was te lui om naar de supermarkt te gaan. Dat heb je soms. Niet elke maaltijd hoeft van mij perfect te zijn. Op deze manier is het evengoed lekker en voedzaam. 

Wat ga jij vanavond eten?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

stayy - Donderdag 19 september 2019 19:15
omg het ziet er allemaal zooo lekkerr uit
nikki - Donderdag 19 september 2019 19:19
leuke blog! leuke ideetjes ook. En inderdaad zo fijn om portie-voorbeelden te zien; toch iets wat ik weer beetje opnieuw moet leren
PM - Donderdag 19 september 2019 21:02
Fijne, realistische blog! Mooi ook dat alles niet elke avond anders hoeft te zijn.. zo is het bij mij in de praktijk vaak ook..
Lekkere ideeën ook!
chatmoderator7 - Vrijdag 20 september 2019 04:47
vlinder - Vrijdag 20 september 2019 08:13
Wauw... die vegaburger zal vast een toppertje zijn... maar ehm... ik denk alleen dat je een Cordon bleu bedoelt, in plaats van een Gordon bleu... :D

Check taalvoutje no. 7: https://www.taalvoutjes.nl/nietmeerinsturen
Redactie Proud2Bme - Vrijdag 20 september 2019 11:08
Bedankt Vlinder, we hebben het aangepast!
Saskia - Vrijdag 20 september 2019 13:33
Leuk om te zien!
suzy - Vrijdag 20 september 2019 14:52
wat voor pesto gebruik jij? ik zoek namelijk nog een lekkere (vegan!) pesto